Şimdi Ara

TRNİN EN BÜYÜK ASUS MODEM REHBERİ | N16, AC750, AC51, AC55U, AC68U, AC88U[ANA KONU] (471. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.337
Cevap
205
Favori
521.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 469470471472473
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • EsFaEr kullanıcısına yanıt

    aynen hocam gördüm çok teşekkürler

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRYGZ

    wifi kanalları hakkında bilgisi olan biri yardımcı olursa çok sevinirim zira ben işin içinden çıkamadım bir türlü. 


    Modem : DSL-N16

    Donanım Yazılımı Sürümü:1.1.2.3_858

    Mevcut Wifi Ayarları




    Lokasyondaki wifi kanalları WIALI ve ASUS benim modeme ait.






    şuan modem ile aramda 7-9 adım var ve durum bu 35Mbps VDSL internetim. Kablolu da hız sıkıntım yok. Kablosuz çok sorunlu görüldüğü gibi. Önerilerinize açığım.

    ilk gorsel:

    SSID: daha ozgun bir isim olsun.

    Kablosuz Modu: N only (digerleri hizi etkiler)

    Kanal bant genisligi: 20 MHz (bu ve kanal ile ilgili detayli yazdim, yazinin sonuna link verecegim)

    Kanal: 1. Wifi Analyzer grafigi diyor ki temelde onerilen 1, 6 ve 11. kanallar arasinda en temiz kanal 1. Digerlerinin durumu fena. (sona ekleyecegim yazida acikliyorum bunu detaylica)


    ikinci gorsel:

    IGMP gozetleme: Bu eger evde streaming veya wifi uzerinden tv'ye ekran aktarimi vs yapiyorsaniz acik kalabilir, yapmiyorsaniz kapatmaniz modemin is yukunu hafifletecektir.

    TX patlamasi: Yukarida kablosuz modu N only yaptigimiz icin bunun acik olmasina gerek yok zaten aga G destekleyen cok eski bir cihaz erisemeyecek.

    WMM APSD: Bunu da etkinlestirerek gerek duyulmadiginda cihazin cikis gucunu dusurerek ferahlamasini saglayabilirsiniz, CPU ve RAM kullanimi duser, modem surekli max gucte calismayacagi icin isinma problemi de yasamazsiniz.


    Wi-Fi Kanal Ayarları: 1, 6, 11


    Ek olarak konu sahibinin bu soruya verdigi "fazla kurcalama auto yap gec" cevabini buyuk bir saskinlikla okudum...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archangelic -- 24 Şubat 2021; 2:19:16 >
  • aliens kullanıcısına yanıt

    Zyxel'i hic bilmiyorum ama N16'yi ben 4 yil once ileriye donuk dusunerek aldim, yani o zaman evimin altyapisi 8mbps destekliyordu, daha ucuz bir ADSL modem alabilirdim ama soz konusu teknoloji oldugunda her zaman ileriye donuk dusunmekte fayda var ve 2 yil sonra baska eve tasindigimda ayni modemle 100mbps VDSL kullanabilir oldum bu sayede. Yeniden ve 2, 3 kati artan fiyatlarda modem almak zorunda kalmamis oldum.


    Yani ikisi arasinda Zyxel teknoloji olarak daha ustun oldugu icin onu secerdim, tabi kullanici yorumlarina vs bakmadan soyluyorum. Mesela built-in anten kullandigi icin cekim gucu dusuk olur mu olmaz mi bir bakmak gerek. Yine de AC destekli olusu buyuk bir arti N16'ya gore. Bugun bir modem alacak olsam AX desteklilerden bakardim.

  • EsFaEr kullanıcısına yanıt

    Yardımcı olabilir iseniz mutlu olurum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mur37 M kullanıcısına yanıt

    Aslında şöyle söyleyeyim bu görsele göre sıkıntı olmaması gerekir. Modem 88 mb hız alıyor gözüküyor. Bu arada eğer yönetim dsl ayarlarından kararlılık kendiniz ayarlamadıysanız ve Tukrnet kullanıcı iseniz sanırım 88 mb dslam kilidi var bu konuda ben epey muzdarip oldum ve kendim 3 ay uğraşma sonucu çözdüm bunun için Turknet talep açıyorsunuz fakat çözemiyorlar bende gittim Telekom saha ekibi bulup öyle çözdüm. Neden mi kilit var şüphem oldu çünkü alt yapınız 125 mb destek var attığınız görsele göre Kablosuz ayarlarda kanal vs otomatik yapın. En kötü güç tuşu yanında ufacık bir yer var ordan reset yaparsanız sorununuz çözülür büyük ihtimalle. tekrar kurarken modem kullanıcı adı ve şifre ihtiyacınız olacak. Ayrıca crc hatası var biraz oda bazen sorun yapabilir. hızınızı biraz düşürme yaparak ondan kurtulma imkanıda oluyor bazen. Bu arada modemi arasıra reset yapmakta fayda var hatta yönetim ayarlar içinde otomatik reset ayarı hangi gün veya her gün istiyorsanız o saatte reset yapar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba N16 modeme sahibim. Oyunlarda ping dalgalanması sorunu yaşıyorum. Başka yaşayan var mı ? Ne önerirsiniz.


  • EsFaEr kullanıcısına yanıt

    hocam benim değerlere de bakabilir misiniz turknet 100 mb tarifesindeyim. hız 55 mb nin üstüne çıkmıyor

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wa$abi

    hocam benim değerlere de bakabilir misiniz turknet 100 mb tarifesindeyim. hız 55 mb nin üstüne çıkmıyor

    Bu degerlere gore normal, SNR Margin sinirda hatta VDSL icin dusuk. CRC hatalari da olusmus. 55 yine iyi, daha yuksegi mumkun degil.

  • archangelic A kullanıcısına yanıt

    hocam teşekkür ederim buna razı olacağız artık. evde sabit telefon var. kablolar ince ve kablo karışıklığı var. ondan dolayı mı acaba

  • wa$abi kullanıcısına yanıt

    Arkadaşın söylediği gibi 55 ancak bu değerlere göre. Hatta 35 e düşerseniz daha stabil olur sanki. Evet 100 mb tarifesinde olabilirsiniz ama alt yapı maksimum 76 gözüküyor ama oraya çıkarsanız kopmalarınız çok olur gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EsFaEr -- 24 Şubat 2021; 21:38:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EsFaEr kullanıcısına yanıt

    hocam çok teşekkür ediyorum. 1 ay önce üst tarifeye geçtim ve ondan sonra kopmalar başladı. oysa 35mb lik tarifedeyken nerdeyse hiç kopma olmuyordu. bu durumda tekrardan 35 mb lık tarifeye geçsem daha iyi olacak gibi.

  • wa$abi kullanıcısına yanıt

    Sanmiyorum cunku oyle olsa hat zayiflamasi Line Attenuation yuksek olurdu. Telefon kablolarinin kalinligi cok fark etmez, zaten standart olur cogu. isterseniz splitter kullanmadan hatti direkt modeme takarak deneyin ve degerlerde degisme olacak mi diye bakin. icerdeki kablolari, duvardan splitter'a giden, splitter'dan telefona ve modeme giden, ucu de yeterli uzunlukta ve cok eski, yipranmis ve hatta daha once kopmus ve bantlanmis degilse degerlerde cok bir fark olmaz.


    Hizda ise 35'e dusmenize gerek yok Turknet'e hizinizi 62'den 55'e sabitlemelerini isteyin, SNR degeri artacak, CRC hatalari azalacak ve kopma sorunlariniz duzelecektir. 55 veya 50 alabilecekken 35'e ben razi olmazdim.

  • archangelic A kullanıcısına yanıt

    Pardon haklısınız ben arada 50 yi esgeçmişim 😄


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • archangelic A kullanıcısına yanıt

    Hocam bilgini varmu benim modemde fastpath olmuyor. Ac51 de olmuyor mu acaba


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kisileri karistirmisim, duzelteyim. FastPath'i operator ayarlar, FastPath hizli baglanti saglar ping 3-10 arasi olur, Interleaved ise hata duzeltme teknolojisi, hiz biraz artar ama ping 20-25'ten yuksek olur. ISS'nizi arayarak iki secenek arasinda gecis yaptirabilirsiniz.


    @wa$abi Buradan sonrasi size:


    Bu arada hizinizi dusurmek icin Turknet'i beklemenize gerek yok. Dun aklimdan cikmis. Admin / DSL Settings altinda

    once Common Settings altindaki Dynamic Line Adjustment (DLA)'i acin. Bu otomatik olarak SNR'i yukselterek kopmalari onler. Ayni zamanda altindaki SRA (Seamless Rate Adaptation)'i da acin.


    Baktiniz kopmalar devam ediyor bu sefer VDSL Settings'teki Stability Adjustment'i 9dB ayarlayip deneyin. Baktiniz kopmalar yine devam ediyor o zaman 10dB'ye ayarlayip deneyin. Bu ayar sayesinde hizinizi kendiniz dusurebilir ve SNR'in artmasini saglayabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi archangelic -- 25 Şubat 2021; 16:23:50 >
  • Su an ttnet vdsl ile Asus n17u modem kullanıyorum yakın zamanda fiber altyapı kullanmaya başlayacağım bu modemi kullanmak mümkün mü yoksa ttnet vereceğiz fiber modeme mahkum muyuz bu konuda pek bilgi bulamadım tecrübe eden var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus DSL-AC56U modemde webDAV kullanma yolu var mı ? Normalde böyle bir özellik yok !

  • merhaba arkadaşlar

    Asus DSL17U modem kullanmaktayım, modem arayüzünde vpn için dns adreslerini nereye giriyoruz, daha önce yapmıştım bulamadım
  • Arkadaşlar iş yerinde AC750(DSL-AC51) modemi kullanıyoruz. 10 civarında bilgisayar var. Sabahları sistemler açılınca modem sapıtıyor. internete çıkmıyor bilgisayarlar. hatta modeme bağlantı bile olmuyor ip adresi üzerinden. Modemin yazılımı güncel. Hatta bilgisayarlara da sabit ip verdim. Ama gene sorun devam ediyor. Genelde sabah bilgisayarlar açılırken yapıyor bunu. Sebebi ne olabilir.

  • Merhaba,


    Bizim sokağın başına yeni santral kutusu bağlıyorlar bugün. TT arabasına binip giderken bir yetkiliyi yakalayıp sordum VDSL de bağlatabilirsin dedi fakat bağlantıyı yapan adamlar FIBER bu dedi. Sanırım ikisi de geçerli. Şuan Turknet'ten 11mbps alıyorum, ne yapmamı önerirsiniz?


    Teşekkürler.


    Edit: Şu modemi çok övmüşler ne dersiniz?

    https://www.amazon.com.tr/Keenetic-Extra-AC1200-Kablosuz-Router/dp/B07WJ3YQJ7?adgrpid=66200226408&hvadid=459923395562&hvdev=c&hvlocphy=1012790&hvnetw=g&hvqmt=e&hvrand=2572668297053295536&hvtargid=kwd-898539517589&hydadcr=19842_2099839




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JMaharaja -- 4 Mart 2021; 11:42:11 >
  • 
Sayfa: önceki 469470471472473
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.