|
Tosyalı'dan yeni Togg açıklaması: Togg T6, mevcut fiyatların yarısına satılacak
1 Mobil
-
-
Basma kalıp araç üretmeyin. Arabanın ruhu olsun estetik olsun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Togg ürün çeşitliliğini arttırmalı ve kesinlikle üretim hacmini de arttırmalı. Bu kadar az üretim yapan bir şirket para kazanamaz.
-
T10X'in yarısı kadar göründüğü için olabilir. 😅
-
Mevcut batarya tedarikçisi Farasis yerine yarı katı hal veya CATL LFP batarya ile gelir ve 450-500 km civarı menzil verirse ve 25-30 bin Euro, ısı pompalı modelin bandını tutturursa, konuştuğumuz, eleştirdiğimiz her şey değişir. Şu anda piyasadaki direkt rakipleri Renault 5 veya BYD Dolphin modelleri.
Togg dünya otomobil sahnesine önemli bir konuma yükselir. Bu fırsatı umarım kaçırmazlar. Küçük elektrikli otomobil pazarında muazzam bir potansiyel var, çünkü 1 nesil önceki gibi alım gücü yok insanlarda. İnsanların tek istedikleri uygun fiyatlı, sorunsuz, en az 10-15 sene kullanabilecekleri çok yönlü bir araç.
Bu fiyata da bahsettiğim özelliklerle rahatlıkla satarlardı, keşke BYD'ye fabrika kurulmadan önce teşvik vermeselerdi. Muazzam bir para aktı Çin ekonomisine. Onun yerine Togg'a istenilen tüm teşvikler ve destekler verilebilirdi. Umarım hâlâ istedikleri destekleri alabilirler.
Bu Tosyalı grubu şuan doğrudan yada dolaylı olarak erdemir dahil demir çelik şirketleri, Bmc, Togg ve pekçok diğer sektörde bağlantılı şirketlere sahip. Koç ve Sabancıdan sonra Türkiyenin 3. Büyüğü olma yolunda ilerliyorlar.
-
Yerli üretim olayını destekleyen düşüncedeyim ama satın alma isteğimi çok kırdılar. Büyük ihtimal ile yine yabancı araç alırım, nasip olursa...
-
Arabanın ruhu var, ön farları da gayet karakteristik oldu, aynada görünce arkadaki araba togg diyosun.
Bilmiyorum kullandınız mı ama 7000 kmdir f10f kullanıyorum ruhu yok demek haksızlık olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Laptop: Asus ROG Strix G513QY Ryzen 5900HX, 6800M, 1 TB, 2K 165HzKasa:MSI MAG Vampiric 100R || PSU:High Power 750W 80 Bronze ||Anakart:MSI B450-A Proİşlemci: AMD Ryzen 5 2600 ||Ram : Corsair Vengeance 2x8 16 Gb 3200 Mhz ||Depolama: Sandisk 1 TB Nvme - Seagate Barracuda 2 TB - Seagate Barracuda 1TBEkran Kartı: Gigabyte RX 9070 XT OC -
Bu forumda da sosyal medyada da neden Türkiyede araçlar pahalı diye sorduğumuzda gelip yerli araç yok ithal araç pahalı oluyor diyorlardı, akplilere kalsa yerli araç gelince ucuz olacaktı
Ama togg da aynı fiyattan satılıyor, algı kasan kitle kış gelince yok olan sivsinekler gibi yok olup gittiler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Üyelik tarihi: 8 Haziran 1988
[link=http://forum.donanimhaber.com/m_99971077/f_//tm.htm
-
Bu haber gerçekten umut verici. Eğer Togg T6 söylenildiği gibi mevcut fiyatların yarısına gelirse, elektrikli araç artık hayal değil, gerçekten ulaşılabilir bir seçenek olur. Yerli markanın daha geniş kitlelere hitap etmesi güzel bir adım. Bakalım performans ve donanım tarafında da beklentiyi karşılayabilecek mi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ 
▁ ▂ ▄ ▅ ▆ ▇ █ ☾☆ | Togg | ☾☆ █ ▇ ▆ ▅ ▄ ▂ ▁
[2024] Togg T10X V2 | [2012] Opel Astra J Cosmo | [2012] VW Polo 1.6 TDI DSG | Samsung Galaxy Z Fold 6 | Huawei P30 Pro | Huawei GT3 Pro | Sony PS4 20. Yıl Özel Sürümü | Sony PS5 Pro | Vestel 43UD9300 | Vestel 65O9930 | AMD Ryzen 9 7900X3D | Asus TUF Gaming X670E-Plus | Corsair 64GB DDR5 RAM | MSI 1 TB Spatium M480 | Nvidia 12GB GeForce RTX 4070Ti -
Var mı inanan böyle açıklamalara artık :D
_____________________________ -
yeni araçta cam açma/kapama tuşunun yanına bir düğme koysunlar sürücü tuşa basınca araç şahlansın.
_____________________________ . -
Bu hükumeti tanıyorsam mevcutların fiyatını 2 katına çıkarır sonra T6'yı 2mye satar.
_____________________________ Yok imza mimza -
En pahali togg 3178000 buna seneye 550 bin tl zam yaptim 3.728.000 oldu yeni araci onun yari fiyatina saticam 1.864.000 en boşu dolusu da 2.600.000 oldu hayirli olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Farasisten kurtulmaları gerek CATL ile anlaşıp LFP batarya seçenekleri sunmaları lazım ayrıca yeni bir platfroma geçmeleri de gerekiyor ısı pompası frunk 800v mimari daha aerodinamik tasarım yenilenmiş iç mekan vs vs olmalı yoksa işleri nanay
B segment araçta 400v olabilir ancak C segment ve üzeri araçlarda 800v standart olacak neredeyse _____________________________ -
Alabileceğimiz tek araba modeli bu olacak sanırım, umarım boş paketi de fena olmaz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ -
Bana da öyle geliyor ÖTV 50% güncellerler bu araç diğerlerinden indirimli olmuş olur
_____________________________ -
Bu ötv matrahı neden 3 yıldır güncellenmiyor. En boktan araba %80 ötv
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her iki yaklaşım da yanlış.
Bir tarafta ithalata dayalı bir ekonomide yüksek vergiden şikayet edip neden ucuza araba almadığı konusunda şikayet eden bir kesim...
Diğer tarafta yerli otomobil üretilince üretilen otomobilleri çok ucuza alacağını sanan bir kesim...
Bu iki farklı düşüncede olan tarafların birbirinden kafa yapısı olarak hiçbir farkı yok.
Birincisi, daha emekleme aşamasında olan bir fabrika, bir marka ayağının tozu ile çok uygun fiyatlara araç satamaz. Devlet desteği ve teşvikler bir yere kadar.
İkincisi, ölçek ekonomisi denen şey. Bir Çin değiliz, yılda 100k+ üretim kapasitesine pat diye ulaşamayız, ulaşamadık da. Halihazırda bile zarar yazan TOGG bundan daha ucuza zaten piyasaya çıkamazdı.
Üçüncüsü, vergi ile ilgili taraf olunan anlaşmalar, uluslararası mevzuat v.s. Öyle yerli üretim diye kendi markandan kafana göre ben ÖTV almıyorum, KDV'yi de şu kadar belirliyorum diyemiyorsun. Haliyle buradan sağlanacak fiyat avantajı da bir yere kadar.
Bunlara rağmen bence TOGG fiyat/performans tarafından bakarsak başarılı bir konumda. Yazılım tarafı geliştirilmeye olabildiğince açık ancak hem dayanıklılık hem de genel malzeme kalitesi ile rakiplerine göre önde. Şahsen Togg varken bir insan BYD ve MG neden alır benim mantığım pek almıyor.
-
1 milyına satılsa diyelim en etken 6-8 ay araba bulamazsın. Önce üretim kapasitesini arttırsınlar şuanki T10 lar bile yok satıyor, ya yeni fabrika yada mwvcut bir fabrika satın alınabilir bilemem .
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
|
Bu forumda da sosyal medyada da neden Türkiyede araçlar pahalı diye sorduğumuzda gelip yerli araç yok ithal araç pahalı oluyor diyorlardı, akplilere kalsa yerli araç gelince ucuz olacaktı
Ama togg da aynı fiyattan satılıyor, algı kasan kitle kış gelince yok olan sivsinekler gibi yok olup gittiler |
|
Mevcut batarya tedarikçisi Farasis yerine yarı katı hal veya CATL LFP batarya ile gelir ve 450-500 km civarı menzil verirse ve 25-30 bin Euro, ısı pompalı modelin bandını tutturursa, konuştuğumuz, eleştirdiğimiz her şey değişir. Şu anda piyasadaki direkt rakipleri Renault 5 veya BYD Dolphin modelleri. Togg dünya otomobil sahnesine önemli bir konuma yükselir. Bu fırsatı umarım kaçırmazlar. Küçük elektrikli otomobil pazarında muazzam bir potansiyel var, çünkü 1 nesil önceki gibi alım gücü yok insanlarda. İnsanların tek istedikleri uygun fiyatlı, sorunsuz, en az 10-15 sene kullanabilecekleri çok yönlü bir araç. Bu fiyata da bahsettiğim özelliklerle rahatlıkla satarlardı, keşke BYD'ye fabrika kurulmadan önce teşvik vermeselerdi. Muazzam bir para aktı Çin ekonomisine. Onun yerine Togg'a istenilen tüm teşvikler ve destekler verilebilirdi. Umarım hâlâ istedikleri destekleri alabilirler. |
|
Var mı inanan böyle açıklamalara artık :D |
|
Bu hükumeti tanıyorsam mevcutların fiyatını 2 katına çıkarır sonra T6'yı 2mye satar. |
|
En pahali togg 3178000 buna seneye 550 bin tl zam yaptim 3.728.000 oldu yeni araci onun yari fiyatina saticam 1.864.000 en boşu dolusu da 2.600.000 oldu hayirli olsun
|
|
Bu haber gerçekten umut verici. Eğer Togg T6 söylenildiği gibi mevcut fiyatların yarısına gelirse, elektrikli araç artık hayal değil, gerçekten ulaşılabilir bir seçenek olur. Yerli markanın daha geniş kitlelere hitap etmesi güzel bir adım. Bakalım performans ve donanım tarafında da beklentiyi karşılayabilecek mi
|
|
Her iki yaklaşım da yanlış.
Bir tarafta ithalata dayalı bir ekonomide yüksek vergiden şikayet edip neden ucuza araba almadığı konusunda şikayet eden bir kesim... Diğer tarafta yerli otomobil üretilince üretilen otomobilleri çok ucuza alacağını sanan bir kesim... Bu iki farklı düşüncede olan tarafların birbirinden kafa yapısı olarak hiçbir farkı yok. Birincisi, daha emekleme aşamasında olan bir fabrika, bir marka ayağının tozu ile çok uygun fiyatlara araç satamaz. Devlet desteği ve teşvikler bir yere kadar. İkincisi, ölçek ekonomisi denen şey. Bir Çin değiliz, yılda 100k+ üretim kapasitesine pat diye ulaşamayız, ulaşamadık da. Halihazırda bile zarar yazan TOGG bundan daha ucuza zaten piyasaya çıkamazdı. Üçüncüsü, vergi ile ilgili taraf olunan anlaşmalar, uluslararası mevzuat v.s. Öyle yerli üretim diye kendi markandan kafana göre ben ÖTV almıyorum, KDV'yi de şu kadar belirliyorum diyemiyorsun. Haliyle buradan sağlanacak fiyat avantajı da bir yere kadar. Bunlara rağmen bence TOGG fiyat/performans tarafından bakarsak başarılı bir konumda. Yazılım tarafı geliştirilmeye olabildiğince açık ancak hem dayanıklılık hem de genel malzeme kalitesi ile rakiplerine göre önde. Şahsen Togg varken bir insan BYD ve MG neden alır benim mantığım pek almıyor. |
|
yersen. kamunun bu sonsuz israfları devam ettiği sürece hiç bir şey ucuzlamaz, ucuzlayamaz. ama çomarları galeyana getirmeye yetiyor, önemli olan da bu zaten... |
Benzer içerikler
- netflix üyelik paketleri yıllık
- fotoğraf canlandırma
- e devlet tarife karşılaştırma
- whatsapp liquid glass
- plan exxen üyelik iptali
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt