Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1588. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35.051
Cevap
331
Favori
2.218.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 15861587158815891590
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 16 ekim 2017 tarihinde 88.600 tl’ ye aldığım corolla 1.6 advance mds aracımın (liste fiyatı 91800 dü) liste fiyatı 104000 tl olmuş. Şuan istesem aldığım fiyatın üzerine çok rahat satarım. 6 ay bile olmadan 12000 tl zam gelmiş araca. Ve araç çok satmaya devam ediyor. Sürekli 1.33 piyasasını öne sürüp, corollanın piyasası kötü imasında bulunmak çok saçma. 1.33 zaten bu araca uyan bir motor değildi ve c sınıfı sedan araçların içinde fiyatı uygun olduğu için satıldı. 1.33 motorların piyasasının düşük olacağı zaten belliydi 4 senedir.

    Fakat 1.6 motor özellikle otomatik corollalar ikinci elde peynir ekmek gibi satılıyor. Özellikle bulunduğum şehirde (karabük) 1.6 otomatik corolla altın ile eşdeğer

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.33 life ın piyasası olmasığını nerden çıkardınız? Malum siteye girin de 2013-2015lerin fiyatına bakın. 55e temizi yok ki bu yıl aralığı en fazla sıfırı 58i görmüştü. 48e alanlar 60a ilana koymuş, 55e elini öpene satıyor.



    Corollaların ikinci eli saçmalığın dik alası halinde. En pahalı 2. El c sınıfı araçlar corolla. Son kasadan önceki her kasada durum bu.



    Bazen 32ye pertten toplama corolla denk geliyor makyajsız son kasa, şeytan al kenara koy diyor. Bu tip araçlar bile bir hafta kalmıyor ilanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toyota Türkiye Genel Müdürü Ali Haydar Bozkurt'un açıklamasına göre 2017 de önceki yıla göre satışlarda %3 düşüş olmuş sebebini filo müşteri azlığına bağlıyor. Bu yıl c-hr ile farkı kapatacağıni vs söylemiş ama c-hr arkanin basikligini gidermeden istedikleri satışları yakalamalari zor gözüküyor. 1.6 life kismen can simidi işlevi gorebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C-HR'ın arka basıklığını niye gidersinler ki? Yerden yüksek coupe bir araç C-HR. Normal coupe otomobillere arkası basık mı diyorsunuz o zaman? C-HR'ın olayı bu,tasarımı böyle. Ayrıca bu araç kadar sahibine kazandıran başka araçta kısa zamanda olmadı. 1.5 sene önce 106 bine satılan araç şu anda 160 bin TL,ikinci el hızlı satar fiyatı da 125 bin TL.

    Arkadaş aracın piyasa değerlenmesini sanırım eski model fiyatı ile yeni model fiyatına bakarak yorumluyor.İkinci ele yansıması tabi aynı oranda olmuyor bu artışın.Oranın dinamikleri daha farklı.

    Yoksa 1.33 lt kazandırmadı,piyasası olmayan bir araç değil. Leon, Corolla'nın rakibi değil Auris ile karşılaştırmak lazım. Ama illa karşılaştırmak gerekirse şu anda 2015 model örneğinden gidersek Leon, Corolla 1.33 lt'ye göre 3-4 bin TL daha fazla kazandırmış durumda.Fakat ilerleyen zamanlarda HB aracın ikinci eli yerinde sayarken sedan ülkemizde değerlenir özellikle de Toyota ise. Fark kapanır hatta geçer.

    Asıl rakibi diyebileceğimiz Skoda Octovia'ya gelirsek 2015 yılında Corolla 1.33 lt 50 bin TL'ye satılırken, Octovia'nın en ucuzu Ambition 57 bine, bir üst donanım Optimal 62 bine satılıyordu. Bugün Ambition ikinci elde 62-65 bin TL civarı, Optimal ise 65-70 bin TL arası gider. Corolla ise 56-60 bin aralığında satılır. Baktığımız zaman arada pek bir fark yok hatta Octovia biraz daha az kazandırmış diyebiliriz. Ayrıca servis bakım fiyatlarının biraz daha pahalı olduğunu da unutmamak lazım.

    Tabi sahibinden daha pahalı ilanlarda olabilir ama bunlar hızlı diyebileceğimiz piyasa satış fiyatları.Kısacası öyle büyük makas yok. C-HR örneğinde olduğu gibi kampanyalı araçları yakalayabilirseniz ancak kar edersiniz.Bunu her marka yapar,ama çok az kişi yakalayabilir.Eskiden beri bu işler böyle.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 2 Nisan 2018; 23:34:11 >




  • quote:

    Fırsatları herkes görebilse herkes zengin olurdu,önemli olan fırsat fırsatken görebilmek ama bu iş öyle kolay değil. Yıllardır forumda araç tavsiyesi veren biri olarak geçen sene bende pes ettim bıraktım.Ne alırsa alsın alan banane artık


    dediklerine katılıyorum. ben geçen sene o fırsatı yakaladım 80.000 e dizel otomatik astra sedan aldım ki kıytırık dizel motorlu corollayı 87.000 e satıyorlardı. yalnız fırsat biraz da bütçe ile alakalı. ben bütçemi yetişrebilsem insignia 1.4t alacaktım bütçem yetmedi zam+vergi artışı= insignia hayal.

    quote:

    Fakat ilerleyen zamanlarda HB aracın ikinci eli yerinde sayarken sedan ülkemizde değerlenir özellikle de Toyota ise. Fark kapanır hatta geçer.


    konu corolla olunca insanımızda olağandışı bir akıl tutulması gözlenmekte. 94 modeline 20.000+ tl para isteyenler çıkmakta daha da acısı bu parayı verenler çıkmakta. böylesi bir fikirsizlik içinde corolla kaynağı belli olmayan bir ünün kaymağını yemekte. yoksa safi otomobil olarak bakarsan ikinci elini kesinlikle haketmemekte.

    quote:

    Bütçesi sınırlı olanlar için bence şimdi kesinlikle c sınıfı seat veya skoda alınacak bir zaman değil. Çok değil 4 ay önce alinirdi ama.


    bence bu vergi oranları ile hiçbir sıfır araç alınası değil. bundan sonraki arabamı gücüm yetse bile sıfır almayı düşünmüyorum. böyle yüksek oranlı vergi mi olur? o yüzden (bugünün şartları için konuşuyorum) 2018 sıfır almaktansa 2017 ikinci el almayı tercih ederim. varsın fiyatları aynı olsun.




  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Çok doğru 1.6 corolla life gibi 1-2 araç modeli hariç sıfır araç almak şu piyasa şartlarında mantıklı değil. 2.el temiz 2017 model araclara sifira yakin fiyat istiyorlar. Onlarda alinmaz yani. Şu dönem gayrimenkul yatırımı için çok uygun. Döviz, inşaat maliyetleri o kadar fırladı daireler geçen yılki aynı fiyatlara satılıyor piyasadaki durgunluktan dolayı. Evi olmayanlar için gerekirse aracını satıp ev almak için bundan daha iyi bir zamanlama olmaz. Aracını bu amaçla satan da epey var daha çok eşlerinin teşvikiyle...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkinci elde çevren varsa çok uygun fiyata alabilirsin. Hatta birikmiş nakitin varsa çok iyi karlar edersin.Niye böyle dersen büyük firma bile olsan elindeki nakit limitlidir ayrıca bu nakitinde belli kısmını bağlayabilirsin. Bazı araçların ilan fiyatları ile satmak istedikleri fiyatlar anlık değişebilir. Örneğin ilana 120 binden çıkmıştır ama o sıralarda şirketin nakite ihtiyacı vardır,ilanı 110 bine düşürmez,çünkü bu ticari itibar kaybına sebep olur,kendi müşteri kitlesine veya başka galericilere haber verirler. Tabi herkesin çevresi olmayabiliyor genelde servislerin takas bölümü yani ikinci el kısmında takip ederseniz uygun fiyata araç alırsınız.

    Burada önemli olan takıntılı olmamak. Sadece şu renk olsun,illa şu donanım olursa alırım vs vs türü.Bugün bunu alırsın yarın satar diğerini.İkinci el kar döngüsü ancak böyle elde edilir.

    Gayrimenkul işi çok ayrı elinizde nakit ve eviniz yoksa alın derim.Fiyatlar dip birçok yerde. İnşaat maliyetleri inanılmaz arttı. Bugün yer parası hariç 5 katlı ve 5 daireli üzgün bir ev yapayım derseniz daire başına maliyet 200 bin TL bandını geçti gibi birşey.




  • Nisan ayı itibariyle corolla advance paketinden yağmur sensörü, far sensörü ve oromatik kararan ayna donanımları artık yok. Makyajlı kasa ilk çıktığında da yoktu bu donanımlar advance paketinde. Tekrar kaldırmışlar. Demekki bu donanımlar kaldırılmasaydı corolla advance 1.6 mds aracın liste fiyatı 104.000 değil, 106.000 civarı olacaktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Evet 2.elde arac alım satımı ile uğraşan çevre şart ama yakın çevre. Yoksa temiz araç bulmak zor oluyor. Ben şahsen galerici tanıdığım biri değilse pek güvenmem.

    Piyasanin altında araç işi çok zor tanidikda olsa o binde bir denk gelir. Gerci bu devirde kimse babasının hayrına iş yapmiyor. Ogretmen biri gunes yanigi aracına pasta cila yaptirip arkadasinin kardesine satiyor ve söylemiyor. Yanik zamanla sonradan açığa cikiyor. Böyle çok var. Konu sahibi gibi aracın mekanik, elektronik her aksamından ve olası hilelerin nerelerde yapılabilecegini iyi anlayacaksın. O zaman kazıklayamazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun kaynağı neresi acaba? İnternet sitesine baktım göremedim,araştırdım bulamadım
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    İnternet sitesinde modelleri incelerseniz bu özelliklerin artık sadece premiumda olduğunu görebilirsiniz. ( broşürde hala var görünüyor, corolla model sayfasında donanım paketlerine bakarsanız görebilirsiniz)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tenekekutu kullanıcısına yanıt
    TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

    TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • huso0667 H kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimalle hatalı girilmiş. Hem katalogda hemde model tipi karşılaştırmada mevcut.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi Günler.

    Zaman ayırıp şu konuma bakabilir misiniz ? 2018 model toyota corollamın motor kısmında oldukça fazla macun var diğer kullanıcı dostlarımdada aynı şekilde sorun var mı ? resimler konuda mevcut sağolun.

    https://forum.donanimhaber.com/sifir-aracin-motorunda-macun-var-sebebi-nedir-sizce--132193630
  • UJohnLAue U kullanıcısına yanıt
    Fotoğraflara baktım gerçekten çok çirkin duruyor, sıfır araç degilde serviste kaza sonrası işlem gormus bir araç gibi. Benim 2015 aralık çıkışlı 1.33life de böyle macunlar yoktu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oasis99 O kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle hocam, amatörce yapılmış bir işlem ama birkaç kişi ile görüştüm internet üzerinden onlarda sıradan olduğunu 1 kişi kendi aracında olduğunu, yukarıda paylaştığım konumda da bir arkadaşımız klasik olan bir işlem olduğunu belirtmiş sende olmaması sevindirici keşke benim aracımdada böyle birşey olmasa idi ama yapacak birşey yok biraz daha profosyonel olmasını beklerdim toyotadan sağlık olsun ALLAH kaza bela vermesinde bunlar ufak tefek önemsiz şeyler hayırlısı artık :)
  • https://www.youtube.com/watch?v=aX0fqsNWugo Yerli malı 3D paspas ve bagaj havuzu.
  • Macunların boyanması maliyet ile alakalı. Maalesef günümüzde para kazanmak çok zorlaştı firmalar içinde. Baz donanımda macunları olduğu gibi bırakıyor çoğu firma, üst donanımda ise aracın rengine ki beyaz diyelim boyuyorlar. Tabi boyalı olması görsel açıdan daha iyi ama boyansa da boyanmasa da sorun olmaz.
  • arkadaşlar
    2015 corolla 1,33 life arabama tüp taktırmak gibi bir niyetim var.
    bu aralar aylık 400-500 arası benzin parası ödüyorum
    tüp taktıranlar memnun mu acaba
    hangi marka taktırdınız?=
  • 
Sayfa: önceki 15861587158815891590
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.