Şimdi Ara

Toyota Corolla fiyatları ne kadar arttı? İşte 2021 güncellemesi (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
4
Favori
20.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
64 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Şahsi düşüncem bu arabaya verilen her paraya yazık. Atmosferik motor ile devam etmemeleri gerekiyor artık.
  • Fiyatlar düşüyor hülooo

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slim Charles

    Alıntı

    metni:
    "Avrupanın en büyük iki pazarında 1.6 benzin veya benzin lpgli Civic satışı yok. Türkiyede var. Kim takar çevre kirliliğini,küresel ısınmayı,emisyon değerlerini. Devlet takmıyor ki vatandaş taksın. Devletin ve müşterinin takmadığı yerde üretici niye taksın. Ama Avrupada öyle değil işte. Devleti de takıyor vatanadaşı da takıyor. Aklınca Türkiyede 1.5 in az satılmasıyla alay ediyorsun 1.6 nın çok satılmasıyla mutlu oluyorsun. İşte bu yüzden muassır medeniyetler seviyesine ulaşamıyoruz. "


    Ben 1.6 civic dışarıda satılıyor demiş miyim? Okuduğunu anlama problemi olan birisi varsa o da sensin. Lpgli model burası içinmiş. Vay be ne kadar derin bilgiler veriyorsun. Demediğim şeyleri demişim gibi aktarıyorsun. Burada emisyon sallanmıyor. Sen de dile getirmişsin. Bu durumda honda 1.6 motoru satabiliyorken pekala toyota da satabilir. Hedefi şu bu deyip cart curt lafı dolandırmanın anlamı yok. Avrupa avrupa demişsin. Nerede bu avrupa? 1.5 corolla Almanya'da İngiltere'de satılıyor mu mesela? Hani şu ikide bir büyüklüğünden bahsettiğin pazarlarda.

    Alıntı

    metni:


    Ne alakası var? Ben ne diyorum o ne diyor. VW grubunun araç sattığı tek pazar türkiye ise evet tsi ları kaldırması lazım.


    Hayırdır KOSKOCA firmalardan daha mı iyi biliyorsun? Ha dersen sadece toyota koskoca o zaman ben de sana fanboy derim rahatlıkla.


    Alıntı

    metni:
    İngiltereden sterlinle gelen arabanın ucuz olması beklenemez değil mi?


    Eh tamam ben de zaten fiyatı yüksek demedim mi?


    Bu arada motorlar burada üretilmiyor. Pekala 1.2t sedan kasaya konup yine hbden ucuza satılabilirdi, tıpkı megane sedandaki 1.3 tce gibi.


    Neyse bir 5 kere filan Türkiye pazarının küçüklüğünden ve Almanya'da çok araba satıldığından filan bahsettin. İtirazım da yok buna. Peki bu araba bu çok zengin ülkelerin hangisinde 1.5 motorla satılacak? Buna da güzel bir kulp bulursan lansman rengi full paketi kaptın.



    Alıntıları Göster

    ''Ben 1.6 civic dışarıda satılıyor demiş miyim? Okuduğunu anlama problemi olan birisi varsa o da sensin. Lpgli model burası içinmiş. Vay be ne kadar derin bilgiler veriyorsun. Demediğim şeyleri demişim gibi aktarıyorsun. Burada emisyon sallanmıyor. Sen de dile getirmişsin. Bu durumda honda 1.6 motoru satabiliyorken pekala toyota da satabilir. Hedefi şu bu deyip cart curt lafı dolandırmanın anlamı yok. Avrupa avrupa demişsin. Nerede bu avrupa? 1.5 corolla Almanya'da İngiltere'de satılıyor mu mesela? Hani şu ikide bir büyüklüğünden bahsettiğin pazarlarda.''


    Ben 1.6 Civic sen dışarda satılıyor dedin diye mi dedim yoksa ek bilgi olarak mı söyledim? Fazla bilgi göz çıkarmaz biraz nasiplensen fena olmaz. Derin bilgiler veriyorum da senin kapasiten bu derin bilgilerden faydalanacak yeterlilikte değil anlaşılan. Fazla zorlamayalım seni devrelerin yanmasın. Honda hala satabiliyor olmasının nedeni fabrikayı kapatması olabilir mi? Elinde kalan son ham maddeleri motorları böyle değerlendiriyor işte. Fabrikayı kapatacağı için üretim bantları yenileme maliyetine katlanmak istememiş olay bundan ibaret. Honda senin kaşının gözünün hatrına 1.6 motor üretimine devam etmiyor. Hem toyota niye eski 1.6 motor üretim hattını sonlandırmadan yeni üretim hattı kurma maliyetine niye katlansın? Her iki bant devam edecek ee yeni hattın maliyeti nerden çıkacak? Eski bandın yerine yeni bant kurmak daha az maliyetli olmaz mı? Yılda kaç tane Corolla satılıyor ki Toyota senin pazarın için 2 kat maliyete katlansın? Yılda 1.000.000 Corolla satılacak bir pazar olsan değil iki ayrı bant senin için özel motor bile tasarlarlar ama değilsin. 2020 de 40-50.000 Corolla satılmamıştır bile belki. Ayrıca 1.5 motorlu Corollalar henüz satışa çımadı ki almanyada satışa çıkmış olsun.

    Alıntı

    metni:
    Alıntı metni:

    Ne alakası var? Ben ne diyorum o ne diyor. VW grubunun araç sattığı tek pazar türkiye ise evet tsi ları kaldırması lazım.


    Hayırdır KOSKOCA firmalardan daha mı iyi biliyorsun? Ha dersen sadece toyota koskoca o zaman ben de sana fanboy derim rahatlıkla.


    Niye sadece işine gelen kısmı alınıtılıyorsun? Devamını da alıntılasaydın ya. O markadan hiç araba almamış almayı düşünmeyen biri nasıl fanboy oluyor anlamadım. İlginç.


    1.5 motor hangi zengin ülkelerde satılacak?

    Emisyon standardını sıkı sıkıya uygulayan tüm avrupa ülkelerinde SATILABİLECEK. Çünkü değerleri karşılıyor. İlla satılacak satmak zorunda diye bir kural yok. Toyota Avrupada 1.2 veya hibritlere öncelik verebilir. Satsa avrupalı tüketiciye 1.2 veya hibritler daha cazip gelebilir 1.5 i tercih etmeyebilir. Fakat sonuç olarak 1.5 motor avrupada emisyon değerlerini karşılayabildiği için satılabilecek standartlarda olacak satılamasının önünde bir engel olmayacak. Ve sende avrupanın hatrına daha az yakan daha çevreci bir motora binmiş olacaksın.





  • Şu fiyatları görünce çıldırıyorum. 1000 yıl geçse de alışamam...

  • orcnd kullanıcısına yanıt

    Estafurullah 🙂 corollanın emekcisi olarak(şasesi benim elimden çıkıyor)14 subatta tanitildi 22 subattada ben almistim o yüzden aklimda kaldi ama bu aracı biz 2018 agustosunda uretttik ama bizim ulkemizdeki lansmani 14 subatta yapildi oda ayri tabi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamlamoz -- 4 Ocak 2021; 14:34:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: masterap

    Toyotada absurt seyler oluyor dogru ancak bakis acin yanlis.


    Chr icin 18bin tl hibrit farki odemistik. Su an 40bin tl ise degmeyebilir. Dusunen km hesabini yapsin


    Mtv farki yillik 1.6 motora gore su an tam 1.359tl, kolay amorti edilebilir bir rakam bence


    Son kisima gelince; aracin 10 sene garantisi var. 10 senede 10bin tl masraf acmayan arac var mi ? Agir bakim servislerde ucmus gitmis, 4 lastik 5bin tl olmus. 10 yilda 10-15bin tl batarya degisimi onemsiz bir rakam bence


    Ha ben bunlar icin mi aldim ? Hayir :) tamamen keyfi. Cok memnun kaldim

    18.000 TL fark düşünülebilir. Ancak 40.000 TL ne olursa olsun çok fazla. Ben ayda ortalama 1.000 km yapan bir kullanıcıyım. Sadece MTV zararı 2 aylık benzin parası. Kalan 10 ayda ne kadar kar edilecek de 40.000 TL'nin üzerine çıkılacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gbriel -- 4 Ocak 2021; 15:6:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çocuk gibi cevap verip bloklamalar filan. Kalkmış lpgnin türkiye için olduğunu söyleyip bilgi verdim diyor. Başta avrupa avrupa diyip duruyordu şimdi avrupada satılmayacağını anlamış avrupa sayesinde düşük emisyonlu motora bineceksin diyor. Sıvadığını anlayacak ki tartışacak argümanı da olmayınca bloklamış.

  • Yine başlamışlar fakiriz diye... 350 milyarlık araba ülkede yok satıyorsa o ülke Amerika'dan bile güçlüdür

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mamlamoz M kullanıcısına yanıt

    faturaya baktım bende martta almışım ama aklımda ocak kalmış nedense. niyetine ocakta girdik ondan olabilir :)

  • Toyotanın ısrarla atmosferik motorda kalmasını eleştirmenizi anlıyorum. Ama özellikle Corolla modeli tüm dünyada sorunsuzluğu ile ün yapmış bir model. Turbo ya da charger ekleyerek bu motoru çok daha güçlü hale getirebilirler. Sanırım Toyota mühendisleri eklenen her parçanın sorun riski teşkil edeceğini düşünüyorlar ve bundan kaçınarak modelin imajını korumaya çalışıyorlar.

  • 2 gün önce 2021 corolla 1.5 dream mutlidrive s model aracımı teslim aldım. Önceki arabam 1.6 tdi jetta dsg higline 'di. Yenı araçla su an 100 km yaptım. Değerlendirme icin erken olabilir ama merak ettiğiniz bir konu varsa elimden geldiğince cevaplarım. Aracı satın almadan önce deneyimlemis kullanıcıları çok aramıştım nette. Ama araç yeni olduğu icin pek de bulamamıştım. Merak edilenler icin burdayım.

  • MTV ne kadar toyota hybrid lerin ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ~Anor~

    Şahsi düşüncem bu arabaya verilen her paraya yazık. Atmosferik motor ile devam etmemeleri gerekiyor artık.

    Hocam sana İstanbul'dan örnek vereyim hemen ortalama hız 24 km 9.4 litre yakıtı var LPG ile 11 litre yakıyor yani benzinle 9.4*7.20= 67 kuruş yakmak yerine lpg ile 11*3.20=35 kuruş ilk benzinde çalışmayi da eklersek 40 kuruş yakıyor

    67 kuruşa 40 kuruş bizim ekonomik koşullar için çok ideal dizelden bile daha ekonomik ve az masraflı Corolla demek LPG demek ekonomi demek sorumsuzluk demek şimdi bir örnek de Megane 1.3 turbo motordan vereyim ilk çıktığı yıllar herkes az yakıyor şöyle kaçıyor böyle duruyor falan ovuyorlardi şimdi bakıyorum LPG kitleri araştırılıyor takılıyor maalesef bizim ülkede yakıt pahalı o yüzden hep atmosferik motora rağbet üst seviyede olmuştur...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0.1 litre yakan araç olsa suyla çalışanı yok mu bunun derler :) evet yakıt bizim ülkede malesef problem. Ama yılda 10bin TL (15binkm/9.4lt-100km) yerine 12.600tl (15binkm/12lt-100km) ödemeyi tercih ederim.

    200bin TL ye araba alan adama 2500tl ilave yakıt koymamalı. Koyuyorsa 200bin tl ye araba almamalı.

    Benim fikrin bu tabi. Herkesin düşüncesine saygı duyarım.
  • ircan kullanıcısına yanıt
    neye dayanarak soyluyorsun

  • Steppenwolf kullanıcısına yanıt
    Dayanagim pandami ile gerek firsat gerek uretim sikintisindan sadece araba degil son 1 yilda normalinden fazla artan her urun icin diyorum. Burada haziran yazdim ama aşı planlandigi gibi gitmiyor. Hayat normalleşsin sen ozaman gor kampanyalari. Ki mart gibi sıfır faiz demelere bandina gore bayide ciddi indirimler yapilmaya ikinci ellerin galeri elinde patlamasiyla ilk sinyalini gostermişti.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 13 bin.. Komik valla

  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.