Şimdi Ara

***TOST MAKİNESİ TAVSİYELERİ*** ... bilgi ve tavsiye listesi ilk sayfada ... (637. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
12.733
Cevap
225
Favori
1.612.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 633634635636637
Sayfaya Git
Git
Giriş

Yaklaşık 3 aydır Braun MG9 9167 kullanıyoruz. Tost Antrikot Hamburger Bonfile Lüfer Waffle denedim hatta düz plakaya yumurta bile kırdım :) Hepsinde cihaz fazlası ile memnun etti bizi, boşta duran plakaları saklamak biraz zor, plaka kaplamalarının hassas oldukları her hallerinden belli dikkatli kullanmak lazım. Plakalar için 3d bir stand tasarlayıp bastım o sorun da ortadan kalktı :) Temizlemesi kolay, et balıktan sonra biraz batıyor ama çokda sorun olmuyor. Waffle olayı bizi çok şaşırttı desem abartmış olmam... Sormak istediğiniz bir şey varsa yanıtlarım... Son olarak biz alırken beymen de fiyatı uygundu(3000*6)...

Tesekkurler hocam ben de sageyi hem servis hem de problemlerinden dolayi eledim braun alacagim sizin ayni modelden, plakalar icin mumkun ise ben de stand edinmek isterim belki o konuda sizdem yardim rica edebilirim urunu alinca.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam peki bir de ocak üstü için model önerebilir misiniz? İlk sayfadaki önerilere baktım. Bizde indüksiyonlu Ocak olduğundan böyle kaplamalı modeller kullanılamıyor. Lava demir dökümmüş galiba. Onu önerir misiniz? Makine kadar pahalı olduğundan Emin olamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 31 Ekim 2025; 18:44:52 >

Çok teşekkürler hocam. Feris'i nispeten uyguna (4.5) buldum ve döküm işçiliği daha iyi duruyor bu sebeple onu düşünüyorum ama dökümix ve yeni çıkan döküm tost makinesi tostmax'ı da daha detaylı inceleyeceğim. Bilgilendirme için tekrardan sağ olun. İyi akşamlar dilerim :)

ek: bunu söylemeyi unutmuşum bu arada hocam. Estetik kısmını çok önemsemiyoruz 3 kazma erkek olarak öğrenci evinde yaşadığımız için ama kapasitesi biraz önemli. Sanırım ev tipi döküm makineler içinde en geniş pişirme alanı da feris'te. Feris: 24'e 32 cm Tostmax: 23'e 31 Dökümix ise 22'ye 30 (kimi yerlerde daha küçük de olduğu söylenmiş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yılmazbaş -- 31 Ekim 2025; 20:23:52 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt

ben çeyrek asırdır TAŞHAN greblon kaplamalı tost tavası kullanıyorum, şimdi baktım 625-650 fiyat aralığında, kesinlikle tavsiye ederim ...  

LAVA döküm yıllar sonra çıkmıştı, yakından inceledim biraz ağır ve fiyatı pahalı, şu sıralar 2000 fiyat bandında ...

alt-üst plakaların basit bir bağlantısı var, acaba kullanırken sorun çıkarır mı diye aklıma soru işareti gelmişti ...

plakaları ayırınca iki farklı tava olarak kullanmaya müsait olması gayet avantajlı geldi bana, ayrıca döküm tava almaya gerek kalmaz evde döküm tavanız da olur, ızgara et-tavuk yapılabilir ...

iki dezavantajı var; sapında kilit mekanizması yok ve sap ısınabiliyor, ama yine de döküm olması nedeniyle her halükarda daha güzel sonuçlar verecektir, tavsiye ederim ...  

• yılmazbaş Y kullanıcısına yanıt

evet feris daha estetik ve işçilik daha iyi, dökümix'in plaka işçiliğinde sorunlar var ama kullanıma engel değil, tostmax'ın bazı modelleri teflon kaplı olabilir ... plaka boyutu tabii ki önemli, feris alırsanız şimdiden hayırlı olsun ...    

çok teşekkür ederim bilgiler için. Ben de ızgarayı döküm tavada daha lezzetli olacağından tost makinesinde yapmayı düşünmüyorum. O yüzden tost için ayrı makine yerine böyle az yer kaplayan bir şey alacağım sanırım. Tek sorun ocağım seramik dolayısıyla bu alüminyum üzeri kaplama olanlar ile kullanamıyorum. Bana sadece lava döküm olabiliyor galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 1 Kasım 2025; 13:46:15 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

eğer çok hafif isterseniz ocak üstü öneririm, misal TAŞHAN greblon ... TAŞHAN Taşhan Full Greblon Kaplama Çıkarılabilir Plakalı Pratik Ocak Üstü Tost Makinesi - Fiyatı, Yorumları ... 625 lira ... kullandıktan sonra mutfağın bir köşesinde durur, elektrikli gibi bozulma riski de yok ...

elektrikliler arasında çok büyük ağırlık farklılıkları olmaz, önerebileceklerim;

- arzum ar-2001 ve devam serisi; ar-2013 / ar-2019 / ar-2020 / ar-2027 / ar-2028 / ar-2038 / ar-2039 / ar-2040 / ar-2041 / ar-2047 ... bu seride plakalar çift taraflı, bir tarafı düz ... not; ar-2005 ve ar-2006 hariç, onlar farklı ...

yada benim genel tavsiyem olan;

- arnica tostit / arnica tostit maxi ...

@glumerna

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayberty -- 2 Kasım 2025; 13:51:33 >

• Arzum AR-2035 Nasıldır. Arnica tostit ile arasında kaldım. Arzum satıcı hepsiburada olduğu için daha önde benim için.

arnica tostit maxi ...  

aslında ikisini aynı mağazada inceleseniz nedenini anlardınız ...

arzum istiyorsanız ar-2025 veya ar-2044 hatta ar-2001 serisi bile olabilir ama ar-2035 önermem çünkü yapısal olarak diğerlerinden düşük seviyede ...

• Arnica tostit maxi'yi alıyorum. Dökümix almak isterdim ama sabahları hızlı bir şekilde yapmamız gerektiği ve çok fazla kullanmadığımız için döküm olmayan bir makine almayı düşünüyorum. Teşekkürler.

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.