Şimdi Ara

TR'nin En Büyük ve İlk Guildi: SÜRGÜN YERİ (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
3
Favori
25.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xj9

    Leş bir guild zaten yeni mi anladınız? :)
    Guild yetkilileri maphack falan kullanıyordu eskiden hatta ban yiyen olmuştu vs.

    Eğlenmek istiyorsanız Türk olduğunuzu gizleyin oyunda.

    Doğrudur. Hack kullanan kişiler ile bağlantımızı koparalı baya oluyor. Ortam kalabalık olunca işlerin arada sarpa sardığını itiraf etmem gerek. Sonuçta hepsi medeni bir şekilde hallediliyor. Guildten çıkartılmayı en son seçenek olarak kabul görsekte, scammer veya ağır küfürleşmeler karşısında bunu uygulamak zorunda kalıyoruz. Sonuçta kalabalık bir ortam oyunu oynayan herkesin yardım alabilmesini sağlayan bir araç olarak görüyorum guildi.



    Black friday indirimleride yaklaşıyor bu arada guild member slotu indirime girerse biraz slot daha alırız. 3.1 ile beraber oyuna yönelme olacaktır yeniden.



    Fikrini belirttiğin içinde teşekkür ederim. İyi kötü her eleştiriye açığız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xj9

    Leş bir guild zaten yeni mi anladınız? :)
    Guild yetkilileri maphack falan kullanıyordu eskiden hatta ban yiyen olmuştu vs.

    Eğlenmek istiyorsanız Türk olduğunuzu gizleyin oyunda.

    güzel insan. inanıyorum ki senin de içinde güzellikler vardır. lakin 2013 den beri ara ara girip aynı şeyi yazmaya üşenmiyor musun , bize ayıp ediyorsun üzüyorsun? daha güzel bir guildin vardır kesin. sana orda başarılar dilerim.

    şu sıralar oyuna ara verdim. guildin kurucusu benim. sagolsun officerlar ve saldour(guild lideri) bunca zamandır guildimizde herkese güzel bir ortam hazırlamak için guild stash satın alımından tut yenilerin sorduğu spam sorulara sabırla cevap vermeye kadar tam 4 senedir guildin yükünü sırtlıyorlar. bizim guildde biraz kalan bilir (şimdiye kadar 1000lerce insan bizimle bu oyunu oynadı) bizde herkes officer olabiliyor. oyunda aktif olan arkadaşları officer yapıyoruz ve her officera da liderlik verebiliyoruz. inanın liderlik verdiğimiz insanların yüzünü bile görmedim bazılarının sesini bile duymadım. geçenlerde(ağustos gibi) officer yaptığımız kişilerden biri hakkında üstte görebileceğiniz gibi şikayet geldi. o gün officer arkadaşa durumu ilettim. bu olay gerçekse guildden çıkar mısın dedim. teşekkür etti, guilde zarar gelmesin diye 2-3 dk içinde guildden çıktı. bu arkadaş ile officer olduğu süre zarfında güzel zamanlarımız geçmiş olmasına rağmen olgun bir şekilde davrandı. eğer kendisi bu yazıyı görüyorsa da kendisine tekrar teşekkür ederim.

    sonuç olarak multiplayer oyunları oynayanlar bilirler bu şekilde guild/clan tarzı oluşumları hele ki Türklerin bulunduğu toplulukları yönetmek çok zor iştir. ama biz bunu 2013 yılından beri alnımızın akıyla götürdüğümüze inanıyorum. burada officer yada liderin oyundan herhangi bir karı olmadığını sadece sorumluluk yüklenip insanlarla ilgilendiğini de belirtmek isterim. biz bu guildi kurarken para ödedik path of exile a . 7 guild stash açarken de üyelerden de biraz destek ile yine yönetimdeki kişilerin desteği ile aldık guild stashları. guild kapasitesi 30 kişidir. biz bunu yine 110 a çıkarmak için her 10 kişi için yine para ödedik. sırf bu oyunda Türkler olarak biz de olalım, güzel bir ortam sunalım diye. akşam evine gelen biri muhabbet edebileceği, oyun karışık oldugundan soru sorabilecegi bir ortam hazırladık.

    elbetteki sıkıntılarımız oldu. guild stashlarımız ağzına kadar değerli uniquelerle dolup taşarken arada bazı kişiler birçok kez guild stash ı son itemine kadar boşalttı. boralimiz bozuldu. üzüldük ama 1 ay sonra baktım vendora satmak yerine tekrar insanlar paylaşmak istedi itemlerini. tekrar doldu her hırsızlıktan sonra. bu iyi niyetli insanların iyi niyetini kötüye kullananlar oldu.

    elbet hile yapan ve banlananlar da olmuştur. hile yapmayı tasvip etmediğimiz gibi yapan da kendince yapıyordur biz farkedemeyiz. kimseye de ağır bir yaptırımla sen hilecisin diye atmadık. hatta şuana kadar guildden şahsen benim ceza gibi attığım bu 4 sene içinde kimse olmadı. offline süresi uzun olan kişileri guilden çıkarttık ki bu kişiler oyuna dönüp bize ulaştığından yer varsa hemen geri aldık.

    lütfen bu güzel ortamı bozmaya çalışmayalım. iyi niyet ile birlikte bu guilde geliştirelim büyüttelim. ufak tefek tartışmalar olur, artniyetliler olur.. ama biz tüm iyi niyetimizle gelin birlikte güzel bir zaman geçirmek için oyun oynayalım. :)

    inş bu guild, liderleri sürekli değişse de yıllarca ve yıllarca elden ele gelişerek devam eder. tekrar saldour'a ve diğer onlarca officerımıza yönetim işinin sorumluluk ve sıkıntısını bunca zaman omuzladıkları için teşekkür ederim.

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 28 Kasım 2017; 14:37:2 >




  • druen kullanıcısına yanıt
    Ban yiyen sensin zaten :)
  • sana uzun uzun açıklama yazmıştım sildim. değmez... 2013 den beri aynı accounttayım. kendine mutlu olmak için başka uğraşlar bul.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 29 Kasım 2017; 16:42:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xj9

    Leş bir guild zaten yeni mi anladınız? :)
    Guild yetkilileri maphack falan kullanıyordu eskiden hatta ban yiyen olmuştu vs.

    Eğlenmek istiyorsanız Türk olduğunuzu gizleyin oyunda.

    Oyuna 2013 sonu gibi başladım, sanıyorum 1 seneyi aşkın süredir de guilddeyim. En ufak bir sıkıntı yaşamadım. Guildden beklediğin nedir senin, böyle bi yorum yapacak kadar ne yaşadın guildde?
    Kar amacı gütmeyen bir yapıdadır guildler, üstüne üstlük insanlar kendi cebinden para verip guild stash tab, guild character slot alıyorlar, karşılık beklemeden. Neden nankörlük yapıyorsun?

    Ayrıca senin "leş" sıfatını atfettiğin topluluk, oyuna yeni başlayan kişilere yol göstermek için elinden geleni yapıyor. Oyun zaten yeterince kompleks bir yapıda, bir de üstüne Türkçe dil seçeneği olmadığı için yeni başlayan bir insanın tek başına öğrenmesi aylarını alabiliyor. Biz bir avuç Türk topluluğu olarak, hem kendi içimizde yardımlaşıyor, hem de yeni başlayan arkadaşlara yol gösteriyoruz.

    Keşke oyuna başladığımda, böyle bir guildden haberim olsaydı diyorum hep. Oyunu öğrenmek için destan gibi wiki sayfaları okumak, bir çok konuda aklıma takılan soruları kendi başıma öğrenmek zorunda kaldım. Edindiğim 3-4 yıllık birikimimi de yeni başlayan arkadaşlarımız bu sıkıntıya düşmesin diye, onlara yardım ederek kullanıyorum. Online olduğum sürece, guild chatten sorulmuş her soruyu cevaplamaya çalıştım. Yani bir çıkar gözetmeksizin yardım ediyoruz insanlara, bu senin için sorun mu teşkil ediyor da leş guild diyebiliyorsun?

    Birde Türk olduğumuzu gizleme konusu var, ilk kez duyuyorum böyle saçma bir şeyi. Sayısız yabancı insanla tanıştım, dünyanın bir çok yerinden insanla sohbet ettim fakat Türk olduğum için bir kez bile ayrımcılık görmedim. Kimliğimizi gizlemenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Sanki oyunu Pegida veya Ku Klux Klan üyeleriyle oynuyoruz, neden gizlenelim?

    Şimdi böyle bir guilde leş demek, tam anlamıyla boş bir yorum oluyor. Üstüne üstlük, böyle içi boş bir yoruma, guild yöneticileri, gayet nazik bir biçimde yanıt vermiş. Asılsız suçlamalarla insanları zan altında bırakacağına, öncelikle bir düşün, bu insanlar neden beni adam yerine koyup da kibar bir şekilde cevap vermiş diye.

    Kimse guild'e zorla sokulmuyor, beğenmediysen çıkabilirsin. Fakat buraya gelip, asılsız iddialarla insanları suçlayamazsın. Varsa yapıcı bir eleştirin buyur söyle, yoksa boş yorumlarını kendine sakla.




  • CH0PPER kullanıcısına yanıt
    TÜRK guildi redditte nam salmış durumda uzun süredir siz anca kendinizi kandırın böyle ya da oyuna yeni başlayanları :)

    Guild tagınızı gören arkasına bakmadan kaçıyor ya da geçmiş tecrübelerinden dolayı küfrediyor size haberiniz yok.
  • Aktif olarak post/comment yapmasamda her gün düzenli olarak takip ederim Reddit'i. Post linkler misin biz de görelim merak ettim açıkçası.

    Item ve currency flip sıklıkla yaparım. Başka türlü zengin olamazsınız bu oyunda. Günde yüzlerce trade yaptığımı bilirim. Öyle bir olay yaşamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saldour -- 2 Aralık 2017; 21:44:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • totemagainn
    şu sıralar işsiz olduğum için nerdeyse 12 sat online ım laptop patates ama yer varsa ekle dayı
  • s.a ben ertuğrul 28 yaşındayım etolord44 ID ladycurse abyss ligndeki adım benide alırsanız sevinirm diğer liglerlede oyanamayı düşünyorum online sürem 6 ila 7 saat
  • Keşke bot kullanımdan rahatsız olanlar yerine bot kullanan kişiyi guild'den atsaydınız saldour bey.
    Bot kullanan kişi arkadaşınız olabilir fakat guild'de bundan şikayetçi kişiler varsa bunuda göz önüne almanız gerekiyordu.
    Kısacası bu guild bot kullanılan guild olarak hafızamda yer etti.
    Bot açan arkadaşla kişisel bir problem kesinlikle yok guilddeki kimseyle kişisel bir problemim zaten yok, fakat oyun kuralları belli.
    Bu guildin bir officer'ı zaten banlandı (problemofficer) artık neyden banladı botdanmı price fixed'danmı bilemiyorum.
    Fakat bir diğer officer arkadaşında bot kullandığı bilindiği halde guildden atılmaması(liderin arkadaşı olduğu için) etik bir durum değildi.
    Hepsini geçtim bot kullanan kişiden rahatsız olanlarıda guildden atmak pek bir üste çıkmışlık oluyor sanki.
    Oyun hayatınızda botunuzla beraber başarılar diliyorum sağlıcakla kalın.

    NOT : konu başlığını ''guildimizde bot kullanımı serbesttir'' şeklinde değiştirirseniz hem forumdaki arkadaşlar için hemde sizin açınızdan daha verimli bir konu olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VisMortis -- 23 Mart 2018; 23:47:36 >




  • VisMortis V kullanıcısına yanıt
    Kaç kere söyledim yine söylüyorum. Bot olduğunu düşündüğünüz kişiyi support@grindinggear.com e-posta adresine rapor edin. Zaten pozitif bir sonuç alındığında tutmam o kişiyi guild içinde. Ama ali kıran baş kesen edalarıyla insanları rahatsız edip galeyana getirenleride barındırmam.



    Bol şans sizlere bundan sonraki oyun hayatınızda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saldour -- 24 Mart 2018; 10:9:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saldour kullanıcısına yanıt
    Sende biliyorsun bot olduğunu neden bilmiyormuş gibi yapıyorsun? arkadaşın kendisi bilmiyorsan bile sorsan söyleyecektir :) diyelimki kendiside bot değilim dedi, eee 123123123 kişi kör mü? adam 7/24 low tier map farmlıyor herkes bunu görüyor bu gayet açıkken daha neyi savunuyorsun anlamıyorum illa ggg'nin botu banlamasımı gerekiyor yani? pozitif sonuç alındığı taktirde zaten otomatik olarak oyunda olmuyor o kişi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VisMortis -- 24 Mart 2018; 11:4:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Saldour

    Kaç kere söyledim yine söylüyorum. Bot olduğunu düşündüğünüz kişiyi support@grindinggear.com e-posta adresine rapor edin. Zaten pozitif bir sonuç alındığında tutmam o kişiyi guild içinde. Ama ali kıran baş kesen edalarıyla insanları rahatsız edip galeyana getirenleride barındırmam.



    Bol şans sizlere bundan sonraki oyun hayatınızda.

    Valla guilde arkadaşım için gelmiştim ama seni sevmiştim. Yayını açar açmaz gelirdim sana yakışmadı. Kendin ima ettin zaten adamın bot olduğunu. Bot olduğu halde guildde mi tutacaksın dedik hayır dedin, şikayet edin banlansın atarım dedin. Şimdi burda aksini söylüyorsun. Hiç yakışmadı. Adam halen oyunda düşük tier map kasıyor cevap vermiyor. Support'a mail attık zaten günler önce. Hesap günlerdir inceleme'de yakında ban yer sen de guildi böldüğünle kalırsın.

    O botçu arkadaşa ise bişe demiyorum. En zengin benim, her lig zenginim, şu buildi benden iyi dizen olmadı laflarını artık kendi yutabilir. Bot ile kasıp hava atmakta güzelmiş valla.




  • Tamamen benim yetki alanımdan uzak. Ben çıkıp desem ali mehmet mustafa bot kullanıyor benim ispat edebileceğim bir şey yok ortada sadece sözde kalıyor. Hani diyorlar ya lafla peynir gemisi yürümez diye o hesap işte. Adam low tier map dönüyor gece dönüyor yada mesajlarınıza cevap vermiyor diye ben kimseyi guildten ataman kusura bakmayın. Zaten bir gruplaşma sürtüşme yaşıyordunuz gördüğüm kadarıyla. Eğer işin aslı varsa zaten GGG halledicektir. Ayrıca iş sonuçlanana kadar o şahsı normal üyeye çekicem officer olmayacak. Kendim report ettim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saldour kullanıcısına yanıt
    bahsettiğimiz kişi daha önce bottan banlandı unuttunmu?
    unuttuysan ben hatırlatıyım...https://www.reddit.com/r/pathofexile/comments/4q2yde/bot_user/

    tanıdık geliyormu profile :) ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VisMortis -- 24 Mart 2018; 11:38:10 >
  • VisMortis V kullanıcısına yanıt
    Hayır unutmadım. İkinci bir şans tanındı sadece. Üçüncüsü ise kesinlikle olmayacak.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saldour kullanıcısına yanıt
    peki iyi oyunlar.
  • Beyler bu guilde girmenizi tavsiye etmem. Konuşulanlara ben de birebir şahit oldum. Adamlar hile yaptığı belirttiler. Kesinlikle haklılarda kanıtlamaya gerek yok zaten apaçık ortadır. Bir insan 7/24 farm yapabilceğini sanmıyorum. Durumdan rahatsız olanlar, hile yapan guilden atılmayacaksa ayrılacaklarını belirttiler. Onun da arkadaşı olduğu için zaten guildden atma gibi bir niyeti yoktu :D Ondan dolayı da konuyu açanları guildden attı. Konuyu açan arkadaşlar tarafından da herhangi bir küfürde edilmedi. Arkadaş zaten redditten linki paylaşmış.Yalan söylemeye devam... Hile yapan arkadaşları zaten guildde bulundurmuyoruz bla bla bla...
  • milletin derdi başkalarını ne çok germiş arkadaş! bu guildde şimdiye kadar binlerce insan geldi geçti. biraz tecrübesi olan herkese kapımızı açtık. 2-3 adam hile yapmış vs. ne gerilmişsiniz bu kadar.

    olay kısaca şu: çekemeyenler motor taksın. adamın guildinde 10 kişi var 7 tanesi inaktif. bizim guildde 110 kişi var çekemeiyor. gelmişler burda hayallerinde dahi göremeyecekleri güzel bir oluşuma laf atıyorlar. millete giren çıkan nedir, noluyor da çatlıyorsunuz. adam oyun oynadığı vakitten daha çok burda yazı yazıyor. beğenmeyen çıkar guildden. hile yapanı da tespit ettiyseniz raporlayın banlansın. ne uzatıyorsunuz. üstte ki yazmış guilde girmenizi tavsiye etmem diye. neymiş birisi hile yapıyormuş. sanki guilde gireni soyuyor hileci. bu neyin kafası. karalama kampanyasına , iftiraya devam edin. nasıl bir kıskançlık nasıl bir haset bu anlamadım ki. bu ülke bu sebepten kaybediyor. "ben iyi durumda değilsem başkası da kötü olsun" mantığı.




  • saldour, yeni lig nasıl gidiyor. nasılsınız. oyuna zaman ayıramıyorum, giremedim oyuna bayadır.



    mekanikler her geçen gün karşıyor ya. birgün dönsem baya yenilik gelmiş olacak



  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.