Şimdi Ara

Toyota’dan Uber’e 500 milyon dolarlık yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Meydana gelen kaza nedeniyle Uber’in sürücüsüz teknolojileri tartışmaya açılırken sektörün ilgisi ise aksine yükseliyor. Toyota sürücüsüz araç teknolojileri geliştirmek için Uber’e 500 milyon dolarlık yatırım yaptı.


     


    Otonom filo


     


    Uber patronu Dara Khosrowshahi ve Toyota Connected Company başkan yardımcısı Shigeki Tomoyama bir araya gelerek yatırımı duyurdu. Yeni yatırım ile Uber’in değerlemesi de 72 milyar dolara ulaştı.


     


    Ayrıca Bkz.Vespa’nın ilk elektrikli scooter modeli Ekim ayında satışa çıkıyor

    Toyota’nın amacı otonom olarak ilerleyen bir araç filosu oluşturmak ve bunun için Uber teknolojilerinden yararlanmayı planlıyor. Yakın zamanda firma Asyalı araç çağırma platformu Grab’a da yatırım yapmıştı.


     


    Uber otonom araç teknolojilerini Toyota Sienna minivanlarına entegre etmeyi planlıyor. AutonoMaaS olarak adlandırılan projenin 2021 yılında ilk testlere başlayacağı bildirildi.


     


    Yılın ilk çeyreğinde 659 milyon dolar kaybeden Uber için Toyota yatırımı ilaç gibi geldi. Bu dönemde 62 milyar dolar olan pazar değerlemesi de 72 milyar dolara yükseldi. Uber dünyanın en değerli özel şirketlerinden birisi durumunda.


     







  • akıllıca yatırım

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.