Şimdi Ara

Tivibu'nun Türktelekomu ve Vestel'i İflasa Götüreceği Gerçeği.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tivibu'nun Türktelekomu ve Vesteli'i İflasa Götüreceği Gerçeği.


    Bundan yüzdeyüz eminim. Hatta çoktan götürüyordur da türktelekomun karından buraya aktarıyorlardır parayı. Peki ama bu işe kim izin veriyor ve niye duruma uyanmıyorlar.

    Peki bu kanaate nereden vardım anlatayım.

    Yaklaşık 6 ay önce Tivibu uydu aldım. Faturama getirisi 10 lira filan. Hatta kampanyalar ile 1 liraya alan bile oldu. Yani cihazı ve aboneliği neredeyse bedava niyetine bütün herkese veriyorlar. Peki sonra ne oluyor?

    Cihazın bitip tükenmeyen arızası var.

    Yaklaşık her ay cihazda bir arıza çıkıyor ve bu arıza eve yakında zamanda gelen teknik ekip tarafından cihaz yenisi ile değiştirilerek gideriliyor. Yeni gelen cihaz eskisi ile aynı aynı arıza ile onu da alıp yenisini getiriyorlar. Bu böyle sürüp giden bir kısır döngü.

    Peki alınan cihaz ne oluyor? Teknik servisin söylediğine göre çöpe atılıyor. Yani ayda 5+10 lira verirken ayda 150 lirayı çöpe atıyor Türktelekom.

    Cihazın arızaları nedir?

    Kanal sesleri geç geliyordu. Bunun için 3 cihaz değiştirildi.

    Cihaz fişten çekilmeden kapatımaz ise açılmıyordu bunun için 2 cihaz değiştirildi.

    Cihazın yanındayken veya yanından kalktığınıda cihaz yayın almayı kesiyor. Bu hala var. Bunun için 2 cihaz değiştirildi.

    Yani 6 aylık abonelik evremde etten püften sebeplerle 7 defa yeni cihaz bağladılar. Eve gidip gelen teknik ekip, müşteri temsilcilerin mesaisi ve bunlar için Türktelekomun cebinden çıkan parayı düşünür isek ayda yaklaşık minimum 200 lira kaybediyor cihazbaşına.

    Bu arızaların gerçek nedeni Vestel cihazının tuhaf arızasında yatıyor. Peki ama yıllardır dekodur kullanan ben aldığım en etten püften dekodırlarda bile bu kadar sorun yaşamaz isen, garanti değiştirmesi olan Vestel'de niye bunu yaşıyoruz.

    Cevabı soruda saklı. Çünkü değiştirilme garantisi var. Normal mağazalarda satılan dekodırlar bunu yapsa anında piyasadra tutulamaz ve kaldırılır. Ama konu Vestel ve Türktelekom garantisi olunca birileri firmanın altını çok güzel oyuyor. Ve hiç bir allahın kulu da gelip bu firmaya ne oluyor bu cihazlar niye her ay bozuluyor ne biçim mühendislik ne iş yapıyorsunuz siz diye sormuyor? Çünkü para geliyor.

    Ama nereye kadar? Bu gidişle ya Türktelekom ya Tivibu ya da Vestel veya bunları destekleyen devletin mali gücü tükenecek ve iflas edecektir. Nokta.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 28 Kasım 2017; 13:0:12 >







  • Koskoca Vestel firması Tivibu yüzünden iflas edecek değil,bende tivibu almayı düşünüyordum bi ara ama uydu alıcısının ne kadar dandik olduğunu görünce vazgeçtim iyi ki de öyle yapmışım
  • Tivibu'nun Türktelekomu ve ""Vesteli'i İflasa"" Götüreceği Gerçeği.



    Cümlesinden sonra koptum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vestel sadece uydu üretmiyor uydu vestelin küçücük bir bölümü sadece bunun gibi onlarca elektronik eşya üretiyor uydu yüzünden batması imkansız sadece zarar eder şu bi gerçek cihaz gerçekten berbat
  • Vestelin bi suçu yok tivibu oyle uretin diyo.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç bir şey olmaz,bir bakmışsın birilerine satmışlar.
  • Valla hesaplar ortada. İçlerindeki böyle tekniksen ve mühendisler var ise yakında Vestel de iflası çeker. Sonuçta devletin yatırım yaptığın en önemli yerli firmalardan biri ama akla hayale gelmeyecek üretim hataları var. En dandik cihazların bile günümüzde asla yapmadığı tuhaf hatalar yapıyorlar. Git bir YuMaTu al böyle arızası olmaz!!

    Şu an cihazım 7. defa değişti.

    Değiştirilme sebebim cihazı seyrederken yanından kalkınca cihaz duruyor, sanki siz antenmişsiniz gibi siz gidince cihaz görüntü vermeyi durduruyor. Siz geri geldiğinizde bir süre sonra tekrar göstermeye başlıyor!! Değiştirdiler yine aynı!!!

    Biliyorum ki arasam gelip tekrar yeni bir tane takacaklar o da öyle olacak. Böylece kötü niyetli olsam bir ayda 25 cihaz taktırabilirim evime ve teknik servis 25 yeni cihaz getirip 25 yeni cihazı da çöpe atacaktır!

    Burada bir tuhaflık yok mu veya bu markanın hiç mi müfettişi yok, kardeşim ne yapıyorsunuz siz ayda 10+20 cihaz etten püften hatalarla alınıp değiştirilir mi alt tarafı dekodur bu uzay mekiği değil demiyor mu?

    Demek ki demiyor. Demek ki şirketin bildiğin casuslar ele geçirmiş markayı içten içe oyuyorlar.

    Bize de teknik elemanlara ayda en az bir gün goloşlarıyla eve gelip su ikram ettirip cihaz değiştirtmek düşüyor. Her cihazda da favori listemizi tekrar tekrar oluşturmak düşüyor.


    Bunun bir de yerli araba versiyonu olacak. Hadi bakalım.

    Bir devlet görevlisi de bunu okuyup şuraya bir müfettiş gönderir inşallah, helal süt emmiş olsun bari müfettiş.





  • Digiturk'e alternatif ararken ŞL için Tivibu istiyordum, sırf araştırıp bu cihazı öğrendiğim için D-Smart seçtim

    Maalesef bu hayatta hep yanlış insanlar para veya mevki sahibi oluyor. Şu Tivibu'nun başında Telekom'un o bütçesiyle var ya ben olsam Türkiye'nin Sky platformunu yaratırdım, ama nerdee...
  • TheWealdstoneRaider kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama Tivibu çok albenili duruyordu. Düşünsenize ayda 10 lira ile hatta teşvik için 1 liraya kampanya ile cihaz bağlıyorlar.

    1 Liralık üyelik alıyorlar bu abonelikten!!

    Süper yayınlar belgeseller, filmler ve büyük bir ekip var bu işe para yatırılmış seslendirme sanatçıları var tonla iş yapılıyor.

    Bu gün yine aradım, dedim bu cihaz aynı hatayı yapıyor, cihazın yanında kalkınca cihaz yayın almayı kesiyor. O zaman niye yeni cihaz verdiniz, aynısı bu.

    Hanfendi dedi di ilk kez sizden duyuyorum böyle bir şikayeti! Ama eve gelen servis hiç öyle demedi? Hatta arızanın gerçekliğini bile kanıtlamadan direkt değiştirdi çünkü bu arıza genel dedi!!! Hatta elini cihazın üzerine koymadan yayın alamayan bir sürü cihaz biliyorum dedi. O zaman kim yalan söylüyor telefondakı müşteri temsilcisi mi evlere cihazı değiştirmeye gelen teknik eleman mı?

    Cihazları hemen çöpe atmayı o kadar seviyorlar ki, hapşırdığımda cihazınız parazit yapıyor deseniz hemen teknik eleman yollayıp değiştiriyorlar. Yenisi bağlanıp eskisi çöpe atılıyor. Allah akıl fikir versin diyeceğim ama galiba arkada çok pis işler dönüyor. Bu firma gidici, götürmek için de el birliğiyle çalışan bir ekip var.

    Yakında bir operasyon yapılıp Türktelekomda ve Vestelde 1000 kişi tutuklanır ise hiç şaşmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 1 Aralık 2017; 13:12:38 >




  • Bu hafta itibarı ile sanırım cihazım 8. defa değiştirilecek. Hatta belki 9. defa olabilir.

    Cihazda çözümlenemeyen sorunum devam ediyor. Yeni cihaz takarak çözeceklerini sandıkları sorun yeni cihazın da eskisi ile aynısı olmasından ve teknik servisin sorunun çözümünü bulamalarından dolayı kısır döngüye girdi.

    Sorun: TV seyrederken eğer Tivibu dekodurunun önünden geçerben, yani oturduğunuz yerden kalkıp cihazın yanından geçin, cihazda görüntü duruyor! Bildiğin görüntü duruyor.

    Tekrar TV karşısına geçtiğinizde devam ediyor veya etmiyor. Bazen kanalları dolaşarak kendine gelmesini sağlayabiliyorsunuz, ama o gün şanssız gönünüz ise hiç bir kanal tekrar açılmamak üzerine sinyal yok uyarısı alıyor. Bu bazen bir gün sürebiliyor yani bir gün boyunca ne yaparsanız yapın, cihazı açıp kapayın, fişi çekin, anten kablosunu çekin, hiç bir işe yaramıyor, artık o gün size TV yok.

    Bu garip, insanı anten gibi gören sorunun nedenini çözemedim. Eve gelen teknik servis bazı cihazlarında elinizi dekodurun üzerine koymadan çalışmadığını çektiğiniz anda da durduğunu söyledi! Haydaa.

    Bakalım ne olacak. Sabırla ve inatla bekliyorum. Ayda 10 liraya güzel bir hizmet derken işin cılkı çıktı, abonelik iptaline az kaldı. Merak ediyoruz kaç cihaz değişecek vev başka neler olacak, kobay gibi yaptık kendimizi. Bakalım sonumuz ne olacak.





  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Sorununuz çözüldü mü?

    Size faydası olur mu bilemiyorum ama şunu bir deneyin. Tivibu uydu alıcısının yakınında kablosuz modem veya telsiz telefon gibi kablosuz sinyal yayan cihaz var mı? Var ise onları kapatıp veya cihazdan uzaklaştırıp denermisiniz.

    Babama işyerinde televizyon seyredebilmesi için tv arkasına takılan scartlı uydu alıcılardan almıştım. Bir süre sonra bazı kanalları mozaiklenme yüzünden seyredemiyordu. Uyduyu başka bir yerde denediğimde herhangi bir sıkıntı yoktu. Yerine başka bir uydu bağladığımda ise sıkıntısız gösteriyordu yani sinyal seviyesinde de bir sorun yoktu.

    Babam televizyonun hemen yanına telsiz telefon koymuş. Yerini değiştirmek için telefonu söktüm. Kanal gezerken baktım ki kanallarda bir sıkıntı yok. Telefonu televizyonun yanında tekrar açtım. Mozaiklenme tekrar başladı.

    İnşallah sorununuzu çözer.
  • olc007 O kullanıcısına yanıt
    Selam sorunumu sizin dediğinize yakın bir şekilde çözdüm.

    Odanın bir kenarında çanak antenin uzun kablosunun bir eklem yeri vardı. Bu da ortada duruyordu. Bu ayağıma takılır diye odadaki büfenin arkasına ittim. Sonra farkettim ki kanallarda bir bozulma olmuyor. Meğer bu kablo bağlantısı bir çeşit sinyal çekici görevi görüyor ve yanından geçerken beni bir verici olarak görüyor. Şu an yaklaşık üç haftadır bir sorun yok. bunu Tivibu'yu arayarak da söyledim.

    Eve gelen servis asla bu tür şeylere bakmıyor aslında, hop, yeni cihazı getirip eskisini çöpe atıyor. Bir kere bile yayını kontrol ettiğini görmedim. Ki bu güne kadar 7 defa cihazım değişti hiç birinde denetim yapmadı direkt cihazı alıp çöpe yenisini verdi. Eğer daha önce bu tür sorunların bundan kaynaklandığını görse de kablo ve sinyal bozan şeyleri TV'den uzaklaştırın dese ne benim başım ağrırdı ne de onlar bunca cihazı çöpe atarlar ne de bu ev ev dolayıp mesai doldururdu. Belki böyle yaparsa işsiz kalacağından korktu, belli mi olur.

    Yazık, nasılsa bedava cihaz veriyorlar devlet destekli diye yiyin bakalım yiyin. Bu saate kadar sizin gibi bir tek öneri veren Tivibu servisi aramadı. Hepsi angut teknolojiden anlamayan para yiyici. Kimse kusura bakmasın. Yazık vallahi yazık billahi yazık.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.