Şimdi Ara

TR'nin En Büyük Amazon Rehberi [EFSANE KONU] (11154. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
260.706
Cevap
2.701
Favori
13.892.198
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
634 oy
Öne Çıkar
Giriş
Mesaj
  • 30 euroluk sınırı bile savunanı görünce, bize müstahak bunlar diyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gimmeluck kullanıcısına yanıt
    Allah yardımcınız olsun hocam bol şanslar :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheRecRuiT123

    Arladaş başka ülkelerin sistemini bilmeden etmeden yaptığım yorumu eleştiriyorsun. Verdiğin cevapta hiç bir bilgi emaresi yok.



    Ben fransada birebir yaşadığım ve bildiğim sistemi anlattım.



    Muafiyet sınırı bizde 30 euro olunca buna komik diyorsun ama işte bilmeden etmeden yazıyorsun. fransada bu sınır 22.5 euro. Ve bildiğim kadarıyla avrupanın tamamı aynı sınırı uyguluyor. Evet yanlış okumadın. 22.5 euro sadece. Bizimkinin 150 yada 75 euro olması iyiydi ben de yararlanıyordum tamam ama 30 euro'luk sınır dahi dünyadaki çoğu ülkeden fazladır. Sırf bu sınır düşürüldü diye sanki dünyada böyle bir sınır uygulanmıyormuş gibi yazmışsınız ama durum öyle değil.



    Orda ğrün size direkt ulaşıyor gümrükten geçti sanabiliyorsunuz. Ama o tespit eninde sonunda yapılıp sşze daha sonra mektupla haber veriyorlar vergi ödemeniz gerektiğini. Üstelik aylar sonra verdikleri habere bir de gecikme zammı uygulanıyor. Benim aldığım bir ürün için mesela 3-4 ay sonra mektup gelmişti ve normal verginin epey üstü bir miltar istemişlerdi. Bizdeyse yüzde 18 neyse odur. Fatura sahtecilikleri durumunda sadece ürün değer tespiti yapıp vergi belirleniyor. Ve bu ücreti o begenmediğin ptt evine kadar gelip kargoyu bırakırken alıyor. Eskiden ptt gümrük birimine gidip elden öderdik. İş güç arasında mesaini bırakıp uğraşman gerekirdi.



    Önceki hangi yorumuma bakıp da bana önyargı doldupunu bilemem tabi ama emin ol önceki yazdığım mesajı verdiğiniz cevap gibi boş bir şekilde yazıp boş bir şeyi savunmadım. Tespitlerim ortada. Sırf bu limit düşürülmesi işimize yaramadı diye de boş eleştiri yapmaya gerek yok.



    Amazonun son atılımında 50 euro üstü kargo bedava ve 75 euro vergi sınırı varken resmen 50-75 euro arasına hem vergi vermiyorduk hem de kargo parası. Dünyanın hiç biryerinde böyle bir şey yaşanmamıştır herhalde. Millet ıvırı zıvırı bile ordan almaya başlamıştı. İthalat/ihracat durumu zaten sıkıntılıyken önğne geçmek için mecburen sınır düşürüldü ve bu sınır hala avrupanın koyduğu sınırdan daha yüksek.



    Umarım bir daha insanlara önyargılı bir şekilde cevap vermezsiniz.

    Ben farklı ülkelerin sistemini biliyorum. Hiç de abarttiginiz gibi 22.5 euro falan da değil. Avrupa ülkeleri icin gümrük sınırı kendi aralarında belirli bir limite sahip. Şu an bilmiyorum ama 100 Euro üzeri. Yani Almanya'dan Hollanda'ya gönderilen bir kargoda gümrük limiti 100 uzeriyken Abdden aldığınız zaman bu sınır daha düşük. Öyle daha sonra falan da almıyorlar. Aynı bizimki gibi gümrükte takılıyor. Ücret odersen eline ulaşıyor. Nereden salliyorsunuz ben anlamıyorum yahu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >












  • quote:

    Orijinalden alıntı: KilliKarpuz


    quote:

    Orijinalden alıntı: soldier76

    quote:

    Orijinalden alıntı: Orijinalden alıntı: Apollo Reis

    BEDENLERİ UYAN KAÇIRMASIN.

    Az önce teslim aldım hakikaten dehşet kaliteli


    https://www.amazon.de/g...=UTF8&psc=1&th=1

    Icepeak cidden çok kaliteli, benim mont dün geldi gerçi bu model değil, Calum modeli fakat kalite arkadaşın dediği gibi kalite süper. Bedeni uyan kaçırmasın derim ben de.

    Hocam normalde medium veya large giyiyorum acaba hangi bedenlere denk gelir? 183 boy 82 kiloyum

    180e 75im 48 beden uydu bana, ama içine kalın giyerim diyene 50 daha iyi. Size muhtemelen 50 uyar, maksimum 52.




  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    İkisi de geliyor sonuna kadar gidin lütfen.
  • MacGyver. kullanıcısına yanıt
    Seidon 120v2 ve 240v kullandım hiç biri ses yapmıyor. Pompa pinini doğru yere taktığın sürece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: semihmadbad

    Bu ürünü gece sipariş verdim 750 Euro'dan :) bakalım çok merak ediyorum. Klavye fransız (azerty) bir de HDD 5400 rp sanırım şimdi gördüm tesadüfen.

    Hocam bilgisayar gelince haber eder misiniz? Bende bir kardeşime almayı düşünüyorum da klavyesinden ve garantisinde şüpheliyim. Acaba gelince bu forumda ayrıntılı bir şekilde, beni de etiketleyerek, bilgi verirseniz sevinirim.
  • Amazon.fr ya da amazon.de den laptop almayı düşünüyomm. Fakat klavye olayını nasıl hallederim? Sticker düşündüm fakat baktığım laptopların klavyeleri alttan ışıklı olduğundan hoş bir görüntü oluşmaz diye düşünüyorum. Nasıl hallederim klavyeyi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hashus_42 kullanıcısına yanıt
    Tabiki üstad. 8-14 ü teslim tarihi gözüküyor. Gelince haber veririm. Bu arada ürünün fiyatı artmış ben aldığımda 799 euroydu. Suan 825 euro gözüküyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcak fırsat yakalamaya geliyorum 1 2 sayfa birbirine dert anlatma, tartışma konuları görüyorum uzun uzun. Sizde hassassınız biliyorum sayfayı amacından saptırmayalım illa bişey yazacaksanız küçük küçük yazın, yine mi anlaşamadın pm den yaz oda mı olmadı al telefonunu mesaj yaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aLTaR_07 -- 2 Nisan 2017; 12:59:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu şekilde mesajlar olunca doya doya da konuşulur herşey. Diğer bazı şahıslar gibi hakaret olmasın saygı olsun yeterki hocam.



    Bu arada avrupa içi olayı tabiki dediğiniz gibi çünkü avrupa birliği ve gümrük birliği olayı var. Birbirleri arasında o sorun yok. AB dışına uygulanıyor vergiler çünkü sınırları o şekilde.



    Yarın öbürgün olur da AB üyesi olursak (onlarca yıl oyalamaları sonrası ne kadar mümkün tabi) aynı durum bizde de geçerli olur çünkü buna ülkeler değil AB karar veriyor.



    Yalnız yakında iskoçyada da durum değişecek brexit sonrası gümrük birliğinden de çıkarsa. İnşallah durumunuzu etkilemez bu olay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanlı portakal kullanıcısına yanıt
    Ben siparişi verdim Fransa amazon dan. . Aynı soruya bende cevap arıyorum. Stickerlar var ama ışığı engelleyecek büyük ihtimalle Stickerlar. Bir çözüm bulursan benide haberdar et kardeşim. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maile cevap geldi sistemde teknik hatalar dolasıyla böyle şeyler olabildiğini ve düzeltileceği söylendi.
    Ayrıca küçük bir jest yaptılar. Yani vergiler yanlış olabiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 2 Nisan 2017; 13:5:30 >
  • Tamamdır hocam. Hangi notebook'u sipariş ettiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheRecRuiT123 kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun şu ki Türkiye gümrük birliğine 1995 de yapılan Ankara anlaşması ile kabul edildi. Artısı eksisi ayrı konu ancak, bizim isyanımız bu tip konularda devletin, Türkiye firmaları etkisinde kalarak kararlar alması.



    Örneğin, bundan 10 sene önce Avrupa'dan parfüm getirebiliyorduk. Burdaki fiyatların 3'te 1'ine. Gümrük konusunda maalesef her kararda son kullanıcı zarar görüyor. Devlet vatandaşın daha ucuza kaliteli mallar almasını sağlamak yerine, firmaların çıkarlarını koruyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler kasa içerisinde ekran kartını alttan destekleyip slota yük bindirmesini engelleyen bir çubuk vardı. Linkini verebilecek var mı? Graphic card holder vs. diye arattım bulamadım.
  • Bi kelepir oyuncu laptobu dusmedi ya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.