Şimdi Ara

Togg'un Gemlik fabrikası açıldı! İşte Togg ile ilgili tüm detaylar (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
469
Cevap
2
Favori
17.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Perturbator kullanıcısına yanıt
    Hocam ben öncelikle elektriği fizik olarak araştırıyorum. Elektriği atmosferden pilonlarla çeklip fakat termik santral, rüzgar türbini, güneş panelinden geliyormuş gibi gösterilmesi ise bir politika konusu. Politikayı iyi bilmem, iddialı da konuşamam. Onca elektrik mühendisi neden böyle birşeyden bahsetmiyorlar sorusnunu ona göre yorumlayabilirim.

    Elektrik mühendislerinin çoğu güç santrali tasarım ve inşası, şalt sahası, trafo kurulum ve bakımı gibi teknik alanlarda görevli. Yeni pilon hattı inşa edileceğinde, onların nereden geçeceği, pilonların güzergahı, hattın bir ucu hangi şalt istasyonuna öteki ucu nereye bağlanacak, bunları az sayıda kişi belirliyor. Ayrıca burada arazi, emlak konuları da devreye giriyor. Pilonlar özel arazi, konut, tarla, mülklerin üzerinden geçebiliyor. Ancak sonuçta pilon hatları çogu kez bir şalt sahasından başka bir şalt sahasına bağlantı yapıyor yani bir güç santralinden şehire tek doğrultu ile bağlantı yapmıyor, arada bir şalt sahasına bağlansa bile, o şalt sahasından çıkan pilon hatları (özellikle belirtirim: hat değil, "hatları") tek doğrultu ile şehire, yerleşim bölgesine GİTMİYOR (çoğu kez) Buna vurgu yaptım çünkü burası önemli. Şalt sahasından çıkan pilon hatları şehire doğrulmak yerien çeşitli yönlere dağılıyor (çoğu kez) Bunları, uydu fotoğraflarında pilon hatlarını takip ettiğimizde görebiliyoruz. Bu gerçekler ışığında pilon hatlarını elektriği bir noktadan (güç santrali) başka bir noktaya (şehire giden doğrultu üstünde bir şalt sahası veya şehrin kendisi) ileten "transmission lines" değil, kablo örümcek ağı (cable spider web) olarak isimlendirebilir miyiz? Atmosferik elektrik çekim işini bilip uygulamaya koyanlar, sadece elektrik mühendisi unvanıyla çalışan kişilerden çok daha üst hiyerarşide olmalı. Onların da üstünde bu işin yatırım finansmanını yönetenler olmalı.

    Bu arada ben de bir mühendisim. Bunu özellikle söylemedim çünkü "ben mühendisim ve ben böyle diyorum" şeklinde ilerlemek istemiyorum. ayrıca bu konuda 4 yıllık mühendislik müfredatında nelerin gösterildiği değil, nelerin gösterilMEdiği önemli. Kaldı ki, bu konuyu yorumlamak için mühendislik bilgisinin faydası olsa da, bilgiden çok gözlem ve araştırma daha önemli. O gözlem ve araştırmalardan birkaç örnek:

    Togg'un Gemlik fabrikası açıldı! İşte Togg ile ilgili tüm detaylar
    Togg'un Gemlik fabrikası açıldı! İşte Togg ile ilgili tüm detaylar
    Togg'un Gemlik fabrikası açıldı! İşte Togg ile ilgili tüm detaylar
    Togg'un Gemlik fabrikası açıldı! İşte Togg ile ilgili tüm detaylar


    Togg'un Gemlik fabrikası açıldı! İşte Togg ile ilgili tüm detaylar
    Togg'un Gemlik fabrikası açıldı! İşte Togg ile ilgili tüm detaylar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lafı uzatmadan önce umarım kronik sorunları ve hataları olmadan olabildiğince makul fiyatlar ile satılmasının bir yolu bulunur. Gerekirse ilk teşvikte KDV ve ÖTV dahi alınmadan kampanya yapılabilir. Aksi takdirde zaten gerçek anlamda yeterince başarılı olması da zor.


    Sevgili forum kullanıcıları. Ben aileden marksist ve muhalif birisi olarak yerli bir firmanın artıları olacağını düşünüyorum. Her ne kadar iktidar-muhalefet bundan sadece kendine pay çıkarmaya çalışıyorsa da uzun vadede bugün adını bildiğimiz siyasilerin hiç biri var olmayacak. Dünyanın bütün ülkelerinde bütün halklar umarım kendi ürünlerini üretmenin bir yolunu bulurlar ve bu sayede biriktirerek tarihi ileriye taşırlar. Çünkü TOGG bugün nasıl bir başlangıç olursa olsun illaki biriktirecektir. Diyalektik böyle bir şeydir. Hareket eden her şey bir şekilde aslında bir biri ile temas eder ve etkileşime geçer. Böylece tecrübeli ham madde üreticileri, işleyicileri ve bu alanda çalışan teknik elemanlar geliştikçe uzun vadede otomotiv konusunda kendine yeter hale gelebiliriz. Teknoloji ileri gittikçe ne kadar direnirseniz ve gerilerseniz gerileyin. Uzun vadede tarih sizi ilerlediği yere zaten getirecektir. İnsanlık ve tarih zaten bir bütün. Lambayı, telefonu vs her ülkede ayrı ayrı icat etmediğimiz gibi teknoloji de öyle. Sadece her coğrafyada farklı yayılıyor. Benim milli ve dini duygularım yok. Kendimi daha ziyade bu topraklarının kültür üretiminin bir parçası olarak görüyorum ve tabi ki aidiyet hissediyorum. Ama ilerleme ancak bu topraklarda yaşayan herkesin bir zenginlik olarak görülüp hepsinin harmanlanması ile olur. Bu memleketin tam bağımsız ve kendine yeten bir örnek oluşturması, hak ve hukuk ve elbette bilim ile olur. Yoksa biz birbirimiz ile uğraşırken hangi ırk ve dinden olursa olsun sermaye sadece bizim üzerimizden zengin ve daha güçlü bir hale gelecektir. Adını bildiğimiz o büyük firmaların çok büyük bir kısmı insanlık üzerine olan tartışmaları sadece makul görünmek üzerine yapıyor. Kapitalist sistem insanca yaşamayı ve insan hayatını önemsemez. Yoksa bu kadar adaletsiz bir dünyada olmazdık. Yani demek istediğim kendi partiniz ve ülkeniz dışında yüzlerce yıllık yazılı tarih ve hızla ilerleyen bir dünya var. Resmin tamamına bakmazsak zaten körleşiriz. Bırakın bu ucuz atışmaları. Siyasilerin saçma diline ortak olmayın.


    TOGG vb konularda AKP'li insanların "aaaaaaaaa biz yaptık" tadındaki yorumları eski hükümetlere benziyor. İnsan kazanma derdi tamamen bitmiş. Sadece ezme ve ötekileştirme üzerine. Kimseye faydası yok. Muhalefet partililerin de hiç bir araştırma yapmadan "hükümet tarafından yapılıyorsa kötüdür" kafası yine insan kazanma derdinden uzak. Ve hatta "koyun", "makarna kafa" gibi söylemler aslında faşist söylemler. Bu yüzden bırakın açık ve kötü niyet aramayı ve ucuz laf dalaşını. Tarih ve bilim tartışmadan laf kavgası ile ülke yönetilmiyor. Ülkenin durumu da zaten bunu özetliyor. Futbol maçı izlemeye giden liseliler gibi ülke olduk. Ekip, biçip, üretip ilerlemeliyiz. Bunun için de önce kafayı kaldırıp bir süre sadece anlamaya çalışmak lazım. O yüzden kim yaptı niye yaptı yerine nasıl yapmalıyız sorusunun cevaplarına odaklanmak daha doğru.


    Elimden gelse hemen bugün iktidarını sonlandırmak için her şeyi yapabileceğim bir hükümet döneminde başlanmış olmasına rağmen TOGG konusunda asıl önemli olan şey halk için erişilebilir olması, yolsuzluktan uzak durması ve teknolojik birikimimizi geliştirme potansiyeline sahip olması ve bunu destekler bir biçimde yapılandırılmış olmasıdır. Ve eğer bunlara uygun ilerleyecekse gücümün yettiği gün gider TOGG satın alırım ve binerim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FreeShah -- 31 Ekim 2022; 16:33:54 >




  • ekrem.kolu kullanıcısına yanıt
    Atmosferik elektrik çekiliyor iddiasına göre, YG direklere asılı kabloların atmosferik elektriği cekebilmesi için atmosferdeki binlerce Volt elektrik ile aynı potansiyelde elektrik yüklü olması gerekli bunun için de kabloların çıplak olması şart. O yüzden YG direklerinde hep izolesiz, çıplak kablo kullanılır. İddia ile uyumlu gerçekler var. Tüm YG kabloları neden çıplak, izolasyonsuz? Bu konuda sizin gerçeğiniz nedir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • jethoca kullanıcısına yanıt

    Aynen almanyadaki akp liler alır burda havalarını atar ekmek yağ tüp kuyruklarındakilere korna çalar biz sizi cok kıskanıyoruz ülkenizin kıymetini bilin derler. Türkiyede alacak olanlarında coğunun milletvekili veya @k gençlik üyesi olacağına bahse girerim , artık onların instagram storylerinde otomatik tüfek silahlarla pozlarını görürüz çakarda takarlar polis eşliğinde turlarlar bizde gururlanırız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 31 Ekim 2022; 16:41:51 >
  • taner.usa T kullanıcısına yanıt
    utangaç iktidarcılara da bir cesaret geldi =) örneğe bak. ferrari diyeceğine 32k birime 3008 alınabilen fransayı örnek versene =) olayı seçim malzemesi yapmasaydın herkes sahiplenirdi. bu yağdırılan kin ve öfke tamamiyle akp nin eseri. Bana gelip şöyle sahip çıkalım böyle sahip çıkalım deme. sıkışınca birlikte olalım. başka zaman olmadığımız örgüt üyeliği kalmasın sırf destekçisi değiliz diye. bu arabayı normal vatandaşın binebilecek mi bunu sormak hakkımız. boş konuşma. ver bana 30-40k birime alayım ama nerde ülkenin parasının geldiği noktayı görüyoruz.

  • lextor L kullanıcısına yanıt

    Fiat ve Hyundai'nin yerlilik oranı en az %51 miş, Togg'da %51 gözüküyor. Sorum gayet açık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zevron kullanıcısına yanıt
    Hocam ekonomi biraz sıkıntılı fakat yapılan iyi işleri de görmek lazım. Sadece montaj yapıyor bile olsa sonuçta bir fabrika yapıldı. Bugün montaj yarın full üretim. 990k TL de o kadar büyük rakam değil. En büyük banknot 200TL 1 kilo tereyağ parası.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    Varsayalımki idda doğru Atmosferden elektrik cekiyoruz Peki atmosferde bulunan elektrik gerek yıldırım gerek Statik enerji olsun Bu enerji DC yani Doğru Akım dır. YG Enerji nakil hatlarında ise AC Alternatif Akım taşınır ve Alternatif Akım Dünyada kendi kendine bulunan DC Akım gibi değildir. Alternatör diye tabir ettiğimiz makinalarda üretilir. Bir sıkıntı daha Var DC Akım uzak mesafelere iletilemezler ve Trafolar tarafından yükseltilip düşürülemez umarım açıklayıcı olmuştur. Evlerde ve sanayide kullanılan enerji Alternatif akımdan oluşur.

    Elektrik üretmek çok basit ; 3 maddeye ihtiyaç vardır,

    1. iletken yani kablo 2 .Manyetik alan yani Mıknatıs 3.hareket yani bir iletkeni manyetik ortamda döndürürseniz enerji elde edersinizbu enerjinin adıda AC alternatf Akım olur...

  • berkandinçay B kullanıcısına yanıt

    " Elektriği atmosferden pilonlarla çeklip fakat termik santral, rüzgar türbini, güneş panelinden geliyormuş gibi gösterilmesi ise bir politika konusu. Politikayı iyi bilmem, iddialı da konuşamam. Onca elektrik mühendisi neden böyle birşeyden bahsetmiyorlar sorusnunu ona göre yorumlayabilirim."


    Mühendisim diyorsun sana bir mühendislik sorusu? Senin mantıkla elektrik üreten santraller durduruldugunda ne olur?


    Araştırmak iyidir de yolun yanlış geldi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt

    Yine piloncular gelmiş, herkes elektrikçi olmuş. Eskiden sonsuz enerji üreten motorlar icat edilirdi, şimdi elektriğe sardılar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erosmarcos -- 31 Ekim 2022; 21:51:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsallah güzel bi araba olur sıkıntısız sorunsuz bütün devlet büyüklerine togg kullanımı zorunlu olmalı bu şekilde arıza olursa bütün vali kaymakam milletvekili hepsi ayaklanır ve arabadaki kusurlar hemen düzeltilir güzel bi de kredi kampanyası yaparsa alınır ama devlet büyükleri yine mercedeslere binip togg öylesine satılıp sonra arızalarıyla gündem olucaksa yazık ederler insallah ilerde togg yaygınlaşır bekleyip görücez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çöpe atacak kadar param olsa bile togg mogg almam.

  • Ya ben şunu anlamıyorum kardeşim; seversin sevmezsin muhalif ya da değilsin, zaten kimsenin sevmesi ya da muhalif olması hiç kimseyi de ilgilendirmez, ilgilendirmemeli de ama arabanın; yok kıçı şöyleymiş, yok başı böyleymiş, yok bataryası çindenmiş, yok şanzumanı ispanyadanmış yok direksiyonu macaristandanmış, yok şu kadar yerliymiş, yok bu kadar ecnebiymiş yok kaportası böyleymiş. Ne diyonuz siz yaw? Ortada çaba var çaba ,bi emek bi hayali ,umudu gerçekleştirme isteği var en azından şu duruma gelmesi bile takdir edilmeli yani bu kadar da kötülenmez ki kardeşim. İnanın şunları yazmak bile zor geliyor aslında böyle muhalifliklere gerek bile olmamalı, aslında yazmayacaktım ama anlayamıyorum insanları.

  • şubat ayında fiyatı açıklandıktan ve test videolarını izledikten sonra (o dönem herkese bir test aracı verecekler taraflı-tarafsız) daha detaylı araştırıp elimdeki aracı satıp almayı düşünüyorum.Fiyat konusu elbette belirleyeci olacak ancak araç özellikleriyle gerçekten çok iyi.Benzinli-mazotlu araçlardan bıktım artık zira sorunları bitmiyor.Yok baskı balatasıydı yok trigeriydi yok ıvırı zıvırı zibilyon tane teknik arızasaydı servislerin maskarası oluyoruz.Muayene vakitleride egzouna ayrı bakımına ayrı paralar ödüyoruz.Benzin harcamalarını söylemiyorum bile,o bambaşka bir konu ancak şehir içinde araç kullanım şekli zaten çok belli.A noktasından B noktasına giderken servis harcaması en düşük olan (yakıtda dahil) araç en iyi araçtır.TOGG bu anlamda bir hayli öne çıkar akarı-kokarı olmassa.


    Muhtemelen canlı görüp belkide bir fırsat kullanım tecribeside yaşamadan çoğu kişi almak için çekince yaşayacak ancak yollarda yürüyen,çalışan ve maliyetleride düşük olan bir TOGG aracınada kimse kayıtsız kalamayacak.Gerçekçi olmak lazım,gün sonunda aracı ile yüklü meblağlara yürütme paraları ödeyenler TOGG aracı ile kıyas tutmaya başlayınca işlerin rengide değişecektir.Bu noktada TOGG aracının yürütme ve servis maliyetleri avrupa araçlarına göre çok cazibeli olmasıda şart.Buradada başarılı olunursa 2-3 yıla TOGG aracı kullanımıda bir hayli artar.Bana göre TOGG aracının kaderini yürütme maliyetleri belirleyecek.Aynı klansmandaki diğer benzinli-mazotlu araçlara göre yürütme maliyetleri yarı yarıya (yada daha fazla) şekilde düşük olursa TOGG aracı çok satar.





  • Kimse çamur atmasın kardeşim, araba güzel olmuş, ama on numara olmuş ,ama 8 numara olmuş , güzel olmuş. Kolaylıkla arıza vermedikten sonra bu araba dünyaya satar. Eğer Avrupalı bu arabada kalite olduğunu onaylasın takdir etsin yeminle sıraya girer. Çünkü Avrupa senin dinine ırkına memleketine bakmaz dürüst ve kaliteli iş yapıp yapmadığına bakar.

  • Bir de şu kendimizi küçük görme duygusundan kurtulmamız lazım. Özellikle de ataerkil dine, bunun yanında insanları afyonlamaya, narkozlamaya, sömürmeye , üzerinde egemenlik kurmaya, aklı devreden çıkaran dine dayalı toplumlar maalesef böyle.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14D2CBC77 -- 31 Ekim 2022; 22:46:46 >
  • İnsan; aklın olmadığı bir din toplumu içinde ileriye atılamıyor, atılım yapamıyor, kendini aşamıyor ki, toplumu aşamıyorsun bir kere, kendini nasıl aşacaksın?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-14D2CBC77 -- 31 Ekim 2022; 22:50:9 >
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.