Şimdi Ara

toyota corolla hb alınabilcek araç mıdır??? ilk binilcek araç olarak nasıl olur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
68.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ferrariyi bile konuşuyor olsak onu da kötülerler hiç anlamıyorum. herkesin beklentisi başka
  • Hayır yani yazdıklarımın aksini ispat edebilecek birisi varsa buyursun ispatlasın.. Ben kendi görüşlerimi yazıyorum sadece. Arabayı kendi emsalleri ile kıyaslıyorum, hayatınızda hiç görmediğiniz, rüyalarınızda göreceğiniz arabalarla kıyaslamıyorum..
  • Tamam kardesim sana kendi ütopyanda mutluluklar dilerim.... Uzatmaya gerek yok.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GTRulez

    Tamam kardesim sana kendi ütopyanda mutluluklar dilerim.... Uzatmaya gerek yok.



    sizin gibi lüx araçlara binen arkadaşları her zaman bizim ütopyaya bekleriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myd -- 29 Mayıs 2009; 14:31:59 >
  • aslında beygirin çok fazla önemi yok tork gücü daha önemli sanırım yani o ağırlığa o kadar beygir gücü ikisi de ağırlığına göre. doğru muyum?
    aquote]Orjinalden alıntı: myd


    Corolla hb ler 110 beygir, ağırlık olarak da 1160 kg. Yani gayet seri bir araba. Auris 1300 kg ve 125 beygir. Ağırlığına göre yine normal bir motor gücü ve yine seri bir araba.. Auris corollaya göre biraz daha seri olabilir..
  • Yani ikisinin de performansının birbirine yakın olduğunu düşünüyorum.. ikisinin de 0-100 km hızlanması 10 sn, corolla 190 km hız yapıyor diyor broşür ,auris ise 195 km hız lakin youtube de izlediğime göre 215 km hız yapıyor corolla hb.. hemen hemen aynıdır performansı
  • Gercekten cok güzel araba toyota kullanmıştım ve cok memnundum opel de kullandım ondan memnun kalmadım çünkü motoru haralet etmişti toyota bana göre marka olarak opelden daha üstün bir markadır

    kesinlikle tavsiye ederim...
  • Astra'dan ben de memnun değilim ama opel'in daha üstün olduğunu savunuyorlar bir kısım. Tabi zevk meselesi bu

    Fakat ben kafayı yemek üzereyim
  • 1 sene kadar 1.6 sol siyah içi bej kaplamalı olanını kullandım ve sattım, şu an pişmanım sattığım için, çünkü araç bulamıyorum kafama göre, yol tutuşu, performansı, kalitesi gerçekten iyidir.

    Evet kasa eski kasa bana göre güncel kasasından daha iyi. Zevkle kullanılacak bir araç, hertürlü donanım var.
    Dikiz aynasının kararması bile küçük ama çok işe yaran bir özellik mesela, otomatik klima,oto. silecekler, 4 cam otomatik sanırım 6 yada 8 hava yastığı vardı. Park sensörü, yol bilgisayarı vs.. Tavsiyemdir.
  • Konsolunun, kaplamalarının kalitesi kesinlikle dönemini aşar.
    Kullanışı çok rahat bi arabadır, bizde var. Uzun yollarda hiç can sıkmaz. Çok rahat bi kullanış pozisyonu var.
    Japon arabası deyip konforsuz diyenler arabanın içine hiç bindimi acaba? Hiç elini tavan döşemesine sürttümü?
    Kapılarının kapanış tokluğu bile, 2 cam kaldırıp indirince cam motoru yaktıran astradan iyidir.
    Aracın son hızından öte, ara hızlanmalardaki başarısı ön planda bana göre,
    110 la giderken gaza abandığınızda ibrenin 180e nasıl düştüğünü görmenizi tavsiye ederim.
    Kesinlikle sol öneririm, solda dijital klima var, konsol rengi farklı birde, arka camlar elektrikli.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AppendiX

    Konsolunun, kaplamalarının kalitesi kesinlikle dönemini aşar.
    Kullanışı çok rahat bi arabadır, bizde var. Uzun yollarda hiç can sıkmaz. Çok rahat bi kullanış pozisyonu var.
    Japon arabası deyip konforsuz diyenler arabanın içine hiç bindimi acaba? Hiç elini tavan döşemesine sürttümü?
    Kapılarının kapanış tokluğu bile, 2 cam kaldırıp indirince cam motoru yaktıran astradan iyidir.
    Aracın son hızından öte, ara hızlanmalardaki başarısı ön planda bana göre,
    110 la giderken gaza abandığınızda ibrenin 180e nasıl düştüğünü görmenizi tavsiye ederim.
    Kesinlikle sol öneririm, solda dijital klima var, konsol rengi farklı birde, arka camlar elektrikli.



    Orjinal kol dayamanın tadı hiçbişeyde yok. Uzun yolda çok rahat, vites geçişleri çok iyi, yağ gibi vites geçişleri var.




  • Arkadaşlar pazartesi günü uzun yola çıktım şimdi memleketteyim, lakin yolda video bile çektim inş eve gittiğimde yüklerim.. Uzun yol performansına diyecek bişe bulamıyorum tüm bayırları 5. vitesle çıktım düşük devirle.. Araba maraba sollarken hiç kasmadım kendimi karşıdan gelen olmasına rağmen gayet kontrollü bir şekilde yaptım sollamalarımı..170 km yol yaptık, yol bilgisayarının yakıt tüketimi 100 km de 6,4 litre olarak gösterdi. Ama normaldir çünkü 100 ün altına inmedim ve klima da yolun yarısında açıktı, sollama yaparken 160 lara kadar çıktım.. Hele yeni yapılan yolda tutamadım kendimi (bozüyük-bilecik ve öte tarafı süper yol yapmışlar helal olsun).. araba dışarıdan küçük duruyor ama içerisi çok geniş gerçekten. benim boyum uzun yani koltuğu geriye getiriyorum ve yatırıyorum baya ama arkamda oturana hiç bir şekilde rahatsızlık vermiyorum. çok fazla diz mesafesi var ve 3 kişi (normal boyutlardaki insanlar ) sıkışmadan oturabiliyor..
    Nasip olursa hafta sonu Antalyaya gideceğiz arabayla.. Bakalım o kadar uzun yolda nasıl olacak araba kullanışı




  • Deneyimleriniz için teşekkürler
    Antalya-ısparta-burdur yolları çok zevklidir ayrıca
  • denk geldi yaziyim dedim 2007 HB var bendede dizel. 1,6 sport kullanan arkadaşa bire bir katılıyorum. Bir husus hariç Araçın yüksek olması bana güven vermediğinden suan 3.5 cm fk yay taktım. Yol tutuş %30-40 daha iyileşti görünümde aynı şekilde aracımdan çok memnunum kesinlikle tavsiye ederim Aslen hondacıyımdır ama focus alacaktım hondada dizel olmadı için demek istediğim toyota fanatiği değilim. elimdende bir çok araç geçti... benim acımdan tek eksik yanı 1.6 dizellerle aynı çeviklikte olmaması bu farkıda virajda kapatıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEmperor -- 15 Haziran 2009; 2:35:46 >
  • 2006 corolla 1.6 sedan terra kullanıcısı olarak ,yeni astra hatchbak güzel ve alınabilir araba diyorum.ancak corolla hb gerçekten çok iyi çok başarılı.haa 1,6 arabadan aman aman performas beklenmez.ama corolla da ikisi de var.ister agresif kullan ister sakin.sürüş zevki çok güzel.kalite iyi.motor vvti.servisleri iyi.yalıtım haricinde sorun yok.ayrıca daha güncel düşünülürse astra hb ya da auris değerlendirilebilir.
  • onu bunu bilmemde benim şuanki aracımı alırken bir ton hb corolla gördüm fakat param yetmediği için pek kulank asmadım lakin nekadar kulak asmasamda araba kendi gösteriyor bir gün pazrdayken gittim herhangibi birisini inceledim heralde soldu dehşet bir araba içinin güzelliği hatta tartşılmaz o sırada bankadan kredi çekip hemen aracı almak bile geçti aklımdan ama bizimkiler beni durdurdu ne gerek var diye
  • Arkadaşlar birkaç aydır ben de otomobil araştırıyorum. Şuana kadar birçok otomobil konusunda internetten aratırma yaptım. Seat almayı düşünüyordum fakat ikinci el piyasası olmaması beni tedirgin etti. Son tercihim toyota corolla oldu, şimdiye kadar hep sol versiyonuna baktım terrra hiç düşünmedim terrra boş kasa deniliyor örneğin: sol de olan çelik jant, dijital klima, 8 hava yastığı benim bildiğim terranın eksileri bunun dışında motor ve iç donanım olarak terranın sol den bir eksikliği var mı? bir tamirci bana terrranın iç döşemesi dahi sol den farklı demişti. Sizden ricam bu iki model arasında ki benim yazdıklarım dışında önemli olabilecek farklılıklar var mı bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Bir diğer kafama takılan nokta ise; geçen gün ankara pazarında bir tane hb sol e müşteri oldum satıcının dediği hb ler avrupa yapımı sedanlar yerli, ne kadar doğru söyledi bilmiyorum bu konuda corolla konusunda bilgisi olan arkadaşların fikrini almak isterim.




  • öncelikle terra ve sol arasında iç mekanda fark ettiğim kadarı ile sol metal içi terra metal değil ama benim önerim sonuçta motor aynı hangisinin temizin bulursanız kaçırmayın derim.şu yerli yabancı meselesine gelirsek bazı kasalarda fark ediyorda yeni model olan hiçbir araçta fark etmiyor zaten bir ülkede bir fabrika açılırken bir standart vardır o standarttan aşağı kalitede üretim yapılamaz yani bu yüzden yabancı olması yerli olması pek fark etmez iki ülkedede aynı kalitede araçlar üretilir haaaa donanımları farklı olurmu pek sanmıyorum ama hyundaı accent eralarda vardı öyle bir şey sanırsam expo olanlarda daha fazla donanım vardı türkiyeden yabancı bir ülkey ihracat ediliyordu
  • kardeşim toyota al en az arıza yapan araçtır dünyada. bende var 2003 corolla hb 1.6 sol bir depoyla 750 km yol yapıo ama dizel değil.sakınj kaçırma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atakangrbz

    öncelikle terra ve sol arasında iç mekanda fark ettiğim kadarı ile sol metal içi terra metal değil ama benim önerim sonuçta motor aynı hangisinin temizin bulursanız kaçırmayın derim.şu yerli yabancı meselesine gelirsek bazı kasalarda fark ediyorda yeni model olan hiçbir araçta fark etmiyor zaten bir ülkede bir fabrika açılırken bir standart vardır o standarttan aşağı kalitede üretim yapılamaz yani bu yüzden yabancı olması yerli olması pek fark etmez iki ülkedede aynı kalitede araçlar üretilir haaaa donanımları farklı olurmu pek sanmıyorum ama hyundaı accent eralarda vardı öyle bir şey sanırsam expo olanlarda daha fazla donanım vardı türkiyeden yabancı bir ülkey ihracat ediliyordu


    motor aynı birader fakat içi çok farklı.benimki fabrika çıkışlı maun ama kaplama değil.metal yerler maun. dijital klima var solde yani benimkinde. ve solde cd çalar var. solde ayrıca çalik jant var. ayrıca sollerde hıza duyarlı direksiyon ve firen var. bu arada toyotada triger kayışı yok. ekzantrik zinciri var. bmwlerde 94 yılından beri kullanıyor.




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.