Şimdi Ara

toplama pcnin hazır pcden iyi olması mantığını anlayamadım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar ben kıbrısta yaşıyorum ve toplama pcnin fiyat açısından daha iyi oldugunu düşünmüyorum. her parçanın ekstra gümrük ücreti olduğunu varsayarsak ve firmaların parçaları toptan aldığını varsayarsak nasıl bir toplama pc daha ucuza mal olabiliyor? bana bunu açıklarmısınız



  • Marka bilgisayarlarda ilgili marka kendisi için ekstra kar payı koyuyor.
    Mesela toptancıdan 3 liraya alıp, 5 lira üzerinden hesap yapıyor bir bilgisayar oluştururken. Tüm parçalardan böyle kar sağlayıp, üzerine 2 lira da marka payını (satış sonrası destek, servis, vb. şeyler için) ekliyor. Benim düşüncem böyle.
    Toplama bilgisayarda ise sen perakende satış fiyatından, yukarıdaki 5 lira gibi ortalama fiyattan alıyorsun. Marka payı olmadığından toplama daha ucuza geliyor.
  • kırmızımercimek kullanıcısına yanıt
    hmm mantıklı
  • Arkadaşın dediğine ek olarak. Ve bence daha önemlisi hazır sistemde örneğin işlemci iyi oluyor ama bunun yanında ekran kartını vasat bir kart koyuyorlar ve sizin bunu değiştirme şansınız yok.
  • Toplama PC lerde genelde işlemci ve ekran kartını öne çıkartıp, özellikle PSU, ram, anakart gibi parçaları çöpün önde gideni koyarlar. Kasa kullanışsız olur. Değil upgrade yapmak, toz almak için bile kasayu açsanız sisteminiz garanti dışı kalır. Bu durumda upgrade yaparken servise göndermeniz gerekir, hem beklersiniz, hem de üstüne servis ücreti yazarlar. Hazır pc saçmalıktır yani...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazır Pc dediğin şey parçaları senin yerine başkasının toplaması. Yine aynı kapıya çıkıyor. Ama bazı şeylerde çok ucuza kaçıyorlar. Mesela rezil kasalar, psular ve anakartlar kullanılıyor. Parçaları üreten çok daha büyük firmalar ayrı ayrı garantilerini sunarken sen bilgisayarının içini açamıyorsun. Tek firmanın garantisine bağlısın. İhtiyaca yönelik sistem bulman da zor. Fiyat pahalılığına gelince. Zaten piyadada bulamayacağın bir ucuzlukta anakartı çinde yaptırıyorlar, ekstra hiçbir slotu falan olmuyor. sen 300e alırsın piyasadan onlar 100e alır. Ve bütün parçalar yine aynı şekilde ithal oluyor. İthalat sürecini biliyormuşsun gibi konuşuyorsun. Üstüne satarken 300 liralık anakart takmış, 250 liralık kasa kullanmış gibi hesaplıyorlar. Senin görmediğin her yerde kötü malzeme kullanılmıştır hazır bilgisayarlarda. Ve zaten bilgisayarda sorun çıkaracak şeyler sıcaklıkla ilgiki parçalardır. Sen soğutması kötü bir casper aldığında o bilgisayarının bozulmasını baştan kabul ediyorsun. Pahalı büyük markaları dışarda tutuyorum ki onlar zaten pahalı olduklarından kaybediyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.