Şimdi Ara

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odasının istifaları reddetmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • - ben elektrik mühendisleri odasına üye olan ve çalışmayan bir mühendisim. bu odadan çıkmak istediğimi gidip şubeme yazılı dilekçe olarak bildirdim ve aidat borcumun olmadığını da sgk dökümüyle gösterdim, kimlik kartımı da geri verdim. emo'dan çıkmak için tmmob ana yönetmeliği madde 114'e göre :

    -----o-----
    herhangi bir nedenle mesleki etkinliğini sürdürmek istemeyen, yedek subaylık ve erlik hariç olmak üzere silahlı kuvvetler mensubu olan ya da kamu kurum ve kuruluşları ile iktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşlarında asli ve sürekli görevde çalışırken üyelikten ayrılmak isteyen üyeler; bu durumu bağlı olduğu oda yönetim kuruluna yazılı olarak bildirmek, gerektiğinde belgelemek, oda kimlik belgesini geri vermek ve o tarihe kadarki üyelik ödentilerinin tamamını ödemek koşuluyla, odadan ayrılabilirler. 6235 sayılı tmmob kanunu ve bu ana yönetmelik hükümleri bundan sonra bu kişiler için uygulanmaz. ilgili kanunlar ve bu ana yönetmelikteki istisnai hükümler saklıdır.
    -----o-----

    dilekçemde ise çıkma sebebim : "6235 sayılı tmmob yasası'nın 33. maddesine göre meslek odasına kayıt zorunluluğu bulunan herhangi bir mühendislik faaliyeti sürdürmüyorum. bu durum ekteki belgelerden de anlaşılmaktadır. istifa tarihi itibariyle emo'ya aidat borcum bulunmamaktadır. bu nedenle oda üyeliğinden isteğimle istifa ediyorum. yasal mevzuat gerekği emo'ya üye olma zorunluluğu bulunan bir mühendislik faaliyetiyle uğraştığım takdirde oda'ya tekrar kayıt yaptırarak geçen süre içerisindeki üyelik yükümlülüklerini de yerine getireceğimi taahhüt ederim."

    - yani ben bundan sonraki hayatımda bu odanın bana verdiği mühendislik ünvanını kullanmayacağımı ve mesleğimi icra etmeyeceğimi söyledim.

    aynı emo'nun ana yönetmeliği madde 115 diyor ki :

    -----o-----
    odadan çıkan üyenin, yeniden başvurması üzerine odaya alınması işlemleri, bütünüyle yeni bir üye kaydı gibi yapılır.
    -----o-----

    yani odaya yeniden üye olmakta da bir sorun yok.

    - sonuç ise benim istifa dilekçeme cevap vererek : istifa başvurunuz yönetim kurulumuzun xx.xx.xx tarih ve xx/xx sayılı oturumunda değerlendirilmiş olup, işsiz olmanız "herhangi bir nedenle mesleki etkinliğini sürdürmek istemeyen" tanımının içinde yer almadığından uygun bulunmamasına, oy birliğiyle karar verilmiştir.

    - elektrik mühendisleri odası'na ben zorunlu olarak sgk dökümünü vererek aidat borcumun olmadığını gösteriyorum. oysa onlar beni işsiz olarak tanımlıyor ve odadan çıkartmıyorlar. birde diyorlar ki "karar kesin olup, 60 gün içerisinde idari mahkemesinde dava açma hakkınız bulunmaktadır."

    - kendi şehrimin elektrik mühendisleri odasına gidip neden istifamı kabul etmediklerini sorunca bana "odaya girdin mi çıkmayacağımı" söylediler. üzerine "bizim yapabileceğimiz bir şey yok, karar ankara genel merkez'den gelmiş." dediler.

    - şikayevar.com'da istifanın reddedilmesiyle ilgili üyelik iptaliyle ilgili sayısız başlık var.

    - genel merkezi telefonla arayıp neden istifamın kabul edilmediğini sorduğumda sekreter bana "bu konu hakkında yapabileceğim bir şey yok" dedi. beni ret başvurusunda altında imzası olan yönetim kurulu üyesi cansel aslan'la konuşturmalarını istediğimde ise "görüştüremeyeceğini" söyledi. yönetim kurulundan birisiyle görüşmek istediğimi söylediğimde ise "buraya sadece toplantılar için geldiklerini" söylediler. not alın bana dönsünler dediklerinde o not alındı ama dönen birisi hala daha yok.

    emo'nun güncel yönetim kurulu üyeleri :

    -----o-----
    emo 46. dönem yönetim kurulu başkanlığı’nı gazi ipek, başkan yardımcılığını mehmet turgut, yazmanlığını ibrahim saral, saymanlığını şakir aydoğan, kübülay özbek, evindar aydın ve cansel aslan da yönetim kurulu üyeleri.
    -----o-----

    - buradan çıkarılacak sonuç emo'ya girdiniz mi çıkamıyorsunuz, çıkmak istediğinizde ise çalışmadığınızı göstermenize rağmen sizi işsiz olarak atıyorlar, mühendislik dışında farklı disiplinde çalıştığınızda ise dursun, bir zararı yok diyorlar.

    - ayrılmanın yolunun ise kamuda çalışmak oda ana yönetmeliğine aykırı olduğu için kendinizi odadan kovdurmak manasına geliyor.

    - ne kadar çok istifa dilekçesini ret ettiklerini kurulun toplantı sonrası gönderdikleri mektup numara sayısından tahmin edebiliyorsunuz. bana gelen numara "istifa 83"

    bu konu hakkında neler yapılabilir nasıl bir yol izlenmelidir? benim gibi çıkmak isteyipte çıkamayan onlarca kişi var.







  • merhaba. ben de çıkamadım. mühendislik yapmadığımı, satış-pazarlama şirketinde çalıştığımı göstermeme rağmen istifa talebim "oy birliği ile" reddedilmiş. kararın kesin olduğu ve 60 gün içinde de idare mahkemesine başvurabileceğimi yazmışlar sağ olsunlar (!)

    2006 yılından beri üyeyim ve ödediğim aidatlar haram olsun.

    inat olsun diye idare mahkemesine başvuracağım, uğraşacağım. sonucu da yazmaya çalışırım ama ne zaman çıkar, Allah bilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: requiem

    merhaba. ben de çıkamadım. mühendislik yapmadığımı, satış-pazarlama şirketinde çalıştığımı göstermeme rağmen istifa talebim "oy birliği ile" reddedilmiş. kararın kesin olduğu ve 60 gün içinde de idare mahkemesine başvurabileceğimi yazmışlar sağ olsunlar (!)

    2006 yılından beri üyeyim ve ödediğim aidatlar haram olsun.

    inat olsun diye idare mahkemesine başvuracağım, uğraşacağım. sonucu da yazmaya çalışırım ama ne zaman çıkar, Allah bilir.

    sonuç ne oldu hocam?

  • Neden çıkmak istiyorsun? Bu odanın mühendislere ne gibi bir faydası var?

  • Zihnin Geleceği kullanıcısına yanıt

    Yanlış bilmiyorsam elektrik mühendisi olarak bir işe vs girmek istiyorsan bu odaya üye olmalısın.


    Bu odaya giren çıkamaz diye duymuştum. Doğruymuş 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 31 Aralık 2020; 1:8:48 >
  • [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 19 Mart 2021; 18:40:48 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HandK

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

    Mahkemeye başvurman lazım. kazanan arkadaşlar var. whatsup grubumuza gelmek istersen özele gel.

  • Aidatı ödemezsin olur biter.
  • hgwxx/7 kullanıcısına yanıt

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 19 Mart 2021; 18:41:1 >
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 19 Mart 2021; 18:41:7 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HandK

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

    Yok hocam. İmo ya üyeyim. 5 yıldan sonraki borçlar yasa gereği tahsil edilemiyor.
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 19 Mart 2021; 18:41:15 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HandK

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]

    İmo ya gittiğimde söylemişlerdi hatta internet sitesinde bile vardı. Ben dikkatlice incelemedim. 8 yıldır aidat ödemiyorum. Açıkçası son durumdan çokta haberdar değilim. Kimse ihbar filanda göndermiyor.

    İnsanların çıkma isteği odanın dayatma ücret politikası gereğidir. Şimdi imo bana bu dayatsa anında çıkarım. Zaten siyasetten başka hiç bir amaçları yok. Merak etme yakkında bunlara da el atılır.
  • Ben sero B kullanıcısına yanıt

    [Bu mesaj üye isteğiyle silinmiştir.]




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HandK -- 19 Mart 2021; 18:41:21 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.