Şimdi Ara

Toyota'da Gizli Özellikleri Biliyor musunuz? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
9
Favori
328.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: umutlu42

2004 toyota sol aracımda, ön camın dibinde ve direksiyonun karşısına denk gelen noktada, ucu görülen siyah bilye gibi bir şey var. Ne işe yarıyor diye hep merak etmişimdir.

Bahsettiğin büyük olasılıkla sıcaklık sensörleridir

Orjinalden alıntı: cemalettinx

Merhaba Deniztoyota,

2 hafta önce yeni verso elegant aldım. henüz 510km'de.

Kitapçığında, çift kilitleme sisteminden bahsediyordu. El kitabı bütün modeller için kullanıldığı için bu sistem benim araçta var mı yok mu anlayamadım. Yeni verso elegant modellerde çift kilitleme var mı, ayrıca alarm var mı?

Bir de, diyelimki camlardan birini açık unuttum, farkedemedim. Ve kilitleyip gittim. Açık cam otomatik olarak kapanır mı yoksa öyle açık halde kalır mı?

2 şekli var
    1
    birini araca bindir sonra iki defa aracı uzaktan kumanda ile kilitle içeriden çıkamazsa vardır
    baktın çıkıyor yine bindir bu sefer kapıyı kilitle iki üç defa peş peşe kilitle yine çıkarsa kullanıcı el kitabını oku detayları orada vardır
    ama en iyi sistem kafasına beyzbol sopası ile vurmak bu hep filmlerde işe yarar
    ama sen camlardan birini açık tut dene

2
    birisi sen kapıları kilitleyip gittikten sonra kilit fişeği ile oynayıp kapıyı açmaya çalışırsa içinci kilit devreye girer ve senin anahtarın dışında hiçbir kimse evet hiçbir kimse kapıyı parçalamadan açamaz..

normalde cam kaldırma yok bir dene açık bırak kapıları kilitle kapanmaz ise araca bin çalıştır stop et tekrar cam açık in kapıyı kilitleme düğmesine 30sn civarı yani uzun süre basılı tuturak kilitle yine kapanmazsa yoktur...

hayırlı olsun aracın, aile otomobili olarak aldın değilmi aracı...

• quote:

Orjinalden alıntı: rahan35

quote:

Orjinalden alıntı: umutlu42

2004 toyota sol aracımda, ön camın dibinde ve direksiyonun karşısına denk gelen noktada, ucu görülen siyah bilye gibi bir şey var. Ne işe yarıyor diye hep merak etmişimdir.

Bahsettiğin büyük olasılıkla sıcaklık sensörleridir

doğru
    fotoseller sıcaklık ve gün ışığı sinyallerini basit bir hesaplama ile otomatik klima ve otomatik far sistemine gönderir

• quote:

Orjinalden alıntı: bucegu60

quote:

Orjinalden alıntı: Öner

quote:

Orjinalden alıntı: birtasarimci
    Aracı uzaktan kumanda ile açtıktan sonra 5-6 dakika içinde kapıları açmazsanız (araç yanlışlıkla açıldı kabul ederek) otomatik geri kilitleniyor. İnce bir detay güzellik...

5-6 dakika mı?
    Sen ne yaptın yaaa?
    bizdeki borada bu süre 30 saniye idi.

kapıları açık unutsan 5-6 dakikada hırsız arabayı 10 km öteye götürür be.
    Bence iyuice bir bak 5-6 dakika olmamalı.

arkadaş yanlış yazmış.20 sn içinde kapılar kitlenir.

evet 20 sn sonra otomatik kilitlenir...

• Bir özellikte benden aslında bilinen bariz bir özellik ama farketmeyen arkadaşlar olabilir düşüncesiyle;
    anahtasız otomatik çalıştıma sistemli corollalarda araçkilitliyken aracın yanına 1 metre kadar yaklaşınca iç aydınlatmalar yanıyor. Uzaklaşınca sönüyor. Pek havalı birşey...

Orjinalden alıntı: deniztoyota

quote:

Orjinalden alıntı: cemalettinx

Merhaba Deniztoyota,

2 hafta önce yeni verso elegant aldım. henüz 510km'de.

Kitapçığında, çift kilitleme sisteminden bahsediyordu. El kitabı bütün modeller için kullanıldığı için bu sistem benim araçta var mı yok mu anlayamadım. Yeni verso elegant modellerde çift kilitleme var mı, ayrıca alarm var mı?

Bir de, diyelimki camlardan birini açık unuttum, farkedemedim. Ve kilitleyip gittim. Açık cam otomatik olarak kapanır mı yoksa öyle açık halde kalır mı?

2 şekli var
    1
    birini araca bindir sonra iki defa aracı uzaktan kumanda ile kilitle içeriden çıkamazsa vardır
    baktın çıkıyor yine bindir bu sefer kapıyı kilitle iki üç defa peş peşe kilitle yine çıkarsa kullanıcı el kitabını oku detayları orada vardır
    ama en iyi sistem kafasına beyzbol sopası ile vurmak bu hep filmlerde işe yarar
    ama sen camlardan birini açık tut dene

2
    birisi sen kapıları kilitleyip gittikten sonra kilit fişeği ile oynayıp kapıyı açmaya çalışırsa içinci kilit devreye girer ve senin anahtarın dışında hiçbir kimse evet hiçbir kimse kapıyı parçalamadan açamaz..

normalde cam kaldırma yok bir dene açık bırak kapıları kilitle kapanmaz ise araca bin çalıştır stop et tekrar cam açık in kapıyı kilitleme düğmesine 30sn civarı yani uzun süre basılı tuturak kilitle yine kapanmazsa yoktur...

hayırlı olsun aracın, aile otomobili olarak aldın değilmi aracı...

Sağol, evet aile otomobili olarak aldım. Çoluk çocuk hep beraber binildiğinde, diğer araçlara göre çok daha rahat ve ferah oluyor.

• @ deniztoyota;

mmt şanzıman çok güzel bir sistemdir ama kullanımı zordur kullanım için bilgi isteyen olursa ben istanbul avrupa yakasındayım görüşebiliriz...

demişşsiniz.... ben de bu konuda bilgi almak istiyordum aslında, 2008 auris benzinli elegant kullanıyorum MMT, 0 km aldım ve araç şu anda 21000 de... aracı eşimle beraber kullanıyoruz ben hep M modunda o da hep E modunda kullanıyor. Araç 10.000 km den sonra biraz tuhaf davranmaya başladı, vites geçişlerinde boşluklar oluştu ve 15.000 den sonra bu boşluklar çok rahatsızlık vermeye başladı. Öyle ki küçük kızım var ve artık araca binmek istemiyordu çünkü mide bulandıracak kadar çok rahatsızlık veriyordu. 20.000 servisi için gittim servise bu durumdan da bahsettim fakat aynı gün yurtdışına çıktığım için arabayı almaya eşim gitti, ona MMT'yi tamamen söküp yenisini taktıklarını söylemişler, artık neyi söküp taktılar bilemiyorum, ve sonuç olarak araç bana sanki ilk aldığım zamandaki vites geçişlerinden bile daha iyi gibi geliyor.

Soruma gelince;

Servise ben gidebilseydim soracaktım ama telefonla falan da alabileceğimi sanmıyorum bu bilgiyi. Bu durum biz kullanıcıların MMT'yi tam tanımıyor olmamızdan mı kaynaklanıyor? Yoksa 20000km de normal kullanımda şanzımanın o hale gelmesi mümkün değilidr diye düşünüyorum. Siz de söylemişsiniz xzrdur MMT'yi kullanmak diye, tam olarak neyi kastettiniz acaba? Bence, araba kullanmayı bu arabada öğrenen eşim delirtmiş dağıtmıştır şanzımanı çok fazla şüphem yok ama özel olarak dikkat etmemiz geren husus var mı acaba MMT şanzımanla ilgili?

SONY 40X3500 ||| PS3 (80 GB - NTSC/US)
    Oyunlarım : GTA IV || MGS4 || PAIN || WARHAWK || LEGO INDIANA JONES: TOA || RATCHET & CLANK: TOD ||
    SOCOM

PSN : YUSUF_S

• quote:

Orjinalden alıntı: joseph27

@ deniztoyota;

mmt şanzıman çok güzel bir sistemdir ama kullanımı zordur kullanım için bilgi isteyen olursa ben istanbul avrupa yakasındayım görüşebiliriz...

demişşsiniz.... ben de bu konuda bilgi almak istiyordum aslında, 2008 auris benzinli elegant kullanıyorum MMT, 0 km aldım ve araç şu anda 21000 de... aracı eşimle beraber kullanıyoruz ben hep M modunda o da hep E modunda kullanıyor. Araç 10.000 km den sonra biraz tuhaf davranmaya başladı, vites geçişlerinde boşluklar oluştu ve 15.000 den sonra bu boşluklar çok rahatsızlık vermeye başladı. Öyle ki küçük kızım var ve artık araca binmek istemiyordu çünkü mide bulandıracak kadar çok rahatsızlık veriyordu. 20.000 servisi için gittim servise bu durumdan da bahsettim fakat aynı gün yurtdışına çıktığım için arabayı almaya eşim gitti, ona MMT'yi tamamen söküp yenisini taktıklarını söylemişler, artık neyi söküp taktılar bilemiyorum, ve sonuç olarak araç bana sanki ilk aldığım zamandaki vites geçişlerinden bile daha iyi gibi geliyor.

Soruma gelince;

Servise ben gidebilseydim soracaktım ama telefonla falan da alabileceğimi sanmıyorum bu bilgiyi. Bu durum biz kullanıcıların MMT'yi tam tanımıyor olmamızdan mı kaynaklanıyor? Yoksa 20000km de normal kullanımda şanzımanın o hale gelmesi mümkün değilidr diye düşünüyorum. Siz de söylemişsiniz xzrdur MMT'yi kullanmak diye, tam olarak neyi kastettiniz acaba? Bence, araba kullanmayı bu arabada öğrenen eşim delirtmiş dağıtmıştır şanzımanı çok fazla şüphem yok ama özel olarak dikkat etmemiz geren husus var mı acaba MMT şanzımanla ilgili?

rampalarda daima el freni kullanın hafif sıkışık trafikte S moduna daha sıkışık veya dur kalk trafikte mutlaka manuele alın aracı ve kendinizi aracın vites değişme periyotlarına alıştırın ve o aralıkta ayağınızı çok hafifçe gazdan kaldırın o zaman rahatlıkla kullanabilirsiniz eğer bakırköy veya büyükçekmece arasında bir yerde iseniz en başta dediğim gibi görüşebiliriz serviste yapılan işlemler aracın şasi numarasına göre güncelleme olan daha stabil parçalar ile değişmiştir eşinizin kullanım farkı araca en fazla %40 kadar ekstra yük bindirir bence iyi akşamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_sea -- 8 Temmuz 2009; 20:48:45 >

• yeni toyota aldım
    bir şey soracaktım
    sol arka kapı içerden açılmıyor dışardan açılıyor acaba güvenlik içinmi bu acaba
    bu konuda biraz cahilim
    yeni aldım
    2005 model
    hacbek corolla

Orjinalden alıntı: gokhan1015

yeni toyota aldım
    bir şey soracaktım
    sol arka kapı içerden açılmıyor dışardan açılıyor acaba güvenlik içinmi bu acaba
    bu konuda biraz cahilim
    yeni aldım
    2005 model
    hacbek corolla

• Merhaba,
    Ben de 1 haftalık bir toyotacıyım.
    MMT'ye yönelik olumsuz yorumlar olmasına karşın bir metodu olduğunu düşünerek, 2.el MMT satın aldım.
    Yazınızda rampalarda mutlaka el freni demişsiniz acaba neden.
    Normal fren kullanılmasının mahsuru nedir ?
    Benim birkaç rampa tecrübemde araba zorlanmadan kalktı hatta o kadar da büyütülecek bir şey yokmuş demiştim kendi kendime.

Selamlar.

quote:

Orjinalden alıntı: deniztoyota

quote:

Orjinalden alıntı: joseph27

@ deniztoyota;

Soruma gelince;

rampalarda daima el freni kullanın hafif sıkışık trafikte S moduna daha sıkışık veya dur kalk trafikte mutlaka manuele alın aracı ve kendinizi aracın vites değişme periyotlarına alıştırın ve o aralıkta ayağınızı çok hafifçe gazdan kaldırın o zaman rahatlıkla kullanabilirsiniz eğer bakırköy veya büyükçekmece arasında bir yerde iseniz en başta dediğim gibi görüşebiliriz serviste yapılan işlemler aracın şasi numarasına göre güncelleme olan daha stabil parçalar ile değişmiştir eşinizin kullanım farkı araca en fazla %40 kadar ekstra yük bindirir bence iyi akşamlar...
    ;

• El frensiz de sorunsuz kalkıyor ancak çok dik bayırlarda araç yerinden kımıldamadan evvel kavrama yapması daha rahat kalkmasını sağlıyor.

Diğer yandan DenizToyota'nın dediği gibi otomatik modda iken vites geçişlerine yakın motor devirlerinde gazdan ayağımı çekip tekrar basıyorum.
    Sanki arabaya zaman tanımış oluyorum ve çok tatlı biçimde vites geçiriyor.
    Aslında böyle yapmasam da vitesi o geçirebiliyor ama tarif ettiğim gibi yapmam sanki arabanın da hoşuna gidiyor geldi bana

Benzer biçimde püf noktaları var ise öğrenmek isterim siz tecrübeli paylaşımcı arkadaşlarımdan.

Selamlar

quote:

Orjinalden alıntı: rahan35

El frensiz de sorunsuz kalkıyor ancak çok dik bayırlarda araç yerinden kımıldamadan evvel kavrama yapması daha rahat kalkmasını sağlıyor.
    ;

• quote:

Orjinalden alıntı: iskarta

Açıklamanız hoşuma gitti aksi takdirde her rampa yerde el freni kullanmak çok kötü olurdu.

Diğer yandan DenizToyota'nın dediği gibi otomatik modda iken vites geçişlerine yakın motor devirlerinde gazdan ayağımı çekip tekrar basıyorum.
    Sanki arabaya zaman tanımış oluyorum ve çok tatlı biçimde vites geçiriyor.
    Aslında böyle yapmasam da vitesi o geçirebiliyor ama tarif ettiğim gibi yapmam sanki arabanın da hoşuna gidiyor geldi bana

Benzer biçimde püf noktaları var ise öğrenmek isterim siz tecrübeli paylaşımcı arkadaşlarımdan.

Selamlar

Evet, bu şekilde vites geçişleri çok daha yumuşak oluyor, bu sayede kavrama da daha sağlıklı oluyor

Aynı şekilde hızlanmak için dip gaz yapıp, bırakıp tekrar gaza bastığınızda sarsıntısız vites küçülterek iyi bir ivmelenme yakalayabilirsiniz

• mmt şanzımanlı araçlardaki "kalkış destek sistemi" kavramayı kolaylaştırıdığı gibi balata ve ilgili parçaların manuel araçlara göre daha uzun ömürlü olmasını sağlıyor.
  • Teşekkürler arkadaşlar .

Aynı şekilde hızlanmak için dip gaz yapıp, bırakıp tekrar gaza bastığınızda sarsıntısız vites küçülterek iyi bir ivmelenme yakalayabilirsiniz

olayını deneyeceğim bakalım nasıl oluyor.

İyi tatiller
    ;
  • Geçen gün giderken farkettim (imzamdaki araba var) Teyp açıktı radyo çalıyordu telefonum çaldı ve teyp sustu teypte TP işareti yanıp sönmeye başladı, ben telefonu açmadım telefon çaldığı sürece teyp de TP yazıyordu fakat telefonum sustu radyo çalmaya devam etti..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myd -- 27 Ağustos 2009; 17:14:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Judge34

Ben de geçen sene bir range rover ile çarpışmıştım.. Adam sağdan ana yola kırmızı ışıkta girdi.. Hiç kusurum yoktu ama kemerim takılı değildi..
    Netice: Belimde kırık, kafatasımda kırık, beyin kanaması,yüzümde 37 vida.. burnum kırık.. 2 ay tavanı seyrettim.. kesinlikle emniyet kemeri.. 14 yıllık şoförüm hiç kusurumla kaza yapmadım, kendime çok güvenmenin sonucu bu oldu.. Aman kemer takın arkadaşlar.. Nankörlük etmeyin sağlığınızın ve sevdiklerinizin kıymetini bilin..

Geçmiş olsun.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.