Şimdi Ara

Toshiba L200 Laptop HDD Kafa Sesi Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    3,5 ay önce aldığım Toshiba L200 Laptop HDD son 2 güne kadar hiçbir problem olmadan, tabir-i caizse kuzu gibi sessiz çalışıyordu. Fakat 2 gün önce laptop donduğunda, mecburen power tuşundan kapatmak zorunda kaldım. Sonra da laptopu açtım, açtıktan sonra HDD kafa sesi gibi tıkır tıkır ses çıkarmaya başladı. O kadar yüksek bir ses değil esasında ama dikkat edince duyuluyor. Açıkçası sesten çok, bugüne kadar hiçbir ses çıkarmıyorken şimdi ses çıkarmaya başlaması korkutuyor beni. Bu, bir soruna işaret eder mi? HD Tune Pro değerleri ise temiz görünüyor.

    Yardım ve cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    Toshiba L200 Laptop HDD Kafa Sesi Sorunu







  • HD Tune'un error scan bölümünden uzun test yaptırın (quick scan seçili olmadan), kırmızı kutular çıkmazsa şimdilik sorun yok denebilir. Kırmızı kutular çıkarsa komut istemi altında chkdsk /f /r komutuyla tamir deneyebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: poko001

    HD Tune'un error scan bölümünden uzun test yaptırın (quick scan seçili olmadan), kırmızı kutular çıkmazsa şimdilik sorun yok denebilir. Kırmızı kutular çıkarsa komut istemi altında chkdsk /f /r komutuyla tamir deneyebilirsiniz.
    Error scan yapıldı, bad sector yok hocam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü2024 -- 13 Haziran 2020; 12:8:14 >
  • HD Tune Pro'da Reallocated Sector Count ve Reallocated Event Count başlıkları sarı oldu ama bu uyarılar çıktıktan sonra ses bir hayli azaldı, hatta kayboldu bile diyebilirim.

    Toshiba L200 Laptop HDD Kafa Sesi Sorunu

    Bilen, anlayan yardım edebilecek var mı acaba? Ne yapmalıyım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.