Şimdi Ara

Toplanın depremle baş etmeyi açıklıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk önce iktidar komple değişmeli. Değişim şart! 20 yıldır İstanbul’u taş yığını yapıp ihanet ettik dediler unutmayalım.

    Seçimden hemen sonra afet ve iklim değişikliği olarak yeni bir bakanlık kurulmalı. Çevre şehircilik ve iklim bakanlığı sadece “çevre” bakanlığı olup, çevreci faaliyetlere odaklanabilir. Deniz kirliliği ve plastik atıklar da bakanlık düzeyinde büyük şeylerdir.

    Neyse bu açılan afet bakanlığına hemen celal Şengör veya Naci görür gibi Prof seviyesinde işini bilen bir adam getirilmeli. Hatta ben bile sıfır bilgiyle 10 yılda çözerim. İşin ehli olan insanlar 3-4 yılda halleder.

    Öncelik İstanbul ve çevresi olmalı. TOKİ tamamen bu bakanlığa bağlanmalı ve 10 yıllık süreçte sadece deprem önceliği olan riskli yapıdaki vatandaşlara hizmet etmeli. İstanbul’un boş ve uç kesimlerine yeşil alanı bol olan konutlar yapılmalı. Sonrasında bu konutlara 1999 ve öncesindeki riskli yapılardaki vatandaşlar 2 yıl ücretsiz bir şekilde yerleştirilmeli.

    Sonra öncelik olarak en tehlikeli eski ilçeler tek tek boşaltılarak adacık şeklinde 3-4 parsel birleşip sosyal alanı bol çevreci Siteler şeklinde bağımsız binalar yapılmalı. ( kabul etmeyen riskli yapıdaki vatandaşlara zorunlu muayene getirilecek aynı arabalardaki gibi. Her sene katlanan yüksek para cezası olacak )

    Bunlar için kaynağı da nasıl sağlayacağız; her ayın ilk Cumartesi ( Prime time en çok izlenen saat) akşamında top 10 kanalların toplandığı aynı yardım gecesi olacak. Hiç bir kamu kuruluşu katılmadan sadece zenginler bağlanıp yardımlarını yapacak. Bağışın adı da “YENİ İSTANBUL”

    Buna ek olarak 3 daireden fazla dairesi olana yüksek düzeyde vergi getirilecek. Maden sen ev zinciri oluşturup ticari yapıyorsun kazandığının yarısını ödeyeceksin. Bu paralar afet bakanlığındaki fona aktarılacak. Şeffaf harcama ile kalem kalem açıklanacak.

    Özel Müteahit firmalarda devletin oluşturduğu bu bakanlıktan izinsiz ve gözetimsiz bir tuğlayı bile koyamayacak. ( bu sayede stajyerler ve işsizler azalacak )

    Yeni yapılan Siteler ve yaşam alanları sayesinde bozuk olan çarpık kentleşmeler de azalacak diye düşünüyorum. Bunlara ek baya fikir daha var ama tam yazıya dökemiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wampire^^ -- 7 Mart 2023; 3:2:55 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >







  • akıl verme para ver demiş atalarımız


    depremle başetmenin en önemli yöntemi paradır para


    depremle mücadele edilecekse önce daha ucuza beton demir vs üretmeye başlamak gerekir bence

  • miko_miko kullanıcısına yanıt
    Zaten yeni iktidar ilk olarak Demir ve beton fabrikaları kurmaları gerekir. Hem kamu binalarını da ucuza halletmiş olurlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.