Şimdi Ara

Toshiba Laptop Formatlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    oncelikle konuyu yanlıs yere actıysam ozur dilerim. elimde eski bir toshiba M70-215 var. alındıgından beri hiç formatlanmadı ve suanda performansı baya bi dustu. c ve d sürücüsünün tamamen formatlanmasını istiyorum.laptopun yanında ürün kurtarma cdsi vermişlerdi. formatlarken bu cdyi mi kullanacagım yoksa elimdeki windowsxp cd sinimi takacagım?
    tesekkurler

• Ürün kurtarma CD'si (Genel anlamda) Recovery bilgisayarı aldığın (ilk günkü) hale getiren bir işlemdir. Recovery CD'si ile format (aslında atılabilir) atılmaz. Format işlemi ile Recovery işlemi genelde yanlış anlaşılmakta ve yanlış deyimler kullanılabilmektedir. Bazı Recovery işlemlerinde (Vista) eski verileriniz silinmez (Recovery işlemi başlangıcında da sorabilir "siliyim mi?" diye) ve Windows_old (eski) adıyla bir klasörde bırakılır. Recovery işlemi sonrası bu bölüm gereksiz ise (Lüzumsuz yer işgal eder) silersiniz. Bu Windows.old (eski) klasöründen eski gerekli dosyalarınızı vs.. alabilmeniz için düşünülmüştür. Makinanızın işletim sisteminde bir hasar nedeniyle açamadığınızda Recovery yapmak zorunda kaldığınızda gerekli dosyalarınızı kurtarabilmek için bu klasöre zaten ihtiyacınız olacaktır. Elinizdeki Recovery CD'sinin üzerinden veya kullanma klavuzundan daha ayrıntılı bilgiler bulabilisiniz.
    Ürün kurtarma (Recovery) CD veya DVD'sinin içindekileri resimde görebilirsiniz. İçeriğinde bir işletim sistemi yoktur. İçeriğinde Format.exe vs.. yardımcı programlar da vardır, bazı özel durumlarda (işletim sistemi hasarına, HDD'nin hasarı vs.. durumlara göre) bu programların çalıştırılması da istenebilir.

Edit resim çıkmadı sonra ekliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat35nihat -- 28 Şubat 2009; 14:14:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.