Şimdi Ara

Tır babamın arabayı görmeyip önüne almış 15 metre sürüklemiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar baştan söyleyeyim feci bir durum olsa da hafif bile yaralanmadan atlattı babam kazayı çok şükür.

    Olay şöyle: babam bizim ufak proton arabayla tem'de en sağ şeritte giderken bu tır babamı görmüyor, tır sağ şeride geçmeye çalışıyor ve önüne alıyor bizim arabayı, aldığını fark edene kadar 15 metre sürüklüyor önüne katıp.

    Babam neyse ki kaza tespit tutanağını doldurturken durumu açık açık yazdırmış.Şu anda SBM de Dosya durumu 83 - MUTABAKAT - İHBARI ALAN ŞİRKETİN %100 KUSUR KABULU (SON DURUM) olarak görünüyor.Yani karşı tarafın sigorta şirketi %100 suçu kabul etmiş durumda.

    Ayrıca bizim araba bu arada kazadan sonra bağcılardan büyükçekmeceye kadar yürüyor, sadece kapı çamurluk falan sağlam yamulmuş yani. (foto aşağıda)

    Sorun şu, ekspertiz (sanırım karşı sigorta şirketinin ekspertizi) arabayı incelemiş 7.000 değeri var 3.500 den fazla masraf çıkar, kapısı falan zor bulunur eski model bir araba olduğu için, bunu perte çıkaralım 7.000 verelim falan demiş.
    Aracın gerçek piyasası ise 9.000 civarı, ayrıca manevi değeri var. Seneye de ben alıcaktım arabayı, bunda öğrendim kullanmayı falan işte.

    Karşı sigorta şirketinin bu aracın tüm masrafını karşılaması ya da aracın tamirini sağlaması için ne yapmalıyız?

    Aracın kazadan sonraki durumu alttaki gibi
     Tır babamın arabayı görmeyip önüne almış 15 metre sürüklemiş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaRKeRs -- 22 Kasım 2014; 0:41:28 >



  • Aracın piyasa değeri gerçekten 9.000 TL ise sigorta şirketine arabam.com gibi sitelerden ve 2-3 galeriden araç mıdel ve markasını belirtir şekilde fiyatını tyzdırıp dikekçeye ekleyin. Fiyat biraz daha yükseltebilirsiniz, Ayrıca kendiniz yapmak isterseniz yine aracımı çıkma ve muadil parçalarla (örnek olarak fiyat veriyorum) 5.000 TL ye yapmayı kabul ediyorum diye dikekçe yazıp oarayı alıp kendinizde yaptırabilirsiniz. Bunlar için öncelikle dosyanıza bakan eksperle görüşürseniz sonuca daha çabuk ulaşırsınız.
    Bu arada büyük geçmiş olsun, araba tamir olur iyi ki babanıza bir şey olmamış...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Cana gelmesinde. Öncelikle son paragraf hakkında bir fikrim yok ama tır ve kamyonların sağ tarafı kör noktadır. Yani şoför orada aynanın altını göremez ki sizin kazada bunun aynısı olmuş. O yüzden bundan sonra tır ve kamyonların sağ ön tarafına yani kör noktaya girmemeye dikkat edin.
  • biz yaparız diye 4 bin alın aracıda 5-6 bine kazalı satarsınız
  • Eyvallah cevaplar için arkadaşlar, karşı tarafın sigortası kabul etti 4 bin masrafını bize ödemeyi

    Babam ne olduğunu anlamamış o sırada ama çok dikkat etmek lazım gerçekten bu kör nokta olayına.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaRKeRs -- 25 Kasım 2014; 21:37:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaRKeRs

    Eyvallah cevaplar için arkadaşlar, karşı tarafın sigortası kabul etti 4 bin masrafını bize ödemeyi

    Babam ne olduğunu anlamamış o sırada ama çok dikkat etmek lazım gerçekten bu kör nokta olayına.

    Hayırlısı olsun, en önemlisi sağlık diğerleri her şekilde hallolur tekrar geçmiş olsun..
  • öncelikle geçmiş olsun saglık herseyden önemli..arabalar yerıne gelır babanıza birsey olmasın..benım merak ettıgım o arabayı 4000 e tamır ettırebılırmısınız..sankı 4000 den fazla hasar var gibi..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reko

    öncelikle geçmiş olsun saglık herseyden önemli..arabalar yerıne gelır babanıza birsey olmasın..benım merak ettıgım o arabayı 4000 e tamır ettırebılırmısınız..sankı 4000 den fazla hasar var gibi..

    4000 tl zaten bizim tamircinin verdiği fiyattı, araçtaki hasar tamamen kapısı ve çamurluğunda.Yürümesinde, motorunda falan hiçbir hasar yok, tekerleri bile patlamamış babam sürmüş gelmiş geri kazadan sonra..

    Parçalar komple değişecek ayrıca, bizim tamirci karşı tarafın sigortasına yapması için verirseniz macunla falan hallederle çoğu yerini demişti.Kapı 1500 liraymış sanırım, çamurluk 1000 lira mı ne, parçaları komple değişecek şekilde verdi fiyatı işte tamirci işçiliğini de katarak.Gene de 4000 bana fazla geldi, aracın değerinin 8000-9000 civarı olduğu düşünülürse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaRKeRs -- 30 Kasım 2014; 14:05:01 >
  • Arkadaşlar size bir tavsiyede bulunayım .
    Asla bir tırın , kamyonun yani geniş uzun ve yüksek Aracın sağ Tarafından geçmeye çalışmayın sizi Görmüyorlar . Hep soldan geçin .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.