Şimdi Ara

Trafik cezalarının artırılmasını öngören kanun teklifi TBMM İçişleri Komisyonu'nda kabul edildi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
0
Favori
2.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Burda adalet ; aslanı çomakla , ceylanı balyozla cezalandırarak oluyor. Yada öyle hissettiriyor. Nasıl vergi sistemi çok kazananı değil çok harcayanı eziyorsa...

  • Bunu sırf para gelsin diye yaptıklarını bilmeyen yoktur herhalde. Keşke şu yeni cezaları bir de 10'la çarpıp öyle yürürlüğe koysalar. Her halükarda bizim polislerden tembeli yok, amirleri kafalarına vurmadan ceza yazmaya tenezzül bile etmezler...

  • Belki cezadan korkarak kurallara uymayı alışkanlık edınırler. Fakat her şeyin başı eğitim, eğitimsizlik yuzunden bu kadar kural ıhlalı yapıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DOMIX

    Bu arttırımın eğitim ya da trafik güvenliği sebebi ile olmadığını sizde bende biliyoruz, ha arttırılsın karşı değilim evet trafikteki magandalığın bir nebze önüne geçecektir elbet ama lütfen kurallara uymak, medeniyet, trafik güvenliği vs. yüzünden demeyelim kendimizi kandırmayalım.
    iyi de yıllık ceza artışı olması zaten normal değil mi? bunun neresi siyasi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Angelica

    91 olursa evet.



    Daha acisi ise hiz siniri birden 50ye dusuyor ya ordan 76 ile gecersen 1002 lira. 76 la 76..



    Ceza mekanizmasi lineer degilde parabolik calismasi lazim.

    Alıntıları Göster
    Ben bunu yazın çok yaşıyorum. Çift veya üçt şeritli şehirler arası yolda ilerliyorum birden bir köye bir ara yol çıkıyor ve orada hız sınırı 200 metre kadar 50'ye düşüyor. Ana yoldan köy yollarına bağlantı zaten sıkıntı birde bunu uzaktan fark etmek ayrı bir sıkıntı.

    Cezalar adaletli olacaksa ve hak edene kesilecekse yeni yasayı destekliyorum. Adaletsiz bir dağılım olacaksa desteklemiyorum ama ben desteklemesem ne değişecek.




  • Hükümetin arada da olsa iyi icraatları oluyor.

    Destekliyorum.

    Şimdi mahalledeki modifiyeci kekolar düşünsün.
  • Keşke şu drift atanlar direk hapisi boylasa da kurtulsak.

    Adamlarin bazilari bi de plakanin sonunu filan bezle kagitla kapatiyo yakalanmamak icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az bile bunlar Euro endeksli olsun mum gibi olur herkes. Denetimlerde artsın ayrıca araç kamerası olupda kural ihlalini bildirmek isteyenler içinde yeni bir ihbar sitesi açılsın. Elinde plakası açıkça okunan kural ihlali yapan kişilerin görüntülerine göre de trafik cezası kesilsin.

  • Para lazım para

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önemli olan çok para kesmek değil çok ceza kesmek. Uygulanmayan cezaların hiçbir hükmü yok. Sinyalsiz şerit değiştirmek 1 tl olsun ama her kuralsızlığa ceza yazılsın. İnsan öderken zorlanmaz ama cezayla uğraşmak yerine kurala uyar. Burada amaç gelir kapısı elde etmek değil insanları kurala uydurmak olmalıdır, bence.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cezalara yapılan zamlar aslında daha fazla olmalı



    Çünkü her gece E5te açıkça yarışlar yapılıyor ve her akşam kaza oluyor. Kaza da yıkılan aydınlatma direklerini saymıyorum.



    Bu yazıyı yazarken sesler kulağıma hâlâ geliyor.



    Ayrıca elinde telefonla konuşan, üstüne sosyal medya türü atan ama önüne hiç bakmayan üstüne selektör yapınca el kol hareketinden hiç kaçınmayanların da cezası fazla olmalı çünkü telefonla oynarken önünün açıldığından bi haber zavallılar arkadaki uzayan trafiği hiçe saydığı gibi bu trafik niye bitmiyor diye de ağlıyorlar çünkü onun gibi aynı şekilde telefonla oynayanlar olduğunu da görmemezlikten de geliyorlar.



    Artık trafikte bu tip kişiler yüzünden dilimde tüy bitti.

  • herşeye eyvallahta 2 şeye takıldım,
    1..trafikte yo müsaitse kurallar çerçevesinde sağ sol yapabilirsin bunun nizami olup olmadığı nasıl anlaşılacak?
    2. otobanda 120km*1,50=180km iken ş.içinde yada ş. arası yolda kavşağa yaklaşırken ki 50km*1,50=75km hız ihlaline aynı para cezasını uygulamak hakkaniyete insafa insanlığa sığarmı?
  • ben istanbul Bağdat caddesinde o iğrenç motorsikletlerinin egsozlarını patlata patlata gazlayıp milletin rahatsız olduğunu bile bile bunu yapan hiçbir şerefsize ceza yazıldığını; egsozlarının söküldugunu görmedim



    anayola 50 km sınır koyup 75 e ceza kesmek de saçmalıktır hayatın gerçekleri var ağır trafik suçlarına ağır ceza yaz. elimde telefonla yol bakarken ceza mı yazacak şimdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sioux -- 18 Ekim 2018; 2:24:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstediğin kadar ceza koy denetliyor musun yaya geçitlerini? Veya boş boş korna basanları denetliyor musun? Trafikte makas atanları denetliyor musun? Emniyet şeridine girenleri denetliyor musun? Düzgün denetlemediğin şeyin cezası artsa nolucak. Ayrıca gelire veya en olmadı arabaya göre ceza artması lazım bunların. Adamın altında milyonluk araba var sen diyosun ki %1 ihtimal yakalayabilirsem seni, sana 200tl ceza kesicem. Dalga mı geçiyorsun?

  • Yollardaki kekolara ölüm cezası idam getirsinler bütün sorunlar cözülür.
  • arabaları kaldırmaları lazım bısıklet sartı gelsın
  • Herkesin kurallara uymasını istiyorsanız biraz korkaklığı bırakıp, hata yapanları anında bildirin. güzergahı, marka, model, renk ve plakasını soruyorlar. Biz kendi trafik polisimiz olalım. İnsan olmayana acımayın.

  • işlerine gelen hemen komisyondan geçiyor.eyt neden geçmiyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım bu cezalar yerine yiyorsa ülkeye ithal edilen araçları yiyorsa son hız 132 km/h olarak elektronik olarak sınırlama ile soksunlar yiyor mu? O zaman cezayada gerek kalmaz kimse zaten ceza yemez. Bir şekilde bu hız limiti kaldıranlarıda muayeneden araçlarını geçirmezsin olur biter. Madem can güvenliği önemli bu şekilde yapın sıkıyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baycihan -- 17 Ekim 2018; 10:51:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik

    iyi de yıllık ceza artışı olması zaten normal değil mi? bunun neresi siyasi?

    Alıntıları Göster
    Yıllık artış otomatik ve belli oranda olur, hariçten meclise komisyonla sokulup kanun değişikliğine gidilmez...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.