Şimdi Ara

TOBB okuyanlar ve mezunlar yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • TOBB
    Endüstri veya
    Elektrik ve Elektronik düşünüyorum %75 burslu.

    TOBB da eğitim nasıl, kampüsler, ortam?
    İş bulma garantisi?
    Yurtdışına çıkma olanakları?
    Mezun olduktan sonra hangi firmalarda iş bulunuyor?



  • 1) Düşündüğün iki bölüm de iyidir. Fakat Elektrik Elektronikte önümüzde Bilkent ve Odtü gibi yadsınamaz yılların birikimi varken, endüstride Tobb ikisinden de çoğu alanda önde ya da başa baştır. Ulusal ve uluslararası Endüstri Mühendisliği yarışmalarının şampiyonlarına bakarsanız daha iyi anlarsınız bunu.

    2) İş bulma garantisi diye bir şey yok. Bunun çıkış noktası3 kez ortak eğitim yaptığınız için eğer çok vasat bir öğrenci değilseniz ya da problemli bir insan değilseniz çok yüksek ihtimal iş teklifi alırsınız. Okulda çok vasat olmayan hemen hemen herkes mezun olmadan iş teklifi alır.

    3) Yurtdışı olanakları özellikle devlet okullarına göre çok rahattır. Çünkü hemen hemen aynı kontenjana çok daha az öğrenci olduğu için başvurulur. Okulda genellikle Erasmus Eğitim programı değil, Erasmus staj programı tercih edilir. 4 ay yurtdışında staj yapabilirsiniz.

    4) Artık Türkiye'dek hemen hemen bütün büyük firmalarda Tobblular var. Zaten ortak eğitimini de Tükiyedeki en büyük firmalarda yaptığımız için iş teklifi gelince hemen kabul ediyor insan. Elektrik mezunları genelde savunma sanayinde çalışıyorlar (Aselsan, Tai, Roketsan vs.)




  • Ahmet Bahadır A kullanıcısına yanıt
    Hocam bilgisayar mühendisliği yazıcam tobbda. Bu bölüm hakkında düşünceleriniz neler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No woman no cry kullanıcısına yanıt
    Çok detaylı bir bilgim yok ama genel olarak zor bir bölüm olduğunu biliyorum. Mezun olan arkadaşlarım çok iyi yerlerde işe girdiler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.