Şimdi Ara

Toyota Auris 1.33 İçin LPG Kiti Önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
17.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Konuyla ilgili uzun zamandır mesaj atılmamasına rağmen umarım yazacağım bu mesaj gerçekten yardıma ihtiyacı olan ya da LPG taktırmış birinin görüşüne ihtiyaç duyan kişilere örnek olur.
    Aracıma LPG taktırmaya karar verdiğimde çok fazla araştırma yaptım. Farklı farklı sitelerde arabası olan olmayan ,LPG taktıran taktırmayan çok fazla bilgi kirliliğiyle karşılaştım.
    -Benim gibi kafasında acaba yokuşta performans olarak nasıl olur?
    -Devamlı sorun yaşarmıyım?
    -En iyi marka hangisidir?
    -Bir depoyla kaç km gider?
    -Ne kadar tasarruf ederim vs...
    diye soru işareti olanlara bir nebze katkım olur umarım.(Sadece kendi aracımın markası ve modeli için konuşuyorum.)

    Aracım 2015 model Toyota Auris 1.33 life modelidir. Aracımı 2016 Aralık ayı sonunda 16.000 km de satın aldım. 4 ayda şehirlerarası ve şehir içi 5000 km benzinli olarak kullandım. Yaklaşık olarak fabrika değerleri 100 km de 7.3 litre olmasına rağmen hiçbir zaman bu değeri yakalayamadım en fazla 7.7 litreye kadar düşürebildim. Belki sabretseydim 30.000 km yi geçtikten sonra fabrika değerini yakalayabilirdim. Ama bu seferde cebim sabreder miydi bilmiyorum. Yani şehir içi ve şehir dışı KM'de 38-40 kuruş civarında yakıyordu. Haliyle bu kadar çok yakınca LPG seçeneğini araştırıp Bostancı Sanayi sitesinde A Plus otogazda Prins markasının Teknomax modelini taktırdım. Stepne yerine 52 litrelik simit tank taktırdım. 44-45 litre civarında doluyor. Bunuda shell,opet,bp gibi markaları denememe rağmen en çok memnun kaldığım Milangazdan dolduruyorum. Geçen hafta 115 TL ye (Litresi 2.38 den) doldurduğum tüpü dün (2.28 den) 102.08 TL ye doldurdum. 2 -2.5 aydır kullanıyorum. 40 kuruş olan yakıtımı uzun yolda (100-120 km aralık hızla) 18kuruşa şehir içi ise 20 kuruşa kadar indirdim. 115 TL lik dolumla şehir içinde 570 km yaptım. Buda benim için müthiş bir rakam.Bana %50 lik bir tasarruf sağladı.Aracıma en fazla 3 kişi biniyorum ve Performans bakımından 1.33 ve 1150 kg lık bir araca rağmen bir düşüklük hissetmedim.Takıldıktan sonra 3. haftada gaz ayarı için gittim ve bir dahada gitmedim.Yani gönül isterki benzinli kulanmak ama benim gibi çok km yapıyorsanız şayet en mantıklı yakıt diyebilirim.Takılan marka kadar işçilikte çok önemlidir unutmayın. İyi araştırın sorun yaşamayın arkadaşlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Exit to DOS

    quote:

    Orijinalden alıntı: bravaman

    Bence 1 kuruş bile fazla vermeye gerek yok.
    Ben Atiker taktırdım. Benzinli kullanımdan hiçbir farkını görmediğim için diğer pahalı markaların ne artısı var bilemiyorum.

    Enjektörlerin kalitesi

    6 senedir atiker kullanıyorum henüz enjektör sorunu olmadı ama regülatör arızalandı 4 senede. 300TL masraf açtı.
  • Atikerin bir çok modeli var. Valtek enjektörlü düz olanı var, malesef iyi değil, Gold var AHCF enjektörlere sahip; hızlı ve iş görüyor, Grant var Romano enjektörlü, benim de şu an kullandığım kitte bulunan enjektörler çok hızlı ve kaliteli...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Auris-2015 A kullanıcısına yanıt
    hocam fiyat ne kadara takdırdınız ?
    ve ne zaman ?
    kurdan dolayı çok artmış fiyatlar.
    prince teknomax için bana 2.100 tl , landirenzo için 2 800 tl fiyat verdiler.
  • iyi günler
    aracınıza landirenzo markası ile dönüşüm yaptırabilirsiniz motor garantili olarak lpg dönüşümü yapılmaktadır %50 civarında yakıt tasarrufu sağlayabilir çekiş performans kaybı yaşamazsınız iyi bir işçilik ile uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz
  • hamza.klc kullanıcısına yanıt
    Geç cevap için kusura bakma. Mart başında taktırdım. 1800 TL ye. Güncel fiyatlar konusunda bir şey diyemem tabi şuan ki fiyatları bilmiyorum.
    Ama şunu söyleyebilirim aracımı hala gönül rahatlığıyla kullanıyorum.Yakıt değerleri konusuna gelecek olursak ŞEHİR İÇİ 100 TL ye(Hala Milangazdan ve litresi 2.28 den) doldurduğum depom ile 520-570 km aralığında yol yapıyorum.
  • Hayırlı günler
    PRİNS ile aracınızla sorunsuz sürüşkeyfi yaşayınız Toyota Auris 1.33 İçin LPG Kiti Önerisi Toyota Auris 1.33 İçin LPG Kiti Önerisi Toyota Auris 1.33 İçin LPG Kiti Önerisi Toyota Auris 1.33 İçin LPG Kiti Önerisi Toyota Auris 1.33 İçin LPG Kiti Önerisi Toyota Auris 1.33 İçin LPG Kiti Önerisi Toyota Auris 1.33 İçin LPG Kiti Önerisi Toyota Auris 1.33 İçin LPG Kiti Önerisi Toyota Auris 1.33 İçin LPG Kiti Önerisi
  • iyi günler
    aracınızın oem lpg markası olan landirenzo ile dönüşüm yaptırabilirsiniz yağlama sistemli ve 3 YIL motor garantili olarak lpg dönüşümü yapılmaktadır %50 civarında yakıt tasarrufu sağlayabilir çekiş performans kaybı yaşamazsınız iyi bir işçilik ile uzun yıllar sorunsuz kullanabilirsiniz
  • Konuyu hortlatalım
    Ben de 2014 Auris 1.33 life aracima tasarruf amacıyla BRC Comfort Lpg kiti taktirdim benzin ve LPG fiyatları malûm. Çok agresif kullanmamama, hatta özellikle kalkışlarda stop edecek seviyede aracı bağırtmadan kullanmama rağmen 30 lt LPG ile 290-300 km yapabildim. Bu da 100 km de 10 LT den fazla tüketim demek oluyor (Sehir içi) Bu değerler normal mi acaba?
    (Bu arada benzin tüketimi ortalama 7.5 lt görünüyor henüz uzun yol yapmadım)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çerkez -- 7 Mayıs 2019; 1:0:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çerkez

    Konuyu hortlatalım
    Ben de 2014 Auris 1.33 life aracima tasarruf amacıyla BRC Comfort Lpg kiti taktirdim benzin ve LPG fiyatları malûm. Çok agresif kullanmamama, hatta özellikle kalkışlarda stop edecek seviyede aracı bağırtmadan kullanmama rağmen 30 lt LPG ile 290-300 km yapabildim. Bu da 100 km de 10 LT den fazla tüketim demek oluyor (Sehir içi) Bu değerler normal mi acaba?
    (Bu arada benzin tüketimi ortalama 7.5 lt görünüyor henüz uzun yol yapmadım)
    LPG litre fiyati 3.70
    10 X 3.70 = 3.700 / 100 = 0.37

    Kilometrede 37 kuruş yakmis. Bu lpg fiyatlarında gayet normal gibi sanki değil mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Sanirim haklisiniz. Ayrica mesaji yazdığım sıralarda depo daha bitmemişti tek ışık yanıp sönüyordu ve 280 km yapmıştım. Depo hala bitmedi şu an 330 km yi geçtim yani 10 LT den az yakıyor

    (Bu arada Lpg 3.35 burada)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çerkez -- 8 Mayıs 2019; 23:20:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 32-33 kuruş ideal gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hafta bende taktiriyorum 1.33 Auris aracima randevu aldim.
    Ama hala Atiker Grand ve BRC Comfort arasinda gidip geliyorum..
    Grand 2250 TL BRC 2700 TL..

    Grand taktirayim aradaki farkida muayene ruhsat felan veririm diyorum. Bi yandanda BRC taktir iyisi olsun diyorum. Kafalar karışık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.