Şimdi Ara

Tırnağımı çektirdim :( (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
48.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ben tırnak batmasından ameliyat olmuştum. Bir doktor tırnağımı çekmek istedi ama, üniversite hastanesindeki doktor ameliyatla tırnağı etin içinden almak istedi. Tırnak çekilirse, aynı olayın tekrarlama ihtimali yüksek olurmuş. Yaklaşık 3-4 yıl oldu, bir problemim olmadı çok şükür. Lokal anestezi ile yapmışlardı, 3-4 iğne yaptılar parmağıma başta, sonra birşey batırdılar, ben çığlık atınca bir iğne daha yaptılar. Sonra birşey hissetmedim, kırt kurt kestiler, diktiler 15 dk falan sürmüştü, acımadı haliyle ama iğnelerin etkisi geçince bir ağrı saplandı anlatamam... Fakat sabahına geçti. Geçmiş olsun.
  • benim bi arkadaşım birkaçkez olmuştu ameliyat şimdi normale döndü sanırsam...ama kızcağız çok acı çekmişti biliyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: |_ÖmeR_|

    Yarın akşam bu konuyu up'layım bakalım neler yazmak nasip olcak

    dostum sen kendin kaşınıyorsun, bak diyorum çektirme tırnağını
  • 4 gün önce ameliyat oldum şu anda iki tırnağımda sargıda
    tırnağımı çekeceklerini söylediler ikiside kötüydü yara felan olmuştu neyse ameliyata gittim iğneyle uyuşturdular 15 dk sonra bitti ama tırnağın tamamını çekmemişler ilk pansumanda gördüm bunu tırnağın battığı yerlere operasyon uygulanmış doktor bişey dedi ismine ama hatırlamıom
    sonradan tekrar olur mu dedim belli olmaz dedi tırnak bakımına dikkat et dedi
    ikinci kez pansumana gittim bu seferde başka biri vardı o da eğer biraz daha kök tarafa doğru inmeleri gerekirmiş felan dedi tekrar olabilir dedi
    şu an ikiside iyi
    bu arada operasyon sırasında pek acı hissetmiyorsun
    şimdiden geçmiş olsun




  • Hastaneden şimdi geldim.Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra müdahale odasına aldılar.Heyecandan kalbim güp güp nasıl hızlı atyor Bana iğne vurcam kıpırdama dedi.İlkini vurdu.İkinciyi vurdu.Yok böyle bir acı.Hadi koluma dötüme felan vursa acımazda baş parmağı mahvetti iğneler Bi de demezmi sana kıyak yapalım 3. iğneyide buralım hiç acımasın Yok abi sağol bu kadar yeterli dedim.Ama ben bunları derken o vurmuş Hiç hissetmedim 3. iğneyi.Ben tabi iş bitti şimdi nasıl olsa hiç acımaz diye sevinirken tırnağın alıtına demiri sokup bir ganırttırdı ben of of çekmeye başladım.Tırnağın altından sola doğru yürütmeye başladı Ama iğneler yetersiz kalmış galiba çok acıdı Sünnet olurken bile bu kadar acı hissetmemişyim valla Sonra bezlerle felan doladı parmağımı Bu seferde sandalet ayağıma girmiyor Sonrada verdiğim ilaçları kullan her gün pansuman yaptır, ayağının altına yastık koy öyle yat dedi Ama hemşire çok süper bişeydi esmer bir bomba


    Şu anda sandalyede nasıl oturduğumu tahmin edemezsiniz




  • quote:

    Orjinalden alıntı: PeterPetrelli

    O tırnak batması, içe dönmesi çok zevkli bir durumdur biyere deydiğinde yada biri bastığında gözünden yaş gelerek canının yanması ağzından salya gelmesi hepsi o kadar tatmin ederki insanı... Tadını çıkart.

    Mazoşist misin?
  • Geçmiş olsun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: |_ÖmeR_|

    Hastaneden şimdi geldim.Yaklaşık 1 saat bekledikten sonra müdahale odasına aldılar.Heyecandan kalbim güp güp nasıl hızlı atyor Bana iğne vurcam kıpırdama dedi.İlkini vurdu.İkinciyi vurdu.Yok böyle bir acı.Hadi koluma dötüme felan vursa acımazda baş parmağı mahvetti iğneler Bi de demezmi sana kıyak yapalım 3. iğneyide buralım hiç acımasın Yok abi sağol bu kadar yeterli dedim.Ama ben bunları derken o vurmuş Hiç hissetmedim 3. iğneyi.Ben tabi iş bitti şimdi nasıl olsa hiç acımaz diye sevinirken tırnağın alıtına demiri sokup bir ganırttırdı ben of of çekmeye başladım.Tırnağın altından sola doğru yürütmeye başladı Ama iğneler yetersiz kalmış galiba çok acıdı Sünnet olurken bile bu kadar acı hissetmemişyim valla Sonra bezlerle felan doladı parmağımı Bu seferde sandalet ayağıma girmiyor Sonrada verdiğim ilaçları kullan her gün pansuman yaptır, ayağının altına yastık koy öyle yat dedi Ama hemşire çok süper bişeydi esmer bir bomba


    Şu anda sandalyede nasıl oturduğumu tahmin edemezsiniz





    SS isterüz




  • Cep telefonu varda Usb kablosu yok dostum
  • ═══════════════════════════
    Sebepleri ve Tedavisi
    ═══════════════════════════

    Tırnak batması pek çok insanda görülen, kişinin yürümesini, iş görmesini engelleyecek derecede rahatsızlık ve ağrı verebilen bir patolojidir. Tırnak batması tüm ayak parmaklarında olabilmekle beraber genellikle başparmakta oluşur. Tırnak büyürken bir veya iki taraftan derinin içine doğru batma eğilimi gösterir, bu esnada oluşan enflamasyon sonucu tırnak kenarındaki doku da tırnağın üzerine doğru ilerler.

    Tırnaklar normalde tırnak kökünde, deri altında bulunan germinal matriks denen kısımda oluşturulur, tırnak yatağı dediğimiz parmağın üst kısmında ileriye doğru büyürler. Uzamış tırnaklar mümkün olduğunca düz olarak kesilmelidirler.

    Bazen tırnak uç kısımları yan taraflardan deriye batar ve bir yabancı cisim gibi reaksiyon başlatırlar.,bazen ise tırnak yalnızca köşelerde değil,tümüyle tırnak yatağına batık hale gelebilir. Her iki durumda da ilk bulgular ağrı ve şişmedir. Batma bölgesinde kanama olabilir veya enfeksiyon gelişip iltihap gelebilir. Tedavi edilmediğinde ise iltihabın kemiğe ilerlemesi (osteomyelit) ve sistemik enfeksiyonlar oluşabilir. Ayakkabı giymek ve yürümek çok zor olabilir.

    Tırnak Batmasının Sebepleri

    Tırnak batması birçok sebepten oluşabilir, en sık neden yanlış tırnak kesimidir, tırnağı çok derin kesmek, tırnak uçlarını içeriye doğru çok kıvrık kesmek en sık yapılan yanlışlardır; bu durumda yeniden büyüyen tırnak batarak büyüyecektir.

    Diğer tırnak batma sebepleri ise:

    • Tırnağın dış kısım yerine direkt içeriye büyümesi
    • Çok dar veya sivri burunlu ayakkabı giymek
    • Tırnağın kalınlaşması
    • Parmağa veya direkt olarak tırnağa oluşan travmalar (çarpma, üzerine ağırlık düşmesi gibi)
    • Mantar enfeksiyonları
    • Şişmanlık
    • Aşırı ayak terlemesi
    • Bazı doğumsal anomaliler
    • Hipertiroidizm, şeker hastalığı, akromegali, romatoid artrit, gut gibi bazı başka hastalıklar
    • Yatalak hastalarda yorgan, battaniye gibi örtülerin çok sıkı sarılması gibi sebeplerdir.

      Sayılan bu sebeplerden pek çoğundan sakınılarak tırnak batmasının önüne geçilebilir.


    Tırnak Batmasının Semptomları

    En sık görülen semptomlar aşırı ağrı, enfeksiyon, şişme, kızarıklık, bazen iltihap gelmesidir. Tanı normalde sadece muayene ile konur. Bazı özel durumlarda iltihabın kemiğe kadar ilerlediğinden şüphe ediliyorsa röntgen filmi gerekebilir. Aşırı iltihap varlığında uygun antibiyotik seçimi için yara kültürü almak gerekebilir.

    Tırnak Batmasını Tedavisi

     Tırnağımı çektirdim :(


    Kanama, iltihap olan, şişme yapmış bir tırnak batmasının mutlaka bir doktora gösterilmesi gerekir. Tırnak batması olan kişiler çoğunlukla doktora gitmekte gecikir ve daha ilerlemiş, ağrılı bir halde doktora başvururlar. Tırnak batması ilk oluştuğunda bunu kendi kendine tedavi etmeye çalışma sonucu giderek artan ağrı yanında, tırnak çekimini gerektirecek düzeyde batmanın ilerlemesi ve enfeksiyon oluşması, özellikle dolaşım bozukluğu, damar sertliği ve şeker hastalığı olanlarda enfeksiyon ilerleyerek kemik iltihabı, kangren, parmağın ve hatta ayağın kesilmesine yol açabilecek komplikasyonlar oluşabilir.

    Cerrahi müdahale gerektirmeyen tırnak batması tedavisinde:

    • Tırnağın sıcak tuzlu su banyosuyla yumuşatılması
    • Ufak bir gazlı bez parçasının antibiyotikli kremle birlikte batık kısmın altına yerleştirilmesi
    • Ayakkabı giymekten kaçınılarak, sandalet veya açık terlikle tırnak üzerine olan baskının azaltılması
    • Fazla enfeksiyon varsa antibiyotik kullanılması
    • Ayak temizlik ve bakımı gibi yöntemler uygulanır.


    Doktor hastaya steril bir gazlı bez parçasına antibiyotik kremle birlikte yerleştirmeyi ve bunun ne sıklıkla değiştirilmesi gerektiğini hastaya öğretecektir. Erken başvuran vakalarda cerrahi dışı tedavi yeterli olmaktadır. Tırnakların düz olarak kesilmesi, köşelerinin içe kıvrık olmaması önemlidir. Tırnak batması tedavisindeki ana ilke tırnağın bir kez batmadan parmak boyunu geçecek şekilde uzamasının sağlanmasıdır, bunun için tırnak kenarıyla parmak arasındaki doğal oluğun oluşturulması ve tırnağın düzgün büyümesi için "yol verilmesi" önemlidir.

    Tırnak Batmasının Cerrahi Tedavisi

    Aşırı tırnak batması, doku ilerlemesi ve enfeksiyon varlığında tedavi için cerrahi müdahale gerekecektir. Cerrahi tedavi yöntemi tırnak batması derece ve şekline göre kişiden kişiye değişiklik gösterir. Tırnak batmasında batan tarafta parsiyel çekim, yani tırnağın bir kısmının çekilmesi veya tüm tırnağın çekilmesi gerekebilir. Tırnağın çekilmesi yanında ilerlemiş dokunun da alınması, tırnak yatağının revizyonu çok önemlidir. Çok dönük tırnaklarda tırnağın yapıldığı germinal matriksin kenar kısımları bazı ilaçlarla, koterle veya lazerle tahrip edilerek o kısımlardan tırnağın yeniden büyümesi engellenebilir. Çok ileri vakalarda tüm germinal matriks tahrip edilerek tırnak tümüyle iptal edilebilir.

    Tırnak ablasyonu

    Tırnak çekilmesi lokal anesteziyle acısız ve ağrısız olarak yapılan bir işlemdir. Hastalar işlem sonucu yürüyerek evlerine gidebilirler. Tırnak çekiminden çok daha önemli olan nokta yeni büyüyen tırnağın bakımı ve normal büyümesinin sağlanmasıdır. Bu nedenle yeniden normal tırnak oluşana kadar doktor takibi önemlidir. Eğer tırnak batması yanında mantar hastalığı da varsa bu da mutlaka tedavi edilmelidir. Yanlış ayakkabı seçimi varsa bu da doktor tavsiyesine göre düzeltilmelidir.

    Tırnak Batmasından Nasıl Korunabiliriz?

    Tırnak batmasından korunmanın ilk yolu doğru tırnak kesimi yapmaktır. Ayak tırnakları düz olarak kesilmelidir, köşelerde çok hafif kıvrım yapılmalıdır. Tırnak köşelerini deriye çok yakın kesmekten kaçınmalıdır. Doğru ayakkabı giymek de çok önemlidir. Çok dar veya geniş ayakkabılar, her ikisi de tırnak batmasına yol açabilir. Taban düşüklüğü varsa tabanlık kullanarak ayak dinamiğinin düzeltilmesi gereklidir.

    Tırnakta mantar, kalınlaşma, deformasyon saptanırsa hemen doktora başvurulmalıdır. Aşırı ayak terlemesi tedavi edilmelidir.

    Tüm bu tedbirlere rağmen tırnak batması olursa fazla vakit geçirip olay ilerlemeden doktora başvurmak, erken tanı ve tedaviyle cerrahi müdahale yapılmaksızın batmanın düzeltilmesini sağlayabileceği için çok önemlidir.

     Tırnağımı çektirdim :(









  • quote:

    Orjinalden alıntı: |_ÖmeR_|

    Peki kestikten sonra ne olcak ? Ya aynı yere doğru tekrar uzarsa ?

    Herhalde onun için ilaç felan verirler



    tekrarlama ihtimali %5 den az yazıyordu.
  • bende de tırnak batması vardı çok acı yanlışlıkla bir yere vurduğumda yada birisi üzerine bastığında canım çok yanıyordu çektireceksn felan dediler bende çektirmedim uzun bir süre ayak tırnağımı uzattım yavaş yavaş eti delip kenardan dışarı çıktı yan tarafa doğru uzamış yeri keserek düzelttiö bir dahada ayak tırnağımı hiç kısa kesmedim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: EskiyeNi

    bende de tırnak batması vardı çok acı yanlışlıkla bir yere vurduğumda yada birisi üzerine bastığında canım çok yanıyordu çektireceksn felan dediler bende çektirmedim uzun bir süre ayak tırnağımı uzattım yavaş yavaş eti delip kenardan dışarı çıktı yan tarafa doğru uzamış yeri keserek düzelttiö bir dahada ayak tırnağımı hiç kısa kesmedim

  • Konuyu okurken birisi sanki içimi gıdıklıyor, damarlarımdan kan çekiyor gibi oluyorum.


    Çok geçmiş olsun dostum.


    Benim de sol ayağım baş parmağında ölü tırnak var. Mantar ama çok ilerledi. Zamanında ihmal ettik, daha doğrusu mantar olduğunu anlayamadık. Tırnağın altı boş, eti gitmiş. Ancak sıcak suyun altında uzun süre bekletince tırnak makasıyla kesilebiliyor, o da öyle çok değil.
  • Olay en fazla 2 ay öncedir...

    Benim de tırnağım batmıştı.Sağlık ocağına gittim.Doktor bi takım ilaçlar verdi iltihabı kurusun diye.Kuruduktan sonra tırnağı çekceklerini söyledi ayriyetten.
    Ben 4 - 5 gün ilaçları kullandım(düzenli olarak ilaç kullanma alışkanlığım yok,hemen bıkarım.)Sabrımı yenemedim artık.Tırnak makasını,kolanyayı aldım , etini ayırdım ,tırnak makası ile batan kısmı kestim.(Eti ayırma olayı çok zordu)

    Şu anda elimle ayak baş parmağıma bastırdım hiçbir sorun yok.

    Not : Anlatma yönüm zayıf oluğundan anlamamış olabilisiniz.
  • Belki söylediklerim rahatsız edebilir ama ben müthiş bir haz alıyorum toplamda 6 kere tırnak batması operasyonu oldum çektirmiyorum tırnağı çektirince tırnağın yapısı bozuluyor. Dr. çok samimi arkadaşım kendisinden rica ediyorum batan yeri 2-3 iğne vurarak uyuşturuyor arından eti açıyor ve batan yeri çıkartıyor 3-4 gün sonra yara kapanıyor ve 6-7 ay idare ediyor kalıcı olarak yapılan varmış oda lazer ile hücreleri yakıyormuş ve iyileşmesi 2 ay kadar sürüyormuş ben onu yaptırmam diğeri daha zevkli
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Caner_GnC

    Olay en fazla 2 ay öncedir...

    Benim de tırnağım batmıştı.Sağlık ocağına gittim.Doktor bi takım ilaçlar verdi iltihabı kurusun diye.Kuruduktan sonra tırnağı çekceklerini söyledi ayriyetten.
    Ben 4 - 5 gün ilaçları kullandım(düzenli olarak ilaç kullanma alışkanlığım yok,hemen bıkarım.)Sabrımı yenemedim artık.Tırnak makasını,kolanyayı aldım , etini ayırdım ,tırnak makası ile batan kısmı kestim.(Eti ayırma olayı çok zordu)

    Şu anda elimle ayak baş parmağıma bastırdım hiçbir sorun yok.

    Not : Anlatma yönüm zayıf oluğundan anlamamış olabilisiniz.

    Evet işte aynısı banada dedi al bunları kullan iltihap kurusun çektirirsin diye.Ama bende senin gibi 1-1 buçuk hafta kullandım sonra bişey olmayınca her akşam tırnak makası pamuk ve kolonya ile operasyon yaptım.Ama artık dayanamaz duruma geldim ve bugün çektirdim inşallah geçer




  • Geçmiş olsun.
  • ayhh nasl acımıştırr yaşamamdm yaşamakta istemem yhaa
  • ben 2,3 kere çektim tırnağımı çok zorlanıyorsun inan bana gücün bile yetmiyor onu oradan çıkarmaya hemde ayak başmarmağımınki
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.