Şimdi Ara

Toyota'dan 'vergi sistemi değiştirilsin' önerisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
17.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
123 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İndirim gelmez çevre dostu olmayanlara zam gelir

  • İstenilen tip vergi gelsin. İsterlerse motor hacminden devam etsin isterlerse çevreciliğe göre, yakıt tipine göre gelsin. Yeni düzenleme demek şu anda ki minumum vergi miktarında ufakta olsa bir artış olmakla üst kademeler içinde ek vergi zammı demek. Sadece hesaplanma şekli değişir. Sonuçta petrol de ithal elektrik üretimi için kullanılan doğalgaz vs de ithal.

    En azından a ve b sınıfı araçlarda vergiyi düşürüp (Her haneye bir araç girmesi için) üst sınıflarda vergiler araç tutarına göre artmalı. Herkes iyi kötü bir araç sahibi olur lüks olanlardan da devlet vergisini alır. Ne şiş yanar ne kebap. Tabi gönülden geçen bu değil ama en azından şu şartlarda hayallerim bundan ibarettir. Ötesi ütopya zaten.

  • türkiyede dizel satış rakamlarının düşmesinin nedeni toplumun çevre bilinci değil,

    min. 35-40 bin tl farkı dizel motora veremeyecek kadar fakirleşmiş olmasıdır.

  • redferrari R kullanıcısına yanıt

    Gerçekçi elektrikli araç teşviği söyle olur


    Elektrikli olmayan araçlardaki vergi miktarı 2ye katlanır elektrikli olanlarda aynı kalır


    Devletin şu ortamda vergi düşürmesi söz konusu değil ama karşıtın vergisini artırabilir

  • toyota bayi xchange kapsamında sıfır araçı ilk çıkış fiyatı ile alıp bana bugünün fiyatı ile satmıştı. 221 tl toyotaya 16 bin tl şahısa gitti, resmen kendi bayileri soygun yapıyor...

  • türkiye nin ekonomisi düzelse de ithal ettiğimizin 10 katı aracı ihraç etsek te bu vergiler inmez devlet her kesin araç sahibi olmasını istemiyor. büyük şehirler araba mezarlıklarına dönmüş. satılan arabayı karşılayacak çevre düzenlemeleri hiçbir hükümetin siyasi popilizmi için harcayacağı meblağ değil dahs yükseği olur altı olmaz çevreyi takanda yok zaten sadece deli dumrul vergilerine uydurulmuş kılıftır motor hacmi.

  • Elektrik üretmek sanki çok çevreci

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mirketsesii M kullanıcısına yanıt
    5 bin yıl önce dedelerin böyle vergi mi veriyor du.

  • A K P ve M H P nin oylarıyla reddedildi
  • Light_Velocity kullanıcısına yanıt
    Yeni haber;

    Marmaray’da 9 aydır uygulanan aktarma indirimi, TCDD’nin itirazı sonucu mahkeme kararıyla kaldırıldı. İBB’nin geçen hafta UKOME’ye getirdiği aktarmanın devam etmesi yönündeki teklif, merkezi yönetim temsilcilerinin oy çokluğuyla reddedildi.

    :D

    Bir ara korona ilk başladığında, ulaştırma bakanlığına bağlı yani (AKP) ye bağlı olan TCDD içerisinde nedir bu kalabalık, bu rezalet, imamoğlu ne yapıyor diye paylaşım yapmıştı eski bir akp'li :D Sonra TCDD'nin imamoğlu ile bir alakası olmadığını, aksine akp'ye bağlı olduğunu öğrenince nasıl geri vites yapacağını şaşırmıştı. :D:D

  • Vergi sisteminin adı değişir ama oranı değişmez.
  • Vergi politikaları böyle zalimce oldukça değişen birşey olmaz.
  • türkiye gibi petrolü ithal eden ülkeler için yakıt tüketimine göre vergilendirme yapılması gerekir. buna 2. bir kademe olarak da vergisiz fiyatın üstünden 2. bir oran da belirlenebilir. ama temel ağırlığı yakıt tüketimine göre belirlemeleri lazım.


    ülkemizde 10 yaş üstü araba sayısı çok fazla. bu araçların çoğu yeni nesil küçük hacimli düşük tüketimli motorlara sahip değiller. yakıt tüketimleri yüksek. bu araçların piyasadan azaltılması gerekiyor.


    ayrıca istanbul izmir ankara bursa gibi şehirlerin merkezleri için çevrecilik odaklı yeni vergilendirmeler getirilmeli.

    istanbul taksimde oturan adamın mtv'si ile anadolunun köyünde oturan adamın mtv'sinin aynı olması saçmadır. ikisinin devlete yükü arasında büyük fark var. dolayısıyla vergisi de farklı olmalıdır.


    tabi ki tüm bunlar mevcut vergiler kaldırılıp sıfırdan tasarlanmalı. yoksa mevcut vergilerin üstüne yeni vergiler koyarak yaparlarsa perişan oluruz.





  • hah yeni zam yoldademek şimdi bu


    artık


    yaş


    motor hacmi


    2018 öncesi sonrası


    50 lira üstü altı


    ve toyota sayesindede çevrecilik tarifesi eklenecek


    çünkü her yeni ayarlamada bir önceki kaldırılmadı üzerine eklendi :)

  • Çevre adamların umrunda değil.

  • hazarcep H kullanıcısına yanıt

    Teorik olarak 0 emisyona üretimde (üreten ünitelerin üretim karbon ayak izleri hariç) ulaşabilirsiniz. İçten yanmalilarda bu mümkün olmayacak en nihayetinde. Bakın şöyle örnek vereyim; Tesla aşağı yukarı pil üretiminde, 10 yılda karbon üretimini %50 azalttı. Daha da azalabilir. Akaryakıt üretim , taşıma döngüsü ve petrol bazlı çatışmalar gibi sebeplerle özellikle önümüzdeki 10 yılda muhtemelen çok daha mantık dışı olacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • toyo toyoto toyo toyoto


    üreticisinden 2 kat fazla kazanan güzel ülkemi yönetenler sence bunu cıddıye alırmı ? 


    elentirik vergisi gelir paşa paşada ötetirler..

  • Dur Toyotacığım, vergi değişimi adı altında en düşuk ÖTV'yi %100 yapacaklar şimdi... Onu da ancak modellerin %10'unun ulaşabileceği emisyon değerlerine bağlayacaklar.

  • Bunlar halkı düşünerek birsey yapmayacağına göre yapılacak herhangi bir düzenleme şu ankinden fazla vergi ödemek anlamına gelir
  • scanh kullanıcısına yanıt
    Ne gerek varki böyle birseye, hicbirsey yapmadan en fazla tuikin sahte verilerini baz alip ay sonunda malum şahıstan emir alacaklar. Kurul demek çifte maaş alan yandaştan başka birsey değil.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.