Şimdi Ara

TOGG'dan yerli otomobilin bataryasıyla ilgili yeni paylaşım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hemican kullanıcısına yanıt
    Oto genel forumunda konuyu daha fazla kirletmemek amacıyla burada daha fazla yazmayı uygun bulmuyorum. Ama özelden uygun bir zamanda detaylı yazarım size.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şarj istasyonlarıyla ilgili bişe açıklandı mı ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: raxetul

    Orta-2'de iken atom modelinin gelişimini adım adım okuyan, Kırılgan Nesneler kitabı ile polimerleri öğrenen birisi de @gowlet ile aynı şeyleri söylüyor. Haydi bakalım verebilecek bir cevabın var mı?
    Biz devam ediyoruz, sen dur durduğun yerde!

    Ne güzel. Buradan şu çıkarımı yapabilir o zaman, aptallık bakidir. Bu arada çok merak ettim, hayattaki tek başarınız bir iki tane kitap okuyup bir iki konuyu araştırmak mı oldu?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leoga66 -- 28 Ekim 2020; 18:58:12 >
  • leoga66 L kullanıcısına yanıt

    Hayır, seni şu an denizlerde koruyan, sokakta başına bir iş gelmesin diye tüm Türkiye'yi gözetleyen kodları yazdım. Su an da doların düşmesi için ihraç edilen bir ürünün geliştirilmesi için elimden geleni yapıyorum. Araştırmak serbest.

  • raxetul kullanıcısına yanıt

    meraktan soruyorum


    dolarin dusmesi icin ne ihrac edilebilir? ne ihrac edilirse dolar duser?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: raxetul

    Hayır, seni şu an denizlerde koruyan, sokakta başına bir iş gelmesin diye tüm Türkiye'yi gözetleyen kodları yazdım. Su an da doların düşmesi için ihraç edilen bir ürünün geliştirilmesi için elimden geleni yapıyorum. Araştırmak serbest.

    Profilinize bakınca büyük ihtimalle ikimizde aynı şeyi savunuyoruz ama bir birimizi daha doğrusu ben ilk başta alıntıladığım kişiyi yanlış anladım. Ben de kendi çapımda olabildiğince ihracat yapmaya çalışan Bilgisayar Mühendisli öğrencisiyim. Bugün tam anlamadan birine bu şekilde yazmamam gerektiğini öğrendim :)(Ego yapıp uzatmayacağım hatalıyım.). Teşekkürler, Hakkınızı helal edin.

  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt

    kendi tohumunu yasaklamanin resmi yoludur sertifika uygulamasi. milyonlarca dolar paramiz yurtdisindan alinan tohumlara gidiyor ve ciftci buna mecbur birakiliyor. biliyorsunuzdur ki sertifikali tohum fiyatlari normal tohum fiyatlarinin uzerindedir. ciftci isini yapmak istiyorsa her sene tohuma para vermek zorunda. Bunlara ilac, gubre, mazot masrafida eklenince maliyetler artiyor. Ustelik bunlari tohumu satan sirketler satiyor, yani hem tohumunu hem ilacini vs vs. Yani alinan tohum verimli olsada hastalik ve zararlilara dayanikli degil, buda kullanilan ilaclarin urunude etkiledigini dusunursek halk sagligi icin onemli bir etken. Hukumette tahilda gumruk vergilerini dusuk tutup veya sifirlayinca bazi sirketler disardan ulkeye urun sokuyor. Bizim kendi ciftcimizin urunu yuksek maliyetlerden dolayi elinde kaliyor. Ayrica sertifikali tohum kullanmazsan devletten destekte alamiyorsun.


    Milyonlarca dolarimiz gidiyor demisimde son bir kac yilin rakamlarina bakinca milyar dolari geciyor ithal ettigimiz tohum.


    Bu arada yukarida paylasitigin gorseller pek bir sey ifade etmiyor benim acimdan. Hukumetin paylastigi rakamlara (iban haric) supheyle baktigimdan dogruluk payi tartisilir. Cunku neredeyse hic bir veriyi duzgun ve dogru vermiyorlar.

  • cocainbar kullanıcısına yanıt
    Selametle...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • leoga66 L kullanıcısına yanıt

    Helal olsun, zaten benim amacım da birilerini kötülemek değil. Belki birazcık sarsmak ve olaylara daha farklı bakılmasını sağlamak. Yardıma ihtiyacın olduğunda da bana danışabilirsin. Ve şunu da ekleyeyim, ben de hatalar yapıyorum ve özür dilemekten çekinmiyorum, özür dileme kültürünü beraber yayabileceğimiz arkadaşlar olduğunu görmek beni sevindiriyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raxetul -- 29 Ekim 2020; 7:59:44 >
  • cseyfe kullanıcısına yanıt

    Katma değeri yüksek teknoloji ürünü, bu ürünü geliştiren firmanın kendisi. Bu şekildeki firmaların satışlarını yapan kurucuların ruhunda kolay kolay "firmayı satayım da paraları ezeyim" fikri çok olmuyor. Satıştan gelen para ile illaki ya kendisi yeni bir girişime başlıyor ya da 5-10 yeni girişime destek oluyor.


    Hiç kolay da değil, 10-15 yıl sürebiliyor, bu süreç zarfında hele ki ilk sürümün geliştirilmesi aşamasında bir sürü zorluklar çıkıyor.


    Büyük babalar destek veriyor görünüp "alt yüklenicimiz olun" diyor ama esas kaymağını alıp götürmeye çalışıyor.

    Ürünün paketlemesine kadar her ayrıntısının peşinde koşmak gerekiyor.

    Ürünü dağıtmış oluyorsun, uzaktan sorun çözmen gerekiyor.


    Bunlar ve benzeri daha bir çok problemin hepsi sistematik bir yapı kurulmadan üstesinden gelinemiyor. Türkiye'de çoğu firma ilk sürüm ürününe aşık olduğu için daha iyisi için uğraşmıyor, maliyetler yüzünden deneme yapmaktan korkuyor.

  • Apple neyin argesini yapıyor işlemci ve UI dışında söyle de bilelim:D

  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Bir dizi programa katılmak üzere Kayseri'ye giden Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, son günlerde polemik konusu olan saman ithalatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

    Türkiye'nin saman ithal eden bir ülke olduğu yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Bakan Pakdemirli sözlerini şöyle sürdürdü:

    "Her konuşmada şunu söylüyorum, tarım siyaset üstü bir meseledir. Ağzımızdan karnımıza giden yolda tükettiğimiz bu bereketli toprakların kutsal ürünlerini lütfen siyasete alet etmeyelim. Ama ne yazık ki günlük siyasete bunlar alet ediliyor. CHP'nin Genel Başkanının eline ekipleri bir kağıt tutuşturuyorlar. Diyorlar ki 'İsviçre'den saman ithal ediyoruz.' Hemen çıkartıp baktık. Gelen, tam 32 kilo. 32 kilo birisi aynı gümrük tarife pozisyonundan bir şey getirmiş ama bu hububat kapçığı, et obur böceğin yastığı, öyle diyelim. 6 bin 500 liraya getirmiş. Yani kilosu 200 liraya geliyor. Kimse de kontrol etmemiş, Genel Başkanlarına verirken. Genel Başkan da dedi ki 'Türkiye İsviçre'den saman ithal ediyor.' Karşılığını Cumhurbaşkanı verince herkesin karnı ağrıyor. Tekrar tekrar söylüyorum, Türkiye kendi kendine yeterli bir ülkedir. 18 milyar dolar ihracatı, 12 milyar dolar ithalatıyla kendi kendine yüzde 150'den fazla yeterli bir ülkede kimsenin benim üreticimin, köylümün, çiftçimin, besicimin moralini bozmaya hakkı yoktur. Klavye silahşorlarının, bir kısım medya mensuplarının yalan yanlış haber yapmaya, söylenenleri cımbızla çekmeye hakkı yoktur. Besin maddelerimiz üzerinden kimsenin spekülasyon yapma hakkı yoktur."

    Kaynak:https://www.tarimorman.gov.tr/Haber/4382/Bakan-Pakdemirliden-Saman-Ithal-Edildigi-Iddialarina-Yanit

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fevkelade1i kullanıcısına yanıt

    konusan deniz baykal. 8-9 bin ton diyor yalanci baykal  


  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.