Şimdi Ara

Trabzon uzungöl tatili

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar. Temmuz ayinda Trabzona ucuyorum esimle. Tam karar vermedik ama heralde 4 gece kalicaz. Oralari bilenlerden biraz yorum almak istedim.
    Ucagimiz gece 2:30 da iniyor trabzona. Havalimaninda taksi bulmasi sıkıntı olmaz degilmi? Oteli simdiden tutucam ben. Diyelimki otele vardik ertesi sabah uyandik. Merkezi gezmeyi planliyorum. Bu yüzden önce araba kiralamak istemiyorum cünkü zaten sehrin göbegindeyiz. Yoksa siz baska bir gezi planimi yapardiniz? Baska nereler gezilir veya arabayla gidilecek yerler nereler. İlk 1-2 gün merkezi gezdikten sonra kiralik aracla uzungöle gitmeyi planliyorum. Oranin dogasi güzel oldugu icin 2 gün kalip memlekete döneriz.
    Yalniz hangi siteden baktimsa uzungölde otel pansiyon fiyatlari cok pahali geldi bana. Ben kapadokyada balayina okadar vermemistim. Sizce daha ucuz pansiyonlar bulurmuyum oraya günü birlik gidip orda tutsam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hocam uzungöl ü mahvettiler. etrafına beton attılar, her tarafı otelle doldurdular. allah belasını versin bu beton sevdalılarının
  • Uzungöl e araç kiralayıp sabah çok erkenden giderseniz fazlası ile yeterli olur kalma pahalıya gelir orası artik arap ağırlıklı olduğu için fiyatlar uçuk otopark bile gereksiz pahalı yol üzeri mutlaka uğranması gereken 3-4 yer tavsiye edebilirim. Trabzon ile ilgili detayli bilgileri ;



    https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=126923429



    burada yazdim ayrica sorunuz olursa konu altinda sorunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler ustam. İlk sorum su:

    Sence 4 gün trabzona cokmu iyimi? Ve bu süre icinde trabzonda kalip arabayla heryeri gezebilirmiyim. Yoksa biraz uzakda kalan gôrmem gereken yer varmi. Nereye gitsem sence tekrar merkeze dönsem yeterli olurmu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karaster ve luster yaylalarına uğramazsan boşa gitmiş olursun sabah 9 ile 12 arası çık 2700 lü rakımlardan uzungölü izlemek paha biçilemez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen hafta gittim uzungöl'e. berbat bir yer. doğal hiçbir şey yok. ankara eymir gölü bile daha doğal bir yer. fiyatlar trabzon'a göre 2 kat. zaten esnaf senin türk olduğunu görünce ilgilenmiyor. trabzon insanı sözde milliyetçi. parayı görünce türk halkına değer vermekten vazgeçmiş.
  • cignenmiskumandapili kullanıcısına yanıt
    Aynen, şimdi ki moda Artvin'de ki Karagöller oralar tamamen doğal ve uzungöle 1000 basar.

    Yalnız uzungöldeki esnafın çoğu Trabzonlu değil. Haa parayı çok severiz o ayrı mevzu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talsuv61 -- 10 Ekim 2017; 13:2:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Trabzonlu değilim, iktidar yanlısı birisi de değilim, Uzungöllü esnafta değilim ve değilim dediğim hiç bir durumda da akrabam tandıdığım da yok.

    Ben sadece 15 yıllık turizmci ve profesyonel turist rehberiyim.

    Yıllarca Karadeniz turunu, tanıtım ve rezervasyonunu yaptım, sonra rehber oldum yerli gruplarla otobüslü / uçaklı turlarda rehberlik yaptım, operasyon yetkilisi oldum tur organize ettim. vs. vs.

    Karadeniz turuna çıkanlara hep dedim ki bakın özellikle yayla da kalacağınız oteller, yaylanın o kendine has yaşantısına uygun, belli bir seviyede olan basit oteller. Öyle Antalya'daki 5 yıldızlı resort oteller gibi konfor beklemeyin. Evet bölge bir tatil bölgesi ama konsepti doğa, temiz hava, ve butik bir yayla yaşamı sunuyor.

    Çalışanları yerel halktır, öyle resort otellerdeki gibi eğitimli kişiler olmasını beklemeyin, onlar sadece misafirperverlik iç güdüsüyle sizin taleplerinize cevap verirler.

    rezervasyon yetkilisi olarak turu satarken ofiste, rehber olarak tura çıkarken daha Karadeniz'e adım atmadan otobüste, operasyon yetkilisi olarak tüm satış birimlerime hep bunu söyledim.

    Hocam çıkıyoruz uzungöl'e yada Gümüşkayak'a yada Ayder'e veriyoruz anahtarlarını yolcuların 10 dk. sonra hürraa hepsi resepsiyonda, yok oda nem kokuyor, yok battaniye naftalinli, yok efendim neden wc ortakmış, yok şu yok bu vs. vs. yiyorlar resepsiyonisti.

    Yahu sen Antalya'da Su Sesi otelde yada Hilton Conrad'a gelmedin ki. yayla oteli adı üstünde.

    Yayla otelleri sahipleri tur şirketlerine gecelik oda fiyatı verirken, sezon içinde getireceği otobüs sayısına göre fiyat uygular. Örneğin A firması der ki sezonda 300 otobüs, haftada 2 grup, B firması derki 350 otobüs haftada 3 grup gibi. Otelciler de kişi başı sabah kahvaltısı ve akşam yemeği dahil (yarım pansiyon) 75 ile -120 TL arası fiyat verir. tabi otelci ile firmanın arasının ikili ilişkileri de etmendir fiyatta 3-5 daha oynar.

    Şimdi 2 senedir otelciler biz tur şirketlerine fazla oda vermek istemiyor. HAK VERİYORUM.

    Bizim yerli grubun kaprisi ile uğraşacaklarına geceliği 100 € dan başlayan fiyatlarla Arap turistlere yöneliyorlar, parayı peşin alıyor, dert çile çekmiyor, kapris, kötü muamele görmüyor, giden bir daha bu sefer arkadaşları ile geliyor.

    Şimdi burada suç otelcinin mi? Karadeniz yaylalarını Arap turiste yönlendiren turizm politikaları yani bakanlık ve devletin mi?

    Yoksa bir Türk vatandaşının eğitimi ne olursa olsun, tatile çıktığında kendisini turist olduğunu unutup sanki gittiği turistik beldenin belediye başkanı gibi hissedip öyle davranan ve cebinden 3-5 para harcadı diye tüm herkesin çevresinde 4 dönüp her istediği yerine getirilsin isteyen Türk tatilcinin mi?

    bunun milliyetçilik ile alakası yok, bezmişlik, bıktırılmışlık var. bizim insanımız turist olma kavramını bilmeyip beklentileri yüksek tutup gerçekleşmeyince avaz avaz bağırıp ortalığı yıkmaktan yıldırdı ve bıktırdı yayla otelcisini. İstemiyorlar artık yerli turist. hem az kazanıp hem çile çekiyor.

    ama Araplarda hem iyi kazanıp hemde mekan sahibi olduğunun farkına varıyor adamlar.

    o yüzden işin birde bu yönünden bakmanı tavsiye ederim. ama haklısın, eğer ben bir turizmci olmayıp bu yazdıklarıma senelerden beri şahit olmasaydım senin gibi düşünürdüm herhalde.

    fiyatların Trabzon'a göre 2 kat olmasının sebebi de doğal, 1 turizm beldesi. nasıl ki bir çeşme bir Bodrum'da taksi tarifesinden tut en basit şey bile şehir fiyatından yüksek burası için de geçerli.

    diğer bir durum bu işin maliyet kısmı. Bir malın Trabzon'a nakliyesi belli bir maliyet, oradan o dar, virajlı, rampalarla sürekli yüksek eğimle tırmanışla aşılan mesafe ayrı bir maliyet, dolayısıyla fiyatın şehir merkezi ile yukarısı arasındaki farklılığının diğer bir ölçümü maliyet. Bunu da bana Uzungöl'de market işleten birisi söylemişti.
  • talsuv61 T kullanıcısına yanıt
    hocam şehrin araplaşması kanıma çok dokundu. mesela "x market" diyor. üstünde arapça harflerle market yazıyor. market dünyanın her yerinde bilinen internasyonel bir ifadedir. arapça harflerle market yazmanın anlamı nedir. sumela manastırının resmi yol tabelasına bile arapça sumela yazmışlar. inanamadım. fazla para kazanmak için turiste yağcılık mı, arapsevicilik mi? bazı yerler bırak arapçayı, ingilizce bile yazmamış camına. ben bilhassa bu mekanlardan alışveriş yapmaya çalıştım.

    avrupa ve asyada çok fazla ülkeye gittim. ortak dil ingilizcedir. fakat lokal yerlerin menülerde ingilizceye bile rastlayamazsınız. o derece karşıttırlar böyle şeylere. ispanya'nın bazı yerlerinde mecburen ispanyolca çeviri programından yararlanmıştım. turistin elini eteğini öpmüyorlar. aksine turist, turist olduğunu farkına varıyor.

    trabzonlular olarak acil dönülsün bu yanlıştan. çok üzücü.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.