Şimdi Ara

Total War: Attila (2015) [ANA KONU] (36. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
12
Favori
75.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şu oyunda isyanlar en büyük sıkıntı.Ordu bekletiyorum gene çıkıyor.İsyan bastırdıktan sonra düzelir diye bekliyorsun yok gene isyan
  • Konuyu hortlatmaya değer bir gelişme. Medieval Kingdoms Total War 1212 AD modu bir süredir kapalı alfa test aşamasında.

    Kesinlikle beklemeye değer bir çalışma. Çok kapsamlı ve başarılı olsa da hala üzerinde çalışılması gereken konuları bulunuyor.

    Sınırlı sayıda şanslı test edenlerden biri olarak mod ve campaign hakkındaki sorularınızı yanıtlayabilir ve merak ettiğiniz hususları gidermeye çalışabilirim.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbyHN -- 20 Eylül 2019; 14:26:8 >




  • Total War Attila için yapılan Medieval Kingdoms Total War 1212 AD modunda ALTINORDA Devleti ile [LEGENDARY] zorlukta başlatılan campaign serisine buradan ulaşabilirsiniz.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbyHN -- 20 Eylül 2019; 14:27:39 >
  • Bu oyunda bu kadar fazla optimizasyon sorunu oldugunu hic beklemiyordum. Savaş haritasında tüm ayarlar en yüksekte 40-60 fps de calısıyor ama sefer haritasında 20 yi geçmiyor. Çok sinir bozucu. Mecbur ayarları düşürmek zorundayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ancient Total War yaması çok hoşuma gitti

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyunu torrentten indirip TR yama yükleyince yazılar gözükmüyor.
    Bununla ilgili bir çözümü olan var mı acaba?
  • Medieval Kingdoms 1212 AD Modu ALPHA olarak çıktı sonunda.

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1429109380

    Edit: Portekiz ile başladım. Komşum olan Arap ülkesine saldırdım direk. Ve karşınızda Light Bow Infantry'lerin efsane savunması Benim tarafta ön saftakiler Heavy Shock Cavalry, arkasındakiler Medium Spear Militia'lar. Ekranın sağ tarafında yine bir diğer Heavy Shock Cavalry ünitemin yine Light Bow Infantry'lere karşı kaybedişi yer alıyor.

    Moda nedense ısınamadım ben. Ya gereksiz bi zorluk var ya da ben beceremedim. Selçuklularla normal zorlukta başlamam rağmen 3. turda 4 düşmanım olmuştu bile. Sadece 2 toprağı olan Trabzon İmparatorluğu 2 full orduyla kapıma dayanmıştı. Bir de eyalet olayını kaldırmışlar onu sevmedim.

     Total War: Attila (2015) [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vrataski -- 12 Aralık 2019; 22:56:52 >




  • Beyler merhaba oyunda gpu kullanımı %40 larda çok düşük fps alıyorum %100 e nasıl çıkartabilirim (diğer oyunlarda sorun yok) ekran kartı rtx2070 3gb kullanıyor sadece


     Total War: Attila (2015) [ANA KONU]

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Batı Roma imparatorluğu olarak oynamak çok çok zor. Bir dünya toprağın var ama çoğu çöp bir işe yaradığı yok. Sadece isyan çıkıyor sürekli bir salgın oluyor. Yapılacak en iyi şey herkesin dediği gibi oraları direk boşaltmak ve imparatorluğun en gelişmiş yeri olan İtalya'ya yoğunlaşmak.

    İsyanları bastırmak çok kolay tabi o sıkıntı değil asıl sıkıntı iç savaş çıkması ve bu yüzden de her yerde asayişin iyice düşmesi. Hani bu yetmiyormuş gibi bir de barbar krallıklar ve göçebe devletler saldırıyor. Yapay zeka aşırı sinir bozucu. Delirmen için ellerinden geleni yapıyorlar. Ayrıca oyundaki yol bulma algoritması berbat.

    Sanırım bütün Total War serisi içindeki en zor sefer bu. Tabi ki Batı Roma imparatorluğunun zor dönemlerden geçtiğini biliyorum ama bu da bir oyuna göre çok abartı olmuş gibi. Oyunu efsanevi zorlukta oynayanlar her 2-3 turnda bir isyan görüyordur muhtemelen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • lucky s L kullanıcısına yanıt
    hocam bu oyun optimizasyon özürlü 1660 super ile low ayarda anca oynayabiliyorum.
    Ultrayıda kaldırıyo ama anlık takılmaları çok yapıyor ve beni deli ediyor.
    en son takılmayı lowda giderebildim ama oyunu sildim oynanacak gibi degil.
    bir çözümü malesef yok oyun böyle üretilmiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkus2

    hocam bu oyun optimizasyon özürlü 1660 super ile low ayarda anca oynayabiliyorum.
    Ultrayıda kaldırıyo ama anlık takılmaları çok yapıyor ve beni deli ediyor.
    en son takılmayı lowda giderebildim ama oyunu sildim oynanacak gibi degil.
    bir çözümü malesef yok oyun böyle üretilmiş.
    Haklısınız hocam oyun optimizasyon özürlü ama kartınız 1080 çözünürlük için gayet iyi bir kart..sorun sisteminizin diğer bileşenlerinde yahut yazılımsal olabilir..2k çözünürlükte yüksek ayarlarda 1070 ti kartla sorunsuz oynuyorum..elbette çok askerli kalabalık savaşlarda yüksek fps alamıyorum ama ortalama 40-50 arası seyrediyor ve ilginç bir şekilde akıcı olarak oynatıyor bu fps lere rağmen..ayrıca anlık takılmalarda çok çok nadir oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EndOfTheNight -- 1 Nisan 2020; 14:36:20 >




  • EndOfTheNight kullanıcısına yanıt
    extreme kalitede bile oynayabiliyorum ama oyun anlık takılmaya başlıyor ve çıldırıyorum resmen :) ryzen 1600 işlemcim var belki ondan kaynaklanır ama ekran kartımın %40 civarını anca kullanıyorum tamamen oyundan kaynaklı malesef en düşük fps aldığım oyun oldu kendisi :(
  • darkus2 D kullanıcısına yanıt
    Üzüldüm hocam cidden...hatta firmanın ilk defa ai' yi bu kadar geliştirdiğini gördüm ben attila da..öyle dan dun dalamıyorsunuz düşmana ai baya zorluyor savaşlar esnasında.. o yüzden akıcılık önemli tabi oynarken :(

    Fakat ben yine de işlemci ve ekran kartınızın yazdığınız dropları yaşatmaması gerektiğini düşünüyorum, gayet iyi bir ikili çünkü..umarım en yakın zamanda çözersiniz sorunu ve ağız tadıyla oynarsınız.
  • EndOfTheNight kullanıcısına yanıt
    hocam oyunu ssd'ye kurarak anlık takılma sorunlarımı çözdüm . Hdd çok dolu oldugu için aniden yön degiştirdigimde bir kasma oluyordu. Kaplamalar geç yükleniyo heralde.
    Ssd'ye aldım maximum ayarlarda sadece gölge kalite ve çevre yansımaları kapalı vaziyette 30 fps üstü alıyorum ama takılma çok nadir oluyor oynanacak vaziyete geldi diyebilirim.
  • darkus2 D kullanıcısına yanıt
    Çok sevindim, iyi oyunlar :)
  • Yıllar sonra efsanevi zorlukta Bati Roma ile bir oyun açtım. Günler sonra saçlarım beyazladi imparatorluğu ayakta tutabilmek adına ama inanılmaz zevk aldım oyundan.

    Her yanda isyanlar , bir yanda sadakatsiz generaller , sınırlardan akın akın gelen barbarlar ve tabiki son olarak meydan Savaşı'nda bozguna ugratmanin imkansız olduğu Hunlar...

    Oyunda adeta carpisa carpisa geri çekiliyorum. Oyunda çareyi toprak fethetmen ziyade sınırlarda ortaya çıkan Romalı isyancilari bir şekilde boyunduruk altına alarak tampon bolgeler oluşturmakta buldum. Bir noktadan sonra Roma birleşik devletleri gibi birşey olduk. Bir yanda müttefik Roma cumhuriyetleri bir yanda zar zor olusturdugum ordular Hunlar'i İtalya dışında tutabilmek için harcadigim efor , asker ve servet ( Adamlar girdikleri heryeri çöle çeviriyorlar Roma'lilarin tarihi garnizon kentleri Pannonia eyaleti çevresini elimde tutamadim şu an bütün kentler harabe durumunda) dışında ( Ayrıca İtalya sınırlarındaki kentler , İtalya'nın kapısı olan kentlerde büyük garnizon binaları inşa ettim) olusturabildigik birkaç oeduluk güçle seferler düzenleyip Balkanlari ve İstanbul'u aldım . Burayı koruyabilmek adına ( çünkü ne ekonomi kaldırıyor nede ordu yetişmiyor ) 2 yerel Doğu Roma isyancisi ulusu kanatlarim altına aldım . Ben İstanbul ve birkaç büyük kenti tutarken geri kalanlar bana bağlı veya dost yerel Romalı satrapliklatimin elinde ve güç bela direniyoruz.

    Sasaniler desen İzmir'i almışlar (Doğu Roma'yi kurtaramafim başımdaki belaları defedip), Ege ve Batı Karadeniz'de bulunan Doğu Romalı ayrilikcilar tampon arak bulunmasa bir asker seli akacak balkanlara doğru , fakat Doğu Romalı ayrilikcilar da bana savaş açtı Sasanilerle bir olup. Bir yandan İngiltere'nin yeniden fethi için zaten sınırlı kaynaklarının tümünü sevkettigim Britanya diğer yandan full ordularla birkaç tur soluk aldirdiktan sonra tekrar dönen Hunlar'in yıkımını durdurmak için Tuna'ya çektiğim ve yıkılmış Sirmumum kentini tekrar inşa edip yerleştirdimgim Balkan ordusu derken . Sağolsun müttefikler sayesinde şimdilik Anadolu'dan gelen cılız tehditleri savusturabiliyiruz.( Gerçi bu hengamede Bulgaristan'da değerli altın madenlerinin aldugu bir şehri muttefikim dacyalilara kaptırdım ama onlar olmasa Balkanları koruyacak gücüm olmadığından ses edemiyorum.)

    Son olarak İspanya ve Afrika'daki karışıklıkları ve yerini bilmeyip yüce Roma şehirlerini yagmalayan çol bedevilerine hadlerini bildirmek adına ve artık deneyimsizliği ve gençliği yüzünden kimsenin takmadığı sadakatlerinin yerlerde gezdiği komutan ve valilerime imparatorun gerçek gücünü göstermek adına önce orta Avrupa'ya göndermek niyetiyle yola çıkan imparatorluk ordumu aciliyet yüzünden güvendiğim generalleri sen birinin ordusuyla beraber İspanya'ya yollamak durumunda kaldım.

    Bu dönemde İspanya'nın 3te biri binbir zorlukla hala benim elimdeyken , bir bölümü İspanyol yerel Romalıların elinde , güney İspanya ise Allah'imin colunden gelen bedevilerin yagmalarinin da etkisiyle komple ne idugu belirsiz haydutları elinde inliyordu. Kentler harabeye dönmüş , şehirler mültecilerle dolmuş , yollar ise haydutlardan gecilmiyordu. Görece küçük bir kuvvetle Fransa'yi savunması için bıraktığım general Varro dışında
    Galya'yi akın akın gelen barbar sürülerine karşı bir nebze savunmasız da bıraksam artık İspanya meselesi gozardi edebileceğimi çok ötesinde bir felakete dönüşmüştü.

    Daha sonraki yıllar İspanya'da yıllar süren başarılı savaşlar , boyun egdirilip kukla devlete çevrilen ve güzel bir ticaret anlaşması ile İspanya'nin güvenliğini emanet ettigim yerel Romalı İberya devleti ve daha sonra kuzeyden gelen kötü haberlere karşın ( dostum ve muttefikim İngiltere'de hızla yokolan nufuzuma karşı Britanya'da bana kalkan olmuş Britanya Romalilari şehirleri bir bir düşerken yağma edilirken , ve malesef kökten yıkılırken , üstüne lanet olasıca Ragnar doğmadan yüzlerce yıl önce tası tarağı toplayıp gelen Vikingler ortalığı ateşe verirken ben lanet olası a bedevilerle uğraşmak zorunda kaldım !

    Allah'ın belaları biri gidiyor biri geliyor çöllerde uzun ve susuz yolculuklarda askerlerin telef oluyor fakat en sonunda bazılarini kontrolüm altına aldığım bazılarını da yagmalar sonucu çıkan isyanlarda ortaya çıkan ve ilginç bir şekilde bana dostane yaklaşan ve emrin altına giren yeni bir bedevi devleti ile kontrol altına alabildim.

    Gerçi başarılı yerel isyanlar sonucu bu müttefik bedevi devleti benim Afrika toprakların üzerinde istemediğim noktalara genişledi fakat dediğim gibi imparatorluk yanıyordu ve benim Afrika'da harcayacak 1 günüm dahi yoktu . Bolgedeki en dişli rakibim Garamantiyalilar'la barış imzaladik ve üzülerek söylemek istiyorum ki bu çapulcularin Doğu Roma Afrika'sina akın akın gidislerini izlemek durumda kaldım. Doğu bolgesinde libyadaki ayrılıkçı Romalilari'da bağlı devletim haline getirip Batı Afrika'nin güvenliğini de tampon bölge olarak onlara bıraktıktan sonra artık ozgurdum !

    Tabi rahatlamak sadece iki dakika sürmüştü çünkü Hunların geldiğini Panonia bölgesinde taş taş üstünde koymadiklarini ve kilit önemdeki şehrim Sirmimum'un kusatildigini haber aldım. Afrika ordusu ile oraya gideyim derken Afrika'nin batı ucu ve İspanya'da gene karışıklık haberleri gelmesi üzerine yıllardır birlikte yetip içtiğimiz kan akittigimiz yoldaş generalimle yolları ayırmak durumunda kaldım. Onu Sicilya üzerinden Hun tehdit İtalya'ya ulaşmadan önce kuzey İtalya'yi koruması için deneyimli ordusuyla İtalya'ya yolladım. Diğer yandan Roma'yi emirler salarak Sirmimum kentinin ne olursa olsun kurtarılmasını gerekirse imparatarluk mücevherlerin eriterek askeriye ye kaynak sağlanmasını emrettim( Bu aşamada her 3 turda bir müttefik Romalı derebeylerinden ve Doğu Romadan para dinlenerek askerleri besliyordum ). Çünkü Sirmimum düşerse savaş İtalya'ya tasinacakti ve Roma'nın güvenliği herşeyden önce gelirdi ! Medeniyetin merkezini , insanlığın umudunu 1000 yıldır barbar yüzü görmemiş Roma'nın benim hükmünde barbar çizmeleri altında ezilmesine izin veremezdim ! ( Gerçi bunlar yaşanırken en yakın dostumu İtalya'ya cehennemin ortasına yollarken Kral olarak ben birkaç tırıvırı isyan ile uğraşmak adına İspanya'ya doğru sıvışmaktaydım ).

    Sonuç olarak İspanya ve Agrika seferleri büyük oranda başarılı olmuş. İspanya'da ve Bati Afrika'da Roma egemenliği yeniden tesis edilmisti. Fakat bunun için bölgedeki yerel derebeyleri ne istemedigim kadar çok Roma toprağı bırakmak zorunda kalmıştım. Bu arada evde kalmış kızımı da libyadaki Romalı senatorle evlendirecek aramizdaki bağı kuvvetlendirdim. Akdeniz ve Batı Afrika bölgesinde beni sırtımdan vurması telefi edilemeyecek sonuçlar doğurabilir çünkü...

    Daha köprünün altından çok sular aktı fakat yoruldum devamını da bir ara yazarım. Bence Total War serisinin açık ara en iyi oyunu bu arkadaşlar. Hem atmosfer olsun hemde lanet olasica bir devlet yönetiminin tüm sıkıntılarını sonuna kadar hissettirmek olsun dönem havasını mükemmel bir biçimde veren bir oyun olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 25 Temmuz 2021; 20:34:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Periah kullanıcısına yanıt
    Güzel anlatmışsın devamını bekliyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Roman_Gladius kullanıcısına yanıt

    nerden indirdiniz? steam workshop'dan mı?

  • steamde %75 düşmüş fiyatı almak isteyen kaçırmasın




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 15 Mayıs 2022; 19:18:26 >
  • lucky s L kullanıcısına yanıt

    60 fps bu oyun için yeterli. İşlemcin nedir. Oyu tek çeikirdek gücü yüksek işlemci istiyor. en az r5 5600 i3 12100f gibi işlemci olursa daha iyi olur.

  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.