Şimdi Ara

Total War: Attila (2015) [ANA KONU] (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
724
Cevap
12
Favori
75.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boylesıne guzel bır oyunu oynayan kalmamıs ılgınc gercekten.Rome 2 totalwardan cok daha zevklı kesınlıkle.Rome2 nın efsanevı zorlugundan bıle daha gelısmıs efsanevı zorluk sevıyesı.Adım atmana musaade etmıyorlar.Sureklı bır toprak kavgası,isyan,dıplomatık hosnutsuzluk ve tıcarete yanasmıyorlar.Kızlarını bıle vermıyorlar evlenmek ıcın

    Oyundan zevk almak ıstıyorsanız garamantıyalıları ve efsanevıde oynamanızı tavsıye ederım
  • WARTIME kullanıcısına yanıt
    Oyundan zevk almak istiyorsanız önce güzel bir bilgisayar alın benim ki gibi kasınca zevk alınmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunun tanıtım videolar'ında paso Roma üzerinden reklam yapılmıştı. Roma'yı şöyle yakacaz Roma'yı böyle yıkacaz. Gel gör ki benim Hun campaign'inde birkaç yıl içinde hem Doğu hem Batı Roma yokoldu. Roma, İstanbul Vizigotlara falan kaldı.

    Bu açıdan tarihle baya çelişen oyun, Kavimler Göçü'nü yaşatma konusunda gerçek tarihi bile solladı. 80 küsür tur oldu oyunda, haritanın İtalya'nın doğusunda kalan kısmının şekillenmesi direkt veya indirekt olarak Hunlar'ın etkisiyle oldu. Bizans muhtemelen Hunlar yüzünden zayıflayıp Vizigotlar'a yenik düştü. Hunlar'ın Kırım'daki haraçlı devleti Greuthingenler, Hunlar'ın yağmaladıkları şehirleri alarak genişledi. Kafkasya ve Ermenistan'daki şehirleri komple Hunlar yoketti.

    En büyük etki Sasaniler'e karşı oldu. Doğu Anadolu'da Sasani ve ona bağlı kavimlerin ordularıyla savaşırken haraçlı devletlerimden Cermen Bastarnalıları çağırıp bölgede şehirler almasını sağladım. Sasaniler onlara savaş açtı. Doğu Avrupa'daki birçok ulus birbiriyle ittifak halinde olduğundan çoğu Sasaniler'e düşman olmak zorunda kaldı. Sasaniler'e bir sürü bağlı devlet olduğundan diploması ekranında, Sasaniler ve bağlı devletleri-Hunlar ve Cermen kavimler şeklinde bir İlk Çağ Dünya Savaşı görüntüsü oluştu. Onlar anadoludaki kavimleri ben avrupadaki kavimleri savaşa çağırarak ortak ettim. Tabi Sasani tarafının hepsiyle savaş halinde olunduğundan diplomaside tüm Cermenler'le ilişkilerim +100-200'lere ulaştı. Uzun süren savaşlar sonucu hayvanlar gibi orduları bulunan Sasaniler'e zarar veremesem de müttefik ve bağlı devletlerinin çoğunu yokederken aynı zamanda Sasaniler'e düşman kavimlerle ilişkilerimi +400-500'lere yükselttim. Bu kritikti çünkü en zorda oynadığım bu campaign'de bir de Doğu Avrupa'dakilerle savaşıyor olsam sağ çıkamazdım muhtemelen.

    Cephe olarak Anadolu ve İran, geri planda Kafkasya ve Kırım'da müttefiklerim vardı. Bir yandan burayı tutarken, bir yandan da birkaç orduyu Hazar denizi doğusuna gönderip Sasani destekçisi ulusları yokettim. Planlarım tıkır tıkır işlerken ortadoğu ve balkanların en şerefsiz ırkı Gepidler, haraçlı devletim Greuthingenler'e savaş açıp tüm topraklarını ele geçirdi, ardından bana da savaş açtı ve dengeleri aleyhime bozdu. Bu Ye'cüc ırkından kavim, daha önce de haraçlı devletimken bana isyan edip savaş açmıştı. İşin kötüsü Gepidler neredeyse tüm Avrupa devletleriyle ittifak halinde olduğundan adamlara saldıramıyorum da diplomasi cezası yememek için.

    Bu arada Hunlar'ın bir diğer Kavimler Göçü etkisi de şöyle oldu: Uzak diyarlardan Hunlar'a savaş açıp saldırmaya gelen orduların, yol üzerinde sınırlarını ihlal ettiği ırklarla arasının bozulması ve sonunda savaş haline gelmeleri ile harita bir kez daha şekillendi. Vikingler ve bazı orta Avrupa ırkları, Ukrayna ve Rusya'daki ırklarla savaş haline geçti bu yüzden.

    Velhasıl kelam oyunda Romalılar'ın olmaması sinir bozucu olsa da diğer ırkları manipüle etmek oldukça keyifli olabiliyor. Benim campaign'de Attila general yaşına geldi. Artık orta Avrupa'ya gideceğim. Yalnız oyunda en zorlayıcı etkenlerden birisi, özellikle Avrupa'da, bir ulusun en az 4-5 ulus ile müttefik olması. Kiminle nerede savaşacağına dikkat etmezsen çok çabuk düşman güruhları içinde kalıp yok olabilirsin.




  • Bu oyun en iyi totalwar oyunu ama romalilar cok hizli yikiliyor buda oyunun zevkini baltaliyor



    Dogu roma ile bitirdim.oyunu ama asiri zor olmustu
  • i7 4790k 4.8ghz
    8gb dual 1600ram
    120gb ssd
    gtx 1060

    Benım kasma gıbı bır sorunum olmadıgı ıcın oyunun ana yapısından nasıl zevk alınır ona bakıyorum.Garamantıyalılar ıle oynuyorum batı tarafını komple aldım orta avrupaya dogru ılerlıcem


  • Bu nedir arkadaş? Ekranda 17 tane full ordu gözüküyor. Sasani Bey ne yapıyorsunuz? Medieval 2'de Moğollar bu kadar ordu toplamıyordu. Çöllerde boş boş talim yaptıracağınıza salın bu kadar adamı çoluğuna çocuğuna gitsinler.

    Bir tane Hun ordusu topraklarına girdi diye 17 tane orduyu oraya göndermek de sağlam milli güvenlik politikasıymış. Caydırıcı oldu mu oldu, helal olsun adamlara.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nén-El



    Bu nedir arkadaş? Ekranda 17 tane full ordu gözüküyor. Sasani Bey ne yapıyorsunuz? Medieval 2'de Moğollar bu kadar ordu toplamıyordu. Çöllerde boş boş talim yaptıracağınıza salın bu kadar adamı çoluğuna çocuğuna gitsinler.

    Bir tane Hun ordusu topraklarına girdi diye 17 tane orduyu oraya göndermek de sağlam milli güvenlik politikasıymış. Caydırıcı oldu mu oldu, helal olsun adamlara.

    hunlarla oynarken savaş açma gafletinde bulunmuştum. Beni sibiryanın en ücra köşelerine kadar kovaladılar. Sonuç ; new campaign




  • Steam üzerinden satın alıp online oynamak istiyorum. Online oynamak mümkün mü? Kaç kişilik oynanabiliyor ve eksileri artıları nelerdir yazabilir misiniz? Ben bir arkadaşımla online strateji oyunu arıyorum da. Bunu da bir sorayım oynayan birisi bilgi verebilirse sevinirim. Teşekkürler.
  • Merhaba arkadaşlar, oyunu 2 gün önce indirdim, crackledim ve 2 gün boyunca sorunsuz oynadım. Fakat bugün oyunu açmaya çalıştığımda oyun hiçbir şekilde yanıt vermedi. Yönetici modunda, uyumluluk modunda açtım fakat yine hiçbir yanıt vermedi oyun. Oyunu tekrar yükledim şuan sorun yok ama tekrar herhangi bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum. Benim gibi bu sorunu yaşayan herhangi birisi oldu mu burda acaba? Olduysa nasıl çözdü sorunu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasova kullanıcısına yanıt
    Şevkinizi kırmak istemem ama bence Steam'den oyunun orijinali alarak bu sorunu kökten çözün. İndirim dönemlerinde oyunun fiyatı 16-20 TL'ye kadar düşüyor. Crack'li oyunlarda ise her zaman sorun çıkma riski var. Bence imkanınız varsa oyunun orijinalini alın. Hem kafanız rahat eder hem de bu sorunlarla bir daha uğraşmak zorunda kalmazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-51E0CFF67 -- 26 Ocak 2017; 22:18:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Getlerle oynuyom şuan. 3 iskandinav şehrinden 2 sine sahibim 1 şehride savaşarak almadım, danlar şehri terketti çöktüm üstüne. Birde britanyayı kuzeyden işgal etmeye başladım ama en üstteki şehri aldım öyle 10 15 turdur o şehirde tıkandım. Çıkamıyorum bir türlü, kaledonlar ,britanya ,isyancılar , romalı isyancıalar , piktler hepsi bana savaş açtı saldırıyorlar savunuyorum gidiyor başka devlet geliyor yine savaşıyorum kaldım orada
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasova

    Merhaba arkadaşlar, oyunu 2 gün önce indirdim, crackledim ve 2 gün boyunca sorunsuz oynadım. Fakat bugün oyunu açmaya çalıştığımda oyun hiçbir şekilde yanıt vermedi. Yönetici modunda, uyumluluk modunda açtım fakat yine hiçbir yanıt vermedi oyun. Oyunu tekrar yükledim şuan sorun yok ama tekrar herhangi bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum. Benim gibi bu sorunu yaşayan herhangi birisi oldu mu burda acaba? Olduysa nasıl çözdü sorunu?

    Deneme amaçlı korsan yoluna başvurduğunuzu düşünerek söylüyorum oyun dosyasına mod dosyası attıysan oyun açılmayabilir , tavsiyem sistemin kaldırıyorsa steamden satın al kafan rahat etsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patates5 -- 31 Ocak 2017; 1:48:34 >
  • kasova kullanıcısına yanıt
    Crack dosyasını antivirüs veya güvenlik duvarı engellediği için olmuyor sanırım. Bende de geçen sene laptopta öyle olmuştu, masaüstünde olmadı. Şu an korsan hali de Steam hali de yüklü bilgisayarda. Korsan olanından oynuyorum, korsanda yükleme süreleri ve tur geçişleri daha kısa. Korsan oyun SSD'de Steam'deki oyun sabit diskte yüklü olduğu için olabilir.
  • Oyunun yapaz zekası Roma 2den daha iyi fakat içerik olarak hüsrana uğratan oyun.Bir anda tüm dünya size düşman oluyor 17 ordu 1 orduyu kovalıyor.Roma çok güçsüz hemen yıkılıyor.Sasaniler-Hunlar hariç diğer devlet çok güçsüz.Bu iki devlet eziyor herkesi.Senaryoda hep aynı Hunlar geliyor her yeri yıkıyor millette kaçıyor.Zaten boğuk bi havası var haritanın kapalı yeşil campain haritasına güneş atmıyor.Charlmange Çağı bi güzel sanki farklı devletler var Vikingler güzel.Tüm devletler birbirinin aynısı Fiyat biçmişler bilmem ne kadar.Velhasıl kelam Rome 2 kadar zevkli değil Yz gelişmiş.Başka özelliği yok.Hunlarla zaten hep aynı taktik bayıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir Total War oyununu oynamadım. Attila ile başlasam sıkıntı yaratır mı? Önerileriniz ne olur hiç TW oynamamış birisi için? Bunda önce oynamam gereken bir oyun vs türden soruyorum.
  • CooRDeLia kullanıcısına yanıt
    Bence Attila bu seriye başlamak için iyi bir oyun değil. Sürekli isyanların çıkması, hunların kötü olması ve değişik mekanikleri, diplomasi diye bir şeyin olmaması(serinin genelinde var aslında ama Attila'da hiç barış yapabildiğimi hatırlamıyorum), düşmanın bir anda özelikle İSYANCILARIN(!) bir anda 8-9 tane full orduyla sana saldırması ve sürekli takip etmesi ve daha fazlası beni bıktırdı.
    Attila bana göre serinin en zor oyunu. Shogun 2 veya Rome 1-2 öneririm daha fazla keyif alırsınız. Serinin bitiremeyip sinirlenip sildiğim tek oyunu. Emevilerin olduğu dlc normal campaigne göre daha iyi.
  • Medieval 2 ile mi başlasam peki? Medieval 2, empire, rome 2 bu şekilde oynanması için önerenler var. Medieval 2 ardına rome 2 yapmayı düşünüyorum aslında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CooRDeLia kullanıcısına yanıt
    Rome2den başlasan yeterli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hunlarla seferdeyim. turn 56 butun hordelarım duruyor ama hepsinde toplasan 200 asker vardır.

    butun yunan yarım adasını ve balkanları raze ettim. doğ roma bayılıyor bana butun göç eden kavimleri yok ettim ve butun komşuları yok ettim diye .en az 8 devlet benle savaş halinde , hepsi peşimde . en son çaresizlikten hunlarla gemiye atladım geçtim karşıya izmire başka yolu yokt valla. izmirden kafkaslara doğru tekrar yukarı çıkıp bi oturup soluklanmam lazım . asker basmam lazım. asker basıcak fırsat bile vermiyor düşman devletler, ordular hep peşimde.

    atilla total war ölmedi beyler hala eğlenceli oynayın oynattırın.




  • Beyler hunları alıyorum ancak ekstradan ordu kuramıyorum. Nasıl kurcam orduyu. Ben ordu yapana kadar biniyorlar tepeme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.