Şimdi Ara

Trafik cezam görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2167 tl 43/C maddesinden ceza yemişim, 10 gün oldu fakat dijital vergi dairesi sisteminde hala görünmüyor. E devlette görünüyor. 15 gün geçmeden ödeyeyim dedim fakat bir türlü sisteme düşmedi. Nasıl halledebiliriz acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Godfather113 kullanıcısına yanıt
    İnternet bankacılığı veya dijital vergi dairesinde trafik cezası sekmesinde beyanli ödeme kısmından ödeyebilirsiniz, bikgileri kendiniz elle yazıyorsunuz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Trafik cezam görünmüyordijital.gib.gov.tr
    Dijital Vergi Dairesi
    https://dijital.gib.gov.tr/hizliOdemeler/MTVTPCOdeme

Bu sayfadan beyanlı trafik cezası ödeme seçeneğiyle ödeyebilirsin, bende hep buradan öderim.

Ayrıca 15 gün değil 1 ay içerisinde ödersen %25 indirimden yararlanabilirsin.

Ceza tutanağının altında da yazar :

Trafik cezam görünmüyor

• ben kucuk ceza yedigimde ve edevlette cıkmazsa ödemiyorum. buyk ceza yediğimi anladıgımda da aracı esime satıyorum. ceza sonradan geldiginde de ödemiyorum. yıllar sonra 3 e katlanıyor ama ara etmiyor. hatta gecen bir miktar cezam afla da silindi.

• Merhaba, 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 17/6. maddesi uyarınca, idari para cezalarının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde ödenmesi hâlinde %25 indirim uygulanır; ancak bu sürede ödeme yapılabilmesi için cezanın sistem üzerinden tahakkuk ettirilmiş ve vergi dairesi kayıtlarına işlenmiş olması gerekir. Sizin durumunuzda, ceza e-Devlet'te görünmesine rağmen Dijital Vergi Dairesi’nde hâlâ yer almıyorsa, büyük olasılıkla ilgili idari birim (örneğin polis, jandarma veya belediye zabıtası gibi) tarafından ceza Gelir İdaresi Başkanlığı’na henüz bildirilmemiştir. Bu durumda vakit kaybetmeden cezanın düzenlendiği kuruma başvurarak tahakkukun vergi dairesine iletilmesini talep etmeniz veya doğrudan bağlı bulunduğunuz vergi dairesine dilekçeyle başvurarak sistemde görünmeyen cezanın manuel olarak kayda alınmasını istemeniz önerilir; aksi takdirde, 15 günlük indirimli ödeme hakkınız süre dolduğu için kaybolabilir

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    buyk ceza yediğimi anladıgımda da aracı esime satıyorum

Kızılayın vergiden kaçınma metodunun yanında sizin ceza ödemekten kaçınma yönteminiz daha radikalmış...Trafik cezam görünmüyor 

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

Trafik suçları ve İdari Para Cezaları, Kabahatler Kanunu kapsamında değil 2918 sayılı k.t.k kapsamında olup tebliğ tarihinden itibaren bir ay içinde ödenmesi halinde %25 indirim uygulanır.

Trafik cezam görünmüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Halkımız beyanla ceza ödeme işini bir türlü çözemedi gitti. Bütün bankaların, PTT nin, Vergi dairelerinin beyan ile ödeme sistemi mevcut. Ödeyin geçin sistem dediğiniz şey ceza makbuzunun seri ve sıra numarasına göre çalışır. E devlette göründü ise ve sen bunu gördüysen tebliğ yerine sayar devlet bilginiz olsun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.