Şimdi Ara

Tool (Maynard James Keenan Reis)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar hiç Tool dinleyen yok mu? Tool dinleyenler gelsin burada toplanalım, takılalım kaynaşalım belki Fan Club da kurarız.

Tool, Grammy Ödülü sahibi ABD çıkışlı heavy metal grubudur. 1990 yılında California'nın Los Angeles kentinde kuruldu. Bu tarihten beri grup üyeleri davulcu Danny Carey, gitarist Adam Jones ve vokalist Maynard James Keenan'dır. Şu anki bas gitarist 1995'ten beri grupta bulunan Justin Chancellor'dur. Tool, albüm desteğiyle çıktıkları turne programlarına uymada gösterdikleri dakiklikle bilinir, dünya çapında listelerde başarı sağladılar, sadece ABD'de yaklaşık olarak 9.25 milyon albüm satışı yakaladılar.
    Tool ilk albümleri olan Undertow'da heavy metal tınısıyla ortaya çıktı, thrash metal tarzının egemen olduğu zamanlar, daha sonra 1996'da çıkardıkları ikinci albümleri Aenima ile alternatif metal akımının zirvesine ulaştılar. Gayretleri müzikal tecrübe ve görsel sanatları birleştirmekti, 2001'de kaydedilen Lateralus albümü kişisel gelişimlerinin bir işareti oldu ve 2006'da çıkan şu an ki son albümleri 10,000 Days dünya çapında kayda değer beğeni kazandı. Tool'un görsel sanatları kendi bünyesine katması, karmaşık yayın izinleri sebebiyle epeyce uzun sürdü, grup çoğunlukla progresif rock ve art rock'ın tarz sınırlarını aşmış bir hareketi olarak tanımlanır. Grup ve bugünün müzik endüstrisi arasında karşıtdeğerli bir ilişki vardır, zaman zaman sansüre uğrarlar ve grup üyeleri dokunulmazlıkları konusunda diretir.

Vikipedi sayfasından alıntı.

Birkaç parçası:

Tool Vikipedi:
    tr.wikipedia.org
    Tool - Vikipedi
    https://tr.wikipedia.org/wiki/Tool

< Bu konunun sahibi Guest-5993D5759 iken Sarah Kerrigan tarafına aktarılmıştır -- Eki 2 2019 1:18PM >

•  Tool (Maynard James Keenan Reis)

Lateralus gibi albüm var mıdır ya
  • Koskoca forumda iki kişi miyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up
  • undertow,aenima,10000 days albümleri milattır tool u herkes dinleyemez zaten çoğu kişiye gürültülü gelir. favorim undertow albümüdür.
  • Tool dinlenmezmi
  • Sadece Tool'la kalmamak lazım zira A Perfect Circle diye bir efsane vardır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tool severler bill hicks'e de bakabilir, 3 gösterisi var zaten topu topu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nerueger

Sadece Tool'la kalmamak lazım zira A Perfect Circle diye bir efsane vardır...

Aynen. A Perfect Circle'ın Gravity, The Noose, The Package, Vanishing adlı parçaları favorim. Fakat Maynard Reizi ben Tool ile tanıdığım için konuyu öyle açtım.
  • Hort.

Tüm zamanların en iyi grubu için

• Bir parça da benden.
  • ben de çok severim
  • Aşığım bunların müziğine ... Siyasi ve dini görüşlerini az araştırdım ama hiçbir bilgi bulamadım. Bilen varsa yardımcı olsun lütfen.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tool dinleyenden ziyade anlayan var mı diye sorulması daha uygun.
  • sahsi fikrimce gelmis gecmis en saglam gruptur.
    cogu dinleyici grubun derinliginden bihaber. lateralus, third eye, parabola vs. sarkilarin cogunda buyuleyici bir matematik var.
    sadece muzik yapmiyorlar, tool'a muzik grubu demek cok hafif kaliyor. felsefe yapiyor adamlar.
    bazen fibonacci sayi dizisini bilmeyen, golden spiral diyince bos bos suratiniza bakan, ucuncu gozden cakralardan bahsedince bos isler diyen adamlar kendilerini tool hayrani ilan ediyor, sinirim bozuluyor vallahi.
    forumda dinleyen baskalarini da gormek sevindirdi.
    yakin zamanda yeni albumu de cikartirlar insallah. beklerken yaslandik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C098A3BBD -- 18 Ağustos 2015; 14:59:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: awaking the centuries

sahsi fikrimce gelmis gecmis en saglam gruptur.
    cogu dinleyici grubun derinliginden bihaber. lateralus, third eye, parabola vs. sarkilarin cogunda buyuleyici bir matematik var.
    sadece muzik yapmiyorlar, tool'a muzik grubu demek cok hafif kaliyor. felsefe yapiyor adamlar.
    bazen fibonacci sayi dizisini bilmeyen, golden spiral diyince bos bos suratiniza bakan, ucuncu gozden cakralardan bahsedince bos isler diyen adamlar kendilerini tool hayrani ilan ediyor, sinirim bozuluyor vallahi.
    forumda dinleyen baskalarini da gormek sevindirdi.
    yakin zamanda yeni albumu de cikartirlar insallah. beklerken yaslandik.

Parabol - Parabola arasındaki geçiş tıpkı bir parabol'ü andırıyor. Hayranım bu gruba ve şarkılarına.
  • Bas gitara başlama nedenimdir bu grup. Seveninin Türkiye'de az olması normal. Dünya çapında sağlam gruplardandır ve fanları da baya baya fazladır sadece Tr'de az.
    Forty six & 2 ve Schism en güzel şarkılarıdır ki zirve yaptıkları şarkılardır. Çalması da bi o kadar zordur.
    Videoları aşırıya kaçan depresif videolar hala anlam veremiyorum

Elemanlar hakkında pek bilgi bulamadım özel hayatlarını iyi saklamışlar

Hort oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tesla_Reyiz -- 15 Kasım 2015; 22:43:55 >

• Haklarında pek bilgi sahibi değilim ama kullandığı resimler psychedelic uyuşturucu kullandıkları kanısı yaratıyor bende. İyi grupmu? Çok iyi çok.
  • Mükemmel bir gruptur 10 senedir rock ve metal dinliyorum ilk dinlediğimde ki o psikopatik,derin,hüzünlü,isyankar yani nasıl ifade etsem bilemiyorum dünyada ki tüm duyguları toplayıp şarkının içine ince ince işlemişler resmen.Bana bu etkiyi hissettirebilen başka bir grup olmadı o yüzden tool gerçekten çok özel bir grup.

Kendilerine has çok değişik bir soundları var şarkı çevirilerine bakarsanız sözlerinin çok derin ve anlamlı olduğunu göreceksiniz.

En sevdiğim parçaları(Aslında tüm parçaları mükemmeldir boş hiçbir parçası yok adamların)

Aenima
    10,000 Days
    Lateralus
    Parabola
    Schism
    Sober
    Right in Two
    The Pot
    Forty Six & 2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi awolfinsky -- 19 Kasım 2015; 22:20:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ike

Haklarında pek bilgi sahibi değilim ama kullandığı resimler psychedelic uyuşturucu kullandıkları kanısı yaratıyor bende. İyi grupmu? Çok iyi çok.

Evet özellikle Lateralus albümü bir uyuşturucu etkisini, bir ruhsal yolculuğu anlatır. Aydınlanmayı anlatır. İngilizce varsa lirikleri okuyarak baştan sona dinleyin albümü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.