Bildirim
TOSHIBA TOSHIBA TOSHIBA??
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Merhabalar;
Benim kişisel görüşüm bu işin içinde olan bir kişi olarak öncelikle fiyat faktörüdür.Daha sonra diğer faktörler gelmektedir.Toshiba gerek bilgisayar olarak,gerek yedek parça olarak fiyatı diğer markalara göre yüksektir.Bizim insanlarımızda şöyle bir yanlış anlayış vardır.Elektronik bir cihaz bozulduğu zaman ve bunu servise gönderdiklerinde servis bu cihazı garanti kapsamında yaptığı zaman o marka en iyi marka oluyor ama servis onarım ücreti istediği zaman o marka en kötü marka oluyor.Bu da o markanın gerçekten kötü olduğu izlenimi doğuruyor.Kullanıcılar bir cihazı alırken ödedikleri parayla 40 yıl boyunca ücretsiz servis almak gibi yanlış bir beklenti içine giriyorlar.Tabi ki Toshiba'nın da her marka da olduğu gibi sorun çıkaran modelleri vardır.Ancak bu sorunu tüm modellerinde varmış gibi göstermek ve markayı karalamak,kötülemek hiç kimsenin hakkı değildir.
-
Size soyle soyleyeyim;
Toshiba a300 1 ec modelini 7 yildir sorunsuzca kullaniyorum.
Malzeme kalitesi ust duzeydir. Ayni paraya acer veya lenovoda daha yuksek donanimli cihazlar alabilirsiniz ama onlarin kasalariyla toshibanin kasalarina bir teknomarkette bakin.
Toshibanin faha cekici ve bilgisayari elinize aldiginizda guven verdigini goreceksiniz.
Bennde yeni bir pc arayisina girdim. Butceme gore toahibada orta duzey bir cighaz alabiliyorum. Ama lenovo veya acerda i7li, ust seviye ekran kartli modelleri alabiliyorum. Ama o modellere baktigimfda, kasada oynamalar,touchpadin algilamamasi, plastik kasanin verdigi kalitesiz his gibi etkenlerrin oldugunu goruyorum ve yine kendimi toshiba standinin onunde buluyorum.
Butcemi biraz daha arttirip toshiba alip, 7 yil kullanmak istiyorum.
Not: A300 halen tas gibi. Hdd,ram ve islemci degisikligi yaptim. Anakart, panel, kasa, klavye, touchpad halen canavar gibi.
Bir ornek vereyim:
Bir arkadasimla ayni anda makineleri aldik. Ben a300 aldim, o da acer. Su anda o ikinci bilgisqyarini eskitti ama ben halen toshiba ile yola devam ediyorum. 3. Yilda panel arizasi, isinmadan kaynakli arixzalar ve toplamda 400 lira masraf cikartti acer arkadasima. Cihazi hurda fiyatina verip baska bir model aldi. 3 senede 1800 lira masrqf cikartti.
Ben ise sadecr 6. Yilin sonunda hdd degistirdim yandigi icin, islemci ve ram takviyesi zorunluliktan degil, keyfe keder yaptigim degiasiklikti.
Toshibanin fiyati nedeniyle elestirildigi dogru. Ama kasa kalitesi anlaminda kullaniciyi uzmeyecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bildiğim kadarıyla satış adeti ile servise gelen arızalı ürün adetleri karşılaştırıldığında en düşük oran hala Toshiba'da. Çok basit şeyleri büyüten insanlarımız, bunu da büyütüyor. İnternet sitesinde adamlar herşeyin fiyatlarını yazmışlar;
Ücretli işlemler ( Garanti dışı değerlendirilecek durumlar ) Ücret
Sistem Kurulum 60 TL
Yedekleme 70 TL
Bios Parola Çözümü 90 TL
Bios Parola Çözümü (yurt dışı) 150 TL
Bios Güncelleme 40 TL
Tuş Takılması 20 TL
Basit Onarım ve Tamir 50 TL
Bakım ve Parça Temizliği 60 TL
Genel Bakım ( Sistem kurulumu,yedekleme,genel temizlik ) 140 TL
Recovery Cd Kopyalama 30 TL
Anakart Tamiri 220 TL
http://www.toshibatr.com/Hizmet-Bedelleri
Sonuçta Toshiba'nın ülkemizde direkt olarak bir ofisi yok, distribütörlük vermişler. Adamlar da haliyle garanti dışı her şeyi faturalandırıyor haklı olarak. Sonuçta kâr odaklı çalışıyorlar.
Ha, bu savunduğum anlamına mı geliyor, hayır. Diğer markaların servis hizmetlerini daha çok beğeniyorum.
Mesela benim gözümde hala en iyi fiyat performans cihazları Acer'da. Toshiba'yı tavsiye edebileceğim tek durum, kampanyaya giren ve fiyatı ucuzlayan ürünler.
Ayrıca Toshiba'nın adını karalayan da "C" serisi ürünlerdir. C55 ve C855 hele ki.. Zaten aynı cihaz ikiside, C55 biraz kırpılmışı. Şu ttnetin dağıttığı cihazlar bildiğin çöp. Almayın, aldırmayın. L, P, M, S satellite grubu içinde alınabilir olanlar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X