Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (9699. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
260.706
Cevap
2.701
Favori
13.891.617
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 96979698969997009701
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dün sipariş verdim bugün bu açıklama geldi Nasıl şanssızım ya inşallah resmi gazete sonrası siparişlerde uygulamaya geçilir

    Ben 50-75 Euro bandındaki(amazon.de deki ürünlerin çoğu) ürünlerin çok acayip etkileneceğini düşünmüyorum çünkü mesela yakın bir zamana kadar 60 Euro ise kargo parası 6-8 Euro arasıydı şimdi kargo parası yok %18 ise 10.8 euro. Yani kargo parası cebimize değil devlete gidecek. Giden paralar inşallah düzgün kullanılır birilerine yalı malı vs olarak gitmez diyelim hayırlısı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buraya kadarmış. Ülke ekonomisi ortada. Halk bunu hakediyor olan bize oluyor. Hiçbirşey düzelmeyecek ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar. Kendi çöplüğünüzde boğulacak baştakiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxelll

    yani ups sizden gumruk masraflari icin fatura gondermedi mi

    Yok herhangi bir fatura yok sadece 4 sayfalık bir döküman
  • İnadına yurtdışından yapacağım tüm alışverişimi.

    Batsın gözü dönmüş para babaları. Batsın bu düzen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BySinsStar

    Dün sipariş verdim bugün bu açıklama geldi Nasıl şanssızım ya inşallah resmi gazete sonrası siparişlerde uygulamaya geçilir

    Ben 50-75 Euro bandındaki(amazon.de deki ürünlerin çoğu) ürünlerin çok acayip etkileneceğini düşünmüyorum çünkü mesela yakın bir zamana kadar 60 Euro ise kargo parası 6-8 Euro arasıydı şimdi kargo parası yok %18 ise 10.8 euro. Yani kargo parası cebimize değil devlete gidecek. Giden paralar inşallah düzgün kullanılır birilerine yalı malı vs olarak gitmez diyelim hayırlısı

    O vergiler eminim iyi yerlere gidicektir, 75 milyon euroluk uçaklara, 1 milyon dolarlık makam araçlarına vb.
  • Bu steam link 107 tl ye geliyor 30tl kargo normal mi?
  • Bir sonraki hedef, vergi oranını %135 yapmak olacaktır. Böbrek de istiyonuz mu?
  • Arkadaşlar resmi gazetede yayınlansa bile yayınlandığı an geçerli olmaz illa ki yürürlüğe girmesi için 15 gün veya 1 ay süre olacaktır. Siz bu son şansı kaçırmayın alışverişlerinizi yapın derim. Böyle saçmalık mı olur atıyorum alkol satın almanin yasaklandığı resmi gazetede yayınlanıyor, sende o dakikalarda büfede alkol alıyor vaziyettesin. Polis seni görüyor götürüyor, diyor ki suç işledin alkol aldın. Nasıl yani diyorsun, sana yarım saat önce resmi gazetede yayınlanmış kararı gösteriyor. Böyle birşey olabilir mi olamaz. Yani illa ki yürürlülüğe girmesi için bir süreç olacaktır. Sömürün Amazon'u son fırsat bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antique


    quote:

    Orijinalden alıntı: carpenokte

    Sıkıntı yok %20 fazla öder gene amazondan alırız, her türlü yine de uygun fiyat


    diğer ülkeler 150 euro muafiyet uygularken senin ülken 30 euro diyor..

    diğer ülkeler benzine %40-50 vergi uygularken senin ülken %70 vergi diyor..

    diğer ülkeler pasaport için 10-20 euro isterken senin ülken 500-600lira istiyor..


    sıkıntı büyük aslında.. bunların farkında olmak lazım, protesto etmek lazım ses çıkarmak lazım
    ama ayağa kalkanın gözüne sıkıyorlar o kapsülleri.. tam bi çoban-kuzu sistemi sözkonusu, herşey bizim istediğimiz gibi olacak diyorlar!!!

    edüt: 300-500 rakamını 150 euro olarak düzelttim!!!

    kaynak: http://www.borderlinx.com/pages/faq/duty-free-limit

    Bakan Avrupa için 22,5 avro demiş. Şuaradaki yazıda.
    http://aa.com.tr/tr/ekonomi/yurt-disindan-vergisiz-siparislere-30-avro-siniri-/712087

    Burada da 150 euro olduğu söyleniyor, Avrupa için.
    http://www.borderlinx.com/pages/faq/duty-free-limit

    Hangisi doğru şimdi.




  • Sen Türk'sün! Dön de hükümetin öpsün!
  • Kernel Panic kullanıcısına yanıt
    Bizde biliyoruz yurtdisindan urun siparis edip kar koyarak burda satmasini. Devlet bunun cok guzel onlemini aldi. Bu konudaki üyelerin %90 i siparis ettiği urunu acmadan faturasi satiyordu. Bu da vergi kaçırmaya girer. Iyi oldu simdi oturun aglayin. Bu gibi sahislari yuzunden kendimize ayakkabi bile alamayacak duruma geldik. Donanimhaber oluculerini tebrik ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Allah belalarını versin inşallah. Zamanında geçici vergileri haşırt diye geçirdiler millete baktı sesleri çıkmıyor eklediler de eklediler vergileri. Sonra çomarlar çıkıyor dövlöt zörö edöyör. Sokayım sizin düşünce kalıbınıza.



    Amazondan almaya devam edelim arkadaşlar. En azından yerli firmaların fahiş kazıklamalarına ve müşteri memnuniyetsizliğine kalmayız. Amazon gibi nimet var. Vergili fiyatları eklendiğinde bile tr şartlarına uygun. Aynen devam...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MühendisMurat

    Change.org demeyin arkadaşlar ya kimse kâle almıyor orasını.

    Çıkıp yürümekte pek çözüm olacağını sanmıyorum özellikle normal vatandaşın 1.ihtiyacı olmadığı için katılım olmaz, olanları dahi gördük millet kendini bakanlıkların oraya zincirliyor falan döve döve çıkartıyorlar ve gene yapacaklarını yapıyorlar.

    Amazon buna kayıtsız kalmaz inşallah, TR ofisi açılsa fiyatlar benzerlik gösterse bile oradan alırız insan gibi muamele görürüz. Bence bu saatten sonra yapmamız gereken şey TR girişimleri için bastırmak anca Amazon çapındaki bir firma bunlarla baş edebilir yoksa 3-5 bin kişinin sesi karıncanın fil'e sesini duyurması gibi olur.

    Murat hocam amazon TR ofisi açsa bile fiyatlar maalesef yurtdışı fiyatlarının yanından geçmez. Avrupa ülkelerini örnek alıp, gümrük vergi sınırını 30 avroya çeken adamlar, ülkeye giren malların satışı için vatandaştan aldıkları vergileri de Avrupa'ya benzetmeyi hiç düşünmüyorlar. Ülkeye bir mal 10 liraya giriyorsa bunun biz vatandaşa gelişi 25 lira oluyor. Amazon.com.Tr açılsa onlar da mecburen vergileri fiyatlara yansıtacak. Yine karakter yoksunu ülkemiz sitelerinden 3-5 aşağı olur ama yurtdışından alırken ki kârları unutacağız. Yine de size katılıyorum en azından garanti sorunu yaşamayız, şerefli bir satıcımız olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu günden sonra Türkiye'de alacağım şey amazon veya başka bir sitede aynı fiyatta veya vergi dezavantajından dolayı 5-10 TL fazlaya gelse bile yurtdışı sitelerden alacağım. Destek çıkacakları bekliyorum ayrı bir konu da açılabilir ?
  • Özet bu arkadaşlar :



    https://eksisozluk.com/entry/64934295
  • Birileri de çıkmış diyor ki yav arkadaşım sen dış ülkelere kazandıracağına biraz da bizim devletimize kazandırın oh iyi olmuş

    Ulan yüzsüzler devlete kazandırdığımız paralar nereye vardı %18 kdv vergileri desen ayrı ötv vergileri desen ayrı afedersiniz ama tuvalet vergisi dahi alınıyor yav katı atık vergisi diye İnsanlar özgür olmayı istiyor kısıtlama baskı istemiyor bu devirler eskide kaldı diyeceğim ama bizim devlet için halada geçerli

    Madem DEVLET KAZANSIN O KAÇ YÜZ ODALI SARAYI AL BAŞINA ÇARP Diğer ülkelerin devlet büyükleri metrolara binerken halkla bir olurken bizim hükümet neden mercedeslere ona buna biniyor sömürgeci DEVLET.
  • Çerez parası onlar çerez

    Giderse hakkımız haram olsun diyelim elimizden gelen tek şey oy başka bir şey yok hocam keşke olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deleted User

    [Deleted from big topics]

    Ne kadar densizce atılmış bir mesaj.Bir de "ufak beyinlerinizi" + "cebinde 5 metelik yok ahkam kesiyor" diye burada yazı yazanları aklınızca aşağılamışsınız.Bu konunun atardamarı vergi oranıdır.
    Cebimizde kaç kuruş olması lazım konuşabilmemiz için?
  • congenial_boy C kullanıcısına yanıt
    İvedi işlerde derhal yürürlüğe girer. Eğer belirli tarih yoksa 45 gün sonra yürürlüğe girer.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 96979698969997009701
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.