|
Üst kata çekmem gerekiyor o yüzden sıkıntı hocam. |
|

|
Üst kata çekmem gerekiyor o yüzden sıkıntı hocam. |
|
![]() |
|
Arkadaşlar ttnetin verdiği ex520v modeli ana modem olarak BE220 modelini de mesh olarak kurdum ama mesh yapınca 2.4 ghz yi ex520 de kapatamıyoruz. Böyle olunca be220 de biraz uzaklaşınca 2.4 e geçiyor ve 5ghz ile 200 mbps aldığımda yerde 20 mbps hız alıyorum. Çok sinir bir durum. Bunu nasıl aşabilirim? |
|
Iki hafta sonra Turkiye'ye gelip evdeyken yapmayı planlıyordum sorun çıkarsa diye, ama biraz acelecilik ettim. Deco aplikasyondan main network'un adını ve sifresini değiştirdim. Main network'ün eski adı ve sifresini IoT network'üne verdim, default zaten sadece 2.4 GHz açıktı. Şimdi evdeki tüm smart cihazlar IoT network'üne bağlandı. Main network'ü de 2.4/5/6 GHz'lerde aktif yaptım. Ev network'ü böylece herhalde daha güvenli oldu. ![]() |
| _____________________________ |
|
Merhaba. Telekomun verdiği modemin yanında ont cihaz varsa komple modemi devre dışı bırakın. Aldığınız decoyu bir kaç ayar ile direk fiber modem olarak kullanabilirsiniz..Telekomun dandik modemlerinden kurtuldum. |
|
yalnız fiyatta baya fark var bende be25 aldım biraz daha uygun. direk fiber modem olarak kullanıyorum. be65 de girişler baya fazla benimkinden galiba |
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Ana routerınızı öğrenebilir miyim? Onu devre dışı bırakıp mı HX520'leri kurdunuz yoksa onunla birlikte EasyMesh ağı mı kurdunuz? |
|
Kendi mesajımı update edeyim. Geçen hafta IoT network'ü aktif hale getirmiştim. Şöyle bir sorun oldu. Aslinda pratikte sorun olmadı ama bağlantılarda eşitlik olmadı 😊 Tüm IoT cihazlar, B85 ve 2 tane M5 uzerinde toplandı. 3 tane M9plus ve iki tane P7'de sıfır IoT cihaz gözüktü. IoT cihazlar bunlara bağlanamadılar. M9plus'ın hemen yanındaki kameranın setup'ına girdim, m9plus'dan gelen bir IoT sinyal yoktu. Kamera neredeyse 30m ötedeki B85'e bağlamıştı. Sonra Tp-link community gruplarında sorunu buldum. M9plus şu anda IoT desteklemiyor. Firmware update bekleniyor. P7 için internette destekliyor diye yazsa da, desteklemiyor. Onun da firmware update yapması gerekiyor. Bu sebeple IoT network'u iptal edip, guest network'e IoT'nin isim ve parolasini vererek IoT cihazları simdilik ona bağladım. Wifi bandını da sadece 2.4 olacak sekilde ayarladim. Bilgi olarak burada dursun. 😊 *en güzeli de bunları eve gitmeden başka ülkeden yapabilmek. Deco aplikasyonu iyi çalışıyor. |
|
Şu an sizinle aynı durumdayım. Ne alsam nasıl yapsam diye aranırken bu ürünü gördüm. Fiyat efsane, kağıt üzerinde teknik özellikler efsane. Ya muhakkak bi kaçırdığım nokta var diyorum fiyatı gördükçe. Siz son durumdan memnun musunuz? + - fikir verebilir misiniz? Olumsuz düşünceleriniz de varsa duymak isterim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Çok teşekkür ederim yanıt için, sipariş verdim şimdi, dediğiniz gibi en kötü iade ederim 2500 TL ye cidden denemek şart < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Hx520 modeli EasyMesh özelliğine sahip yani kullandığını router bu özelliği destekliyorsa bu ürün ile aynı ağ adı ile kullanabilirsiniz. Lakin Deco modelleri ile bu mümkün değil Deco modelleri kendilerine ayrı bir wifi ağı oluşturuyor bu yüzden iyi bir router kullanıyor olsanız bile fark etmiyor ya çift wifi ağı kullanmanız gerekiyor, Router + Deco yada router da wifi ağını kapatıp Deco nun kendi wifi ağını kullanmanız gerekiyor verim alabilmek için. |
|