Şimdi Ara

.:: Toshiba A200-1AH ve A200-1VL kullanıcıları kulübü ::. (294. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.985
Cevap
19
Favori
318.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ilginçmiş ben en az 4 kez windows 7 yükledim hem 32 hem 64bit ve hepsinde garip garip puanlar çıktı özellikle ram ve işlemci puanları 3.0 ile 3.3 arasında gidip geldi.bu yüzden merak ettim çıkan değerler çok düşük ve bir yanlışlık var sebebini merak ediyorum.

    sorununuza gelirsek ben ısınmıyor demiyorum her laptop ısınır mutlaka, özellikle yaz döneminde, sizdeki sıcaklık değerlerini bilmiyorum ama benimkinde değerler normal.normalin üstünde ısınıyorsa zaten laptop kendi kendine reset atma gibi sorunlar çıkartır genelde.

    dediğim gibi siz belki her elektronik alette olabilecek şanssızlık yaşamış olabilirsiniz.bu makineyi kullanan kişilerde anket yapılsa en az %70 lik kısım makineden memnunum diyecektir gerisi sizin gibi ya ısınmadan yada dvd den ya harddisk den vb.. bir sıkıntısı olmuş olup bunuda laptop kötü şeklinde dile getirmiş olabilirler.

    bende makinede bir iki sorun yaşadım ama makine kötüdür diyemiyorum.büyük ihtimalle yüksek voltajdan şarj cihazı bozuldu garantiden değiştirdim, bunun dışında klavye taraflarında makinenin içinden yay sesi şeklinde bir ses duyuyorum sessiz ortamda bu bariz belli oluyor.klavyeye hafif dokundum mu bu ses çıkıyor.granti dolmadan servise götürdüm şansızlık işte orada sesi duyarmak için uğraştım ama ses çıkmadı, sesi duyursam en azından evet bi ses geliyor buna göre serviste ilgileneceklerdi ama çıkmadı bende bıraktım sesi anlattım, cihazın içi temizlenmiş orada baktım ses çıkmıyor eve geldim ses gene çıktı.garantiside dolmuştu cihazın.dah sonra götürmedim tekrar, şuan bu ses devam ediyor.yani olabiliyor böyle şeyler, bütün cihazlarda aynı sorunlar olsa o zaman denebilir bu üretim hatalı kötüdür diye.




  • benim puan 4.3
    işlemci 5
    ram 5
    grafik 4,8
    oyun grafik 4,3
    hdd 4,9

    win7 x64

    a200-1ah

    deli gibi ısınıyo yumuşak zeminde(yatak dizüstü) kullanmak neredeyse imkansız bi süre sonra kapanıyo

    haftaya bi açıp temizlik yapmayı planlıyorum bakalım bi gelişme olucakmı
  • bendede 5 puandı işlemci ve ram ancak diğer yüklemelerimde hep 3 çıktı deneyim puanı nedendir anlamıyorum.

    yaz geldi ısınmalar artar.alt kısmıda havalandırmak lazım.ben piller kısmına sağlı sollu olarak mobilyaların sandalyelerin altına konan parkelerin falan çizilmesini önleyen bi tarafı yapışkanlı altlıklardan koydum.üst üste 4 tane yapıştırtım laptop eğimli bir şekilde duruyor normalen daha iyi havalandırma oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 26 Mayıs 2010; 15:32:00 >
  • ben dandik bi soğutucu kullanıyorum oldukça etkili, ancak izmirin yaz sıcağında uzun süre oyun oynarsam iflas ediyo. onun haricinde çok ısındığı oluyo ancak kapanmıyo.
  • bende makineyi sökmek istiyorum daha önce söktünüz mü dikkat edilecek birşeyi var mı açarken.
  • yeniyken bi kere sökme girişiminde bulunmuştum yarısında vazgeçip toplamıştım. bu sefer youtubedaki vs videoları kullanarak sökücem.
  • bende baktım youtube e iki video indirdim bikaç kere izleyeyim sökmeye çalışacam
  • arkadaşlar bu sökme işinden sonuç alırsanız yazarmısınız lütfen. Eğer basit bir işse bende bi deneyeyim. Bahar temizliği babında :D
  • sökmeye denedim ama kasa kısmında tıkandım, satellite, şarj, fiş göstergelerinin olduğu kısımı kaldırmak için çok ince bir aparat lazım.çıkartayım dderken köşeleri hafif zedeledim bıraktım sonra
  • dostum video'ya baktım. klavyeyi kaldırdıktan sonra dvd-rom boşluğundan(dvd yi söktüğünü varsaydım) hafifçe kaldırıyordu. Keşke öyle deneseydin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanal03 -- 29 Mayıs 2010; 7:02:52 >
  • bugun söktüm az önce topladım.

    öncelikle kasa çok dandik, vidaların oturduğu yerler pıt pıt kırılıyo. ekran menteşelerinin kasa bağlantılarıda çok dandik, sol taraf kırıldı. japonla ve kalan vidalarla topladım bi sorun yok bilmeyen kimse anlayamaz.

    işlemci, chipset, ve ekran kartının termik macunları macunluktan çıkmış taş olmuş. temizledim yeniledim.

    fanda çok fazla toz yoktu onuda temizledim

    klavyenin solundaki ızgaraların üst tarafında, keçeleşmiş biçimde toz öbekleri vardı.

    şuan mükemmel durumda(psikolojik olabilir :)) yarım saat oldu çaltıralı şuan fan çalışıyomu çalışmıyomu bilmiyorum :) kasada en ufak ısınma yok.
    not: bütün gündür klima çalışıyo onunda etkisi vardır tabiki.


    not: aşırı bi ısınma probleminiz yoksa, fanınız rahatça dönüyosa hiç açmayın. soğutma sisteminde sadece termik macun sorun çıkarabilir.
    anakart dahil herşeyi sökmeniz gerekiyo işlemci ve ekran kartının macunlarını değiştirmek için.

    sırf toz temizliği için üst kapağı sökmeniz yeterli bunun içinde tam dikkat etmedim ancak, pilin altındaki ve klavyenin altındaki vidaları sökmek yeterli olur. bide dvdyi sökmek gerekebilir. onuda ram kapağının altında tek vida tutuyo.




  • Benim makinede icinden ses geliyor diye sokmek istemistim yariyolda kaldim.

    Satallite yazan ve sarj priz gostergelerinin oldugu tarafin sokulmesi gerek o kismi nasil cikardiniz ben o kismi kaldiramadim ve mecbur biraktim.videolarda ince bir aletle birlesme yerine sokulup kaldiriliyor.

    şu kısımdan bahsediyorum.kırmızı ile gösterdiğim yer.burayı açadığım için uğraşmadım fazla çünkü zedeniyordu.siz neyle açtınız bu kısmı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 5 Haziran 2010; 17:18:28 >
  • üstteki gri kısmı sökerken zorlandınız sanırım, ben bi zorluk çekmedim direk çıktı. bahsettiğiniz kısım(kırmızı çizginin altı) anakartı sökerken anakartı engelliyodu biraz, elimle hafifçe kastırdım çıktı.

    anakarta giren tüm kabloları söktüğünüzden emin olun.

    bu arada ufak bi not: soldaki USBler anakarta direk bağlı, sağdakiler ise kablo ile bağlı. en azından teoride soldakiler daha hızlı çalışır :)

    not: önceki mesajımdan sonra klimayı kapattım, alttaki harici soğutucunun fanlarınıda kapattım, şuan kasada ısınma yok fanda çok hafif çalışmakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 5 Haziran 2010; 18:27:03 >
  • evet kırmızı kısımda birleşme yeri var.izlediğim videoda bir aparatla o kısmın ayrılması sağlandı bende bıcakla deneyim dedim olmadı daha doğrusu bıcak zedeliyor diye dahda uğraşmadım , tekrar denerim artık.
  • ben önce arkadaki vidaları söktüm arkadan önü tutan varmı bilmiyorum ama oda etkilemiş olabilir.
  • arkadakilere hiç dokunmadım bilmiyom ki bundan mıdır, önce f tuşlarının oradaki aparatı çıkartıp vidaları söktüm sonra klavyeyi kaldırdım altında vidalar vardı onları söktüm ve takıldığım yere geçtim.dediğim gibi videodaki yolu izlemeye çalıştım.
  • şimdi bi göz attım videoya(cant touch this çalışıyo) öndeki kapağı çıkarmadan önce arkadakilerin bazılarını çıkarıyo. pilin altındakiler kesinlikle direk bağlı ama diğerlerini bilmiyorum. bu videodaki adamda bi alet kullanmadan söküyo.

    not: eskiden bilgisayara indirmiştim youtubeda vardır sanırım hala. yoksa upload ederim.
  • Ben iki video indirmistim youtube den ama sizin dediginizle ayni mi bilmiyorum video basliginda mainboard geciyordu, dediginiz youtube de duruyorsa bakarim oradan yoksa upload cok iyi olur.
  • saol link için.benim izlediğim bu değildi, birde buna bakarak deneyeyim.
  • 
Sayfa: önceki 292293294295296
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.