arkadaşlar herkese merhabalar ben bu sitenin çok uzun zaman meraklı okuyucusu ve bir haftalık üyesiyim
benim gibi ülkemizde 8o bin toshiba öğretmen laptobu kullanıcısı var
burada kullananlar görenler şikayeti olanlar bu konu ile ilgili herşeyi paylaşalım diye düşündüm mesajlarınızı bekliyorum
herkeze selamlar saygılar
kıymetli arkadaşlar bu öğretmene diz üstü kampanyası başladıktan sonra internette sürekli kullanıcı izlenimleri nedir diye armalar yaptım nedense pek bir şey bulamadım bu kadar çok kullanıcısı olan bir ürün hakkında neden pek yorum yok diye merak ettim
umarım bu başlık altında toshiba öğretmen laptobunu kullananlar bir araya gelir
herkese saygılar ve selamlar hoşçakalın
öğretmen arkadaşlar ben bu cihazı 8 aydır kullanıyorum her okula gidişimde mutlaka yanımda götürüp sınıfta açıyorum
daha önceden evdeki bilgisyarı bazen dolmuş ile bazen arkadaşlarımın araçları ile sınıfa getirip kurduğum ve hazırladığığm programları öğrencilerime gösterdiğim bile olmuştu
birde okulda pojeksiyon cihazı varsa derslerde çok güzel kullanılıyor
herkeze saygılar
çok büyük ihtimalle biz türkiyenin en büyük laptop kullanıcı ailesiyiz aynı marka ve modeli kullanan bir 80 bin kişi daha çıkmaz herhalde
toshibanın sevisi parça fiyatları bozulan laptoplar kimden yardım alacağız yada sonradan keşfedilebilecek özellikler tüm bunları gelin burada paylaşalım
herkese tekrar selamlar
Selam arkadaşlar
Ben özellikle öğretmen laptopu olarakta isimlendirilen cihazın upgrade'i ile ilgileniyorum
HDD değiştiren varmı servistemi değiştirdiniz
birde kablosuz ağda kullnıyormusunuz sorun çıkartıyormuş diye duydum???
babam bana aldı diz üstu yu.ögretmen kampanyasından.hazırandan bu yana kullanıyorum.şimdi bu makineden yazıyorum...imzama da koydum...herkese .slmlar...
BEN KONU DISIYIM AMA BENIM BIR COK HOCAMDA VAR BU BAHSETTIGINIZ BILGISAYARLARDAN MEMNUN OLANDA VAR OLMAYANDA AMA KESKE OZELLIKLERI DAHA YUKSEK OLSAYDI DIYENLERI COK GERCEKTEN BELKI ILERLEYEN ZAMANLARDA YENI KAMPANYALAR CIKAR BILINMEZ
kıymetli arkadaşlar bu bilgisayarların özellikleri vb bu konulara girilecektir ama öncelikle şunu belirtelim
piyasadaki son yılın bütün laptop sahipleri bu kampanyaya çok şey borçlu
bunu biraz açıklamam gerekiyor
öğretmen kampanyasında toplam 84 bin ( toshiba ve diğerleri toplam ) bilgisayar satıldı
2005 yılında toplam 300 binin üzerinde dizüstü satılmış bu rakam bir önceki yılın ve önceki yılların kat kat üstünde
mesela 2005 mart ayı Metro hipermarket kampanyasında TOSHİBA L50-109 MODEL öğretmen kampanyasının karşılığı bilgisayarın piyasaya göre çok ucuza olan kapak reklamlı fiyatı 2596 ( iki milyar altıyüzmilyon kadar ) idi yani bu günkünün bir milyar tl fazlası
öğretmen kampanyasından piyasa beklentisi 200 bin bilgisayardı bu olmadı ama piyasadaki laptopların nerdeyse hepsi öğretmen kampanyası oldu
işin en güzel tarafı bu bence
şimdi toshiba L10 - 205 1180 dolar ( kdv dahil konuya birazdan devam edeceğim herkeze saygılar
elimdeki dizüstününün sevdiğim ve sevmediğim yanlarından bhsetmek istiyorum sizlere
-----------çok şık zarıf -----------bilgisayarla gelen yazılm dvd si çok iyi bilgisyarımı 15 20 dakikada formatlayabiliyor xp yi ve toshibanın güvenlik programları ile yardımcı programlarını kurabiliyorum bu tam profesyönelce düşünülmüş ----------ekran çözünürlüğü ve görüntü renkleri hoşuma gidiyor
beğenmediğim önemli yönleri ise
----------sol hoparlör hemen bozuldu ----------ekrana sağdan soldan biraz eğik bakınca görüntü netliği bozuluyor
kısa süreli fotoğraf, film vb için sınıta kullanmaya çalışıyorum 10 dk lik görüntü için zamanımın yarısı öğrencileri bir hizada sınıfa yerleştirmekle geçiyoraçı azıcık kaybolsa görüntü bozuluyor piyasadki diğer laptoplara dikkat ettim onlarda durum sanki daha iyi gibi
şimdilik bu kadar herkese saygılar hoşça kalın
arkadaşlar laptobunun hoparlörü arızalanan başka var mı?
3 haziran 2005 den beri kullanıyorum. daha bi sorunla karşılaşmadım. hergün okula getiriyorum. günde en az 10 saat açık kalıyor. allah nazardan korusun. takır takır çalışıyor. şık zarif ve kullanıcı dostu.
Bende Toshiba dizüstü bilgisayarımı mayıstan beri kullanıyorum çok memnunum int. kablosuz ağ ile bağlanıyorum çok memnunum
bu aletin şarjı ne kadar gidiyo yaklaşık ???????
bu aletin şarzı duruma göre değişiyor
ben sürekli açık ve kullanımda en fazlar 4.40 ( 4 saat 40 dk ) i gördüm cd ile sürekli çalıştırdığında ise mesela cd den sürekli bir oyun oynadığında falan deyim 3.45 kadar gitti
ama şunu söyleyim 6 saat dersimin olduğu günlerde dai okula götürdüğümde daha hiç şarzının bittiğine şahit olmadım alan arkadaşlarımın çoğu memnun belkide daha üst modelleri kullanmadığımız için bunun performansı bize iyi geldi
topik ilerledikçe mutlaka farklı görüşler çıkacaktır
mesela benim ve tanıdığım bazı arkadaşlarımın kolanlarından birisi gitti benim sağ kolandan ses cızırtılı çıkıyor okulda kullandığımda sadece sol kolona ses veriyorum ve harici hoparlör takilmadığı zaman sınıfın sesi duyması asla mümkün olmuyor
herkeze saygılar hoşçakalın
Sen de öğretmenlik yapıyorsan vay öğrencilerin haline. herkeZ değil herkeS. ''hoşça kalın'' değil.hoşçakalın.
O bilgisayarla uğraşmadan evvel Türkçe derslerine ağırlık versen iyi olur.
_____________________________ VTS arkadaşım mesajlarımda yanlış olarak yazdığın kelimeleri gösterdiğin için teşekkürler
eleştiri ve tavsiyelerini ise en azından yaklaşım olarak nazik ve saygılı bulmadım
mesajlarımda yaptığım yazım hataları için bir açıklama yapayım
sonradan kendi kendime öğrendiğim ve hızı oldukça iyi ama kuralına tam uymayan bir on parmak klavye yazma alışkanlığım var klavyeye bakarak yazıyorum yani hatalar söz konusu kelimeleri yanlış kullanmamdan kaynaklanmıyor aceleciliğim ve biraz da dikkatsizlik...
herkese açık olan bu topikte bir öğretmenin yazım hatası yapması tabiki olumlu olarak değerlendirilmemeli
Ben mesleğine aşık bir öğretmenim bu meslek hayat tarzı benim için eleştirilerinizi okuduğumda biraz incindiğimi ifade etmek isterim
herkese saygılar hoşçakalın
benim bu bilgisayarın en sevdiğim yanı fanının çok nadir devreye girmesi ve pilinin 4 saatin üstüne gitmesi. piyasaya gerçekten çok güzel aletler çıktı ama hala yeni bir tane almak için bunu satmaya kıyamıyorum. sonuç olarak toshiba kalitesini yansıtan bir alet. ramini de 512 yapınca gayet yeterli bir alet haline geldi. ama tabi ki yeni bilgisayarlara göre artık bazı eksiklikleri var. hdd küçük dvd yazıcı yok ddr2 yok vs...
ayrıca taşımak için çok ideal bir bilgisayar ve bazılarının sandığı gibi adi değil taş gibi bir toshiba bu alet. valla ben bu bilgisayarın gerçekten sağlam olduğunu geçen gün yanlışlıkla üzerine oturunca anladım. 80 kilo halimle "kesin ekran gitti" dedim ama açtım baktım alette hiçbir sorun yok
tamam Jethoca sildim ilk mesajı. benim rahatsızlığım hızlı yazarken yapılan hatalardan ziyade diğer hatalar hakkındaydı.3 ayrı mesajında da ''herkez'' yazdığını görünce sürekli bu şekilde kullandığını düşündüm.yoksa ben ya da başka kullanıcılar da birçok hata yapıyoruz ama bir öğretmenin yazdığını görünce tepki verdim hemen.
Tüm öğretmenlerimize selamlar. Bu kutsal kişiler her güzel şeyi hakediyor. Hocalarıma saygılar...
vts arkadaşım öncelikle sana ve herkese selamlar ve saygılar
nazik davranışın için çok ama çok teşekkürler
bundan sonra yazarken daha çok dikkat edeceğim
Biz öğretmenler World ve Exel de yazmaya soru hazırlamaya alışkın kişileriz orada yanlış kelimeler hemen altı renli çizilerek işaret ediliyor ve bizde düzeltiyorduk
yani senin anlayacağın biraz da bunun etkisi var
ALOCELL arkadaşım o sizin güzelliğiniz
benim bu konu başlığını açmamdaki amaçlardan birisi de bir çok öğretmenimizi böyle teknolojinin ile düzeyde olduğu bir ortamda buluşturmak. bizler öğretmenler olarak bu konularda öğrencilerimizin gerisinde kalmamalıyız diye düşünüyorum.