Şimdi Ara

Topraksız hoparlör nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar.
    Boss vintage ev amfisi elime geçti. Stereo ekolayzır ve amfisi ile 8 ohmda 2x150, 4 ohmda 2x300 ve 2 ohmda 2x600 watt çıkışı olan bir set. Set 1983 yılı üretimi olduğu yazıyor. Onun dışında model bilgisi yok yırtılmış. Şöyle bir uyarı var arka kısmında yazıyor "Bu amfi yalnızca topraksız hoparlör ile kullanılabilir" bu ne anlama geliyor ? Hoparlör nasıl topraklı veya topraksız olur ?



  • Bilmiyorum ama bildiğim bir varsayımı teknik durumu açıklayabilirim.
    Bağzı anfi çıkışları sağdece +kutbundan sesenerjisi verir ve hoparlorun -- kutbunu şaseye bağlasanızda anfinin herhangibir GND noktasına bağlasanızda olur. Örneğin STK4048 150Whttp://www.uydudoktoru.com/dosyalar/elektronik/AmfiDevreleri/stk4048.gif burada hoparlorun eksisi devrenin şase ve diğer deyişle toprağına bağlanıyor.

    Diğer anfi çıkşından örnek verecek olursak; Bu anfiye hoparlorun eksi ucu ve +ucu hiçbiryere temas etmeden entegrenin hoparlor + ve eksi çıkışlarına bağlanmalıdır. TDA1554 2x22whttp://3shared.files.wordpress.com/2011/08/tda1554q.png bu anfide hoparlor çıkışının eksi ucundanda sesenerjisi sağlanmaktadır. Elinizde ölçü aleti varsa hoparlor çıkışının eksi ucuna ve sistemin herhangibir (RCA ın) girişleri arasında bir drenç kısaca kısadevre okumazsanız eksi çıkışınız enerji potansiyellidir.

    Budurumun en çok karşılanan örneği; anfiye hoparlor bağlanırken yada hoparlor çıkışına anfi bağlanırken eksiler birleştirilir yada anfinin eksisine bağlanır (ortak uç düşüncesi) ve çıkış yanar. En çok karşılaşılan(ototeybine) harici anfinin eksisine hoparlor çıkışının eksisinin şaseleme düşünceşiyle bağlanmasıdır. bunun çözümü hem+ uçtan hemde eksi uçtan 220kohm drençile anfiye ortak girilmesi ve şaselemenin anfi toprağından yapılması gerekmektedir. Oto teyp çıkışıhttp://akulka.at.ua/circuits/Usil_kvadro_PA_unit.jpg




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.