Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA (2013-2019) ve (2019-) ANA KONU TEMEL BİLGİLER İLK SAYFADA (1495. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (2 Mobil) - 9 Masaüstü2 Mobil
5 sn
35.050
Cevap
331
Favori
2.218.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 14931494149514961497
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • köaaRC kullanıcısına yanıt
    herkesin bir fikri vardır tabi sizin de olması normal. 1000 defa verilmiş lpg montajını nerede yaptırayım, hangi firmayı kullanayım, yarın bilmem kaç km bakımına gidiyorum fiyat alan var gibi derin soran arkadaşlardan değilim. benim katkım (eğer oluyorsa) eski bir toyota sahibi olarak burada, otomobille çok ilgisi ve bilgisi olmayan insanların yalan yanlış bilgilerde manipüle edilmesini engellemeye çalışmak. 1.33 motorla 1.4t ye kafa tutanlar (performans açısından) yine 1.4 ve mmt nin 1.6 hdi ve aisin şanzımandan iyi olduğunu iddia edenler, sırf lpg uyumu ve arkada şaft tüneli bulunmuyor diye (o zaman niye verso değil diye sormak hiç akıllarına gelmez) corollayı sınıfının en iyisi ilan edenler vs. liste uzayıp gider. uslup konusuna çok takılmayın söylediklerimi irdeleyin. söylediklerim içinde kafanıza yatmayan, hatalı gördüğünüz, gerçek olmadığını düşündüğünüz noktalar varsa gelin tartışalım. ama üslup ile ilgili tartışmalara girmiyorum.

    quote:

    Ben ilk aldigimda ist-kocaeli darica 1.5-2 saatlik yolu 90km hizda ilceye girdigimde 5.4lt ortalamayi görmustum. 110km ile gidilse uzun yolda 5.8lt civari yakar. Ama sehirici 8.5lt yakiyor kisin 11lt civari.


    bakın bu arkadaş çok güzel yazmış. %90 şehiriçi kullanılan bir aracı 5.4 lt yakıyormuş gibi gösterip başkasının almasına neden olanlar var bu forumda. (oasis dostum lafım sana değil bilakis sana teşekkür ederim benim düşündüklerimi yazmışsın)
    ona inanıp gidip araba alanlar ertesi gün ne aradığı performansı buluyor ne tüketimi. peki bu insanlara yazık değil mi? onlara, yanlış yönlendirildiklerini söylemek suç mu? 1.33 motorun performansını beğenmediği için satan arkadaşlar var. ama ben söyleyince suç oluyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oasis99

    Benzinli corollayi alanlar lpg'ye uyumlu oldugu soylentisi sebebiyle aliyorlar. Nataş servise 1000km bakimda sorduğumda kesinlike uyumlu degil siboplari eritiyor dedi. Bu arac sehirlerarasi 110km gecmedikce az yakiyor. Ben ilk aldigimda ist-kocaeli darica 1.5-2 saatlik yolu 90km hizda ilceye girdigimde 5.4lt ortalamayi görmustum. 110km ile gidilse uzun yolda 5.8lt civari yakar. Ama sehirici 8.5lt yakiyor kisin 11lt civari.

    Hiçbir yetkili servis lpg önermez zaten bakmayın siz.şu an piyasada lpg ye en uyumlu motor valvematic ve Honda'nın fb7 kasasında kullanılan Eco vtec motordur.subaplar ekstra güçlüdür bu araçlarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rakipsiz Fırtına -- 20 Nisan 2017; 19:53:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • malzemec kullanıcısına yanıt
    texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim. ancak birkaç kullanıcı hariç birçok girdi açıkçası matematiksel olarak karşılaştırılabilir değil. bu araç 1.4d motor seçeneğiyle ekonomik olmayı 1. hedef yapmış, o yüzden beklenen bir sonuçtur, aksi olsa ayıp olurdu. zaten bir arayışta olduğumdan değil de corolla almayı düşünüp de fikir sahibi olmak isteyen varsa kenara not düşeyim diye yazdım.


    @texjrwillerjr
    yukarıda dediğim gibi maksadım araç alacaklara bilgi vermektir ve bunu manipule etmeden doğru haliyle verdim. tüm bilgileri de açıkça yazdım. kötüleme ya da övme maksadım yok. ben de corolla alırken bu forumu okuyup aldım. süpriz yaşamadım. çünkü taraftar yorumuyla objektif kullanıcı değerlendirmesi farkı anlaşılır diye düşünüyorum. insanlar bu kadar para kazanıp araba alıyorsa tutarsız rakamları dikkate almayacak matematik bilgisi ve okuduğunu yorumlayabilme kabiliyetlerine sahip olmalarını umuyorum (ki ülkemiz şartlarında bu benim romantik umudumdur). ayrıca her ne kadar babamdan beri hep toyota kullansak ve her modelini tanısam da güncel bilgi her zaman değerlidir. (corona, avensis, camry, avalon, land cruiser, highlander hepsini kullandım ama bu araç yine de başta yabancı geldi tanımayınca.)




  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Tex güzel söylüyorsun, 1,33 müthiş bir motor değil ama !



    Meşhur ilan sitesini baz alırsak;



    2013 ten itibaren aratıyorum tüm ilan sayısı 550-570 adet. Bunun içindeki kazalı/ağır hasarlı/mükerrer ilanlar da dahil.



    Herkes bin pişmansa bu ilanların binler üzerinde olması gerekmez mi?



    Toplamda 150 bin adete yakın bu kasadan satış yapılmış geçen sürede;



    Ki en az yarısı 1,33 tür , hadi %30 u olsun.



    40.000-45.000 kişi araç almış, 2. eldeki adet 600 bile değil,



    Piyasası mı kötü? Kimse satamıyor mu?



    Dolup taşması gerekmez mi ilanların?



    Var mı burada bir mantık hatası?



    Yorumlayabilir misin lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kameriko8 -- 21 Nisan 2017; 9:34:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Piyasası kötü demek sçok doğru değil bence, zira 48-50bine alanlar şuan 55bine satabiliyor. Ağır hasar kayıtlıları 40-45 arası rahat satılıyor. Keşke fiyatları düşük olsa da bizim aileye bir iki tane daha alsak. Tam emekli aracı.
  • Rakipsiz Fırtına kullanıcısına yanıt
    Yanlışım olmasın ama D-VVT-i lar ValveMatic lere göre lpgye daha uyumlu diye biliyorum. Zira ValveMaticlerin uzun dönemde lpg nedeniyle masraf açtığıyla ilgili paylaşımlar okuduğumu hatırlıyorum.

    Bir de lpg tüm motorları etkiliyor. Misal birinde 50-60binde hissedilirken diğerinde 100binlerde başlıyor sorunlar.
  • tam tersi.d-vvti de sorun olabiliyor nadiren bu konuda yorumlar var.valvematic de sorun hic yok.subaplar ekstra guclu.brc bile en dayanıklı motorun valvematic olduğunu söylüyor.ozencler otogaz bayisinde lpg uygulanmis avensis 300 bin km km dir sorunsuz calistugini yorumlarinda ifade etti ve toyotanin simdiye kadarki en saglam motoru valvematic diye de ekledi.Landirenzo da aynı şekilde.Olgun lpg landirenzo bayi bu motorlarda kesinlikle sorun olmadığını ifade ediyor.Toyota bayileri direkt araçları landirenzoya gonderiyorlar servis anlaşması gereği.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar,

    uzun zamandır yazmıyordum. 2013 benzin otomatik advance ile 34.000 km'ye ulaşmış bulunuyorum.

    Araç üzerinde fabrikasyon brigestone turanza300 var artık sanki tahta tekerlek üstünde gidiyormuşum gibi bir his var. Brigestone EP150 almayı düşünüyorum. Tanesi 250 TL imiş. Kullanan var mı? Yorum alabilir miyim?

    Araç ile ilgili tespitlerimi de yapayım da tarihe not düşmüş olayım :) Benim için önem sırasına göre
    - Şanzuman, çok iyi. Bence hatasız çalışıyor. Ancak sanırım dizellerdeki şanzuman yarı otomatik. çok dert yanan arkadaşlarım oldu.
    - Motor, yeterli güçte ancak bir vtec kadar seri olmadığını söylemek durumundayım.
    - Dayanıklılık, Şu ana kadar hiç servise arıza nedeniyle gitmedim. Ön takımlar da bizim memleketin çileli yollarına çok iyi dayanıyor.
    - Yakıt tüketimi, şehir dışı ortalama 120 km hız ile 6-6,5 lt şehir içi 7,70-8,20 lt
    - Görünüm, dış tasarım çok başarılı.İç konusunda özellikle arka koltuklar oldukça ferah. Göğüslüğü sevmeyen çok. Şahsen ben memnunum.

    Aile arabası olarak aldım, gayet memnunum.

    Olumsuzluk olarak asfalt sesi diyebilirim. Bakalım yeni lastik takınca ne olacak göreceğim.




  • kameriko8 K kullanıcısına yanıt
    ben aurisimi aldığım ilk günden beri gözüm dışarıda başka araba bakıyordum. bazen insan hemen sat kurtul yapamıyor. benim satmam 6.5 senemi aldı. kaldı ki 1.33 çok da kolay giden bir versiyon değil. kendi arabamı satarken bana iki soru soruldu hep: 1. dizel mi? 2. otomatik mi? bilmem anlatabildim mi? sahibinden de alınıp 1000/2000 km kullanılıp satılan lüks araçlar da var? bunlara da sorunlu gözüyle mi bakmak lazım. lafın kısası sahibinden artık hiçbir şeyin göstergesi değil millet olarak açgözlülüğümüz hariç. ayrıca zamanında 1.2tsi octavia almayıp 1.33 corolla alanların illaki pişman olanları vardır. ama hep unutuyorum arkada şaft tüneli yok. sanırsınki 62 impala.
  • behzatd B kullanıcısına yanıt
    arabanızı güle güle mutluluk içinde kullanmanızı dilerim. diğer yazdıklarınız neyse de 34.000 km de bir atmosferik benzinli motorla da bir zahmet servise gitmeyin arıza için. yani bence bu bir artı değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    arabanızı güle güle mutluluk içinde kullanmanızı dilerim. diğer yazdıklarınız neyse de 34.000 km de bir atmosferik benzinli motorla da bir zahmet servise gitmeyin arıza için. yani bence bu bir artı değil.

    iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. arızadan kastım sadece motor veya şanzuman arıza değildi. bahsettiğim gibi çok sıkıntılı bir altyapısı olan bir şehirde öntakımı problem çıkarmaması, hareketli parçalar ile elektronik aksamında sorun olmaması da bana göre artı. tabi bu ileride sorun çıkarmayacağı anlamına gelmez. bi de yumuşak bi lastik taksalarmış 5 yıl sıfır masrafla giderdim.

    Bu arada bridgestone ep150 takan yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: behzatd


    quote:

    Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

    arabanızı güle güle mutluluk içinde kullanmanızı dilerim. diğer yazdıklarınız neyse de 34.000 km de bir atmosferik benzinli motorla da bir zahmet servise gitmeyin arıza için. yani bence bu bir artı değil.

    iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. arızadan kastım sadece motor veya şanzuman arıza değildi. bahsettiğim gibi çok sıkıntılı bir altyapısı olan bir şehirde öntakımı problem çıkarmaması, hareketli parçalar ile elektronik aksamında sorun olmaması da bana göre artı. tabi bu ileride sorun çıkarmayacağı anlamına gelmez. bi de yumuşak bi lastik taksalarmış 5 yıl sıfır masrafla giderdim.

    Bu arada bridgestone ep150 takan yok mu?

    ben aurisi aldıktın 1 sene sonra lastikleri değiştirtmiştim çok kayıyor diye. yokohama takmıştım. şimdi şirket araçlarında continental kullanıyoruz çok memnunuz. fiyatlarını bilmiyorum ama tavsiye ederim.




  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Continental yazligi da kisligi da cok guzel. Goodyear da contiden sonra ilk tavsiyemdir fiyatina degerlendirmesine gore.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: behzatd

    merhabalar,

    uzun zamandır yazmıyordum. 2013 benzin otomatik advance ile 34.000 km'ye ulaşmış bulunuyorum.

    Araç üzerinde fabrikasyon brigestone turanza300 var artık sanki tahta tekerlek üstünde gidiyormuşum gibi bir his var. Brigestone EP150 almayı düşünüyorum. Tanesi 250 TL imiş. Kullanan var mı? Yorum alabilir miyim?

    Araç ile ilgili tespitlerimi de yapayım da tarihe not düşmüş olayım :) Benim için önem sırasına göre
    - Şanzuman, çok iyi. Bence hatasız çalışıyor. Ancak sanırım dizellerdeki şanzuman yarı otomatik. çok dert yanan arkadaşlarım oldu.
    - Motor, yeterli güçte ancak bir vtec kadar seri olmadığını söylemek durumundayım.
    - Dayanıklılık, Şu ana kadar hiç servise arıza nedeniyle gitmedim. Ön takımlar da bizim memleketin çileli yollarına çok iyi dayanıyor.
    - Yakıt tüketimi, şehir dışı ortalama 120 km hız ile 6-6,5 lt şehir içi 7,70-8,20 lt
    - Görünüm, dış tasarım çok başarılı.İç konusunda özellikle arka koltuklar oldukça ferah. Göğüslüğü sevmeyen çok. Şahsen ben memnunum.

    Aile arabası olarak aldım, gayet memnunum.

    Olumsuzluk olarak asfalt sesi diyebilirim. Bakalım yeni lastik takınca ne olacak göreceğim.



    Merhabalar. 1 hafta önce lassa impetus revo 2+ aldım tanesi 185 tl den.şu an kampanyada zaten kaçırmayın derim.çok yumuşak konforlu ve sessiz lastikler.gürültü değeri 66db.Michelin 68db ondan pay biçin.bizim araçların en eksi yönlerinden biri lastik sesi alması ve fabrikasyon turanza lastiklerinin sertliği. Bu lastik tam corollanin ilacı oldu.fiyat performans ürünü. Ben memnun kaldım size de şiddetle tavsiye ederim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlarr bende 2016 model corolla 1.4 d mm var.klima hortumu bi şekilde delinmiş..servis fare kemirmesi dedi .aranızda klima hortumu ile sorun yaşayan varmı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suleyman7272 S kullanıcısına yanıt
    Valla 2014 mm e binmedim fakat 2 sinede binen arkadaşım 2016 mm de sorunu çözmüşler demekki dedi...bu arada benim araba 8000 km de belkide ondan daha saglıklı gelmiştir..belkide yeni yazilim çalişması vardır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1şahıs kullanıcısına yanıt
    Bugün uzun yol yaptım ve gözlemleme şansım oldu.



    120km/ 2200dd

    130km/ 2450dd

    140km/ 2600dd



    160 km'den itibaren yoğun motor sesi almaya başlıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bombar Dıman kullanıcısına yanıt
    Mds manuele gore daha az devirde ayni hizi yaptigina gore ciddi miktarda ekonomi saglamasi gerekmez mi? Ornegin 2800rpm ile manuel araba 120kmh yapiyor ve 5.7- 6lt civari yakiyor yol durumuna gore. Ama genel paylasimlara gore mds manuel kullanicilari ayni benzin tuketimlerini veriyorlar. Yanlis hayirlamiyorsam fabrika verileri de ayniydi sehir disi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paddy P kullanıcısına yanıt
    Şehir dışı fabrika verilerini bilmiyorum ama MDS 7 ileri olduğundan daha az devir çeviriyor olabilir. Eğer Manuel de 7 ileri ise, açıklamasını bilemiyorum. Yakıt tüketimi konusunda MDS uzun yolda çok iyi asıl problem şehir içinde. Bir de kullandıkça daha net görme şansım oluyor, bu şanzımanun davranışları çok ilginç gerçekten. Yakıt tüketimi açısından ani hareketlere hiç gelmiyor. Tüketim çok ciddi değişkenlik gösteriyor. Bugün yaptığım uzun yolda 78 km ortalama hız ile (otobanda 140, bölünmüş yolda genel olarak 120 ile gittim ve köy yolları falan da vardı.) ortalama 7.3 yaktı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bombar Dıman

    Bugün uzun yol yaptım ve gözlemleme şansım oldu.



    120km/ 2200dd

    130km/ 2450dd

    140km/ 2600dd



    160 km'den itibaren yoğun motor sesi almaya başlıyor.

    Teşekkür ederim.Bu durumda corolla cvtnin bana uygun bir araç olduğunu sayenizde belirlemiş oldum. Yakıt konusunda ben de bir şey söyleyeyim. Dizel edc fluence de yakıt konusunda ani hızlanmaları sevmiyor. Aniden bir yüklenince anlık 20-21 görüyorum. Benzinli için normal yani bu durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14931494149514961497
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.