Şimdi Ara

Topladığım Sistem Bir Türlü Açılmıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen Sipariş Verdim Bilgisayar Parçalarını Bugun Elime Geçti Kurdum Yaptım Hepsini Bastım Tuşa Açılmadı Sebebi Ne olabilir Parçalar Bunlar

ŞLEMCİ INTEL Core i5-3570K
    İŞLEMCİ SOĞUTUCU NOCTUA ND-d14
    BELLEK GSKILL F3-12800CL9D-8GBXL
    SSD CORSAIR CSSD-F120GBGT-BK
    OPTİK SÜRÜCÜ ASUS DRW-24B5ST
    ANAKART ASUS SABERTOOTH Z77
    KASA Aerocool Xpredator
    EKRAN KARTI Saphire HD6850
    GÜÇ KAYNAĞI FSP EPSİLON 600W

Sebebi Ne olabilir ?

Z170 SİSTEM KURULUM AŞAMASINDA.
  • taktım hepsini ayarladım

Orijinalden alıntı: ewaer1884

Geçen Sipariş Verdim Bilgisayar Parçalarını Bugun Elime Geçti Kurdum Yaptım Hepsini Bastım Tuşa Açılmadı Sebebi Ne olabilir Parçalar Bunlar

ŞLEMCİ INTEL Core i5-3570K
    İŞLEMCİ SOĞUTUCU NOCTUA ND-d14
    BELLEK GSKILL F3-12800CL9D-8GBXL
    SSD CORSAIR CSSD-F120GBGT-BK
    OPTİK SÜRÜCÜ ASUS DRW-24B5ST
    ANAKART ASUS SABERTOOTH Z77
    KASA Aerocool Xpredator
    EKRAN KARTI Saphire HD6850
    GÜÇ KAYNAĞI FSP EPSİLON 600W

Sebebi Ne olabilir ?

Anakartın köşelerinde küçük kablolar oluyo böyle kibrit inceliğinde bir sürü kablo vardır onları doğru takdıgına eminmisin anakartın kullanım kılavuzunu aç ve bakarak tekrar takmayı dene

• Gigabyte Setto II 142 550W Mid Tower ATX
    • HP LA2206xc 21.5" 5ms Wide Screen
    • AMD FX-4100 Bulldozer AM3+ 8MB 3.6GHz
    • Gigabyte GA-990XA-UD3 AMD 990FX AM3+ DDR3 USB3 SATA3 ATX
    • Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz CL9
    • XFX HD6870 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11
    • Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK
  • anakartın köşesine takılan dimi ?

tek tek taktım onları sorun olcanı sanmıyom

"Hiçbir şeye, sırf inanmak istediğin için inanma. Bir şeye inanmak, onu gerçek yapmaz. Fikirleri, gözlem ve deneylerden elde edilen kanıtlarla test et. Çok beğendiğiniz bir fikir, iyi kurgulanmış bir testi geçemiyorsa yanlıştır. Yola devam et. Kanıtlar sizi nereye götürüyorsa oraya gidin. Elinizde hiç kanıt yoksa, peşin yargıda bulunmayın. Belki en önemli kural da şudur:
    Unutmayın; yanılıyor olabilirsiniz!"
    -Neil deGrasse TYSON

• power ısıgı ekran kartı yada anakart ta enerji ısıkları yanıyormu yani sisteme enerji geliyormu kontrol ettinizmi .
    SİSTEM TOPLADIM NASIL OLMUŞ
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakarttaki led filan yaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

anakartın köşesine takılan dimi ?

tek tek taktım onları sorun olcanı sanmıyom

sen en yakın bilgisayarcıya götür bi baksınlar ama kasayı bırakma yarın fln gel derlerse al geri git kasanı güvenilmez onlara yanlarında dur 3-5 tl ver halletsinler uğraşmana değmez

hiç elektrik gelmiyor mu yani kasa açılıyorda windows mu gelmiyor yoksa hiç mi açılmıyor ?

• Gigabyte Setto II 142 550W Mid Tower ATX
    • HP LA2206xc 21.5" 5ms Wide Screen
    • AMD FX-4100 Bulldozer AM3+ 8MB 3.6GHz
    • Gigabyte GA-990XA-UD3 AMD 990FX AM3+ DDR3 USB3 SATA3 ATX
    • Kingston HyperX 8GB DDR3 1600MHz CL9
    • XFX HD6870 GDDR5 1 GB 256Bit AMD Radeon DX11
    • Seagate Barracuda 1 TB 7200 RPM 64 MB Ön Bellek 3,5" SATA III DISK
  • kasadan anakarta reset ve açma kaçama düğmesini bağladın mı?resim göbder
  • işlemciyi tekrar cıkart bak pinlerini egmiş olabilirsin
    ramleri tek tek tak çıkar dene
    psu yu başka bir bilgisayara tak dene( aynı sorun banada oldu sorun psu)
    hepsi sağlamsa tüm kabloları iyi oturttum bir sıkıntı yok diyorsan hdd ler zaten sağlamdı diyorsan anakart ta sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B6A505CCB -- 6 Eylül 2012; 9:44:08 >

o pin dediğimiz şey işlemcinin altındaki iğne gibi olanlar değilmi ? onlar yamuldu ramlerden olabilirmi peki sorun ?

:(( geçmiş olsun (İstediğimiz özelliklerde bilgisayar toplamak tabi ki güzel birşey fakat bir işi bilene sor,bilene danış derler ya.. ben size bu konuyu bilmiyorsunuz demek istemiyorum ama keşke daha tecrübeli birisinden yardım alsaydınız)

o pin dediğimiz şey işlemcinin altındaki iğne gibi olanlar değilmi ? onlar yamuldu ramlerden olabilirmi peki sorun ?

Pinler yamulduysa üzerine bi soğuk su iç dostum.Gitmiş güzelim işlemci.

• Şimdi pim yamulmasını forumda kendi yöntemleri ile çözen birkaç arkadaşımız vardı. Ve nasıl yaptıklarını-sorunlarını nasıl çözdüklerini anlatmışlardı. Şuan pimlerin birçoğu mu bir tanesi mi yamuldu? garanti ile servise götürsen doğal olarak senin bunu takarken pimlerin yamuldugunu yani kullanıcı hatası oldugunu anlayacaklar. Forumda bu sorunu birebir yaşayan arkadaşlarımız sana yardımcı olacaklardır.Nasıl bir yol izlemen gerekir, tamiri nasıl olur , garanti servis olayları nasıl işliyor vb. Gün içinde tecrübeli arkadaşlardan cevap bekleyelim. (ben bu sorunu birebir yaşamadığım için yardımcı olamayacağım, sistemdeki -şimdilik- sorun bu pimler gibi duruyor) tekrardan geçmiş olsun,umarım soruna çözüm bulunur.

Orijinalden alıntı: aAmiQo

Şimdi pim yamulmasını forumda kendi yöntemleri ile çözen birkaç arkadaşımız vardı. Ve nasıl yaptıklarını-sorunlarını nasıl çözdüklerini anlatmışlardı. Şuan pimlerin birçoğu mu bir tanesi mi yamuldu? garanti ile servise götürsen doğal olarak senin bunu takarken pimlerin yamuldugunu yani kullanıcı hatası oldugunu anlayacaklar. Forumda bu sorunu birebir yaşayan arkadaşlarımız sana yardımcı olacaklardır.Nasıl bir yol izlemen gerekir, tamiri nasıl olur , garanti servis olayları nasıl işliyor vb. Gün içinde tecrübeli arkadaşlardan cevap bekleyelim. (ben bu sorunu birebir yaşamadığım için yardımcı olamayacağım, sistemdeki -şimdilik- sorun bu pimler gibi duruyor) tekrardan geçmiş olsun,umarım soruna çözüm bulunur.

" Pinlerin kaç tanesi yamuldu ? "

Bu nasıl bi sorudur ya ? takmış olan sensin ve bunu bize mi soruyosun ?

Kendi yöntemlerinle çözmeye çalışmanı önermem daha çok bozma işlemciyi.Götür servise mis gibi yapıp geri versinler sana.

• quote:

Orijinalden alıntı: ipausedmyxxx

quote:

Şimdi pim yamulmasını forumda kendi yöntemleri ile çözen birkaç arkadaşımız vardı. Ve nasıl yaptıklarını-sorunlarını nasıl çözdüklerini anlatmışlardı. Şuan pimlerin birçoğu mu bir tanesi mi yamuldu? garanti ile servise götürsen doğal olarak senin bunu takarken pimlerin yamuldugunu yani kullanıcı hatası oldugunu anlayacaklar. Forumda bu sorunu birebir yaşayan arkadaşlarımız sana yardımcı olacaklardır.Nasıl bir yol izlemen gerekir, tamiri nasıl olur , garanti servis olayları nasıl işliyor vb. Gün içinde tecrübeli arkadaşlardan cevap bekleyelim. (ben bu sorunu birebir yaşamadığım için yardımcı olamayacağım, sistemdeki -şimdilik- sorun bu pimler gibi duruyor) tekrardan geçmiş olsun,umarım soruna çözüm bulunur.

Kendi yöntemlerinle çözmeye çalışmanı önermem daha çok bozma işlemciyi.Götür servise mis gibi yapıp geri versinler sana.

dostum daha gün yeni başladı ama senin kafa erken karışmış biraz :)) biraz dikkatli olup konu sahibine bakabilir misin? ben yardımcı olmaya çalışan birisiyim. sorun sahibi değil.. iyi günler dilerim iyi forumlar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ipausedmyxxx

quote:

dostum daha gün yeni başladı ama senin kafa erken karışmış biraz :)) biraz dikkatli olup konu sahibine bakabilir misin? ben yardımcı olmaya çalışan birisiyim. sorun sahibi değil.. iyi günler dilerim iyi forumlar...

Özür dilerim dostum mobildeyim aynı anda müzikte dinliyorum.Hep böyle oluyor ya.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.