Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (9707. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
260.707
Cevap
2.701
Favori
13.892.097
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 97059706970797089709
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erdo4 kullanıcısına yanıt
    pokemona bak sen 2 dk nı ayır kendi şikayetini yaz o zaman ben örnek teşkil etsin diye yazdım aynısı kopyala yapıştır yapmak zorunda değilsin aklına yattığı gibi yaz kabiliyetin varsa.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: f@ithline

    Kuru gürültü yapmayın gençler çözüm nefret kusmakta değil mantıklı olun tepki vermek isteyen ve çözüm isteyen bimer e şikayette bulunur. Buyrun örnek metin ben yolladım şikayetimi.

    Sn. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin gümrük muafiyet oranının 75 Euro’nun da altına düşürüleceğini haberini üzüntüyle karşılamaktayız. Bahsi geçen miktar olan 30 Euro bir çok vatandaşınızı ihtiyaçlarının altında bir rakamdır ve mağdur edecektir. Ekonomimiz ile övünülürken insanların özgürlüklerini dahada kısacak bu karardan dönülmesi tek temennimizdir. Bireysel ihtiyaçlar için yurt dışı alışveriş sınırı 75 Euro asgari şartları anca sağlamaktadır eğer haksız rekabet iddiasıyla bir değişiklik gerekiyorsa bu muafiyet değerini daha da düşürmek yerine bireysel toplam bir limit getirilmesi veya senelik sipariş sayısı limiti uygulanması daha mantıklıdır. Lütfen insanları daha da mutsuz edecek bu kararı tekrar gözden geçirin.Yapılan onca olumlu gelişmeye rağmen bu tarz gereksiz tedbirler ile vatandaşı üzmeyiniz ve olumlu gelişmeleri örtmeyiniz.


    Bakan vurmuş sen öldürmüşsün saçma saçma isteklerde bulunmayın kişisel sınırlama yada limit nedir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guguk -- 22 Aralık 2016; 17:48:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: magrofon

    beyler o zaman tepkimizi ortaya koyalım en azından 40 olur 50 olur sınır, 30 nedir yaw? yasakla olamaz!

    Türkiyede bir şeye tepki koyacaksın ve o düzeltilcek?
  • Amazon.de için söylüyorum.Şu an işleyiş normal devam ediyormuş.Eğer 30 euro gümrük sınırı yürürlüğe girerse amazon.de üzerinden verilen siparişin tarihi dikkate alınır,ekstra masraflar çıkarsa biz karşılarız dendi.Türkiye'de paypal kapandığında ebay ana sayfaya açıklama eklemişti.Amazon da ana sayfaya açıklama ekleyebilir.Çok soru geliyormuş.Kısaca bugün sipariş verdin,yarın gümrük sınırı yürürlüğe girdi,gümrüğe takılmazsın demek istiyor ama burası türkiye her an her şey olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*


    quote:

    Orijinalden alıntı: xX.3B.Xx


    quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*

    Olaylar böyle çığrından çıktığına göre Türkiye'den hiç bir ürün almamaya karar verdim artık Türkiye'deki satıcı siteler düşünsün demekki black friday birilerinin zoruna gitti hemen düzenlemeye gittiler

    Amazon'un bundan sonraki yapacağı en akıllı iş burada depo ve ofis açmaktır, zaten yakında gelecek Türkiyeye. 2 senedir Türkiyeden elektronik-ayakkabı almıyorum almayacağım da, gümrük vergisini veririm Amazon kazansın.

    Söylediğiniz şey gerçekleştiğinde zaten Amazon'un Türkiye'deki sıradan bir alışveriş sitesinden hiç bir farkı kalmamış oluyor onların yurt dışında olup bizim alışveriş yapmamız yararımıza

    Yine de Amazonun Türkiyedeki rakiplerine karşı en ucuz ürünler satan firma olacağını düşünüyorum, daha da önemlisi kaliteli müşteri hizmetleri anlayışına sahipler.




  • xX.3B.Xx X kullanıcısına yanıt
    Pek faydası olmaz burada depo ve ofis açarsa ithalat yapmak zorunda vergi ödemek zorunda onun masrafını yine tüketiciden alacak adı Amazon Türkiye olsa da fiyatlar Hepsiburada'dan farklı olmayacak.

    Ben artık tüm alışverişlerimi yurtdışından yapacağım. İsterse daha pahalı olsun TR'den, umrumda değil. Verdiğim gümrük vergileri haram zıkkım olsun, ama ödediğim ürün bedeli de Amazon'a helali hoş olsun.
  • Ulan, mücevherattan pırlantadan sıfır vergi al. Yat kat sahibi olanlar tonlarca dizeli vergisiz alsın. Memleketin üzerinden para kazanan sütü bozuklar gemilerine vergi vermemek için Türkiye yerine bilmem nerenin bayrağını alarak denizlere açılsın Vergisiz dizel alsın.

    Burada üç kuruş ucuz alacağım diye uğraşan insanların alışverişi ile uğraş. İçimdeki nefreti kelimeler ifade edemez. Bu sadece alışveriş içinde geçerli değil. Sen işsiz vatandaşına GSS belası getir Suriyeli bedava tedavi olsun. Yiğitler Suriye'de can verirken Suriyeliler devlet yardımları ile sağda solda vakit öldürsün. Lanet olsun sebep olanlara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi espial -- 22 Aralık 2016; 17:50:40 >
  • rambetiko R kullanıcısına yanıt
    Ben de Toshiba aldım. Hayırlı olsun güle güle kullan.
  • nalet olsun böyle işe ya. ilk kez sipariş verdim 31,58 euro daha yeni kargoya verildi gümrüğe takılcak mı takılmıycak mı belli değil. bu düzenlemenin çıkmasının asıl sebebi yerli tüccarların lobileridir. hükümet sağolsun gene halkı değil para sahibini korudu. bundan sonra da bu şark kurnazlarından zırnık almam. öderim vergimi paşalar gibi alırım amazondan. varsın geç gelsin bunlar kazanacağına ahlaklı insanlar kazansın.
  • Tanura kullanıcısına yanıt
    Hocam cinsel istismar yasasında nasıl geri adım attılar daha 1 ay önce, kamuoyunun gücü düşündüğünüzden daha büyük.TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU]
  • Ya yinede her turlu indirimli denk gelen urun daha ucuz olacak bundan sonra sadece indirim kovalariz vergisi cuzi ise dx racer1 de 16 euroydu oyle denk gelirse aliriz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elessar Eredhian

    Pek faydası olmaz burada depo ve ofis açarsa ithalat yapmak zorunda vergi ödemek zorunda onun masrafını yine tüketiciden alacak adı Amazon Türkiye olsa da fiyatlar Hepsiburada'dan farklı olmayacak.

    Ben artık tüm alışverişlerimi yurtdışından yapacağım. İsterse daha pahalı olsun TR'den, umrumda değil. Verdiğim gümrük vergileri haram zıkkım olsun, ama ödediğim ürün bedeli de Amazon'a helali hoş olsun.

    Fiyat farkı olmazsa bizde Amazon.de vb. sitelerden alırız zaten sorun olmaz. Burada ofis açarlarsa zaten Türkiyedeki en iyi müşteri hizmetleri politikasına sahip firma olacaktır, yine de Amazon.com.tr'yi seçmemiz için bi sebep.
  • avrupa birligi ulkelerinde kendi aralarinda zaten gumrukte sinir yoktur. kaynak :http://ec.europa.eu/taxation_customs/individuals/buying-goods-services-online-personal-use/buying-goods/buying-goods-online-coming-from-within-eu-union_en yani 28 ulkede sinirsiz.

    onun haricinde bu ulkelerdeki vatandaslar gidipte non eu olan devletlerden alinca da sinir 150€http://ec.europa.eu/taxation_customs/individuals/buying-goods-services-online-personal-use/buying-goods/buying-goods-online-coming-from-a-noneu-union-country_en

    ingiltereye bakalim limit 135pound, 630a kadar 2.5%https://www.gov.uk/goods-sent-from-abroad/tax-and-duty

    rusyaya gelelim 1000 euro limithttp://eng.customs.ru/index.php?option=com_content&view=article&id=1690&Itemid=1913

    arabistanda ise 3000 riyalhttp://www.customs.gov.sa/sites/sc/en/CustomsGuideNew/HQweb/Pages/Pages/LandingPage.aspx

    amerika da ise 100dolar ve 2000 dolara ust limithttps://www.cbp.gov/trade/basic-import-export/internet-purchases


    peki bakanin dedigi 22 euro olan ulkeler hangisi kaldi ki turkiye ile kiyaslayip siniri 30a indirdik diyorlar ?

    edit : norvecte 350 nok 40 eurohttp://www.toll.no/en/online-shopping/ belki de sayin bakan norvec ile ulkemizi kiyaslamis ve 30 euroya indirmis olabilir iki ulkenin gmsh si birbirine cok yakin oldugu icin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxelll -- 22 Aralık 2016; 18:40:32 >




  • Elessar Eredhian kullanıcısına yanıt
    Amazon Türkiyeye gelmez, Türkiyeye hiçbir yabancı yatırımcı gelmiyor Amazonun burda işi ne. Türkiye normal bir demokratik hukuk ülkesi olursa ondan sonra gelirler ama demokratik hukuk ülkesinde böyle saçma sınırlamalar vergiler olmaz zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xX.3B.Xx


    quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*

    Olaylar böyle çığrından çıktığına göre Türkiye'den hiç bir ürün almamaya karar verdim artık Türkiye'deki satıcı siteler düşünsün demekki black friday birilerinin zoruna gitti hemen düzenlemeye gittiler

    Amazon'un bundan sonraki yapacağı en akıllı iş burada depo ve ofis açmaktır, zaten yakında gelecek Türkiyeye. 2 senedir Türkiyeden elektronik-ayakkabı almıyorum almayacağım da, gümrük vergisini veririm Amazon kazansın.

    al benden de o kadar.. amazon beni dinliyor.. ilgileniyor.. adamlar bana potansiyel yalancı muamelesi yapmıyor.. ekran kartında cw olduğu için kaç türkiyedeki satıcı ekran kartını sorgusuz sualsiz geri alır.. üstelik kargo ücretini öder.. yetmiyor gümrük ücretini öder.. veririrz gümrük paramızı paşa paşa amazondan alışveriş yaparız..




  • ismet07 kullanıcısına yanıt
    Siz normal ürün mü alıyordunuz allah aşkına !
    Al-satçılık yapıyordunuz, ne kadar kötü olsa da size iyi olmuş diye düşünüyorum. Sizin gibiler yüzden bu haldeyiz zaten



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Perry Cox -- 22 Aralık 2016; 17:51:38 >
  • eeee Murat bey size bu konuyu kapatın yoksa sonunda ya Amazon gönderimi bırakır yada devlet gerekli önlemleri alır denildiğinde bizim 3-5 alışverişimizle mi devlet kalkınacak diyordunuz.
    (Konu sahibi olup vatandaşı düşünüyorum diyerek ego yaptığının bile farkına varmadın belki, vatandaş için demekki en iyisi bu değilmiş)

    Geçen 150€ çıkacağı haberleri zamanında bunun tam tersine düşürüleceğide yazıldı ama herkes için hava gayet güzeldi.

    Bu konuyu kapatmadığın her dakikanın zarar olduğu zaten belliydi. Ek önlemlerle yakın zamanda birçok malzemeye ilave damping vergileri gelince veya takviye gıdalar ve kozmetikler gibi giriş tamamen yasaklandığında konuda kargo mesajlarını tekrardan okuruz artık.

    Konudan kısa yoldan ucuz ürün bulmayı bunu kullanarak çeşitli ürünlerde onlarca alan insanlara açtığınız kapının sonucu budur, vatana millete hayırlı olsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: xX.3B.Xx


    quote:

    Orijinalden alıntı: *GameOver*

    Olaylar böyle çığrından çıktığına göre Türkiye'den hiç bir ürün almamaya karar verdim artık Türkiye'deki satıcı siteler düşünsün demekki black friday birilerinin zoruna gitti hemen düzenlemeye gittiler

    Amazon'un bundan sonraki yapacağı en akıllı iş burada depo ve ofis açmaktır, zaten yakında gelecek Türkiyeye. 2 senedir Türkiyeden elektronik-ayakkabı almıyorum almayacağım da, gümrük vergisini veririm Amazon kazansın.

    Çin'e, ABD'ye, Amazon'un çeşitli sitelerine iadede sıkıntı yaşamadım ama Hepsiburada-Gittigidiyor tarzı sözde Türkiye'nin en çok satan sitelerinde her seferinde sorun yaşadım.

    Kaç kere lanet olsun dedim uğraşmayı bıraktım.
    Türkiye'deki Yurtiçi kargo olayı bile alışveriş yapma isteğini baltalıyor.




  • Cok buyuk bir rant dondu arkadaslar bunlar buyuk sırketlerımızın yaptığı şerefsizlikten doğdu. karaktersizler.
  • bu insanoğlu çok nankör devlet sınırı 75 euro'dan 150 euro'ya çıkaracak haberi çıkınca herkes sevinçten uçuyordu, ama devlete hiçbir övgü yoktu, iş tersine dönüp sınır 30 euro yapılınca bela okumalar hükümet düşmanlığı her mesajda devlete nefret ve kin kusma, devlet isterse bireysel alışverişide kapatabilir isterse 1 euroyada vergi koyabilir bunu yaparken sizlere sormak zorunda değil bu ülkenin ekonomiden sorumlu bakanı siz değilsiniz, sınır 150 euro hayaliyle yerel satıcıları yerden yere vurdunuz, birdaha tr den alışveriş yaparsama döndü iş, biraz ince düşünün bakalım siz bütün ihtiyaçlarınızı amazondan karşılayacak olsanız, acaba sadece buradaki godomonlar mı zarar görüyor? bunların istihdam ettiği insanlar zarar görmüyormu, satışı düşen bir firma küçülmeye gider, eleman çıkarır iç ekonomi küçülür, aslında sadece çok kazanan vatanbilgisayarın veya bimeksin veya diğer firmaları cezalandırmıyoruz paramızı hiçbir aracı kurum olmadan direk yurtdışına kazandırıyoruz, insanlar bir şeyi ucuza alabilmek uğruna bukadar küçülmemeli, sadece kendi cebinizden çıkacak 30 40 lirayı değil okadar ülkenizi seviyorsanız ülkenizin ekonomisine fayda sağlayacak herşeyi düşünün amazondan alışveriş yapmayın demiyorum bende yapıyorum, amazonun kargoyu kaldırmasındaki nedenin ülke ekonomisine dolaylı yoldanda olsa bir kazık atmak olduğunu düşünmüştüm, almanyayıda dost bir ülke olarak kabul edemiyeceğimiz ortadayken böyle bir ekonomik önlemin alınmasının yersiz olmadığını düşünüyorum




  • 
Sayfa: önceki 97059706970797089709
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.