Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (137. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.747
Cevap
96
Favori
129.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 134135136137138
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Üst kata çekmem gerekiyor o yüzden sıkıntı hocam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar ttnetin verdiği ex520v modeli ana modem olarak BE220 modelini de mesh olarak kurdum ama mesh yapınca 2.4 ghz yi ex520 de kapatamıyoruz. Böyle olunca be220 de biraz uzaklaşınca 2.4 e geçiyor ve 5ghz ile 200 mbps aldığımda yerde 20 mbps hız alıyorum. Çok sinir bir durum. Bunu nasıl aşabilirim?

Deco aplikasyondan main network'un adını ve sifresini değiştirdim. Main network'ün eski adı ve sifresini IoT network'üne verdim, default zaten sadece 2.4 GHz açıktı. Şimdi evdeki tüm smart cihazlar IoT network'üne bağlandı.

Main network'ü de 2.4/5/6 GHz'lerde aktif yaptım.

Ev network'ü böylece herhalde daha güvenli oldu.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

• drlevent kullanıcısına yanıt

Merhaba.

Telekomun verdiği modemin yanında ont cihaz varsa komple modemi devre dışı bırakın. Aldığınız decoyu bir kaç ayar ile direk fiber modem olarak kullanabilirsiniz..Telekomun dandik modemlerinden kurtuldum.

yalnız fiyatta baya fark var TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri 

bende be25 aldım biraz daha uygun. direk fiber modem olarak kullanıyorum.

be65 de girişler baya fazla benimkinden galiba

Orijinalden alıntı: B H D R

Merhaba, tp link hx520 ikili almayı düşünüyorum, deco x serisine göre kaçırdığım özellik var mı, konu benim için çok yeni hatalı seçim yapmak istemiyorum, aralarında speclerde anlamlı bir fark görmedim sanki model yılı isimlendirme farklıymış gibi, kaçırdığım ayrıntılar neler olabilir?
    Soruma cevap vereyim, hx520 ikili alım yaptım , sistem sorunsuz kuruldu, 120 m2 40 yaşında bir binada yaşıyorum öncesinde airportexpress çift router ile uzak noktada %50 kayıplı bağlantı alabiliyordum, hx520 ile kayıp neredeyse hiç yok ,5ghz aktif 2,4 ghz i kapattım. Uzun vadede aynı verimi korur umarım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: B H D R

Soruma cevap vereyim, hx520 ikili alım yaptım , sistem sorunsuz kuruldu, 120 m2 40 yaşında bir binada yaşıyorum öncesinde airportexpress çift router ile uzak noktada %50 kayıplı bağlantı alabiliyordum, hx520 ile kayıp neredeyse hiç yok ,5ghz aktif 2,4 ghz i kapattım. Uzun vadede aynı verimi korur umarım.

Alıntıları Göster

Ana routerınızı öğrenebilir miyim? Onu devre dışı bırakıp mı HX520'leri kurdunuz yoksa onunla birlikte EasyMesh ağı mı kurdunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: asukrumercan

Iki hafta sonra Turkiye'ye gelip evdeyken yapmayı planlıyordum sorun çıkarsa diye, ama biraz acelecilik ettim.

Deco aplikasyondan main network'un adını ve sifresini değiştirdim. Main network'ün eski adı ve sifresini IoT network'üne verdim, default zaten sadece 2.4 GHz açıktı. Şimdi evdeki tüm smart cihazlar IoT network'üne bağlandı.

Main network'ü de 2.4/5/6 GHz'lerde aktif yaptım.

Ev network'ü böylece herhalde daha güvenli oldu.

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri

Kendi mesajımı update edeyim.

Geçen hafta IoT network'ü aktif hale getirmiştim. Şöyle bir sorun oldu. Aslinda pratikte sorun olmadı ama bağlantılarda eşitlik olmadı 😊

Tüm IoT cihazlar, B85 ve 2 tane M5 uzerinde toplandı. 3 tane M9plus ve iki tane P7'de sıfır IoT cihaz gözüktü. IoT cihazlar bunlara bağlanamadılar.

M9plus'ın hemen yanındaki kameranın setup'ına girdim, m9plus'dan gelen bir IoT sinyal yoktu. Kamera neredeyse 30m ötedeki B85'e bağlamıştı.

Sonra Tp-link community gruplarında sorunu buldum.

M9plus şu anda IoT desteklemiyor. Firmware update bekleniyor.

P7 için internette destekliyor diye yazsa da, desteklemiyor. Onun da firmware update yapması gerekiyor.

Bu sebeple IoT network'u iptal edip, guest network'e IoT'nin isim ve parolasini vererek IoT cihazları simdilik ona bağladım. Wifi bandını da sadece 2.4 olacak sekilde ayarladim.

Bilgi olarak burada dursun. 😊

*en güzeli de bunları eve gitmeden başka ülkeden yapabilmek. Deco aplikasyonu iyi çalışıyor.

• B H D R B kullanıcısına yanıt

Şu an sizinle aynı durumdayım. Ne alsam nasıl yapsam diye aranırken bu ürünü gördüm. Fiyat efsane, kağıt üzerinde teknik özellikler efsane. Ya muhakkak bi kaçırdığım nokta var diyorum fiyatı gördükçe. Siz son durumdan memnun musunuz? + - fikir verebilir misiniz?

Olumsuz düşünceleriniz de varsa duymak isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Alın deneyin çözüm tatmin etmez ise iade hakkınız var.

• B H D R B kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim yanıt için, sipariş verdim şimdi, dediğiniz gibi en kötü iade ederim 2500 TL ye cidden denemek şart

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mavera71

Şu an sizinle aynı durumdayım. Ne alsam nasıl yapsam diye aranırken bu ürünü gördüm. Fiyat efsane, kağıt üzerinde teknik özellikler efsane. Ya muhakkak bi kaçırdığım nokta var diyorum fiyatı gördükçe. Siz son durumdan memnun musunuz? + - fikir verebilir misiniz?

Olumsuz düşünceleriniz de varsa duymak isterim.

Hx520 modeli EasyMesh özelliğine sahip yani kullandığını router bu özelliği destekliyorsa bu ürün ile aynı ağ adı ile kullanabilirsiniz.

Lakin Deco modelleri ile bu mümkün değil Deco modelleri kendilerine ayrı bir wifi ağı oluşturuyor bu yüzden iyi bir router kullanıyor olsanız bile fark etmiyor ya çift wifi ağı kullanmanız gerekiyor, Router + Deco yada router da wifi ağını kapatıp Deco nun kendi wifi ağını kullanmanız gerekiyor verim alabilmek için.

• A.R.E.S. kullanıcısına yanıt
    3 ad için fiyat alabilir miyim

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.