Şimdi Ara

Toshiba Fan Problemiii!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarı tamire vericem ama önce sizden birkaç yardım almak istedim. Önce bilgisayarımın fanı elektrikli süpürge gibi çalışmaya başladı. Mübalağa etmiyorum ciddi anlamda süpürge gibi ses çıkarıyodu. Neyse sonra o ses yavaş yavaş azaldı ve kayboldu. Ama sonrasında bilgisayar normalden fazla ısınmaya başladı. Bilgisayar hiçbir iş yapmazken sıcaklığı sürekli 60 derecenin üzerinde olmasına rağmen fan en fazla yüzde 50 kapasiteyle çalışmaktadır. Daha hızlı çalışmıyo. İnsan bi der bu alet ısındı az daha hızlı dönüyüm de soğutuyum falan yooookkk nerdeee. Şu an sadece bu sayfa açık cpu sıcaklığı 62 derece ve fan dönüş hızı yüzde 35. Sorun donanımsal bir problem midir yoksa yazılımsal bir sorun da olabilir mi?

Sorun ya fanın kendisinde, yada aşırı tozlanma nedeniyle fan tam olarak görevini görememekte.
  • Ben de öyle tahmin ediyorum. Zira aşırı tozlanma nedeniyle o kadar ses çıkarıyo gibi geldi bana da. Neyse yarın götürüyüm de açsın baksınlar içine. Bekarlık zor iş yaaa. Bi seneyi bulmuyo bilgisayarın içi toz doluyo:) Hergün toz da alınmaz ki kardeşim evde :) Bilgisayarın bi yerleri yanmadan götürüyüm ben
  • öncelikle alt, ctrl, del tuşlarına sırasıyla basmak suretiyle açılan bölümde görev yöneticisine gir ve performans sekmesine gir orada işlemcinin % kaç çalıştığına bak. bilgisayarın boşta iken %5 veya %10 un üzerinde çalışıyorsa sisteminde bir virüs veya solucan olma ihtimali yüksek.

yukarıdaki işlemde bilgisayarın işlemci kullanımı %5 veya %10 u geçmiyorsa ve bilgisayarın garantisi bittiyse bilgisayarın altını aç işlemcinin olduğu bölüme ulaş işlemcinin üzerindeki bakır borularla kaplı soğutucuyu ve fanı sök, fanın önündekı ızgaraları temizle ve işlemcinin üzerini temizledikten sonra satın aldığın termal macunu işlemcinin üzerine sür ve işlemci soğutucusunu tekrar yerine tak.

bütün bu anlatılanları yapamam dememe. youtube bilgisayarın soğutucusunu nasıl sökeceğine dair videolar kesin vardır.

Kolay Gele

Orijinalden alıntı: disobedient19

Arkadaşlar bilgisayarı tamire vericem ama önce sizden birkaç yardım almak istedim. Önce bilgisayarımın fanı elektrikli süpürge gibi çalışmaya başladı. Mübalağa etmiyorum ciddi anlamda süpürge gibi ses çıkarıyodu. Neyse sonra o ses yavaş yavaş azaldı ve kayboldu. Ama sonrasında bilgisayar normalden fazla ısınmaya başladı. Bilgisayar hiçbir iş yapmazken sıcaklığı sürekli 60 derecenin üzerinde olmasına rağmen fan en fazla yüzde 50 kapasiteyle çalışmaktadır. Daha hızlı çalışmıyo. İnsan bi der bu alet ısındı az daha hızlı dönüyüm de soğutuyum falan yooookkk nerdeee. Şu an sadece bu sayfa açık cpu sıcaklığı 62 derece ve fan dönüş hızı yüzde 35. Sorun donanımsal bir problem midir yoksa yazılımsal bir sorun da olabilir mi?

yazılımsal bi problem değil fanınınzda problem var bilgisayarın içini açıp fanların arasındaki tozları felan silin sorununuz çözülür-eğer fanda problem yoksa-

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hp Laptop Fan Sesi
    13 yıl önce açıldı
    Monster Turbo Fan Çalışmıyor
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.