Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.340
Cevap
82
Favori
141.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hasanmerto kullanıcısına yanıt

    Rakplerin 10lt yaktığı yerde 4lt yakıyorsun üstelik şehir içi konforu hepsinin üstünde. Bir de fiyatı ucuz donanımı fazla, daha ne olsun ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Abart

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt

    15km/s ortalama hızda benzinli c suv yakıt verisi at da hep beraber görelim torsiyonspor :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir içi yolculuğumu 4.1L/100 km yakıt ortalaması ve %90 dolu pil ile bitirince ben:


    TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max_Kolesne -- 31 Ocak 2023; 8:52:36 >
  • forumun crossu övmek yerine kullananların daha verimli, daha zevkli, daha güzel bir deneyim için cross kullanan arkadaşların tecrübelerini paylaşmaları, yaptıkları ve memnun kaldıkları modifikasyonlardan (paspas tavsiyesi, ses yalıtımı, bakımlarda dikkat edilmesi gereken hususlar, D modu, B modu, kullanma hataları, dikkat edilmesi gereken hususlar, kullanım tarzı vs...) bahsetmeleri çok daha verimli ve ilgi çekeceği kanaatindeyim.. zaten alan arkadaş memnun kalmış, beğenmiş ki almış.. Elbette ki rahatsızlıkları, yaşadıkları olumsuz tecrübeler varsa onlarda paylaşılmalı, böylece belki hatalı kullanımdan kaynaklanan bir olumsuzluk ise düzeltilebilir.

  • drjaan11 D kullanıcısına yanıt

    Hocam bu konuda eleştiriniz aracı kullanarak olumlu yönlerini yazanlara mı, yoksa araç sahibi olmadan; hatta ve hatta aracın direksiyonuna bile oturmadan aracı kötüleyenlere mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Max_Kolesne kullanıcısına yanıt
    Tabi ki esas ikinci grup için... zaten aracı hiç tecrübe etmeden orası şöyle ya da böyle, araç çekmiyor gibi yorumlar anlamsız ve neden ne amaç için yapılıyor belli değil... ama bunlara da karşılık çok vermemek lazım...o zaman farklı yönlere gidiyor olay..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drjaan11 -- 31 Ocak 2023; 11:59:47 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba forumdaşlar.

    Bu araç hakkında kullanıcı deneyimi olan siz değerli arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var.

    İşyerim deniz seviyesinde, evim ise 450 m rakımlı bir bölgede.

    Yaklaşık 15 km boyunca e-5 üzeri bir tırmanış yapıyorum hafta içi 5 gün.


    Dolayısıyla Corolla Cross almayı planlayan biri olarak 2 soruya cevap arıyorum.


    1.Sakin bir sürüş yaptığımızı düşünürsek e-CVT yine de sürekli yüksek devir çevirerek rahatsız edici bir ses yapar mı kabinde ?


    2.Orta yoğunluklu trafiğin bulunduğu bu güzergahta (toplam 4 kez ışıklarda bekleniyor) sakin bir sürüş ile gidiş dönüş ortalama ne kadar benzin tüketir sizce ? (Mevcut aracım Citroen C4, 1.2 130 Hp EAT8 ort.yakıt tüketimi : 8,2 Lt )




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmert -- 31 Ocak 2023; 13:48:46 >
  • tamermert T kullanıcısına yanıt

    Flame paketi alalı yaklaşık bir ay oldu. Servise gittim zannımca iyi birineTOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU  denk geldim. Orijinal ve araç sistemi ile uyumlu olmayan bir sensörü taktırmak ön ve arka tamponu yerinden sökmek gerektiği için önermedi. Ki yapsa prim alacak arkadaş. Kaput için taş ve kuş pisliği için kaplama yapıyor musunuz diye, sordum. Onu önerdiğini söyledi. Yalnız piyasanın iki katını istedi.Bu işi profesyonelce yapan ve google yorumlarına bakarak 3 yeri aradım.Bunlar İstanbul'da 3 yıl garantisi var.

    1. Yokuş yukarı sadece elektrik kullanamayacağınız için elektrik + benzin tüketiminde sakin kullanımda ses ile ilgili sıkıntınız olacağını sanmıyorum. Sadece benzine geçtiğinde ve ani gaz tepkilerinde ses illa ki gelecektir. İstediğinizi aldığınızda ayağınızı gazdan hafif çekip sabit hıza döndüğünüzde ses sorun olmaktan çıkacaktır.
    2. Bir rakam söylemek zor, özellikle dönüş rotanızda sadece elektrik kullanımı neredeyse olmayacak. İse giderken bedavaya gidersiniz orası ayrı :) Tahminim min 5lt olur. Bence bahsettiğiniz rotada hibrit çok mantıklı durmuyor. Hatta tam dizellik bir rotaymış. Ama çok km yapıyorsanız yakıt tüketimi olarak düşünülebilir. Mtv işinin böyle devam edeceğini düşünmüyorum ama yine de hesapları ona göre yapmak lazım. Çünkü 1.2 nin vergisi oldukça düşük

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NamNam42 N kullanıcısına yanıt

    Ben arka park sensörünü serviste taktırmıştım chr için 2.5 yıldır sorunsuz ve uyumlu çalışıyor. Bence asıl kaput filmi riskli çünkü ömürlük malzemeler değil. Sıkıntı yaşayan çok kişi var ki etrafımda bile denk geldim, sararmalar kavlamalar vs. Yarın bir gün arabanızı satmak isterseniz ekspertiz kaput filmini sökmek isteyecek ( vavacars vs özellikle istiyor ) O zaman boyanız zarar görürse ne demek istediğimi anlarsınız. Daha arka cam filmini kusursuz sökemiyorlar, kaput filmi ise direkt boya ile temasta. 3 yıl garanti de bana az geldi, llumar cam filmi uzun yıllar garanti veriyordu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drmert kullanıcısına yanıt

    Cvt şanzuman bağırıyor hissinin birinci sebebi aracın genel gidişinin sessiz olması. Yokuşta normal bir oto araç kaç devir çeviriyorsa belki cvt 500 devir fazlasını çeviriyordur. Cvt araç karakteristiğine alışık kişiler için bu bağırma bence büyük bir sorun değil.


    2. Sorunuza 450 rakımı pratikte yaşamak gerekeceği için edeceği için birşey diyemiyorum. Ancak 300 metre civarı rakım değiştiriyorum ben. Evden çıkıyorum 100 metre tırmanıyorum(1 km) , daha sonra 200 metre aşağıdaki işime iniyorum (6 km).

    Toplam bu 7 km yi 3.5-4 lt ortalama ile kat ediyorum.


    Dönüşte 5 km eve dönüyorum 200 250 tırmanmış oluyorum, 5.0-5.5 lt yakıt tüketiyor.




    Bu iki sorunuza en iyi yanıtı bir chr ya da corolla 1.8 hybrit 1 günlüğüne kiralayarak alabilirsiniz. Tabi kiralıcak cross varsa daha iyi olur. Ancak chr ya da corolla size yeterli gelirse crossun yeni nesil hybrit olması nedeniyle sizi her türlü tatmin edeceği sonucuna ulaşabilirsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • drmert kullanıcısına yanıt

    Merhabalar,


    Doğru kullanım ile 4.5 litre bile yakabilirsiniz. Her şey aracın Atkinson motor sistemini ve hybrid sistemini anlamanıza bağlı. Zekeriyaköy Nişantaşı arası %82 elektrik ile gidiyorum. Geçenlerde 4.1 yakıt tüketimi ile bitirdim. Bazen daha düşük tüketim için zorluyorum. Ancak kolay olmuyor. Burada önemli olan tek şey elektrik motorunu daha fazla kullanmak için aracın gaz tepkilerini doğru şekilde kullanarak sistemle doğru oynamak gerekiyor. Bu aracında en büyük zevki o. Ayrıca sürekli bir e-cvt sesten bahsediliyor. Bu ses size bağlı. Siz o sürüş sırasında eğer ki ayağınızı gazdan çekersiniz yokuş yukarı bile olsa motor anında kapanıyor. Tabiki batarya durumuna göre. Bu da e-cvt sesini kesiyor. Yani ses olayı bile burada herkes için farklı. Chr'a göre kesinlikle ses azalmış. Ancak tabiki yokuşlu yerlerde ses var. Bu da normal. Rahatsızlık konusunu gerçekten anlayamıyorum. Yani D veya E segment bir araç almıyorsunuz. Atkinson sistemli e-cvt turbo olmayan Hybrid c segment bir araç alıyorsunuz. Ayrıca yalıtım konusunda da bu fiyat skalasında verebileceği şey belli. Eğer bu kadar ses vs düşünüyorsanız zaten bu aracı almayın derim. D veya E segment araçlar bakın. Rav 4 bile yalıtım konusunda kötü. Burada istenilenlerle anca bir Lexus Nx veya D segment araçlar insanları tatmin eder. Onlarında fiyat skalası belli. Kendi G20 aracımda bile yokuş yukarı çıkarken ses var. TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU  Evet belki e-cvtli bir şanzıman kadar bağırmıyor motor. Ancak karşılaştırma yaparken veya bir aracın artıları eksileri yazılırken nasıl eleştirmem gerektiğini iyi biliyorum. İnanın çok eğlenceli bir araç. Bazen kendi aracımı bırakıp sürekli bu aracı kullanmak istiyorum. Otonom sürüşüsüde çok keyifli. Mevcut aracınıza görede ortalama 4.5-5.1 seviyelerinde gezersiniz. Belki daha az. Ama daha öncede belirttiğim gibi her şey size bağlı. Kendi grubumuzda özellikle uzun yol yapanlar var. Çok ciddi tüketim değerleri yakalıyorlar. Burada birkaç kişi var. Sürekli aracı kötülemeye çalışıyor. Onlara cevap bile yazmıyorum. Çünkü çoğu aracın kullanıcısı bile değil. Dışarıdan katalog resmine bakıp eleştirmek kolay. TOYOTA COROLLA CROSS ANA KONU 





  • Sevgili;

    @masterap

    @onuer

    @berkolo88


    Değerli cevaplarınız için çok ama çok teşekkür ediyorum.

    Bilhassa @berkolo88 arkadaşımızın paylaşımından sonra bu aracı almaya karar verdim.

    Forumun geneli aksine burada çok kaliteli paylaşımlar yapılıyor.2004'den beri bu forumu takip eden biri olarak sevindirdi beni.Tabi bu sizler gibi kaliteli insanlarla oluyor, var olun.


    Kendimce bu aracı almak istememin sebeplerini sıralayacak olursam ;


    1.Toyota markasına olan güvenim


    2.Günümüzde 5 yıldız almanın giderek zorlaştığı euroncap'ten oldukça yüksek bir puanla 5 yıldız alması (özellikle aktif güvenlik sistemlerinin adamakıllı çalışması)


    3.Düşük yakıt tüketimi


    4.Passion X pack donanımın beklentilerimi karşılaması


    5.Güçlü 2.el değeri





  • drmert kullanıcısına yanıt

    Hocam ben araçtan memnun kalacağınızı düşünüyorum. Ancak, en kötü ihtimalde bile Passion X-Pack liste fiyatının 200.000 lira üstüne piyasada satılıyor. Memnun kalmazsanız bile çok rahat zarar etmeden elden çıkarırsınız. Aldığınızda yorumlarınızı bekliyoruz :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.