Şimdi Ara

TOGG, yerli otomobilde 1 yıl boyunca yapılan çalışmaları paylaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
1
Favori
13.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TOGG, yerli otomobilde 1 yıl boyunca yapılan çalışmaları paylaştı



    Yerli otomobil markamız TOGG'un C-SUV ve Sedan modellere ait prototipler üzerindeki örtüyü kaldırmasının üzerinden tam 1 yıl geçti. TOGG da bu kapsamda yerli otomobilde bu 1 yıl boyunca yaptıkları çalışmaları paylaştı.



    Yerli otomobilin hayati organlarından biri olan batarya için Farasis ile iş birliği yapıldığını ve batarya modülünün Türkiye'de üretilmesi için çalışmalara başlandığını zaten biliyorduk. Bugün yapılan açıklamada yerli otomobilin altyapısını oluşturacak doğuştan elektrikli platformun hangi aşamada olduğuyla ilgili bilgi paylaşımı da yapıldı. TOGG, bu konuyla ilgili maddeleri şöyle sıraladı:




    • Teknik özellikler ve donanım listesi tamamlandı

    • Elektrik mimarisi, batarya ve güç aktarma organları tasarımı tamamlandı

    • Sanal paketleme, ergonomi, performans ve güvenlik simülasyonları tamamlandı

    • Sanal ve fiziksel prototipler oluşturuldu

    • İleri sürücü destek sistemleri ve Bağlantılılık mimarisi oluşturuldu






    TOGG'un paylaşımında yerli otomobille ilgili stil tasarımı konusunda yapılan çalışmalardan da bahsedildi. Bu kapsamda tasarım ve mühendislik entegrasyonunun yüzde 90 oranında tamamlandığı, iç ve dış renk kombinasyonları ile desen ve malzeme seçimlerinin tamamlandığı, C-SUV modeli için 32 ülkede tasarım tescili alındığı ifade edildi. Ayrıca TOGG Bilişim Vadisi ofisinde tasarım stüdyosu kurulmaya başlandığı belirtildi.



    Ayrıca Bkz.Trafik cezalarında düzenleme: Tutanaklar e-posta adresine gönderilecek



    Peki 18 Temmuz 2020 tarihinde inşaatına başlanan TOGG fabrikası ne aşamada? Yapılan açıklamada, aradan geçen süreçte zemin güçlendirme kolonu üretiminde 24.400 adede ulaşıldığı belirtildi. Enerji, Boya, Gövde Binaları zemin güçlendirmesi tamamlandı ve beton dökümüne başlandı. Ayrıca üretim hatları için makine teçhizat alımına da başlandı.



    Türkiye'nin Otomobili projesi kapsamında üretilecek ilk model yüzde 100 elektrikli bir C-SUV olacak. Söz konusu modelin 2022'nin sonlarına doğru banttan inmesi planlanıyor. TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin piyasaya sürüleceği dönemde iç pazarda daha çok içten yanmalı muadilleriyle rekabet edeceği için fiyatının da buna göre belirleneceğinin altını çizdi.









  • Eminim konu altında bok atacakların hepsi aşağıdaki görseldeki çalışanlardandır. TR'nin en iyi otomobil firmalarında yıllarca mühendislik deneyimi kazanmadan klavye başında sallamak başka türlü mantıksız geliyor çünkü.

    Size kopya olsun 2 yerden sallayabilirsiniz:

    1) Onların hepsi yandaş aktrol

    2) Bizim çalışanlar olmasa aktroller bi b*k yapamaz o sebeple araç sizin değil bizim.

    Sadece başa kızgınsınız diye tüm olanları görmezden gelmeyin. Bu çalışanların hakkını yiyorsunuz. Öfkenizi tüm firmaya yönlendirmeniz doğru değil.



    Edit: Görsele Linkedin'den ulaşabilirsiniz. Ben sadece konuya atarken sansürledim.

    ne yapılsın sizce elimizi kolumuzu bağlayıp oturalım mı? tavsiyeniz nedir? hatta sizin yorumunuz vasıtası ile herkese soruyorum? üstüne üstlük elektrikli araç piyasasında belli bir açık var ve neredeyse tam elektrikli suv yok piyasada. bu araç üretilse, biz bunu diğer ülkelere satsak kötü mü olur? ülkeye döviz girse kötü mü olur? hadi biz binemeyelim, bu şirketin ülkeye sokacağı para hiç mi umurunuzda değil? yahu ben kolay kolay siyasi konuya yorum yapmam ancak bu konu gerçekten siyasi değil. ortada özel bir şirket ve yüzlerce sizin benim gibi mühendis var. herkes mi yandaş bu ülkede? herkes mi yalaka? neden oradaki hayalleri olan insanların, mühendislerin emeklerini boşa çıkarıyorsunuz?

    bakın hocam 2012 yılından beri foruma üyesiniz ben de 2014 yılından beri üyeyim şimdi çıkıp birbirimizi trollükle ya da taraftarlıkla yaftalamayalım lütfen. ama ben sizin kafayı anlamıyorum. türk oyunu çıkar eleştirilir, türk firma araba yapar eleştirilir, türk firma lityum fabrikası açar eleştirilir. derdiniz nedir tam olarak? muhalif biri olarak şunu çok iyi biliyorum: devrim arabası yolda kaldığı zaman araba bozuldu diye koşa koşa manşet atanlar muhalif gazetelerde. bok attılar ne oldu? devrim arabasından olduk. o arabayı da mı akp üretmeye çalıştı? akp’nin araba ürettiği falan da yok mühendisler yapıyor arabayı.

    bu ve bunun gibi projeler hükümetin projesi değildir. şirketlerin, orada çalışanların projesidir. ülkeye para sokacak, üniversiteleri hareketlendirecek, diğer bireysel girişimlere ve şirketlere cesaret olacak girişimlerdir.

    burada kimseye saygısızlık etmek istemiyorum. eğer haddini aştıysam kusura bakmayın. ancak artık bu linçlemelere takatim kalmadı. bırakalım da şirketler, mühendisler, geliştiriciler işini yapsın.
  • Benim bu yalanlara karnım togg.

  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Tank işi bitti Togg işi başladı. Veriyorlar gazı.

  • Bak cok iyi hatırlıyorum 2020 de araba yollarda olcak diye haberlerde naralar atıyorlardı. Şimdi 2022 de banttan inmesi planlanıyor. O kesin seçime felen sarkar. Abi şaka gibiler.
  • Halkı 20-25 yaşında arabalara binmesin orta sınıf ve alt sınıf şahin doğan cliodan kurtulsun diye araba yapın dedik adamlar patron ya da üst düzey yönetici arabası yaptılar. Beklemiyor bile halkın yarısı bu arabayı çünkü alamayacak yine yabancı araçlar gibi
  • Eminim konu altında bok atacakların hepsi aşağıdaki görseldeki çalışanlardandır. TR'nin en iyi otomobil firmalarında yıllarca mühendislik deneyimi kazanmadan klavye başında sallamak başka türlü mantıksız geliyor çünkü.

    Size kopya olsun 2 yerden sallayabilirsiniz:

    1) Onların hepsi yandaş aktrol

    2) Bizim çalışanlar olmasa aktroller bi b*k yapamaz o sebeple araç sizin değil bizim.

    Sadece başa kızgınsınız diye tüm olanları görmezden gelmeyin. Bu çalışanların hakkını yiyorsunuz. Öfkenizi tüm firmaya yönlendirmeniz doğru değil.


    TOGG, yerli otomobilde 1 yıl boyunca yapılan çalışmaları paylaştı


    Edit: Görsele Linkedin'den ulaşabilirsiniz. Ben sadece konuya atarken sansürledim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasputin13 -- 27 Aralık 2020; 13:11:45 >




  • Daha çok var çoook, çoğu şeyi yapmak için keşke seçimi beklemeseler. Bu şekilde inanılmaz zaman kaybediyoruz ülkecek. Yazık.
  • Elle tutulur, gözle görülür bir şey var mı ortada yok.. Yine PowerPoint sunumu ile gaz alımına devam
  • bi heykel değil tabi.

  • Arkadaş tamam iyi güzel de ucuz versiyon da yapılmalı halkının alacağı şekilde fiyat yapılmalı


    almanyadaki gibi 20 aylık asgari ücret ile bu giriş seviyesi en kötü modelleri alabiliyoruz :)


    TÜRKİYE'de 30 aylık maaş ile bu araçları alacağını düşünen var mı ?

    fiyatları merak eden mobile.de den bakabilirler...

    TOGG, yerli otomobilde 1 yıl boyunca yapılan çalışmaları paylaştı
  • 300-350 euro maaşla çalışan adam togg geliyor diye seviniyor. senin neyine 30-40 bin euroluk araba türko... TOGG, yerli otomobilde 1 yıl boyunca yapılan çalışmaları paylaştı 


    bu da diğer çoğu proje gibi patlar. askeri üründe tek müşteri kendileri olduğu için yerli milli falan diye uyutuyorlar ama bunda yemez. çünkü müşterisi olmaz.

  • Heyecanlıyız umarım bir aksama olmadan planlanan şekilde çıkışı gerçekleşir
  • “yerli otomobilin piyasaya sürüleceği dönemde iç pazarda daha çok içten yanmalı muadilleriyle rekabet edeceği için fiyatının da buna göre belirleneceğinin altını çizdi.”
    Yani ucuz olmayacak asgari ücretli 30-40 milyon aile toggu unutsun istese de alamaz :) tabi bence en az 50-60 milyon insan bu arabayı kesinlikle alamaz ama iyimser konuştum. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fhrstw -- 27 Aralık 2020; 13:24:1 >
  • TOGG'un başarılar diliyorum. Fakat yollarda son kullanıcılarda TOGG görene kadar sadece başarı dilemekten öteye gidemem. gördüğüm zaman övgülerimi bilahare ileteceğim. Çünkü vakti zamanında neler yapıyordu neler yapıldı gördük...

  • Diger her yeni ve guzel seyde oldugu gibi istemezukculeri bagirta aglata cikaracaklar bunu da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kadar konuşup fiyatı düşük tutmazlarsa yılın balonu olur
  • Tam donanımlı versiyonu için 175.000 TL para ayırdım. Sonuçta yerli ve milli olacak. Fiyatı 175.000' i geçmemeli.

  • 2022'de banttan inecek varsayalım. Şarj istasyonu ağları hakkında bir çalışma, geliştirme yok sanırım. Çünkü elektrikli araç üretmek kadar sağlam bir alt yapı ile oluşturulmuş şarj istasyonu ağı gerekiyor. Bu da en az 5 seneyi alabilecek kadar büyük bir iş. Yani, karnımız togg. Sıradaki seçim vaadi ne acaba?
  • lord87 kullanıcısına yanıt
    TOGG, yerli otomobilde 1 yıl boyunca yapılan çalışmaları paylaştı

    Aynen bir dinozor heykeli değil.

  • Araç çıksa bile yaygınlaşması bi 10 sene sürer o süre içinde uygun fiyat ve vergide ciddi indirim yapmazlarsa elde patlar .
    Hindistanın modellerine çinin modellerine bakarsan uygun fiyatlılardı , kendi halkı alabiliyordu , ama ben en iyisini yapıcam diye uğraşıp sonra da bu en iyisi yow diyip kat be kat pahalısına satıp üstüne de vergi koyarlarsa , piyasa zaten rakip kaynıyor tutunamaz .

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.