Şimdi Ara

Toshiba, bilgisayar bölümünü de satıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Toshiba, bilgisayar bölümünü de satıyor


    Bir dönemin çok konuşulan teknoloji devi Toshiba’nın parça parça eriyip gittiğine şahit oluyoruz. Televizyon bölümü, yonga bölümü, kamera bölümü derken şimdi de PC bölümünü elden çıkarmaya hazırlandığı belirtildi.


     


    Yavaş yavaş eriyor


     


    Nükleer enerji alanında faaliyet gösteren Westinghouse iştirakinin aldığı ihaleleri tamamlayamaması sonucunda 9 milyar dolara yakın zarar açıklayan Toshiba, buna yolsuzluk soruşturmaları da eklenince tarihi bir çöküşün eşiğine geldi.


     


    Japon devi Toshiba zarardan kurtulabilmek adına yavaş yavaş iş kollarını satmaya başladı. Beyaz eşya birimini Midea’ya satan firma, kamera sensör bölümünü de Sony’ye devretti. Vestel’in de talip olduğu televizyon bölümü Hisense’e giderken, yonga bölümünün bir kısmı da Bain Capital liderliğindeki dev konsorsiyuma aktarıldı.


     


    Ayrıca Bkz.Google Pixel 2 serisi özel bir güvenlik yongası ile geliyor

    Adeta kapış kapış giden Toshiba bölümlerinden son olarak PC bölümü de elden çıkarılıyor. Firmanın satış için Tayvanlı Asus ile görüşme halinde olduğu belirtildi. Lenovo’nun da PC bölümü için teklifte bulunduğu ancak önceliğin Asus’a verildiği ifade ediliyor.


     


    PC bölümünün de elden çıkarılmasıyla Toshiba borçlardan kurtulma adına önemli bir adım atmış olacak. Yonga bölümü olsun, televizyon bölümü olsun, PC bölümü olsun satışların tamamlanması yeni mali yıla kalacak. Bu bakımdan 2017 mali yılında 1 milyar dolar civarında zarar bekleniyor. Sonraki yılda ise firmanın kar elde etme ihtimalinin olduğu tahmin ediliyor.


     


    Henüz PC bölümünün satış bedelinin ne olacağı bilinmiyor ancak Asus bu hamle sonrasında bilgisayar pazarındaki konumunu biraz daha yükseltmiş olacak. 


     







  • Dükkani kapatıyoruz, tüm ürünlerde şok indirim.

    Toshiba

  • Toshiba'nın da gitmesi üzücü. Bu satım'ın sebebi nükleer santral alanındaki zarar olsa da yıllardır almak istediğim Asus, MSI, Lenovo, HP ve hatta bu pazarda yeni olmasına rağmen Xiaomi dizüstü bilgizayarları oldu ama Toshiba'nın hiçbir ürünü uzun süredir dikkatimi bile çekmedi.
    Maalesef Japon firmaları kendini yenilemek konusunda çok başarısız. Bunlardan biri de Sony. Şu telefon tasarımını bir değiştirip diğerleri gibi ekran/kasa oranı yüksek vihazlar çıkarsa çok dikkat çekecek ama yıllardır aynı tasarıma devam ediyor. Samsung gibi parmak izini arkaya taşımasına bile gerek yok. Zaten Sony modellerinde parmak izi yanda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 yıl önce en iyi laptopları üreten firmalardan biriydi Toshiba. Nereden nereye geldiler.

  • Ne nükleer santralmiş arkadaş. Koskoca Toshiba ne hale geldi. Ama hatırlıyorum laptopları diğer markaların özelliklerine göre düşük olsa bile daha pahalıydı.

  • Şuan p50b modelini kullanıyorum , tek kelime harika bir cihaz. Malzeme kalitesi ve ekranı efsane. Yazık oldu toshibaya kıymeti bilinmedi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İğrenç ürünler üretiyordu! Oyuncu laptoplarina 5400rpm takmak neydi ya. 4-5cm kalınlığında laptoplar. Hele servisi berbatti. Fan Tozu temizlemek için 70tl para isterdi. Batması iyi oldu.

  • toshiBATTI..

  • Bu firmanın böyle erimesine üzülüyorum açıkçası.

  • onu sat bunu sat da geriye ne kaldı acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    Ne nükleer santralmiş arkadaş. Koskoca Toshiba ne hale geldi. Ama hatırlıyorum laptopları diğer markaların özelliklerine göre düşük olsa bile daha pahalıydı.

    Japon markalar her zaman pahaliya satiyor.

    Kargo masrafi malzeme kalitesi vsvs.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.