Şimdi Ara

Tp-link modem açıktan sızmalar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
5
Favori
14.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Strm13

Aynı sorunu bende yaşamıştım, evde modeme bağlı çok bilgisayar olunca IP kısıtlaması da yapamamıştım. Yukarda mesajda da bahsettiğim gibi firmware güncelleyip, hem modem arayüzüne, hem de wireless şifresini 30 haneli sayı küçük büyük ve özel karakter koyunca bir daha olmadı. Bilmiyorum şans, bilmiyorum işe yaradı

Kaç defa reset attım.Arayüz şifresini ?t falan değişik karakter koydum.Ama bir şekilde yine değişti.1 hafta falan maksimum dayanıyor sonra yine DNS değişmiş olarak buluyorum. Modeme o saatten sonra ulaşılamıyor. 192.168.1.1 ping bile yemiyor. Artık nasıl bişeyse tp linkin bu modemleri toplatması lazım üstüne yeni modem vermesi lazım

Modem versiyon 3 ve en son firmware (ingilizce)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starex_01 -- 18 Temmuz 2014; 12:17:10 >

• Tp Link Türkiye nin cevabı

Merhabalar;

Burada belirtildiği gibi bir durum söz konusu değildir. Yapmanız gereken TD ile başlayan ürününüzü yeniden yapılandırıp daha sonrasında " ERİŞİM YÖNETİMİ " menüsünden " ACL " etkin yaptığınız takdir de sorunsuz olarak kullanabileceksiniz.

Saygılarımızla
    TP-LINK TÜRKİYE

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tp link sallamış yine. Neyse Başka modemlerde bu sorunlar olmamakta onu da belirteyim.

Sorunun çözümü ACL erişim yönetimi ile halloluyor. SS de kolayca yapabilirsiniz.

Tp-link modem açıktan sızmalar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ezimuse

Tp link sallamış yine. Neyse Başka modemlerde bu sorunlar olmamakta onu da belirteyim.

Sorunun çözümü ACL erişim yönetimi ile halloluyor. SS de kolayca yapabilirsiniz.

Tp-link modem açıktan sızmalar

Tesekkurler paylasim icin eve gidince hemen yapicam.Acl serrvisini pek bilmiyordum sayenizde ogrendim.

şimdi modeme 192.168.1.1-100 disindaki ip adresleri arayuze ulasamayacak anlamina geliyor galiba.Dogru muyum?

Ben access point kullandigimdan bu siniri 150 ye cikartmak istiyorum.

Ayrica access pointin ip si .254 bunuda .150 ye cekmem gerek o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi starex_01 -- 18 Temmuz 2014; 15:15:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende sorayım bir soru o zaman, ACL'i devreye soktuğumuzda ip adresi ...1 ile ...100 arası adres alanlar sanırım modeme ulaşabilecek? Peki cihazlar ip alırken ....1'den başlayarak mı alıyorlar? Yani evde 10 cihaz bağlandı diyelim, 10. cihazın ipsi 192.168.1.10 mu oluyor?
  • @starex_01

farketmez 254 e kadar da verebilirsiniz. O o kadar farkettirmeyecektir. Ayrıca cihazlar otomatik ip alacaklardır yine sadece acl yi aktif edin yeterli olur.

@Strm13

Belli olmuyor karışık alıyorlar. Mesela laptopun ki 40 almış.
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Aktif ettim bakalim 1-254 yaptim.Umarim bundan sonra bir sikinti olmaz :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2 aydır ACL aktif kullanıyorum daha bulaşan olmadı
    Bende aktif yaptım 1-100 yapmıştım. Şimdi tüm aletler 101 den başlayarak ip alıyor. Modem arayüzüne giremiyorum Nasıl 100'ün altında ip vercem ben?
  • Karışık bir durum

Bilgisayardan manuel ip verin o şekilde tekrardan modeme erişebilirsiniz. Modemi kapatıp açın o zaman 1 den başlayabilir ip vermesi.
    Modem açıyıp kapayınca durum değişmedi. Elle IP verdim oldu Forumu seviyorum vala Bu da elle IP verme resimli anlatımhttp://forum.donanimhaber.com/m_36062175/tm.htm
  • Son zamanlarda tp-link modemlerde virüs sorunu tekrar baş gösterdi. 8901g 8101g ve 8961nd v1 8951nd v1 modellerinde wirelessdan özellikle mobil cihazlarda farklı sitelere yönlendirme problemi için yapmanız gereken işlemler:
    (öncelikle işlemlere başlamadan önce modemle pc arasına ethernet kablosu bağlayın ve eğer yoksa internet firmanızdan adsl kullanıcı adı ve şifrenizi öğrenin! )

1. modemin arkasındaki küçük reset deliğine 20 sn (bazılarında 30 hatta 40sn de anca reset alabiliyor) baskı uyguluyoruz.

2. üzerindeki adsl ışığı (güç ışığının yanındaki) sabitlenince bilgisayar tarayıcısından 192.168.1.1 e giriş yapıyoruz.
    (eğer bu sayfaya ulaşamazsanız yerel ağ kartınıza elle ip atayın, virüs programını ve güvenlik duvarını geçici olarak devre dışı bırakın yine de ulaşamazsanız bilgisayarınızdaki tüm tarayıcıları sıfırlayın ya da farklı bir pc de deneyin )

3. İlk olarak Erişim Yönetiminden acl'yi etkin yapıyoruz 2 satır altındaki etkini evet yapıyoruz arayüzü ise lan yapıp kaydediyoruz.

4. sonrasında Arayüz Ayarı başlığına girip ordan Lan'a giriyoruz. burda sayfanın en altında DNS bölümü göreceksiniz burayı otomatikten 'kullanıcı tanımlı dnsi kullan' olarak değiştirerek dns kutucuklarından ilkine 208.67.222.222 ikincisine 208.67.220.220 yazıp kaydediyoruz. (özellikle mobil cihazlarında google ve instagrama girme sorunu yaşayanlar bunu muhakkak yapsın)

5. son olarak da cihazı resetleyerek fabrika ayarına döndürdüğümüz için yeniden kurulum yapmanız gerekir.

kurulum bilgisi olmayanlar için;

*hızlı başlata tıklayın gelen sayfada devam et deyin önünüze gelecek olan ilk 3 sayfada herhangi bir değişiklik yapmadan ileri deyin karşınıza kullanıcı adı şifre sayfası gelecek buraya internet firmanızın hattınıza verdiği adsl kullanıcı adı ve şifresini girin (kullanıcı adının sonundaki @li uzantıyı unutmayalım). ileri deyin gelen sayfada SSID'ye kablosuz ağ adınızı oluşturun (daha önce kullanılmayan bir ad olsun ve türkçe karakter boşluk içermesin) doğrulama türünü wpa-psk yapın şifrelemeyi aes yapın psk anahtarına da en az 8 karakterden oluşan bir şifre belirleyip ileri deyin gelen sayfaya da ileri deyin ve karşınıza kapat tuşu gelene kadar bekleyin (burda tarayıcıya bağlı olarak 3-4 dk ya kadar bekletebilir sabırsızlanıp kapat tuşu gelmeden herhangi bir işlem yapmayın) kapat tuşuna tıklayın ve bağlantınızı test edin..

(not! ttnetin vermiş olduğu modemlerin yazılımları farklı olabilir onlara sentim biliişim firması destek veriyor onların çağrı merkezinden destek alabilirsiniz)

biraz detaylı anlatmış olabilirim bu işleri hiç bilmeyenleri de düşündüm :)

• Gayet bilgilendirici ve açık bir anlatım olmuş. :)

Ben vdsl ye geçerek hazırda ki saçmalayan tp link modemden de kurtulmuş oldum
  • Teşekkürler bilgilendirme için çıldırıyorum sabahtan beri umarım düzelir bu son yazdıgınızı yaptıktan sonra diğerleri işe yaramadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bosunaokuma21karakter -- 24 Ağustos 2015; 22:58:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gulbeshker kullanıcısına yanıt
    4. adımda aşağıdaki hatayı alıyorum !!!
    [simage] Tp-link modem açıktan sızmalar[/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi martin_eden -- 31 Ocak 2016; 16:38:38 >
  • Güzel açıklama olmuş tşk.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.