Şimdi Ara

Trafiğin iyileştirilmesi için önerilerimiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Elbette trafiğin oluşmasında ki temel nedenler şunlardır.
    -Altyapı yetersizliği.
    -Aşırı araç sayısı.
    -Sürücüler
    -Yayalar
    -Hayvanlar. (Artık nasıl anlarsanız. )
    Şahsen trafiğin azaltılması ve daha az rahatsız vermesi için ne yapılabilir ?
    Bence :
    -Trafik polislerinin ceza sayısını arttırması.
    -Toplu taşımanın arttırılması. Ve daha konforlu hale getirilmesi.
    -Tek kişi üstüne yapılacak her aracın daha çok vergiye tutulması.
    -Arabalarımız ve sürücülerimizin iki yılda bir kere muayene ettirilmesi ve sıkı tutulması. (Aracını valeye verenler düşünsün.)
    -Düzgün yollar yapılmalı ve otobanlarda hız sınırları arttırılmalı.
    -Sürücülere ve yayalara sosyal olarak eğitim verilmeli.
    -Yaya ve bisiklet önceliği verilmeli.
    -Şirket araçlarının daha zor elde edilmesi.
    Ve :
    -Park yerleri arttırılmalı ve insanları bir kilometre karecik alana sıkıştırmamalı ,geniş şekilde konumlandırılmalıdır. Her şehir için geçerli bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Çok katlı Yer altı trafiği. Yer yüzü tamamen trafiğe kapalı park alanları olacak. YEr altı tamamen trafik. Metro gibi.
  • Kiralik araclarin mesai saatlerinde trafikte olmasi yasaklanmali buyuk sehirlerde. Neredeyse hepsi trafik canavari.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafiğin iyileştirilmesi için önerilerimiz ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözümü basit bir Avrupa ülkesinde uygulanıyor sanırım. Plakaların sonunun tek-çift oluşuna göre trafiğe araçların çıkması gerekir. Misal ; 34 xx 1000 plakalı bir aracın plakasının son rakamı çift olduğu için haftanın pzt Çarşamba cuma pazar günleri trafiğe çıkabilir.Diğer günler çıkamaz şeklinde.Bu şekilde düzenleme yapılabilir.%50 trafik anında rahatlar zannımca.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trafiğin tek nedeni çarpık kentleşmedir. Bunun üzerine düzensiz yollar ve araç sayısı eklenince sistem errör veriyor.
  • Başkanlığa geçilmeli, sıfır sorun için.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi indirimi, yatırım gideri falan filan derken çok büyük bir kiralık araç ordusu oldu. Bu işin bir kontrolü, usulü olmalı.
  • Akıllı trafik ışıkları olsa trafik sorununun ortadan kalkacağı çok yer var. Önce ışıklardan başlamalılar.
  • Eğitim. Fakat eğitimden anlamıyoruz orası Allah'ın emri. Hayvan gibi cezalar, çok ağır cezalar. Ama bunun amacı milletin cebini boşaltmak değil, millete kafasına vura vura öğretmek olacaktır.

    Özellikle metrolar bir an önce bitirilmelidir. Mesela İstanbul M5, 10 senedir yapılıyor hala daha açılmadı, açılsa bile kısmi açılış olacak. Halbuki ihalede taahhüt edilen zaman 38 ay civarı bir süre. Devletin yandaş firmalara ihale vermeyi bırakıp gerçekten bu işe önem vermesi lazım. Ve yoğunluğun fazla olduğu duraklara katlı otopark yapılması lazım.

    Şehir içine belirli genişlikte veya belirli boyutlardaki araçların girişine izin vermek, elektrikli araçların şarj istasyonlarını yaygınlaştırmak, elektrikli araçları teşvik etmek, Renault Zoe gibi. Ayrıca bisiklet kullanımı da teşvik edilmeli, gerekirse bisiklet etkinlikleri, ödülleri ile yaygınlaştırılmalı. Bisiklet sadece h.sonu iki üç tur atıp kaldıracağımız bir taşıt olmamalı

    Baktığımız zaman İstanbul'daki trafiğe, genelde saçma sapan şekilde şerit değiştirme, yola fırlama, kırmızı yanmasına rağmen ısrarla geçme gibi nedenler yani saçma sapan nedenlerden dolayı sıkışıklık yaşanıyor. Sen istersen her yere yol yap, her yerden tünel geçir insan insan olmadığı sürece ne fayda. Ha tabi sen yandaşının cebini doldurmak istiyorsan orası ayrı.




  • gereksiz ışıklar kaldırılmalı
  • İstanbul için konuşuyorum alt alta 3 katlı otoban dahi yapsalar nafile. Tek çözüm öncelikle inşaat yapımını durdurup yeterince kalabalık nüfusun aha fazla atmasını önlemek. Ardından iş imkanlarını fabrikalar, holding merkezleri, yönetim binaları vs Anadolu'ya dağıtıp halkı göçe zorlayıp nüfusu düşürmek . El kadar istanbul'un nüfusu avrupada birçok ülkenin nüfusundan daha fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antalya'da trafiğin tek sebebi, saçma kavşak ve sonucunda 100 saniyelik kırmızı ışıklar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sinyal kolunun nerede olduğunu bilmeyenler için fazla öneri değil mi ?



  • Biraz sürücülerin bilinçlenmesi lazım, takip mesafesine uymak ya da dikkatli şerit değişmek lazım aniden şerit değişimleri trafiği sıkıştırıyor.

    Yeni yapılan binalarda mutlaka bir otopark olması gerekiyor (zorunlu yapılabilir) bunun için ilk kat ya da bodrum kat olacak şekilde bir otopark yapılmalı. En azından sokaklardaki araç kalabalığı biraz azalır özellikle dar sokaklarda yer genişler daha hızlı akış sağlanır.

    Yalova için konuşuyorum şehir içi minibüslerinin biraz azaltılması lazım arka arkaya bir kaç minibüs gittiği durumlar oluyor yolcu indirip bindirmeye çalışırken baya bi sıkışıyor ya da güzergahı biraz düzenlenecek.

    Daha küçük arabalara teşvik arttırılabilir dev gibi jipler şehir içinde gezdiğinde daha çok yer kaplıyor dar yollarda geçmeye uğraşırken iyice yavaşlıyor trafik.
    Bisiklete teşvik arttırılabilir, şehrin birçok kısmına ulaşabilen araç yolundan ayrı bir bisiklet yolu bisikletle ulaşımı arttırabilir.

    Çok katlı otoparklar lazım ve bunlar biraz daha uygun fiyatlı olmalı. En azından ilk 20 dakikası falan ücretsiz gibi. Otoparklara para vermemek için yolun ortasında dörtlüleri açıp bırakıp gidiyorlar 5 dakikalık iş için bırakılan arabalarla o trafik çığ gibi uzuyor. Yol iyice darlaştığı için araç geçişleri yavaşlıyor.




  • İnsanlar birbirlerine yol versin bakın problem %30 çözülür. Trafik gitmiyor adam karşı yola geçmek için açık olan yolu da kapatıyor, sonra diğer taraftan dönecek adamda kapalı diye dönemiyor o da kafayı sokup orayı kapatıyor al sana kısır döngü 😁 Halbuki herkes birbirine yol verse bazı yerlerde trafik ışıkları olmaz ve trafik daha Akıcı olur.



    Bir de şu var yol 4-5 şerit hop birden 2 şeride düşüyor ki bu da trafik yApıyor.



    Toplu taşımaya gelince Raylı sistemler dışınd gerisi 3. Dünya ülkesi modunda. Hele "minibüs" aman aman. Aracım olsa 3-5 fazla verir aracımla giderim, trafikte kalmayı da kabul ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelişmiş toplu taşıma olsa İstanbulda araç kullanma oranları ciddi manada düşer, ne arabalar ucuz ne yakıt zira.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.