Şimdi Ara

Trafik Cezasına İtiraz Prosederü - Güncel - 2012 (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
463
Cevap
89
Favori
289.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haklısınız konunun tamamını okumadım ama bi kısmına baktım, denk gelmedi demekki. Yapacak bi şey yok geçmiş olsun bana :)
  • bugün 166 trafik cezası ydim sebebi de camlarım filmli olmasıymış .üstelik iki gün içerisinde filmleri sökmezsem araç tarfikten men edilecekmiş
    ben sulh ceza mahkemesine dava açmayı düşünüyorum pazartesi günü. yine de filmleri sökmelimiyim , cezayı ödersem yine de itiraz davası açabilirimiyim kazandığımda paramı geri alabilirmiyim . mahkemenin ne yönde karar vereceğini bilemediğim için cezayı 15 gün içersinde indirimli ödemek istiyorum .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiyanxes

    bugün 166 trafik cezası ydim sebebi de camlarım filmli olmasıymış .üstelik iki gün içerisinde filmleri sökmezsem araç tarfikten men edilecekmiş
    ben sulh ceza mahkemesine dava açmayı düşünüyorum pazartesi günü. yine de filmleri sökmelimiyim , cezayı ödersem yine de itiraz davası açabilirimiyim kazandığımda paramı geri alabilirmiyim . mahkemenin ne yönde karar vereceğini bilemediğim için cezayı 15 gün içersinde indirimli ödemek istiyorum .

    Gerekçe olarak ne sunacaksınız hocam?
  • gerekçe olarak filmlerin araç sürüşünü tehlikeye sokmadığı ,görüşü engellemediğini tam tersi güvenlik amaçlı kullanımının olduğunu kapkaç vb kazada camın parçalanmasını engellediğini , güneşten koruduğunu vb olumlu yönlerini yazacağım .şansımı deneyeceğim bakalım ne olacak
  • Tabi sansinizi deneyin ama hakim kafasina gore karar veremez kanun neyse onu uygulanir. Kanunun dogrusuna yanlisina bakmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiyanxes

    gerekçe olarak filmlerin araç sürüşünü tehlikeye sokmadığı ,görüşü engellemediğini tam tersi güvenlik amaçlı kullanımının olduğunu kapkaç vb kazada camın parçalanmasını engellediğini , güneşten koruduğunu vb olumlu yönlerini yazacağım .şansımı deneyeceğim bakalım ne olacak

    Aynı şekilde ben de açık renk cam filminden ceza yedim. Bugün söktürdük filmleri, Bimer'e mail attım konuyla ilgili şansımı deniyorum
  • Sevgili forumdaşlarım, 02.08.2012 tarihinde bana bir tebligat geldi açtım baktım Trafik cezası. 28.05.2012 de daha önce hiç bulunmadığım bir yerde Hatalı park cezası olarak 72 TL yazıyor. İki tane polis memurunun ismi var.
    Doğal olarak geriye dönük hafızamı yokladım. belirtilen tarih ve saatte askeri personel olduğumdan nöbet görevimi ifa ettiğimi hatırladım. Hemen itiraz dilekçesi yazdım. O tarihte nöbetçi olduğuma dair onaylı yazıyı dilekçeme ekledim. Ve Mobese ile fotograf kayıtlarının incelenmesini ve tarafıma bildirilmesini istedim. Trafik mahkemesine dilekçe ve eklerini sundum.

    Gün içerisinde Trafik Mahkemesini aradım ve itirazımın reddedildiğini öğrendim. Kararı aldıktan sonra Ana para olan 72 TL ödeyeceğimi söylediler.
    İtiraz etmek istediğimi söylediğimde Asliye Ceza Mahkemesine başvurmam gerektiğini söylediler.


    NOT: 6 Aydır ne bir mektup ne de bir mesaj geldi :)




  • Öncelikle cam filmi konusunda açıklama yapayım.
    Cam filminden dolayı ceza yiyen arkadaşlar boşuna itiraz etmesin, çünkü KTK'ya göre araçlarda cam filmi kullanımı yasak, kaldı ki cam filmi cezası teamül olarak plakaya da yazılmaz, trafik polisi sizi durdurduktan sonra cezayı yazar. En iyi ihtimalle, cezanın yazılacağı zaman polisi ikna edebilirseniz cezadan kurtulursunuz, yani "aracın orjinalinde olduğunu, ya da ceza yazmayın ben kendim sökeceğim, aracı tekrar muayeneye sokmayalım" minvalinde bir şey söylerseniz, memurun insiyatifinde olaraktan cezadan yırtarsınız. Bunun haricinde yazılan cezayı mahkemenin bozmasının imkanı yok.

    @Tountzai
    Öncelikle geçmiş olsun.
    Hiç bulunmadığın bir yerde ceza yemiş olman, arabanın orada olmadığını göstermez. O gün çalıştığına dair nöbet çizelgesini sunmuş olabilirsin ama arabanın senin yanında olup olmadığını ispat edememişsin. Onu da ispat etseydin bir ihtimal cezan iptal olurdu. Bir ihtimal diyorum, çünkü zannımca trafik mahkemeleri dosyayı hiç incelemeden karar veriyorlar, çünkü aşırı yoğun çalışıyorlar. Ayrıca bütün talepleri reddederek insanları cezaya itirazdan bir sonuç alamayacağına inandırmak istiyorlar sanırım.
    Tebligat konusuna gelince, sarih bir adres verdiğiniz takdirde evinize tebligat yapıyorlar, ama eve tebligat gelmeden de itirazının sonucunu mahkemeye giderek öğrenebilirsiniz.
    Mahkemeler genel olarak 3-4 ay arası sürüyor, tebliğin ev adresinize ulaşması dahil 5-6 ay sürüyor diyebilirim.




  • öncelikle volcano 71 arkadaşa teşekkür ediyorum bende krımız ışık ihlalinden fahri müfettiş mağduruyum benim olduğum kavşakta sağa kontrollü geçiş için kırmızı ışık yanıp sönmekte ama bazı körler bu lambayı görmüyorlar 3 4 kez aynı kavşakta fahri müfettiş kılıklı heriften ceza yedim daha önce itiraz hakkımın oldugunu bilmiyordum sayenizde öğrendim ama tutanaklarda kavşak ismi ve ihlal e atıfta bulunmuş gelip gittiğim yön yazılmıyor.Bu müfettişlerden gerçekten bıktım kendi sitelerinde ünlü olanaları evimizden hiç tutanaksız çıkmıyorum diye artistlik yapıyorlar ayrıca bana ceza yazan müfettiş bayan ve yaşı 40 ı aşamamış nasıl müfettiş yapıyorlar bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esbeyk

    Banada 14.10.2012 de fahri müfettiş tarafından kırmızı ışıkda geçme 47/1-B maddesi hükmüne istinaden ceza kesilmiş. ceza 14.10.2012 de kesilmiş 06.11.2012 de postaya verilmiş benim elime 09.11.2012 tarihinde geçmiştir. Doğal olarak gecikme var ve bunları zaten linkdeki dilekçedede olduğu gibi aynen itirazımıza ekledik. Bugün kırmızı ışıkda kim geçmemişdirki hepimiz öyle veya böyle geçmiştir illaki, Ancak bana yazılan ceza öyle bir yerdeki acaba geçmişmidirim diye bile düşünemeyeceğim bir yer. o kavşaktan gidiş istikametinde hayatta geçmedim geçmemde zaten. Ama ne hikmetse bizim fahri müfettişimiz karısına çoluğuna çocuğunamı kızdıda hırsını bizden çıkardı bilemiyorum. Özet olarak Adliyenin yolunu sadece sabıka kaydı lazım olduğunda giden bir adamım. Tabi bu işler itiraz mitiraz adliye kolidorları bize yabancı ama sinirlendimde bi kere ne yapsam nasıl yapsam sarıldık sizin gibi internete. Biaz araştırdıktan sonra baktımki düşündüğümüz gözümüzde büyüttüğümüz kadar bir olay yok.


    http://www.anamurunsesi.com/HABERLER/itiraz-edin-hakkinizi-arayin.htm


    Yukarıdaki verdiğim linke girerek Dilekçeyi aynen tarihleri ve isimleri değiştirip kendi yaşadığım olaylarıda ekleyerek kendi adıma düzenledim. verdiğim linkdeki sonuçlanmış mahkeme kararınıda emsal teşkil etmesi açısından onuda masa üstüme kaydedip hem dilekçe hem emsal kararı flaşa yükledim. kırtasiyeye gidip çıktısını aldım.

    Sayın volcano71 yazmış olduğu gerekli evraklarıda kırtasiyeden 2 şer fotokopisini çektirip evrakları tamamladım.

    Gerekli evraklar:
    1. Dava dilekçesi
    2. Dava dosyası (Adliye kantininden temin edeceksiniz - 1 TL)
    3. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Fotokopisi (2 nüsha)
    4. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı Fotokopisi (2 nüsha)
    5. Ruhsat Fotokopisi (2 nüsha)
    6. Kimlik ve Ehliyet Fotokopisi (2 nüsha


    Bunlara ek olarak verdiğim linkdeki mersin 1. sulh ceza mahkemesinin karar evrağını emsal teşkil etmesi için dosyaya ekledim.


    Şimdi dedim evraklar tamam ne yapacağız? Türkiyede Trafik mahkemesi sadece Ankarada olduğu için Diğer illerdeki gibi bizde Adliyeye gideceğiz. Antalya Adliyesine gittim. Kantinden bir tane Dava dosyası aldım (50 kuruş) çıktısını aldığım dilekce ve fotokopileride içine koyup. Trafik mahkemesinin olmadığı yerlerde sulh ceza mahkemeleri baktığı için. Kantinciye sulh ceza mahkemeleri nerede diye sordum. direk devam et kardeş tam karşı kolidorda cevabını aldım. gittim karşı kolidora baktım 1. 2. 3. diye 8-10 sulh ceza mahkemesi yazısı var kapılarda. Orada gezen memura bu trafik suçlarına itiraz nereye yapılıyor dedim bana direk 5. sulh ceza dedi zaten hepsinin odası yan yana geldimmi 5. sulh cezanın kapısına hakim bayanın ismi yazıyor hafif bir tıklayıp kelleyi odanın içine sokmamla dışarı çekmem bir oldu :) Hakime hanım içerde dosyalarla boğuşuyor. Benim kellenin girip çıktığını bile farketmedi. Dedimki kendi kendime ulen olum şimdi bu dilekçeyi Hakime direkmi vereceğiz bunun bi özel kalemi bu işlerle uğraşan personel yokmu. sonra baktım odanın yanında bir oda daha ordada 5.sulh ceza yazıyor içersi kalabalık hah dedim aradığım yer burası. girdim içeri dedim cezaya itiraz dilekçemiz vardı. Dosyanın üzerini bile yazmana gerek yok dediler. Gir hakimin yanına onaylat gel. girdim hakimin yanına kadın zaten kafayı bile kaldıramıyor yoğunluktan açtı dosyayı bi kaşe bastı 2 numara yazdı aldım yan tara geçip. personele verdim bekliyorum bekledim bekledim bekledim çocuk kafayı kaldırıp niye bekliyorsun birader dedi dedim bu kadarmı bu kadar dedi e dedim takibini nasıl yapacağız dedi sonuçlanınca adrese tebliğ edeceğiz. Ulen adam bakar evraklar tamammı diye ona bile bakmıyo kerata bana soruyo tamammı evraklar diye tamam diyorum bende o kadar.


    Yani arkadaşlar neden bu kadar detaya girdim? Çünkü çoğu arkadaşımız gözünde büyütüyor olayı. Dilekçe fotokopiler adliyeye gidip 50 kuruş dava dosyası ilgili sulh ceza mahkemesine gidip dosyayı bırakıp çıkıyoruz. masrafınız 50 kuruş dosya masrafı ve fotokopiler.

    Şimdi bu aşamadan sonra neler olur redmi edilir kabulmü edilir red edilirse ceza faizlemi ödenir ne olur onuda sonuçlanınca bu sayfalara eklerim. Amasüreç bu kadar basitmiş bilginize:)


    Evet değerli arkadaşlar 12.11.2012 Tarihli itiraz dilekçem 30.01.2013 de karara bağlanmış. 07 şubat'da postaya verilmiş ve bugün 14 şubat 2013 de elime ulaşmıştır. İTİRAZIM KABUL EDİLMİŞ. PARA CEZASI İPTAL EDİLMİŞ. Bilgilerinize...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volcano71

    .......................... SULH CEZA MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE


    İtiraz Eden : İsim Soyisim (TC: 1234567890)
    ...............Adres................
    ........./ İSTANBUL Tel No: 0505 123 45 67

    İtiraza Konu Tutanağın Tanzim Tarihi : .../.../2012 Saat: ...:...

    İtiraza Konu Tutanağın Tebellüğ Tarihi : .../.../2012

    İtiraz Konusu : İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nün .../.../2012 tarihli ............. seri-sıra no'lu trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptali hakkında.

    Açıklamalar:

    Ekte sunulu trafik ceza tutanağında bahsi geçen 34 ... ....... plaka sayılı araç üzerime kayıtlı olup, tutanağın düzenlendiği tarih olan .../.../2012 günü benim tarafımdan sevk ve idare edilmekteydi. Fakat aynı günde, saat ...:...'da tarafıma haksız yere ceza kesilmiştir. İlgili tutanakta Karayolları Trafik Kanununun 47/1 – B maddesinde bahsi geçen “Kırmızı ışık kuralına uymamak” suçunu işlediğim iddia edilmektedir. Ancak, bu iddia doğru değildir. Gerekçeler, açık bir şekilde maddeler halinde aşağıda açıklanmaktadır.

    1) İstanbul ........................... yerde ........................ olarak görev yapmaktayım ve .../.../2005 yılından beri B sınıfı sürücü ehliyetine sahibim ve araç kullanıyorum. Yaklaşık 7 sene boyunca, hiçbir zaman trafik kurallarını ihlal etmedim, trafik cezasına maruz kalmadım, trafik ceza puanı almadım. Gerek mesleğim gerekse de kişiliğim gereği son derece dikkatli, özenli ve kurallara saygılı bir sürücüyüm. Yine ........................ gereği Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtilen hususları bilmekle kalmayıp, bu kurallara uymayanları da defalarca uyardım, yeri geldiğinde cezai işlem uygulattım. Hem .................... açıdan hem de uzun süreli temiz bir trafik siciline sahip olmamadan dolayı, trafik ceza tutanağında bahsi geçen "kırmızı ışık ihlali"ni gerçekleştirmem mümkün değildir.

    2) Bahse konu tutanakta, "kırmızı ışık ihlali"nin Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş istikametinde, Yıldız Işıklar'da gerçekleşmiş olduğu iddia ediliyor. .../.../2012 Çarşamba günü saat ...:... sıralarında, hafta içi olması dolayısıyla Barbaros Bulvarı'nın Beşiktaş istikametinde aşırı yoğun bir trafik söz konusu oluyor. Böyle bir trafik yoğunluğunda, araçlar ancak ikişer üçer metre ilerleyebiliyorken, "kırmızı ışık ihlali" yapmam son derece mantıksız ve mümkünâtı olmayan bir eylemdir. Kırmızı ışıkta geçen bir araç sürücüsü yine 3-4 metre ileride trafiğe takılacaktır, ya da yan yoldan bulvara katılan trafik akışını engelleyecektir. Benim başımdan buna benzer bir olay kesinlikle geçmemiştir.
    3) Bahse konu trafik ceza tutanağı, KTK'nın 116. maddesi uyarınca trafik memurlarınca gıyabımda yazılmıştır. Olayla ilgili herhangi bir kanıt fotoğraf veya kamera kaydı mevcut değildir. .................. verdiği deneyimle yorumlayacak olursam, aşırı yoğun bir trafiği olan bulvarda görevli olan polis memurları, böyle bir "kırmızı ışık ihlali"nin cereyan ettiğini gördüklerinde, her halükarda o aracı durdurabilir ve şahsıma karşı bu cezayı yazabilirlerdi, ama ben o tarih ve saatte, Barbaros Bulvarı üzerinde görevli polis ekibi ya da personeli göremedim. Kanımca, bahse konu ışıklara uzak bir yere araçlarını park edip, trafik ışıklarının bulunduğu konuma tam hakim olamadan, bulundukları ekip otosunun içinde, haksız yere, şahsımın gıyabında plakama ceza yazdılar.
    Sonuç ve Talep: ............................ da olsa, sadece kendi inisiyatifleriyle, kolaya kaçıp gıyabımda ceza yazmaları ve bu "kırmızı ışık ihlali"ni delillendirme ihtiyacı hissetmemeleri, bana haklılığımı ispatlama fırsatı bırakmadığından dolayı bu başvuruyu yapmak zorunda kaldım.
    Yukarıda arz ve izah etmeye çalıştığım nedenlerle trafik ceza tutanağında yazılı para cezasının iptalini saygılarımla arz ve talep ederim. .../.../2012



    İtiraz Eden:
    İsim Soyisim
    (TC: 1234567890)


    Adres: ....................................... ............./ İSTANBUL
    Tel No: 0505 123 45 67

    EKLER:
    1. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Fotokopisi
    2. Trafik İdari Para Cezası Karar Tutanağı Tebligatı Fotokopisi
    3. Ruhsat Fotokopisi
    4. Kimlik Fotokopisi




  • ilk önce konuyu açan arkadaşdan allah razı olsun.

    benim şöyle bir sorunum var arkdaşlar.
    2007 senesinde geçirdiğim bir motor kazı neticesinde bana ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yazmışlar. gerci ehliyetim vardı fakat daha dosya halindeydi. neyse sorun bu değil. Yazılan bu cezayı bugün 18.02.2013 tarihinde öğrendim ceza ana para 600 tl faizle beraber 1.200 tl yi geçiyor. Sorun şurda bu ceza bana hiç tebliğ edilmedi ve ben bu aracı sattım ve satarken hiç bir cezam gözükmedi. onun üzerine başka bir motor aldım onu da sattım ve bu işlemlerde ceza hiç çıkmadı.

    Şimdi ben bu cezanın tam tarihini ve dosyasını henüz öğrenmedim yarın gidicem. Sormak istediğim ben bu cezanın faizinden yırtabilirmiyim. çünkü cezanın üstünden 6 sene geçmiş ve ben bu sürecde aracı satmışım sonra tekrar araç almışım onuda satmışım ve cezayla hiç karşılaşmamışım.

    bi yorum alırsam çok seveneceğim. teşekkürler.




  • Trafik Para Cezası 17.08.2012 20121010015080001724 MA01135533 05.09.2012 319,00 79,75 398,75
    Trafik Para Cezası 09.10.2012 20121124015080001413 MA01387678 20.10.2012 154,00 23,10 177,1

    merhaba arkadaşlar, internetten mtv öderken cezaları gördüm, biraz yazılanları okudum ama açıkçası tam olarak ne yapacağımı anlamadım, her iki ceza da tebliğ edilmedi, adresim güncel, kapıma not falan da bırakılmadı. heberim osa en azından indirimli öderdim. ne yapacağım konusunda öneriniz olur mu arkadaşlar. teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmann68

    Trafik Para Cezası 17.08.2012 20121010015080001724 MA01135533 05.09.2012 319,00 79,75 398,75
    Trafik Para Cezası 09.10.2012 20121124015080001413 MA01387678 20.10.2012 154,00 23,10 177,1

    merhaba arkadaşlar, internetten mtv öderken cezaları gördüm, biraz yazılanları okudum ama açıkçası tam olarak ne yapacağımı anlamadım, her iki ceza da tebliğ edilmedi, adresim güncel, kapıma not falan da bırakılmadı. heberim osa en azından indirimli öderdim. ne yapacağım konusunda öneriniz olur mu arkadaşlar. teşekkürler.

    aynı dertden bende muzdaribim. bu tebliğ yapılmama durumu çok kişinin canını yaktı sanırım. bana birde e-haciz koymuşlar banka hesabıma çok ilginç bir durum




  • volcano71, bilgiler için ve emeğiniz için teşekkürler.
    Sizden bir yorum istiyorum. Bana bir tebligat geldi. Aracım 2012 de istanbulda OGS ihlali yapmış. Ama benim aracım hiç istanbulda olmadı. Şimdi bu durumca itirazım kabul edilmez ise ben tekrar itiraz edip kayıt isteyebilir miyim? Ya da böyle bir durumda müddei Ulaştırma bakanlığı mıdır, yoksa ben miyim? Cezayı yazanın, bu durumu kayıtları ile ispat etmesi gerekmez mi? Yoksa vatandaş hergün 24 saat boyunca aracının nerede olmadığını ıspatlayacak belge mi hazırlasın? Eğer itirazım reddedilirse nasıl bir yol izlemeliyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcvctm76 -- 26 Şubat 2013; 1:39:06 >
  • Arkadaşlar acil cevap bekliyorum lütfen... çift yönlü bir yolda yolun sadece bir tarafında olan park yasak işareti diğer tarafı da bağlarmı? kaldı ki levha olmayan tarafa hergün sürekli araçlar parkediyor. polis keyfi yada şikayet üzerine gelip ceza yazmış. sürekli parketme işi devam ediyor. üstelik tepede mobese de var.
  • arkadaşım benimde başıma geldi fahri müfettiş plakama yazmış itiraz ettim 4 ay sonra olumlu cevap geldi mahkeme cezayı kaldırmış kamera kaydı foto vs yoksa muhtemelen kalkar . olumlu yada olumsuz posta ile tebligat geliyor.
  • Güler misiniz ağlar mısınız. Dün aracımın muayenesi bitmişti. Ben de öğretmen olduğum için fırsatım olmadı ve ancak bugün, yani muayene süresi bittikten bir gün sonra muayeneye götürdüm. Fakat ağır kusur olduğu için ruhsata muayeneyi işlemeden TÜV kağıdıyla çıktım yola eve dönerken polis çevirdi ve bana muayenesiz araç kullanmaktan 77 TL ceza yazdı. Polise elimdeki TÜV kağıdını gösterdim, "olsun yine de yazmamız gerek" dedi.. Sinirlenmemek elde değil...

    Yarın adliyeye gidip itiraz edeceğim. Ama merak ettiğim cezayı ödeyip de mi gitsem yoksa ödemeden mi?
  • Güler misiniz ağlar mısınız. Dün aracımın muayenesi bitmişti. Ben de öğretmen olduğum için fırsatım olmadı ve ancak bugün, yani muayene süresi bittikten bir gün sonra muayeneye götürdüm. Fakat ağır kusur olduğu için ruhsata muayeneyi işlemeden TÜV kağıdıyla çıktım yola eve dönerken polis çevirdi ve bana muayenesiz araç kullanmaktan 77 TL ceza yazdı. Polise elimdeki TÜV kağıdını gösterdim, "olsun yine de yazmamız gerek" dedi.. Sinirlenmemek elde değil...

    Yarın adliyeye gidip itiraz edeceğim. Ama merak ettiğim cezayı ödeyip de mi gitsem yoksa ödemeden mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

    Güler misiniz ağlar mısınız. Dün aracımın muayenesi bitmişti. Ben de öğretmen olduğum için fırsatım olmadı ve ancak bugün, yani muayene süresi bittikten bir gün sonra muayeneye götürdüm. Fakat ağır kusur olduğu için ruhsata muayeneyi işlemeden TÜV kağıdıyla çıktım yola eve dönerken polis çevirdi ve bana muayenesiz araç kullanmaktan 77 TL ceza yazdı. Polise elimdeki TÜV kağıdını gösterdim, "olsun yine de yazmamız gerek" dedi.. Sinirlenmemek elde değil...

    Yarın adliyeye gidip itiraz edeceğim. Ama merak ettiğim cezayı ödeyip de mi gitsem yoksa ödemeden mi?

    farketmez.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.