Şimdi Ara

TOYOTA COROLLA 1.6 DREAM MULTİDRİVE S Mİ YOKSA MEGANE 1.3TCE 140HP OTOMATİK Mİ? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
277
Cevap
2
Favori
19.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt
    Atmosferik motor bizdeki hibritlerde daha zevksiz. 1.8 olmasına bakmayın, 99hp. Yapısı gereği de gürültülü motor. Batarya da boşsa çırpınıyor. Hibrit sistemin getirdiği ekstra bir ağırlık da var. Elektrik motor, bataryalar, balatalar vs.

    1.2 turbo motor değil ama 2.0 hibriti var. Corollada 181hp güç sunuyor. 0 100 8saniye civarı. Hem performanslı, hem ekonomik. Ama gel gör ki bizi yöneten kafalar 1970 model.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk mesajdan "performans hissi" beklentisi sezdiğimden turbo+ çift kavrama megane size uygun. Kendim alacak olsam corolla alırım. Yakın fiyata satıldıklarını varsayar ve ekonomiyi ön plana koyarsak lpg takılacaksa corolla takılmayacaksa megane.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son olarak karar kıldım ya 1.6dream multidrive S ya da 1.8hibrit flame x-pack’ten yana olacak tercihim 1.6 üzerinde yazıp çizdik.. yakıtı haricinde kötü olduğunu düşünmemeye başladım. peki ya 1.8hibrit versiyon? yakıtını araştırınca aradığım araç kesinlikle bu dedim. bunun yanında performans nasıldır? test sürüşü veya kullanan var mı? sorunlu bir motor mudur? şu an 1.8 düşünmeye başladım karar verirsem gelecek hafta aracı alıyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2011 model Toyota avensis 1.6 satıyoruz. İlgilenen olursa pm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    yakıttan yapacağın tasarrufu mtv den kaybedersin büyük ihtimal onu da düşün bence, vergisi 1.8 üzerinden diye biliyorum
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Hibrit ler filolara çok satıldı. Sıfır alırken 1.6 motora göre daha pahalı iken ikinci elde benzer fiyata gidiyor. İkinci el alacaksanız hibrit daha mantıklı. Sıfır düşünüyorsanız bence 1.6 bakın. Emin olun burada yazıldığı kadar çok yakmıyor. Dikkatli kullanımda tüketimi düşürmek mümkün.

    Hibritle 2 defa test sürüşü yaptım. Birçok da yolculuğum oldu. Yakın arkadaşıma aldık. Performans batarya boşsa yokuşta çok bağırıyor. Batarya dolu ise onun da desteğiyle bir nebze iyi. Çok az yakan bir araç. Tüketimle ilgili daha önce konu açmıştım. Donanım da çok iyi. Kabsoluz şarj, aktif güvenlik donanımı vs güzel. Yalıtım biraz zayıf. Lastik sesi alıyor ama aşırı değil.

    Hibritin en güzel yanı şehir içi dur kalk trafikteki konforu. Benzinli aracın start stopu bile kötü geliyor hibritten sonra.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Hibritler sehir ici kullanimlarda muazzam diyorlar ama uzun yolda 99 beygirlik motor hem tatsiz hem de agirlik yuzunden yakiti fazla. Agirlik sehirici ise guzel secim. Mtv yi goze aliyorsaniz tabii

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mosasaurus

    son olarak karar kıldım ya 1.6dream multidrive S ya da 1.8hibrit flame x-pack’ten yana olacak tercihim 1.6 üzerinde yazıp çizdik.. yakıtı haricinde kötü olduğunu düşünmemeye başladım. peki ya 1.8hibrit versiyon? yakıtını araştırınca aradığım araç kesinlikle bu dedim. bunun yanında performans nasıldır? test sürüşü veya kullanan var mı? sorunlu bir motor mudur? şu an 1.8 düşünmeye başladım karar verirsem gelecek hafta aracı alıyorum.
    1.3 Mjet Urban Plus Egea 156.000
    1.6 Mjet DCT Urban Plus Otomatik Egea 191.000 Bu fiyatlarla en ufak rakibi bile yok bence...

    MTV Kabaca Hybrid 1.8 3260, 1600 Atmosferik 1850 , 1.3 1050 TL
    1.6 Atmosferik 20 Yıllık Motor 185.000 MTV 1850
    1.8 Hybrid Atmosferik+Elektrikli Motor+CVT 238.000 MTV 3260
    Megane Joy 1.3(1.33 Motor) 140BG EDC 216000 MTV 1850
    Megane Joy 1.5 BDCİ 115BG Manuel 212000 MTV 1850
    Egea 1.6 MJet 120BG Urban Plus DCT 191000 MTV 1850
    Egea 1.3 Mjet 95BG Urban Plus Manuel 156000 MTV 1050


    Hybrid Dedigin Atmosferik Motora Koy Bir Elektrik Motoru Al sana Hybrid 1.8 Hybrid de 98BG 142NM Tork a Sahip Atmosferik Motor var.Motor son derece gucsuz yani 1.6 dan bile gucsuz Alameti Fabrikası ise Sehir ici Durk Kalkta Elektirikli Motor Devreye giriyor İst. da 5LT leri gorursunuz.uzun yolda ise 130-150 git baya yakar.

    Burada tercih sizin Hybrid bildigim kadarıyla daha dolu ama 3250TL MTV odedikten sonra isin en ufak esprisi kalmıyor.Zaten Hybrid alanlardan bile Garantiyi cope atıp LPG denen mereti taktıran oluyor.Atmosferik ise 20 yıllık Motor iste Honda da Toyota da bu Motoru burada hala satıyor.
    1.2 Turbo Corolla HB ya da CHR HB alsanız onda 116BG 185Tork Turbo var.Vergi avantajı da var.Ama atmosferigin bence esprisi yok.

    Megane diyorsanız ben daha dolu Corolla Atmosferik yerine 1.33 Turbo Megane alırım.Sonucta Mercedes in yaptıgı Motor ve inanılmaz guclu bir Motor 140BG 240 Tork olması lazım Dizelden fazla torku var.Toyota Atmosferikten cok daha iyi gider.120 ve altında kesinlikle ondan 1 LT de olsa daha az yakar.
    EDC icin ise Yegende Megane 4 Sedan 1.5 DCI EDC var.Sert kullanıyor KM 85.000 de ve bir sıkıntısı yok.Ayrıca Renault arkanda duruyor.

    Sonuc 1.8 Hybrid alınabilir ama MTV isi bozuyor.1.2 Turbo alınır.20 yıllık Atmosferik Motora ben 185.000 vermem 156.000 e 1.3 Mjet ve 190.000 e 1.6 Mjet Otomatik varken ben almam.Egea Begenmiyorsanız dedigim gibi 215 e otomatik 1.33 Turbo Megane var.




  • commandx C kullanıcısına yanıt
    hibrit konusunda sana katılırım. şehiriçinde kullanması çok keyifli. düşük tüketimi de cabası. ama işin içine 1990 lardan kalma 1.6 atmosferik motor girince çiz corollanın üstünü. en basitinden toyota corollada niye 1.2t motoru türk tüketicisine sunmuyor diye düşünüp sırf bu yüzden başka marka/model seçmek lazım.
  • Boomcu kullanıcısına yanıt
    vergi yok aracı rapor ile alacağım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • dostlar aracı rapor ile alacağım asıl bunca araştırma ve detaya girmemin sebebi bu 5 yıl satmamam lazım ve bu yıllar içerisinde en iyi en makul en sorunsuz aracı seçmem gerekli ona göre seçim yapmalıyım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.33 megane var bende arkadasimda toyota var icinden geciyor megane mercedes motoru var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    yıllık mtv için demiştim 1.6 ya göre çok daha yüksek sanırım ama rapor olunca o da mı ödenmiyor bilmiyorum ben , her türlü hayırlı olsun yeni aracın hangisini alırsan
  • Boomcu kullanıcısına yanıt
    evet 5 yıl vergiden muaf ayrıca 1.8hybrit alırsam 3 yıl boyunca da muayneye girmeyecek araç ve egzoz muaynesi istemiyorlar. bu hafta iyice düşünüp ve formdaki arkadaşlar sayesinde en makul seçimi yapıp bir karara varalım. ayrıyetten aracın bataryalarının ömürlük garantisi var. bunu da belirttiler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • OTV,KDV falan odemeyecekseniz durum degisir.Hybrid dusunulebilir eger MTV de alınmıyorsa...
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Herkes seninle aynı şeyi düşünecek değil. Sedana 1.2 turbo gelse yine millet gidecek 1.6 alacak. Ben de gider 1.6sını alırım. 1.5 turbo motor civicde var, kim alıyor? Eco civic alıyor millet. Bu kadar akıllı sanmayın kendinizi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Joy donanım almayacaksanız Megane. Hele Icon tercih ederseniz tasarım ve donanım anlamında D segmentine göz kırpan bir hissiyat oluşturuyor. Kendi aracım olduğu için demiyorum, dışardan görüp gelen yorumlar böyle. Aracı her yıkamaya gittiğimde illaki biri gelip bir şeyler soruyor araç hakkında. Ancak Corolla da gayet güzel araç, C segmentinin gereklerini karşılıyor. Ama ikisi yanyana geldiğinde Megane C+ gibi gözükürken Corolla C- gibi duruyor bence, bu tamamen kişisel görüşüm. Ancak Joy donanım alacaksanız onun yerine Corolla alın. Joy diye bir donanım sınıfı bile olmamalıydı Megane için. Joy ile Icon iki farklı araba gibi hissettiriyor. Günün sonunda kendi önceliklerinizi en iyi siz bilirsiniz, test edin ya da kiralayıp birer gün kullanın iki aracı da. Sizi en çok tatmin eden aracı tercih edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: commandx

    Herkes seninle aynı şeyi düşünecek değil. Sedana 1.2 turbo gelse yine millet gidecek 1.6 alacak. Ben de gider 1.6sını alırım. 1.5 turbo motor civicde var, kim alıyor? Eco civic alıyor millet. Bu kadar akıllı sanmayın kendinizi
    akıllı sanmak değil dostum kabul et devir turbo devri. lincoln koca navigatorda 3.0lt twin turbo kullanıyor. cadillac amiral gemisi ct6 de ha keza aynı şekilde. diğer caponlar neyse de toyota Türkiyede çok tutucu davranıyor. hatırla ilk d4d corollaların gelişini. rakiplerinden kaç yıl sonra geldi. sebep? neymiş mazot kalitesi yetersizmiş diğer markalar gazyağı yakıyor sanki. toyota türkiyeden o yüzden hoşlanmıyorum. türk tüketicisini bir yerde aşağılıyorlar. bu devirde 1.6 atmosferik nedir? sen getir turbonu, corolla o kadar övünülecek bir modelse 1.2t ile de satar. yarın hükümet lpg yi benzin fiyatına çıkarsa ne olacak? bütün corollalar (dizel olmayanları) çöp. artık kabullenmek lazım japonlar otomotiv konusunda çok fazla tutucu ve söz konusu olan avrupa pazarı olunca bu tututculukları yüzünden nal topluyorlar. işte avensis esamesi okunmuyor. ha keza camry. çok iyi bir otomobil olmasına rağmen satmıyor. lexus, bence en az mercedes kadar kaliteli ama avrupada nerede? avrupa pazarı dünyanın geri kalanına benzemiyor.




  • R_DeNiro kullanıcısına yanıt
    evet haklısınız joy donanım olacaktı sadece onun multimedya sistemlisi ve otomatik vitesi.. ikisini detaylı incelediğimde ikisi neredeyse aynı fiyat olmasına rağmen megane çok boştu corollada çok fazla donanım var. bu yönden corolla çok ileride. tek eksisi megane’a göre performans ve yakıt tüketimi. fakat şu an megane bulsaydım kesinlikle hemen gidip alırdım. sırf yakıt ve performans için. ama yok. bu yüzden corollada karar kıldım sadece şu an 1.6 ve 1.8hibrit motor arasında kaldım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.