Şimdi Ara

TomTom gerçekten de kötü mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
4
Favori
11.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar okuduğum kadarıyla TomTom haritası -TeleAtlas sanıyorum- başarısız bulunuyor. Peki gerçekten de böyle mi yoksa başka ürünlerin pazarlamacılarının planlayarak oluşturduğu bir imaj mı? Gerçek kullanıcı deneyimleriniz nelerdir? Teşekkürler.



  • Merhaba, ben her üç cihazı da kullanıyorum. Garmin, Next ve TomTom (Alfabetik sıra ile yazdım). Gruplandırmak gerekirse 2 gruba ayırayım Harita Bazında;

    TomTom (Teleatlas Harita) inanılmaz kaliteli cihaz ve görüntü ile vasat harita kalitesi sunuyor. Rivayet; Türkiye'ye farklı gözle bakıyorlar çok hızlı gelişme ve Türkiye şartlarına hızlı uyum vaad ediyorlar. Teknik destek ortalamanın üzerinde, telefonla ulaşmakta zorluk yaşıyorsunuz ama mail ile geri dönüşleri hızlı ve etkili. Bu güne kadar 3 konu için soru sordum. İkisi olumlu yanıtlandı, diğeri cihaz testi yapılıyor. Sebebi; Demo (simulasyon) özelliği zaman sınırlı onun için...

    Garmin (Başarsoft Harita) ortalama kalite cihaz ile beraber neredeyse kapı numaralarına kadar hassas ve detaylı harita ile geliyor. Bulamayacağınız yer yok gibi, zaten onda olmayan Tomtom'da da yok , Teknik Desteği hızlı ve etkili ama Next kadar değil.

    Next (Başarsoft Harita) iGO (NNG Firması) yazılımı ile geliyor. Harita için ikinci bir yorum yazmayayım; cihaz çok kaliteli yazılımla neredeyse ödüllendirilmiş. Ve kullandığım diğer cihazların hepsinden daha hızlı. Teknik desteği çok iyi, derhal yardım alabiliyorsunuz.

    Bilginize...

    Hayırlı olsun diyelim şimdiden
  • Teşekkür ederim paylaşımınız için. Bu durumda bana düşen TomTom ile Garmin arasında karar vermek olacak. Umarım ekranı pörtleyen o sevmediğim makinamdaki çok sevdiğim İgoyu aramam.
  • iGO nun görselliğini arayacağınız kesin. Ben vazgeçemiyorum bu yüzden. Görsellik olarak değerlendirirsek TomTom bir adım önde. Kavşak görüntüleri -tanınmlanan yerlerde- güzel geliyor.
    Kullandığım Garmin nüvi 1410'da Kavşak görüntüsü yok, ancak Baytekin (Garmin Türkiye) Kavşak görüntüsünün ve TMC yazılımımın 2012 ilk güncellemesiye geleceğini söylüyor.

    Tomtom'da ise hepsi var. 100 lira civarında bir anten ile başladığında İstanbul için kullanılabilir durumda olduğunu belirtiyorlar.

    Seçim yapmak çok zor, birinin güzel tarafı diğerinde yok. Arabada 3 tane oldular; komşular "Manyak" falan diyorlardır herhalde
  • Bilgili birini bulmuşken sorayım. Tomtomda start, xl, go, via, serileri arasındaki fark nedir?
  • igo hastalık gibidir. başlayan bırakamaz, bıraksa da tez zamanda geri döner..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osman_goksel

    igo hastalık gibidir. başlayan bırakamaz, bıraksa da tez zamanda geri döner..

    Aynen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hada

    Bilgili birini bulmuşken sorayım. Tomtomda start, xl, go, via, serileri arasındaki fark nedir?

    İşlemci, hız ve özellik farkları var. Kendi sitesinde en iyiden en düşük seviyeye doğru sıralamışlar; inceleyin...

    http://www.tomtom.com/tr_tr/products/car-navigation/index.jsp
  • Karşılaştırmalı bir özellik tablosu koyamamışlar mı yav. Kızdım bak şimdi :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hada

    Karşılaştırmalı bir özellik tablosu koyamamışlar mı yav. Kızdım bak şimdi :))


    tomtom karşılaştırma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 23 Eylül 2011; 14:12:50 >
  • Buradaki modeller farklı ama teşekkürler.
  • hayırlı uğurlu olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hada

    Siparişimi verdim,

    http://www.vatanbilgisayar.com/Navigasyon%20Cihazlar%C4%B1/tomtom-tomtom-via120-tomtom-via-120-gps-navigasyon-cihazi/productdetails.aspx?I_ID=51665

    Tercihinizi 4.3" den yana kullandınız demek ki; hayırlı olsun cihazınız. Şehirlerde başarılı bir cihazdır; ben memnunum...

    Küçük tefek hataları oluyor ama %80 aradığınızı buluyorsunuz. Örnek; Düzce'de bir semt olduğu gibi yok ve Kaynaşlı'nın yeri yanlış Ama düzelecek inşallah

    Tekrar hayırlı olsun diyorum, keyifli navigasyonlar
  • Teşekkürler. Beğenmezsem sizin yakanıza yapışacağım. :)) Doğrusunu isterseniz benim için malzeme kalitesi çok önemli, mükemmel teknolojide kötü kalite bir ürün almaktansa iyi malzeme kalitesinde giriş seviyesi bir ürünü tercih ederim. Sadece bu tıkıntıdan dolayı Tomtom aldım diyebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hada -- 24 Eylül 2011; 17:08:28 >
  • Silinen başlık ve mesajlarınız için yönetimden bir bilgi notu geliyor mu? Yani mesajınız/başlığınız şu gerekçeyli silinmiştir, gibi. Koca donanimhaber'de bu iş öyle canım istedi sildim, şeklinde gitmiyordur herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hada

    Silinen başlık ve mesajlarınız için yönetimden bir bilgi notu geliyor mu? Yani mesajınız/başlığınız şu gerekçeyli silinmiştir, gibi. Koca donanimhaber'de bu iş öyle canım istedi sildim, şeklinde gitmiyordur herhalde.

    Hayir; size bilgi mesajı gelir. DH diğer forumlara benzemez
  • Marka ismi falan vermeden burada kullanıcı görünen çok sayıda insanın satın almaları yönlendirmeye çalışıyor göründüğünü, ürün satmanın ve pazarlamanın pek tabii meşru olduğunu ama bu biçiminin ahlaki ve hukuki bakımdan problemli olduğunu düşündüğümü belirten mesajımın yerinde şimdi şu yazı yer almakta. Bana ulaşan bir bilgi mesajı da yok.

    Bu konu gösterimden kaldırılmıştır, bu yüzden girişiniz engellendi.
    Sadece yöneticiler görebilir.

    Lütfen Giriş yeterli yönetici hesabınız ile buradan giriş yapın ya da anasayfaya geri dönün.
  • Çok önemli değil Sayın @hada

    Siz keyifle zaman geçirmeye bakın forumda... Tabbi ki hangi cihaz (bilgim dahilinde) ile ilgili danışacaksanız, elimden geldiğince seve seve
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hada

    Siparişimi verdim,

    http://www.vatanbilgisayar.com/Navigasyon%20Cihazlar%C4%B1/tomtom-tomtom-via120-tomtom-via-120-gps-navigasyon-cihazi/productdetails.aspx?I_ID=51665

    Sn.hada,

    Cihazınız hayırlı olsun güle güle kazasız belasız günlerde kullanın. Tomtom sahibi bir arkadaşım var, Denizlide harita olarak çok detaylı yerler yok (bu söylediğim 5-6 ay öncesi için belki güncellenmiştir) Ben Başarsoft haritası kullanan bir cihaz kullanıyorum onunla karşılaştırdığımızda kapı numarasına kadar navigasyon olayı yoktu ve birde bazı bölgelerdeki yollar yoktu. Aynı arkadaşımı bu yaz Didime davet ettiğimde , nasıl tarif etsem falan diye düşünürken direk adresi verdim (benim haritada mevcuttu yol), gelebilecekmi bulabilecekmi acaba tomtomda Didim yolları varmı ki diye düşünürken pat arkadaş çıktı geldi, çok aradınmı dolaştınmı diye sorduğumda yok direk Tomtomla geldik deyince şaşırmıştım. Elbette her cihazda her yer her yol olmayabilir, ama bu ileride olmayacak anlamınada gelmiyor.

    Tekrardan hayırlı olsun cihazınız, iyi günlerde kullanın
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.