Şimdi Ara

TP-Link td-w8961nd kablosuz 802.11n 4 port modem (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.254
Cevap
27
Favori
327.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bağdaştırıcı ICMP baskınına uğradı uyarısıyla net kesiliyor. Modem birkaç bağlantı denemesinden sonra ancak kendine gelip bağlantı kuruyor. bu bazen 5-10 dk alabiliyor. Uyarıyı veren Avira. Bunun sebebi nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andırgalsın -- 1 Temmuz 2012; 17:59:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: birumit

    merhaba arkadaşlar bende tavsiyeler üzerine 8961nd aldım . cihazın hemen kurulumu yaptım . içiden çıkan cd ile hızlı bir şekilde.
    web arayüz üzerinden detaylara girmedim ... sorunsuz bağlantı oldu .
    fakat ben cihazı kullanmadığım anlarda kapatırım. sonra ilk açtığımda yine bağlantı sağlandı . fakat bir süre sonra bağlantı şişti ve sınırlı erişim şekilde ağ bağlantısını üzerine ünlem çıktı ve nete çıkamaz hale geldi. modemi kapatım açtım sonra durum düzeldi. fakat dikkat ettimki bu durum ilk açtıktan yarın saat sonra tekrarlar oldu . durumu incelediğimde :yani ünleme düşdüğünde sınırlı net erişim hali (yani internete çıkamadığım zaman) ;
    1- modem üzerinde sorun yok güç -dsl- wlan-net ledleri sorunsuz ve satabil yanıyor.
    2- kablolarda sorun yok siplitteri bile değiştirdim durum yine tekrarladı.
    3- modemi kapatıp açmadan pc de mi bir algılama sorunu var diye pc restart yaptım yine sınırlı erişime düştü.
    4- modemi reset atıp tekrar kurdum yine tekrarladı.
    5-nete çıkmadığım zaman lan ile ile bağlantı yaptığımda net çıkış yaptım. yani net kablo servis sağlayıcı ile ilgli bir sıkıntı yok
    6-full 5 çeker bağlı görünüyor çekiş ile ilgli bir durumda değil.
    7 - webden arayüze erişilemiyor.
    8 - net şimeye başladığında modem ping değerleri tavan yapıyor . sonra modeme ping bile atamıyor hale geliyorum. bu durumda bile wireless ful 5 çekerde hale sorun yok
    9- el ile ip verdim yine olmadı / oto ip verdim olmadı

    neticede modem bağlı sorun yok / çekim gücü sorun yok / fakat laptop ile modem wireless haberleşmesi bişiylere takılıyor yavaşlıyor ve sonra erişim engelleniyor.
    kafayı yiyecem


    aynı sorunu ben de 1 yıldır yaşıyorum, pc açılışında modemin tüm lambaları yanmasına rağmen bazen ünlem işareti çıkıyor sağ altta, sonra pcyi yeniden başaltınca düzeliyor. Ama bugün elektirikler gitti, elektrikler geldiğinde 1 - 2 saat ünlemden kurtulmak için uğraştım. Ama hem modemi kapatıp açmak hem de pcyi kapatıp açmak işe yaramadı. En son umutsuz şekilde modem arayüzüne 192.168.1.1 den girdim. Orda bakım sekmesinden Testlere geldim. Orda >> ATM OAM F4 segmenti pingi testi ve ATM OAM F4 uçtan uca pingi testinin BAŞARISIZ olduğunu gördüm. hemen bu testlerin üstünde sanal devre kısmında PVC0 seçiliydi. Onu anlık PVC1i seçince düzelme oldu. Pcyi ve modemi yeniden başlatmama da gerek kalmadan internet sitelerine girmeyi başardım . Ama sorunu tam nası çözdü tam anlayamadım. Siz de deneyebilirsiniz diye yazdım. Ünlemi görünce bunu bir deneyebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakchampions -- 4 Temmuz 2012; 19:18:33 >




  • Arkadaşlar ayda 1 sefer bazende 2-3 ayda bir sefer Internete girewmiyorum. Sürekli TTNET in sayfasına yönleniyor. TTNET e sordum kullanıcı adınızı ve şifreniz silinmiş diyorlar bakıyorum duruyor tekrar silip tekrrar yazıyorum modemi kapatıp açıyorum düzeliyor neden böyle bu ?
  • @nesbar
    daha önceki sorularımı cevapladığınız için saolun
    bendede ver:1.1 yazıyo yani tplinkin sitesinden ver1 olanları kurmam gerekli değilmi?ver2den kasıtları başka bi donanım bizi ilgilendirmiyo sanırım
    birde

    http://www.tp-link.com.tr/support/download/?model=TD-W8961ND&version=V1

    benim modemin orjinal ilk hali türkçe
    TD-W8961ND_V1_101022_TR birisi 2010un ama türkçe ve turkish localized yazıyo

    TD-W8961ND_V1_111125 buda daha yeni cıkan 2011 hangisini yükleyeceğim? son çıkanı indirsem yine türkiyeye uyumlu bi firmwaremi gelir?
    yani anlatmak istediğim son çıkan firmwareyi indirsem önceki tr için çıkanı kapsarmı yoksa özellikle tr için olanımı indirmem gerek?




  • üzerinde gelen versiyon türkçe yeni çıkan versiyon ingilizce çok önemli derecede bir yenilik yok yüklesenizde olur yüklemesenizde türkçe kullanmak istiyorsanız üzerindeki kalsın benim için farketmez ingilizce olsun diyorsanız v1 yazan ingilizceyi yükleyebilirsiniz .
  • Arkadaşlar modemimi satıyorum ilgilenen olursa pm den ulaşabilir.
  • Arkadaşlar internet kopmaları oluyordu modemden olduğunu söylediler gittim bu modelden aldım.Değerlerde çok büyük bir gelişme olmadığını söylediler ama iyileşmeler varmış.Sizce bu modem mi kalsın yoksa airties rt-206 mı kullanayım? Santrale uzağım ve ilk sayfada uzak mesafelerde airties sorun yapabiliyor falan denmiş.Ne yapayım sizce?
  • AL-MA-YIN

    Bu modemi kesinlikle önermiyorum. Çünkü wi-fi yayın kapasitesi çok düşük. Evin içinde çoğu yerde çekmiyor. Özellikle cep telefonu ve tabletle. Dizüstülerin alıcıları biraz daha iyi olduğu için sorun daha az ama yine de var. Denemediğim ayar kalmadı. Bendeki ilk versiyon cihaz. Firmware de güncel olan. Evin içinde sıkıntısız çeksin yeterdi
  • kablosuz modem bakıyorumda her model her markada kotuleme oluyor modem arıyorum evde kullanım için mesafe fazla olmayacak yakın 5 10 mt torrent te hız sorunu cıkarmayacak bu modem işimi görürmü. tek notebook tan kablosuz bağlantı ile kullanacağım hız düsmemesi önemli.



    fazla sayıda modem var çevrede ve 4 diş çeken de var. Alacağım modemde ev içinde 4-5 inmemesini istiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mardonius -- 5 Ağustos 2012; 15:35:37 >
  • bu modemi almaya karar vermiştim 20 gün kadar önce biraz bekleyeyim dedim o sıra 5 yıllık aztech modemim iyice bağlantı kesmelerini artırdı gelen ttnet ekibi modem den olabileceğini belirtince tekrar eski kablolu modemimi kullanmaya başlamıştım ve bağlantı kesilme problemim kalmamıştı.
    bugün sabah şans eseri bimeks gaziantep reklam broşüründe bu modemin 68 liraya düştüğünü görünce hiç vakit kaybetmeden 2 saat önce satın aldım (mağaza açılır açılmaz :) ) kurulum çok kolay şekilde gerçekleşti ve sorunsuz 1.5 saattir kesinti olmadan ve yaptığım hız testinde şu ana kadar gördügüm en yüksek bağlantı hızı ile wirelass olarak kullanmaktayım.

    tavsiye olunur.
    fiyat performans açısından bence süperr ötesi oldu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yirmisekizli

    AL-MA-YIN

    Bu modemi kesinlikle önermiyorum. Çünkü wi-fi yayın kapasitesi çok düşük. Evin içinde çoğu yerde çekmiyor. Özellikle cep telefonu ve tabletle. Dizüstülerin alıcıları biraz daha iyi olduğu için sorun daha az ama yine de var. Denemediğim ayar kalmadı. Bendeki ilk versiyon cihaz. Firmware de güncel olan. Evin içinde sıkıntısız çeksin yeterdi

    Ben 3 katlı bir evde ahşap oturuyorum ve evin her noktasında sıkıntısız çekiyor. hatta 25 metre ilerideki dükkanımızda da çekiyor.

    Bence sorununun duvarlarınla ilgili. Modemin evin her noktasında çeken güzel bir açı bulmalısın örneğin odanla salon arasında hole.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rasit019

    Arkadaşlar ayda 1 sefer bazende 2-3 ayda bir sefer Internete girewmiyorum. Sürekli TTNET in sayfasına yönleniyor. TTNET e sordum kullanıcı adınızı ve şifreniz silinmiş diyorlar bakıyorum duruyor tekrar silip tekrrar yazıyorum modemi kapatıp açıyorum düzeliyor neden böyle bu ?

    TTNET'in kendi sunucularindaki bir problemden kaynaklaniyor olmasi kuvvetle muhtemel.
    yazdiginiz kullanici adi ve parola dogru olsa da, karsida dogrulamayi yapan sunucu kendi kayitlarinda sizi bulamadiginda gecici olarak hatali password sayfasina yonlendiriyor olabilir. kapatip acmak yerine sadece VC yi secip disconnect connect yapsaniz ya da tekrar apply deseniz de duzelir muhtemelen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yirmisekizli

    AL-MA-YIN

    Bu modemi kesinlikle önermiyorum. Çünkü wi-fi yayın kapasitesi çok düşük. Evin içinde çoğu yerde çekmiyor. Özellikle cep telefonu ve tabletle. Dizüstülerin alıcıları biraz daha iyi olduğu için sorun daha az ama yine de var. Denemediğim ayar kalmadı. Bendeki ilk versiyon cihaz. Firmware de güncel olan. Evin içinde sıkıntısız çeksin yeterdi

    genellemeye ne kadar merakliyiz degil mi toplum olarak.
    kablosuz sinyallerin kartonpiyer duvarlardan gecememesi, mikrodalga ya da asansor gibi manyetik alan olusturan ortamlardan, kullanilan kanalin bos olup olmamasindan etkilendigini dusunmeden yazmak yerine " benim ortamimda CA-LIS-MI-YOR ya da CA-LIS-TI-RA-MA-DIM da deseniz zaten herkes ilk konuyu okuyup super diyerek kosup markete almiyor. sonrasinda yazilanlari da okuyor. Zaten almayin modemi bence de, cok daha yeni versiyonlari cikti. teknolojiyi takip etmek lazim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mardonius

    kablosuz modem bakıyorumda her model her markada kotuleme oluyor modem arıyorum evde kullanım için mesafe fazla olmayacak yakın 5 10 mt torrent te hız sorunu cıkarmayacak bu modem işimi görürmü. tek notebook tan kablosuz bağlantı ile kullanacağım hız düsmemesi önemli.



    fazla sayıda modem var çevrede ve 4 diş çeken de var. Alacağım modemde ev içinde 4-5 inmemesini istiyorum

    ben olsam hangi modemi alirsam alayim 8. kanala park ederim. en bos o kanal ve cevresi gorunuyor. torrent ile resetlenen modem kalmamistir herhalde eskiden 4MB ram olurdu session listesi dolan modem kendisini resetlerdi, simdi ram ucuzladi...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: profxxx

    Arkadaşlar internet kopmaları oluyordu modemden olduğunu söylediler gittim bu modelden aldım.Değerlerde çok büyük bir gelişme olmadığını söylediler ama iyileşmeler varmış.Sizce bu modem mi kalsın yoksa airties rt-206 mı kullanayım? Santrale uzağım ve ilk sayfada uzak mesafelerde airties sorun yapabiliyor falan denmiş.Ne yapayım sizce?

    kullanarak gozlemleyin, iade gununu gecirmeden eger fark goremiyorsaniz neden yeni modeme ekstra para odeyeceksiniz ki?
    bu modem texas instruments chipseti kullanan airties modellerinden daha stabil calisiyor ADSL tarafinda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yirmisekizli

    Bağdaştırıcı ICMP baskınına uğradı uyarısıyla net kesiliyor. Modem birkaç bağlantı denemesinden sonra ancak kendine gelip bağlantı kuruyor. bu bazen 5-10 dk alabiliyor. Uyarıyı veren Avira. Bunun sebebi nedir?

    internet tarafindan bir DDOS atak yapiliyor olabilir. aslinda modem icindeki firewall ve SPI modulu bi is icin, sizi bu tarz (birisi online oyun oynarken sizi hattan dusurmek istiyordur mesela) ataklara korur ama benim gordugum bu iki ozelligi kapatmayinca modem bir kac hafta sonra sacmalamaya basliyor o yuzden kapali kullanmayi oneriyorum. atagi yapan bir virus/trojan da olabilir sizin networkte ya da internet tarafinda bulunan bir Pc ye bulasmis olabilir. ethereal ya da wireshark ile bakmak lazim nereden geliyor o paketler diye.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooL34

    Arkadaşlar bu cihazın QoS özelliğini nasıl kullanacağım bir örnekle gösterebilir misiniz. Ağımdaki bilgisayarlara bandwith kısıtlaması yapmak istiyorum hattım çok sömürülüyor.

    bu ozellik benim bildigim kadariyla (ana konuda oyle yaziyor) bu modemde bulunmuyor. wireless baglaniyorsa tum kullanicilari 1Mbit'e sinirlayabilirsin ancak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: caprioles9000

    Herkese merhaba........3 hafta once bu modemi satin aldim......ilk gunden itibaren kurulumu ve internete baglanmasi ve genel ayarlarin yapilmasi kolay olan bir modem. Aslinda tum tp-link urunleri boyle.

    Fakat ilginc olan ise ilk gunden itibaren modem web arayuzune bir sure sonra ulasmak bir sorun oldu. Neden bilmiyorum ama 6 tane tp-link urunum var ve bunu ilk defa yasiyorum.

    Internet calisiyor fakat bir sure modemi kulandiktan sonra modemin arayuzune ulasamiyorum. Hem kablolu (fixed ip) hemde kablosuz ( dhcp bazli ve 901ND uzerinden macbook pro ile) olarak bir sure sonra ulasamiyorum. Firefox, safari de sayfa acilmiyor, Google chrome da ise ya error 15 aliyorum ya da 324.

    Ilginc olan ise hem kablolu bagli bir pc'den hemde kablosuz bir mac laptoptan durum ayni. Yani firewall yazilimi veya baska bir yazilim veya baska bir sorun desen o da degil. Mac book da firewall yazilimi falan yok.

    Bunu ilk yasadigimda call center ile baktik ama cozum olmadigi icin urunu servise yollamami istediler......

    Simdi ise beyininizi cildirtacak bir ekleme yapiiim duruma. Ilk hafta bunu yasadiktan sonra modemi servise gonderdim. Bana 2 hafta sonra yenisini gonderdiler.....veeeeee yenisinde de durum ayni!!!

    bu nasil olur arkadaslar.....

    Firmware guncellemeleri bir ise yaramadi....turkce fimrware de de ve de ingilizce firmware de de problem ayni :(.......cildirtacak olan ise her iki modem de de ayni problem nasil olur!!

    Bu problemi yasayanlar var mi? Cozum oneriniz var mi? Yaarrddiiiiimmmmmmmmm!!!!!!

    kucuk bir ihtimal ama eger networkte modem ile ayni Ipli bir cihaz varsa web arayuz port 80 de calisamiyor diyecegim... onun disinda baska birsey aklima gelmiyor. evet ilginc bir sorun. firewall spi ozelliklerini kapatin. bu arada
    telnet 192.168.1.1 80 diyerek (telnetkurmaniz gerekebilir windows 7de) modemin 80. portu acik mi onu bir kontrol edin. ilginc.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: brianck

    valla modem ıyı guzel de ust kattakı komsu ınternetı paylasmak ıstedı dogru duzgun cekmıyor ust katta 8dbi lık 2 adet tp lınk anten sıparıs ettım ınsalah ıse yarar

    TPlink antenlerden performans alabilen oldu mu merak ediyorum, benim kullandigim ( altinda miknatis olan buyuk bir modeli vardi onu kullandim) kendi antenleri ile hic fark yaratmamisti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zodiex

    quote:

    Orijinalden alıntı: zodiex

    quote:

    Orijinalden alıntı: zodiex

    Arkadaşlar uzun süredir evde kullanmadığım bu modem büyük bir soru var sanırım ve çözüm arıyorum yardım eden arkadaşa minnettar kalcam
    konuya gelirsek

    Transmit Statistics
    Receive Statistics

    Tx Frames Count 6733294
    Rx Frames Count 6692358
    Tx Errors Count 10188
    Rx Errors Count 2396170
    Tx Drops Count 10188
    Rx Drops Count 143

    Rx errors inanilmaz bir hızla artıyor, ayrıca System Logs ta surekli Call Failed yazıyor modem sinyal bilgilerini de yazıyorum
    ADSL Firmware Version:FwVer:3.11.2.175_TC3086 HwVer:T14.F7_6.0

    Line State :Showtime
    Modulation:ADSL2 PLUS
    Annex Mode:ANNEX_A

    Downstream Upstream

    SNR Margin: 28.4 18.0 db
    Line Attenuation: 2.9 2.6 db
    Data Rate: 12288 798 kbps
    POWER: 19.7 11.3 dbm
    CRC: 0 0

    gerekli bir bilgi daha varsa paylaşabilirim bir cevap bekliyorum sizlerden iyi forumlar dilerim.

    Call Failed hatasını çözdüm pvc lerin hepsini deactive ettim sadece 1 tanesini actim düzeldi ama rx error count da değişen hiç bir şey yok

    yardımcı olan arkadaşın elini öpcem bir yardım rica ediyorum.
    şimdide error sayfasında bu yazdı bir anda artık ne araştırcağımı şaşırdım rx error count a bakarken bir de bu çıktı

    1/1/2000 0:0:3> adjtime task pause 60 seconds
    1/1/2000 0:0:3> No DNS server available
    1/1/2000 0:0:3> Last errorlog repeat 10 Times
    1/1/2000 0:0:3> adjTimeTask fail: no server available
    1/1/2000 0:0:3> adjtime task pause 1 day
    1/1/2000 0:0:31> netMakeChannDial: err=-3001 rn_p=804ded48
    1/1/2000 0:0:33> Last errorlog repeat 4 Times
    1/1/2000 0:0:33> MPOA Link Up
    1/1/2000 0:0:36> ppp_ready: ch:8052c5ec, iface:8046fcfc
    1/1/2000 0:0:36> SNMP TRAP 3: link up
    1/1/2000 0:0:36> Accept() fail
    1/1/2000 0:0:36> Accept() fail
    1/1/2000 0:1:3> sending request to NTP server(42)
    1/1/2000 0:1:3> received from NTP server(42)
    4/7/2012 18:43:20> Adjust time to 4f808ac8
    4/7/2012 18:43:20> adjtime task pause 1 day

    bu şekilde bir hata alan varmı ?

    RX'in artmasi ayni kanalda cevrede baska sinyal vericilerin oldugunu gosteriyor. sifresi farkli oldugu icin, modem kendisine geldigini sanarak paketi acmayi deniyor ama fail ediyor drop ediyor. daha bos bir kanala park edebilirsiniz ya da onemsemezsiniz.
    en sondaki logda ntp hatasi goruluyor, ntp server varsa pool.ntp.org ya da onun ipsini yazin gecer.




  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.