Şimdi Ara

TOPLAŞIN EKONOMİYİ DÜZELTİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ön Bilgilendirme: Konunun Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ulaşması için öne çıkar tuşuna basmanız gerekiyor. Aksi halde konu cumhurbaşkanımız tarafından ciddiye alınmayacaktır.

Başlayalım ekonomiye

Merhaba arkadaşlar ben ekonomi uzaktan bakarı Nuriye Necati. Bugün sizlerle birlikte ekonomimizi düzelteceğiz. Öncelikle her haftasonu yaptığımız gibi borsayı kapatacağız. Bahane olarak da altyapı çalışması, sunucuya kedi s*çması gibi şeyler sunacağız. Bu sayede dolar kurunu sabitmiş gibi gösterebileceğiz. Bir iki hafta kapalı tutmamız yeterli. Bu sırada dışarıdaki birkaç adamımıza Türkiyeye yatırım yapıyormuş gibi para göndermesini söyleyeceğiz. Bunu gören cahil yatırımcı tüm parasını Türkiyeye akıtacaktır.

Sonra para basma işlemine geçiyoruz. Ancak bunu gizlice yapacağız. Bu sayede para basmadığımızı düşünecekler ve kur sabit kaldığı halde zenginleşmiş olacağız. Hayır yani dış borçları ödediğimiz paranın seri numarası köyde tarlasını biçen Ahmet amcanın cüzdanındaki parayla aynı olsa ne olur ki? Kim nasıl fark edecek ki bunu? Merkez Bankası'nın bacasından çıkan dumana bakarak mı?

Daha sonra Elon Musk ile anlaşıp Twitter biyografisine "TRY lookin crazy fr" yazdıracağız. Anlaşmak istemezse Ayyıldız Tim bizim değil mi? Gerekirse kendimiz hackleyip yazarız. Paramız aniden %500 değer kazanacaktır bu sayede.

Şimdi sıra geldi en riskli bölüme. Borsaya elle müdahale etme zamanı. Dolar zaten buraya kadar 2,5 liraya düşmüş olacaktır. Ancak bu yüce Türk halkına yeterli gelmeyecektir. Bu yüzden borsanın başına bir kayyum atayıp kuru 0,75 lira civarına indirmemiz gerekiyor. Fazla bir oynama yapmadığımız için pek fazla göze batacağını düşünmüyorum. 26 liradan 2,5'a düşmüş sonuçta yakın zamanda, bunu mu yapacamayacağız? Amerika kıskançlıktan patlayıp iflas edecektir olanları gördüğü zaman.

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Okuduğunuz için teşekkür ederim. Talep oluşursa eğitim sistemimize de bir el atmayı düşünüyorum. Ekleme yapmak isteyenleri yorumlara beklerim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bu arkadaş kendini akıllı sanıp ironi yapmaya çalışıyor ama cahilin ironisi komik bile olmuyor. Dolar 0.75 olsa ülkenin 6 ayda batacağını anlatsın biri şuna daha komik olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

꧁•⊹٭V.İ.P*⊹•꧂
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.