Şimdi Ara

Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum ! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
18
Favori
276.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bURADAKİ BİLGİLERDEN ÇOK DAHA FAZLASINA FACEBOOK GRUBUMUZDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

    https://www.facebook.com/groups/1883414851873906/?ref=bookmarksToyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !




  • Sadece elektrikle kullanmak istiyorum gibi bir mod yok mu? Elektrik motoronun tekerleğe bağlı olmasındansa jeneratör olarak kullanılması bana daha basit ve efektif bir çözüm gibi geliyor.
  • Sadece elektrik mode var ama 50 km. hızı geçemezsiniz ve menzil max 7 km. o da piller full doluysa zten aracın amacı bu değil o zaman elektrikli araç olurdu adı bu ise Hybrid...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Sadece elektrikle kullanmak istiyorum gibi bir mod yok mu? Elektrik motoronun tekerleğe bağlı olmasındansa jeneratör olarak kullanılması bana daha basit ve efektif bir çözüm gibi geliyor.

    Önce bir tane al da deneyelim yeğen.

    Hayırsız tosbağa.
  • melikulupinar kullanıcısına yanıt
    Senin yüzünden profili gizleyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Senin yüzünden profili gizleyeceğim.

    Kaçamazsın.

    Ben benim arabayı teslim alamadım daha.

    Ayın 7'si gibi gittim teslim almaya. Sıfır arabanın ikmalini ve testini yaparken kaputa ağır bir şey düşürüp yamultmuşlar. Bana da söyleyemedier, soruyorum ne oldu, hık mık. Ben iyice sinirlenip hepsini kalayladım. Müdürleri Çeşme'den tatili kesip gelmiş adam. Arabayı almadım, dedim sıfır yeni üretim (temmuz) istiyorum. S.S kabul ettiler tabii.

    Ben de yedek olarak GT line aldım. Spor versiyon, iyi kaçıyor, kıvrak. Ama sert araç, koltukları, amortisörleri filan spor tasarım ve sert. Ben konforcu olduğumdan pek sarmadı gibi. Birde full elektronik dolu, öğrenmem zor.




  • Şu an araç almayacağım ama Hybrid araç hakkında fikir edinmek için okudum. Emeğinize sağlık. Hayırlı olsun tekrardan.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • melikulupinar kullanıcısına yanıt
    Abi hayırlı olsun. Başlıktaki aracın GT'sini mi aldın?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Abi hayırlı olsun. Başlıktaki aracın GT'sini mi aldın?

    Yok yahu, ben o aracın tipine uyuzum. Çok ıvır zıvırlı şeyleri sevmem ben, sade severim.

    Benimki megane 4. Oyak kampanyasından aldım. Corolla, megane, civic, focus, elantra sedan arasında deneme yaptım. Civic hepsinden bir tık iyiydi ama megane oyak kampanyasına göre çok ciddi fiyat ve kredi faizi farkı vardı. İkinci sırada megane vardı. Megane ile civic arasında fiyat farkına değecek kadar da nitelik farkı olmadığından megane almaya karar verdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 25 Temmuz 2017; 10:25:39 >
  • BMW İ3'den zor vazgeçip Hybrid CHR almış biri olarak şunu söyleyebilirim ki,aslında istediğim araç buymuş. Hyundai İoniq incelerken bu tür Plug İn hybrid hakkında da bilgi sahibi oldum.
    En önemli özelliği:
    2 saatte prize takıp dolanLi-ion batarya ile şehiriçi 60 km menzil var ve üstelik sadece elektrik motoruyla 135 km/h hıza çıkabiliyorsunuz ancak yüksek güç isteyen durumlarda benzin motoru devreye giriyor.
    Elektrikli arabanın şehiriçi kullanışlılığı,ekonomikliği ve benzinli arabanın şehirdışı menzili ve hepsinin ötesinde Hybrid aracın güzelliği var. Maalesef CHR için plug-in hybrid gelmez çünkü ekstra pili koyacak yer yok,ama prius Plug in gelirse değiştirmeyi düşünüyorum.Tek dezavantajı motor 1.8 lt ve MTV ve hem de ÖTV (indirime rağmen 1.8 üzerinden %50 olduğu için) yüksek , Hyundai İonic Plug in hybrid burada öne geçiyor.
    Aslında Hyundai Türkiye bu aracı getirmemekle büyük bir hata yapmış,neredeyse CHR fiyatına satabilirdi,bizim arabamız şehirçi sadce elektrikle 50 km. menzile sahip,Toyota'nın Türkiye'de satılan aracında bu yok deseydi işi koparırdı.
    Prius plug in normal Priusun bile 200 bin TL civarında satıldığı ülkrme gelmez gelse 250 bin verip kimse almaz. Ama hyundai mesela 150 bin civarına plug in getirse satış şansı yüksek olurdu.Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer demir -- 25 Temmuz 2017; 14:4:38 >




  • Muzaffer bey merhaba, aracı Çarşamba günü bayiide ufaktan inceleme fırsatı buldum. Vaktim kısıtlı olduğu için test sürüşü yapamadım, aklıma takılan bir iki soru var yanıtlayabilirseniz sevinirim. Teşhirdeki aracın koltuk ayarından sanırım aracın iç hacmi küçük geldi bana. Boyum 1.78 arabayı ben sürerken benim ebatlarımda biri arkamdaki koltukta rahatça oturabilir mi? Arka camlar biraz iç ortamı kapatıyor sizin aracınıza binenlerde bu durumdan çok şikayetçi olan oldu mu? Son olarak bagaj hacmi bana küçük geldi, bagaja en fazla kaç valiz sığdırabildiniz?



    Teknik konuların dışında bayii bana Diamond paket ve üzerine diğer ilaveler ile 135.000den 129.000a düştü ama ay başı fiyat artabilir dedi. Sizce bu araç hangi donanım ve ekstraya ile alınmalı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir araba için sayfalar dolusu inceleme yazan arkadaşı tebrik ediyorum. Araba zevk işidir, doğrudur.

    Ama merak ettim, sormasam çatlarım, arkadaşımız evli ise eşine, bekar ise nişanlısına/annesine/babasına vs bu kadar teferruatlı detaylı vakit ayırabiliyor mu?

    Saygılarımla 😬

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar. Aşağıdaki linkte de birçok C-hr kullanıcı yorumu var. Almayı düşünenlerin işine yarar umarım .
    kullananlar.com/toyota-c-hr
  • asbengu A kullanıcısına yanıt
    HEPSİNE BOL VAKTİM VAR..
  • Kablo kesmeden , aracı sökmeden , parça eklemeden 24 saat kayıt yapan Viofo A 119 s kamera montajı ;

    Kameranın özelliklerini uzun uzun anlatmayacağım, aşağıdaki linkten inceleme videosunu bulabilirsiniz.
    http://www.arac-kamera.com/a119-arac-kamerasi-detayli-incelemesi/10013

    Kamera satın alma linki ;
    https://tr.aliexpress.com/item/Free-shipping-A119S-2-0-Super-Capacitor-Novatek-96660-HD-1080p-GPS-Car-Dashcam-Camera-DVR/32793515265.html?spm=2114.13010708.0.0.buRJWm

    OBD II kablosu satın alma linki ;https://tr.aliexpress.com/item/OBDII-Charging-Cable-Mini-USB-Power-Adapter-with-Switch-Button16Pin-OBD2-Connector-Direct-Link-Car-Charger/32688234114.html?spm=2114.13010708.0.0.buRJWm

    Ben buradan kendinden pili olmayan ve kapasitörlü dediğimiz tipteki bu kamera ile gerekirse 24 saat nasıl kayıt yapabileceğimizi anlatacağım. Pilli kameralar güneş altında kalan sıcak araç içinde kolayca bozulabildiğinden bu kameralar daha avantajlı kontakt kapatıldığında içindeki kapasitör vasıtasıyla ancak kaydı tamamlayacak kadar enerji depolayabiliyor.

    Kamera ya karta döngüsel olarak yani kart dolunca önce en eski kayıt üzerine yazarak 3 dakikalık klipler çekiyor. Bu günlük kayıt yapma durumunda geçerli. Bir de üzerinde hareket sensörü var ki bu ayara geçilirse bir hareket algılarsa yaklaşık 1 dakika kayıt yapıp Micro SD karta yazıyor. Kayıt yapmasa bile kamera açık kalması gerektiğinden elektrik harcar. Eğer araç yola çıkar harekete devam ederse bu sefer yine 3 dk.lık kayıtlarla devam eder. Park edip kontağı kapadığınızda eğer kesintisiz güç verdiyseniz yine kayıt için hareket gözlemeye başlar. Bunun avantajı bazen gece bıraktığınızda 3-5 dakikalık kayıtla yetinmesi tüm kartı tekrar tekrar sürekli kayıtla doldurmamasıdır. Üstelik bir defa ayarlayıp bıraktğınızda bu şekilde kontrole dahi gereksinim duymadan devam eder gider. Ama en önemli husus sürekli elektrik almasıdır..
    Sürekli elektrik alıp aynı zamanda akü bitmesini nasıl önlersiniz ?
    Kamerayla gelen çakmaklık soketi kontakt kapandığında elektriği kestiğinde 24 saat kayıta imkan vermiyor. Bunun için ya Hardwire denen akım korumalı kablolu adaptörü alacaksınız veya bu kablonun aküden değil direkt araç OBD II portundan enerji alan tipinden alacaksınız. Her ikisi de adaptörlü ve akım kesici özeliğe sahiptir. Akü akımını 5v /1.5 amper düzeyine indirir, Akü voltajı 11.6 voltun altına düşünce akımı otomatik keser ,ayrıca OBD II kablolarının bazılarının üzerinde açma kapama butonu da vardır istemediğinizde buradan kapatabilrisiniz. Kamera üzerinde de açma kapama tuşu var sürekli akım gelmesini istemediğinizde kamerayı kapalı da tutabilirsiniz ama en pratik çözüm benim burada uyguladığım çözümdür.

    Aşağıdaki resimde sigorta kutusuna bağlanan hardwire kablo örneği ve benim kullandığım anahtarlı OBD II portu fişi vardır.

    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !

    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !


    Eğer açık unutursanız adaptör akımı keser ama benim ilk aldığımın anahtarı bozuk çıkmıştı ve akımı da kesme öz. bozuk olduğundan akümü bitirmişti. Akü ile tam 18 gün çalışmış daha sonra deşarj olmuş. Takviye edip çalıştırmak zorunda kaldım. Tabii burada kameranın sık sık kayıt yapması, akünün eskiliği vb. de önemli faktörler ama pratik olarak 1 haftadan uzun süre arabayı hiç çalıştırmayacaksanız akünüzü bitirme olasılığı düşük. Hele hergün kullanıyorsanız ya da aldığınız adaptörlü kablo akımı kesiyorsa hiç sorun yok. Aracın beynine zarar vermezsiniz çünkü adaptör üzerinden sadece güç fişlerin için erkek diş var.
    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !

    Kamera montajında kamerayı üstte kalan nokta nokta gölgeleme yapan kısma yapıştırmak bir nebze güneşin direkt vurmasını engellediği gibi kamerayı da görünmez kılacaktır, objektif ise bu alanın dışında cama denk getirip görüş sorunu yaşatmayacak şekilde yerleştirilmelidir.

    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !

    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !

    Kablolama kamera tarafından başlanıp aynaya gelen akım kablosu koruyucu kapağının altına gizlenerek ön camla -tavan arasına sonra sol ön direkt ve A sütunundan aşağıya ve direksiyon altındaki OBD portuna ulaşmalıdır. Burada bolca boş alan olduğundan kalan kablo kıvrılıp oraya sokulabilir.

    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !
    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !
    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !
    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !





    Dıştan görünüm ise şu şekildedir, kayıt olduğunda kırmızı ışık yanmaktadır. Ama isterseniz kamera
    LED ışığının da kapanmasını ayarlardan sağlayabilirsiniz.

    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !


    İçten kameranın görünümü ise şu şekilde ve oldukça gizlidir.
    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !
    Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !



    Herkese güvenli ve keyifli bir sürüş dilerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer demir -- 11 Ağustos 2017; 11:38:46 >




  • Toyota CHR Touch 2 ekranına Android Telefonlardan Sygic Navigasyon Yükleme

    1)Button Savior (Google Play Store)
    2)Car Mode (For Galaxy) , Galaxy Apps'den indirilecek...(Download from Galaxy Apps)
    3)LGMirrorDrive (Google Play Store)
    4)LG Mirror Drive bildirimlerini;telefon ayarlarından kapatıyoruz...
    5)Telefonu usb kablosu ile Touch 2'ye bağlıyoruz.
    6) Touch 2'de online tuşuna basıyoruz. Telefonun hızına göre ekranda LG Mirror Drive yazısının gelmesini bekliyoruz.
    7) LG Mirror Drive görüntüsüne basıyoruz
    8)Gelen tüm uyarılara evet diyoruz.
    9) Eğer telefon ekranı hala yansitilmadi ise Telefon home tuşuna basıp kilitli ise kilidi açıyoruz.
    10)Artık görüntü Touch 2'de
    NOT:Çözümü için Hakan Can’a teşekkür ederim..
    https://www.youtube.com/watch?v=75iRXfZ4M2A&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer demir -- 14 Eylül 2017; 11:38:21 >




  • Keske iphone icinde olsa, paylasim icin tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hybrid aracınızla 110 km. hızd sadece elektik kullanarak seyredebileceğinizi biliyor muydunuz?
    Aracınızı 110 km hıza kadar çıkarın o noktada ayağınızı gazdan çekip daha sonra yavaşa yavaş basarak hızı korumaya çalışın aracın 110 km. hıza kadar sadece elektrik motoruyla ilerleyebildiğini göreceksiniz,daha yüksek hızlarda sadece benzinli motora ihtiyaç olduğunda destek oluyor.Bu dediğim düz yolda ve araç çok yüklü değilken geçerlidir.
  • Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !


    Büyük büyük dedikleri Nissan QQ ile arka arkayalar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzaffer demir -- 26 Ekim 2017; 12:30:3 >
  • Emeğinize sağlık dostum...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.